© jcomp / Freepik

Recente berekeningen van de medische wetenschapper Bertram Häussler van het IGES Instituut in Berlijn bewijzen dat bijna 80 procent van alle Coronadoden in de statistieken van het Robert Koch Institute absoluut geen Coronadoden zijn, de sterftestatistieken worden steeds meer vertekend, zegt hij. Terwijl “Die WELT” met zijn verslag achter de paywall de situatie had moeten verlichten, hebben de publieksmedia in Duitsland onmiddellijk een nieuwe golf van angst en paniek aangewakkerd en dezelfde dag nog een feitelijke tegenverklaring van de situatie gepubliceerd, schrijft Max Bergmann.

Bertram Häussler is arts, socioloog en hoofd van het onafhankelijke instituut voor gezondheidsonderzoek IGES in Berlijn. Zijn team stelt sinds augustus 2020 de “Pandemie Monitor” samen op basis van eigen en zeer wetenschappelijke analyses – en rapporteert deze zonder ongegronde angst en paniek te zaaien. Zo luidde de kop van de site op maandag dat de bezorgdheid over een toename van het aantal sterfgevallen of de overbelasting van het gezondheidsstelsel ongegrond was. Van 1 augustus tot 19 augustus werden gemiddeld 18 sterfgevallen per dag gemeld, waarvan slechts 7 personen in de 5 weken voor hun dood positief hadden getest, en in 11 gevallen was het positieve testresultaat meer dan 5 weken geleden. Reeds in juli waarschuwde het team van Häussler uitdrukkelijk voor overschatting van het aantal doden. Aan de hand van het voorbeeld van 14 juli legde het IGES-team uit dat van de 31 gemelde sterfgevallen er slechts 3 positief op het coronavirus waren getest in de 5 weken voor het overlijden. In alle andere gevallen is de doodsoorzaak “corona” hoogst onwaarschijnlijk, maar toch worden ook deze sterfgevallen in de statistieken van het Robert Koch Instituut vermeld.

Corona sterfgevallen constant laag – maar nog steeds te hoog door RKI manipulatie

In het WELT-interview zegt Häussler dat het RKI momenteel ongeveer 8 mensen per dag meldt die rechtstreeks aan Covid-19 zijn overleden, een lichte stijging ten opzichte van slechts 2 zes tot acht weken geleden. Op het hoogtepunt van de “tweede golf” werden echter binnen 24 uur ongeveer 1200 sterfgevallen gemeld, zegt hij. De sterftecijfers zijn momenteel zeer laag, maar de meldingscijfers van het RKI zijn nog steeds te hoog: “Er worden meer sterfgevallen gemeld dan er in werkelijkheid aan Corona zijn overleden,” verklaart het hoofd van het Berlijnse IGES-instituut.

De sterftecijfers worden door het Robert Koch Instituut kunstmatig hoog gehouden 

Häussler legt ook uit hoe hij tot deze beoordeling komt. Zijn team heeft kunnen vaststellen dat bij ongeveer 80 procent van alle sterfgevallen sinds begin juli het tijdstip van het eerste contact met het virus veel meer dan vijf weken in het verleden lag. In dit geval moet men er eerder van uitgaan dat Corona niet de doodsoorzaak was, vertelt de arts aan die WELT. Momenteel hebben ongeveer 3,8 miljoen mensen in Duitsland een Covid-19 ziekte, en statistisch gezien sterven elke dag ongeveer 100 mensen uit deze groep aan andere reguliere doodsoorzaken dan Covid-19. Häussler legt uit dat het blijkbaar regelmatig voorkomt dat juist dergelijke absoluut natuurlijke sterfgevallen door het Robert Koch Instituut worden toegeschreven aan een Covid-19 ziekte die vele maanden geleden is opgetreden (of slechts met een gemelde positieve test). “Het kan ook een oude persoon zijn die in 2020 geïnfecteerd was maar nu aan hartfalen is overleden,” verduidelijkt hij.

  Covid-19 ziekenhuisopnames in NSW Australië in slechts 7 dagen verdubbeld; 96% van diegenen is volledig gevaccineerd

Het IGES-instituut veroordeelt RKI wegens vervalsing van cijfers met eigen databanken

De IGES-onderzoekers hebben de cijferfraude van het Duitse Robert Koch-Instituut door hun eigen nauwgezette onderzoek en gegevensanalyse tot op de bodem uitgezocht. In een speciale databank worden de door het RKI gepubliceerde gegevens dag per dag ingevoerd, waarbij elke dag afzonderlijk wordt bijgehouden. Häussler noemde zijn databank terecht een “schat aan gegevens”, een voordeel ten opzichte van de overheidsdienst, die blijkbaar nog steeds in het duister tast en niet over een geldige databank beschikt. Zo, zegt hij, is het mogelijk voor de IGES-artsen om een infectiedatum toe te kennen aan degenen die als “overleden” zijn gerapporteerd. Häussler en zijn team werken met deze methode wetenschappelijker dan de hoogste Duitse instantie voor epidemiebescherming – bravo. Hij legt ook uit waarom deze analyse niet zou werken met de RKI-databank: deze is nutteloos, de gegevens overlappen elkaar en kunnen niet naar behoren worden weergegeven.

Incidentie en aantal nieuwe infecties geen basis voor verdere dwangmaatregelen

Häussler verklaart in het interview met Die Welt ook dat de gemiddelde leeftijd van de positief geteste mensen in Duitsland momenteel is gedaald tot ongeveer 30 jaar. Hij benadrukt dat mensen op deze leeftijd weinig risico lopen om ernstig ziek te worden, zodat een lockdown bij een incidentie van 50 niet langer passend en gewoon “zinloos” is. Het koppelen van maatregelen aan het percentage ziekenhuisopnamen is daarom de juiste manier om uit de pandemie te geraken. Een “massale sterfte” zoals rond Kerstmis is niet meer te verwachten, zelfs niet met de Indiase mutatie die bekend staat als de Deltavariant, die momenteel meer dan 90 procent van alle gevallen uitmaakt.

  Een dringende waarschuwing 

Groot Brittannië: Hoge besmettingscijfers, bars en clubs open – nauwelijks sterfgevallen

Nogmaals, een blik op Groot-Brittannië helpt om te begrijpen hoe dingen beter kunnen worden gedaan. “Daar zijn alle clubs open, mondkapjes zijn niet langer verplicht – maar de besmettingscijfers zijn duizelingwekkend. Maar ondanks meer dan 38.000 nieuwe infecties per dag, zijn er slechts ongeveer 100 sterfgevallen, en ook het aantal ernstig zieke patiënten in de ziekenhuizen ligt op een laag niveau. Deze cijfers zijn beschikbaar voor het RKI, maar worden niet vrijgegeven. Vermoedelijk zou dan blijken dat de informatie over de vraag of en hoe vaak iemand gevaccineerd is, vaak ontbreekt,” zo bekritiseert Häussler nogmaals de gebrekkige gegevensbasis van het Robert Koch-Instituut. Maar hij gaat nog verder en verwijst naar Amerikaanse en Oostenrijkse studies die hadden aangetoond dat bij de thans gerapporteerde sterfgevallen, zelfs onder degenen die waren gevaccineerd, de overgrote meerderheid reeds eerder ernstige ziekten of een verzwakt immuunsysteem had gehad. “Dus je vraagt je af: waarom hebben we deze gegevens niet in Duitsland?” – een terechte vraag van de arts, die waarschijnlijk onbeantwoord zal blijven.

Besmettingscijfers stijgen in het westen, maar niet in het oosten: verband met het aandeel migranten

In het WELT-interview legde Bertram Häussler ook uit waarom de incidentie momenteel vooral in West-Duitsland toeneemt, maar niet in Oost-Duitsland. Volgens hem heeft dit enerzijds te maken met het einde van de vakantieperiode, maar ook met het aandeel van migranten in de bevolking, dat vorig jaar al merkbaar was. Migranten die hun woonplaats in Duitsland hebben, zouden tijdens de zomerperiode steeds vaker naar hun land van herkomst terugkeren om familie te bezoeken. Daarom is de incidentie hoger in deelstaten met een sterke migrantenbevolking, zoals Noordrijn-Westfalen of Bremen, dan in Saksen of Thüringen, waar minder mensen met een migrantenachtergrond wonen.

Tagesschau met paniekartikel: De WHO verwacht “honderdduizenden doden”

Terwijl de nieuwe feiten en gegevens van de medische wetenschapper Bertram Häussler en zijn team van onderzoekers van het IGES-instituut de bevolking zouden moeten kalmeren en ontspannen, hebben de  publieksmedia het moment handig aangegrepen voor hernieuwde en reeds lang bestaande angst en paniekzaaierij: Tagesschau waarschuwde vandaag voor “honderdduizenden doden” in de Europese regio tegen december, verwijzend naar cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Volgens deze voorspellingen vreest de WHO 236.000 nieuwe coronadoden tegen het eind van het jaar. Hoe dit in overeenstemming moet zijn met de geldige gegevensbasis van het IGES-instituut blijft onduidelijk.

  De verslaving van de media aan Covid-19 "angstporno" bestendigt een steeds erger wordende cyclus van maatschappelijke schade over de hele wereld

Twitter schuimbekt – kritische berichtgeving een doorn in het oog van de Coronazeloten

Het WELT-rapport werd ook uitvoerig besproken op social media. Met name de Coronapaniek-profielen, bekend als de “Rode Stippen”, maakten duidelijk wat zij denken van kritische verslaggeving: Niets. Om het extreem dodelijke gevaar van het virus te illustreren, schrijven deze gebruikers 3 rode stippen in hun profielnamen en gebruiken ze hashtags zoals #HardLockdownNOW, #KinderdurchseuchungStoppen of #LebenRetten. De vulgaire hashtag #HaltDieFresseSpringerpresse dook maandag ook weer op in de Twitter-trends, een teken dat Die WELT met zijn berichtgeving weer eens de spijker op de kop heeft geslagen.© jcomp / Freepik

Moordpoging op Boris Reitschuster wegens kritische verslaggeving

Kritische berichtgeving die niet past in het eigen wereldbeeld en het narratief van de “gevaarlijke epidemie” wordt steeds vaker aangevallen, en ook journalisten krijgen steeds meer aanvallen te verduren. Onlangs nog werd de freelance journalist Boris Reitschuster vanaf een balkon in de marge van de Berlijnse Dwarsdenken-demonstratie met een bloempot bekogeld. Veelbetekenend is dat de eigenaar van het balkon een regenboogvlag op zijn balkon had hangen en een teken wilde zetten voor tolerantie en diversiteit. Steeds vaker kan echter worden vastgesteld dat vooral de zogenaamd toleranten in deze samenleving de meest intoleranten zijn geworden.

+++ BREAKING +++
We hopen dat er niets gebeurd is!
Boris #Reitschuster van balkon met bloempot naar hoofd gegooid!
De vrouw in de video denkt dat het grappig is. Het belangrijkste is het hart en de regenboogvlag op de reling van de extremist.
#TeamReitschuster


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

VS-Apotheker onthult bijsluiter JOHNSON & JOHNSON COVID-19 ‘vaccin’ – De inhoud slaat allesVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOverwinning in Frankrijk: Rechters vernietigen Macron’s decreet om ongevaccineerden voedsel te ontzeggen
Volgend artikelWereldkampioen vaccineren voert wereldrecord dagelijkse COVID-gevallen, vereist nu eindeloos aantal Booster prikken voor verlenging van gezondheidspas voor 6 maanden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in