De sociaal-culturele en politieke verduidelijkingen in deze analyse zijn essentieel om te aanvaarden als men de strategische dynamiek van de Nieuwe Koude Oorlog echt wil begrijpen. Deze wereldwijde strijd over de richting van de wereldwijde systeemverandering gaat evenzeer over sociaal-culturele kwesties en de rechten van staten (of het gebrek daaraan) om die te bepalen/beschermen, als over geopolitiek, schrijft Andrew Korybko.

Zelensky beweerde tijdens zijn toespraak in het Europees Parlement dat Rusland zogenaamd de manier van leven van de Europeanen wil vernietigen, maar in werkelijkheid is het de liberaal-globalistische elite van het Westen die dit doet. Deze individuen worden gedreven door het geloof in het veronderstelde universalisme van hun radicale ideologie om haar leerstellingen zonder uitzondering aan iedereen op te leggen, te beginnen met hun eigen volk en zich vervolgens over de hele wereld uit te breiden. Het conservatief-soevereinistische wereldbeeld van Rusland is daarentegen niet universeel of expansionistisch.

De door de VS geleide Gouden Miljard van het Westen wordt geregeerd door mensen die ervan overtuigd zijn dat het immoreel is om sociaal-culturele expressie te beperken, waarvan zij de daad als onverdraagzaam, racistisch en xenofoob beschouwen, die de liberale helft van hun ideologie vormt. Dienovereenkomstig passen zij een laissez faire-benadering toe op sociaal-culturele minderheden zoals mensen met niet-traditionele seksuele geaardheid en immigranten (ongeacht hun legaliteit), vooral die uit beschavingen met heel andere zeden, ethiek, waarden en principes.

De verspreiding van deze sociaal-culturele minderheidsstandpunten, die door de meerderheid van de bevolking doorgaans als “storend” (om het zacht uit te drukken) worden beschouwd, wordt versneld doordat de staat ze om bovengenoemde ideologische redenen stilzwijgend steunt. In de praktijk leidt dit ertoe dat LGBT+-visies worden opgedrongen aan beïnvloedbare kinderen op school en dat immigranten weigeren te assimileren en te integreren in de samenleving, zowel wat betreft hun gedrag als de taal die zij gebruiken in hun contacten met de plaatselijke bevolking.

  "Dit zijn beesten, geen mensen": Zelensky laat veroordeelde kinderverkrachters, folteraars vrij om uitgedunde militairen te versterken

De eerste van deze twee meest voorkomende uitkomsten druist in tegen de religieuze opvattingen van de maatschappelijke meerderheid en tegen de rechten die ouders volgens hen hebben als het gaat om de blootstelling van hun kinderen aan seksueel gevoelige onderwerpen, onder meer via “gay pride parades”. Het tweede neemt de vorm aan van openbare gebeden en luide, regelmatige en openbare oproepen daartoe; zogenaamde “no-go zones”; en immigranten die weigeren de taal te leren die de meerderheid van hun nieuwe samenleving spreekt.

Beide uitkomsten dragen samen bij tot een radicale verandering van de sociaal-culturele normen (“manier van leven”) van de staten waarin deze processen plaatsvinden, wat het directe resultaat is van het feit dat hun elites hun liberaal-globalistische ideologie agressief opleggen aan dezelfde mensen namens wie zij beweren te regeren. De globalistische helft van deze medaille wordt vervolgens gevormd door die voornoemde elites die hun zelfverklaarde machtsbevoegdheid uitbreiden om hun radicaal-liberale ideologie aan alle anderen in de wereld op te leggen.

Het conservatief-soevereinistische wereldbeeld van Rusland, dat overeenkomt met het wereldbeeld dat ook wordt gedeeld door het grootste deel van het Mondiale Zuiden en dus de overgrote meerderheid van de mensheid, is het tegenovergestelde van het liberaal-globalistische wereldbeeld dat wordt omarmd door de elite van de Gouden Miljard. In tegenstelling tot het door de VS geleide Westen is Rusland van mening dat het eigenlijk immoreel is om bepaalde sociaal-culturele uitingen niet te beperken, omdat de daaruit voortvloeiende verspreiding van radicale opvattingen door de laissez faire-benadering van zijn tegenhangers indruist tegen de rechten van de meerderheid.

  Oekraïne oorlog - Close combat gevechten in loopgraven (Video 18+) 

Met dat in gedachten heeft de Russische wetgevende macht onlangs de openbare uiting van niet-traditionele seksuele opvattingen volledig verboden om de sociaal-culturele normen van de meerderheid, in wiens naam de gekozen vertegenwoordigers regeren, te beschermen. Deze conservatieve aanpak verbiedt niet de praktijk van niet-traditionele seksuele relaties in het eigen huis, afgezien natuurlijk van het behoud van het verbod op pedofilie en andere vormen van seksuele misdrijven zoals bijvoorbeeld zoöfilie, maar beschermt eenvoudigweg de rechten van de meerderheid.

Wat de immigratiedimensie van deze kwestie betreft, heeft Rusland eerder zijn wetgeving op dit gebied hervormd om van personen die vrijwillig zijn samenleving binnenkomen te eisen dat zij assimileren en zich daarin integreren. Natuurlijk hebben zij nog steeds het recht om zich in het openbaar te uiten binnen de grenzen van de bestaande wetgeving, en niemand beperkt wat zij in hun eigen huis doen, maar dit helpt ook de rechten van de meerderheid te beschermen.

In tegenstelling tot de Gouden Miljard beschouwen Rusland en de meeste van zijn partners in het Mondiale Zuiden hun conservatief-soevereinistische wereldbeeld van bescherming van traditionele sociaal-culturele normen en eerbiediging van het soevereine recht van elke staat om zijn eigen normen vast te stellen, niet als universeel, noch leggen zij dit agressief aan anderen op. Hoewel zij het niet eens zijn met de liberaal-globalistische aanpak van het door de VS geleide Westen, en in sommige gevallen hun afschuw uitspreken over sommige van de vormen die deze aanpak aanneemt, willen zij de westerse samenleving niet veranderen.

Objectief gezien is het conservatief-soevereinistische wereldbeeld van Rusland en de meeste van zijn partners in het Mondiale Zuiden veel democratischer dan het liberaal-globalistische wereldbeeld van de Gouden Miljard. De eerste respecteert de rechten van de meerderheid in wiens naam zij regeren, omvat de gevoelens van de overgrote meerderheid van de wereldbevolking en probeert niet hun sociaal-culturele normen aan anderen op te leggen. De tweede daarentegen respecteert de meerderheid in binnen- en buitenland niet door hen radicale normen op te leggen.

  Pool en Rus bereiken vredesplan voor Oekraïne

Zelensky loog dus ronduit door tijdens zijn toespraak voor het Europees Parlement te beweren dat Rusland de Europese manier van leven wil vernietigen. Dat wil het helemaal niet, want deze Euraziatische grootmacht heeft noch de wens, noch de middelen om zijn tegengestelde wereldbeeld aan anderen op te leggen. Hoewel velen onder de Russische elite en de meerderheid in wiens naam zij regeren, sympathiseren met de conservatief-soevereinistische collega’s binnen de EU, zullen zij zich niet mengen in de aangelegenheden van het blok om hen te steunen.

De sociaal-culturele en politieke verduidelijkingen in deze analyse zijn essentieel om te aanvaarden als men de strategische dynamiek van de Nieuwe Koude Oorlog echt wil begrijpen. Deze wereldwijde strijd over de richting van de wereldwijde systeemverandering gaat evenzeer over sociaal-culturele kwesties en de rechten van staten (of het gebrek daaraan) om die te bepalen/beschermen, als over geopolitiek. Dat dit niet wordt erkend, is een fout in de analyses van veel waarnemers, waardoor de dynamiek van de Nieuwe Koude Oorlog onjuist wordt ingeschat.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het zal geen verschil makenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video: Oekraïense nazi’s blijven Russische krijgsgevangenen doden
Volgend artikelEuropees Parlement omhelst oorlogsmisdadiger Zelensky
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Ik vind helemaal Niet dat Rusland zich moet verdedigen en of verantwoorden tegenover de EU/NAVO/US/UK..of dat pissebed dat zelensky genoemd wordt.. gewoon Verbrijzelen dit Krapuul..ik schaam me om hier te wonen..❗❗❗🤔 ♥️🇷🇺♥️🌹💪

  • Helemaal met je eens.
   Wat ik niet begrijp dat de ” volksvertegenwoordigers ” dit nazi land steunen of zit er toch een ander agenda achter. De oorlog voort laten duren zodat we burgers in koude en armoede kunnen storten en dan sta je als een imbeciel als Paternotte en Sjoerdsma verontwaardigd leugens te verkopen. Van alle” volksvertegenwoordigers ” zijn 90% landverraders.

 2. gelijk heb je Rusland hoeft zich niet te verantwoorden wel degen op pakken en terecht stellen wat eerlijker gaat dan in het zogenaamde democratische westen aller eerst de regeringen pakken wand die vinden oorlog geweldig maar wel vanuit de huiskamer de ratten

 3. Rusland moet doorstoten en ons bevrijden van het ziekelijke pedofiele LBGTQ+…Hoe ver pushen ze die bagger nog door hier? Word er kotsmisselik van…

  • @Nuke Davos >> (Rusland moet doorstoten en ons bevrijden)

   Dat hebben ze in 1945 gedaan, maar ik vrees dat wij het zelf moeten doen. Ons ontdoen van al dat Nazietuig. En met een demonstratie van een paar duizend mensen, ga je dat niet voor elkaar krijgen… Of de nep verkiezingen van maart aanstaande. Een ideale dag om het social creditsysteem in werking te zetten, gewoon allemaal op die dag naar eigen gemeente-huis. Heeft niemand een excuus niet te komen.

 4. Zo ver komt het als de samenleving kritiekloos alles verheerlijkt als het maar komt van Britisch en America. Ik krijg al ’t maagzuur als ze Inglish tegen mij spieken.

 5. Zelensky heeft met zijn bezoek aan zowel Amerika als aan Europa ZIJN HAND OVERSPEELD.❗️
  Biden en de EU “ Kopstukken “ hebben nu ingezien dat Zelensky een marionet van de fanatieke nazi’s in zijn eigen land is. Hij is gijzelaar van de NAZI’s in zijn land…..
  Een marionet die er op uit gestuurd wordt om WAPENS BINNEN TE HALEN IN EEN PROXIE OORLOG TEGEN EEN KERN GROOT MACHT.‼️Hoe gek wil je het hebben…..

  EN HET BIJNA GRAPPIGE IS DAT WANNEER DE WAPENS WORDEN INGEZET ZE BINNEN ZEER KORTE TIJD NAAR DE SCHROOTHOOP GEHOLPEN WORDEN DOOR RUSLAND‼️

  Dat Zelensky zijn intelligentie niet verder gaat dan een KOMIEK die per ongeluk door domme machten in de EU EN DE USA in het zadel is geholpen ( Victoria Nuland ) ……..
  Dat Zelensky totaal geen benul heeft van internationale verhoudingen……….
  Dat Zelensky vecht voor zijn eigen leven omdat de NAZI’Z in zijn land hem zullen omleggen als hij niet meer wapens loskrijgt van de internationale gemeenschap……..
  Dat Zelensky op deze manier NOOIT EEN VREDES OVEREENKOMST zal aanvaarden……….
  Want dat kost hem letterlijk de kop………. Ze zullen hem vermoorden…….
  Dat Zelensky VERPLICHT is door zij nazi bende om de Krim weer terug bij Ukraine te brengen…..

  Nee een wapenstilstand is Zelensky ZIJN DOOD.
  EN DE EU EN USA HEBBEN NIET BEGREPEN DAT ZE IN DE VAL VAN EEN ORDINAIRE KOMIEK ZIJN GETRAPT.
  DIE WEL MOOIE EN VLOTTE PRAATJES IN EEN VIDEO VERBINDING KAN HOUDEN, MAAR IN LEVENDE LIJVE SLECHTS EEN LOOPJONGETJE IS……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in