Karl Richter betoogt dat Oekraïne een nakend einde tegemoet gaat als gevolg van de dominantie van Rusland in het lopende conflict, de zwakke militaire en economische steun van het Westen en het eigen nationalisme van Oekraïne, waarbij hij zich beroept op voorspellingen van verschillende westerse militaire deskundigen en voorspelt dat westerse regeringen binnenkort het volslagen falen van hun Oekraïne-beleid zullen moeten rechtvaardigen.

De gezichten van de Oekraïne-aanhangers worden nu zichtbaar langer. Het wordt eigenlijk nu interessant. In de komende maanden zal de centrale leugen van de westerse politiek barsten: Oekraïne loopt ten einde. Geen miljarden dollars meer die in het moeras van Kiev verdwijnen, en zeker geen handvol westerse gevechtstanks, mochten die er ooit komen, zullen veel verschil maken voor de gebeurtenissen. Rusland zit op de bestuurdersstoel en heeft alle escalatiemiddelen tot zijn beschikking, terwijl het Westen economisch, militair en niet in de laatste plaats moreel op zijn laatste benen loopt.

Ten minste vier westerse militaire deskundigen die iets van hun vak weten, hebben de afgelopen weken de gangbare berichtgeving tegengesproken en voorspellen nu de beslissende weken voor het overleven van Oekraïne. Onder hen bevindt zich de Oostenrijkse kolonel Markus Reisner, een overtuigd Oekraïense sympathisant. In een van zijn laatste analyses wijst Reisner op de aanzienlijke Russische middelen en moet hij toegeven: “Oekraïne zou verschillende rondes kunnen winnen, maar er is nog geen sprake van een knock-out.” De Russische kant, zegt hij, beschikt nog steeds over voorraden van minstens tien miljoen artilleriegranaten, plus 3,4 miljoen nieuwe granaten die elk jaar worden geproduceerd. “Zij zijn dus in staat deze oorlog nog langer uit te vechten,” terwijl het voor Kiev nu krap wordt.

Erich Vad, ex-brigadier-generaal en voormalig militair beleidsadviseur van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, is explicieter. Hij ziet Rusland “duidelijk in opmars” en is het eens met de Amerikaanse stafchef (!) Mark Milley “dat een militaire overwinning voor Oekraïne niet te verwachten is.” Hij verbaast zich echter over de uitgebreide “synchronisatie van de media, zoals ik die in de Bondsrepubliek Duitsland nog nooit heb meegemaakt. Dit is pure opinievorming.” Men vraagt zich echter af in welke wereld de geachte ex-generaal de afgelopen decennia heeft geleefd.

  Het Westen staat politiek los van de rest van de wereld, zo blijkt uit een door de EU gefinancierde studie

Het vierde lid van de groep is de voormalige adviseur van het Pentagon en voormalig VS-kolonel Douglas Macgregor. In verschillende recente interviews (waaronder die van het onafhankelijke Amerikaanse portaal Redacted) gaat hij niet alleen in op de immense verliezen van de Oekraïners – in sommige gevallen tot 70 procent van de oorspronkelijke bataljonssterkte – maar ook op de ongebreidelde repressie van de Oekraïense binnenlandse inlichtingendienst SBU tegen de eigen bevolking – een zeker teken dat het einde nabij is. Als het leiderschap in Kiev niet snel instemt met onderhandelingen, blijft er van Oekraïne weinig meer over dan een rompstaat ten westen van de Dnjepr, zegt Macgregor. Hij wil de mogelijkheid van een staatsgreep tegen de Kievse junta niet uitsluiten, gezien de verschrikkelijke verliezen aan het front – zo niet, dan zou Moskou zelf gedwongen zijn de “klus” te klaren en het Zelensky-regime op te ruimen. Een nieuwe Oekraïense regering zou waarschijnlijk zo verstandig zijn om vredesonderhandelingen aan te gaan. In het beste geval zou Rusland dan ook zijn oorlogsdoel van “denazificatie” van Oekraïne hebben bereikt.

Zelfs een mainstream krant als het Duitse dagblad Die Welt moest onlangs (31 januari) toegeven dat Rusland binnen afzienbare tijd niet alleen militair, maar ook politiek als overwinnaar uit het conflict zal komen: terwijl Oekraïne geen van zijn doelen zal bereiken, zeker niet de herovering van de Krim, zal Rusland in de loop van een onvermijdelijke onderhandelingsregeling afdwingen dat het NAVO-lidmaatschap van Oekraïne “binnen afzienbare tijd wordt uitgesloten” – niets anders werd door Moskou geëist voordat de oorlog bijna een jaar geleden begon. En: “Het resultaat zal een geamputeerd Oekraïne zijn.”

Men kan zich erop verheugen hoe de westerse regimes binnenkort de volledige mislukking van hun Oekraïne-beleid aan hun bevolking zullen uitleggen. Noch zal Oekraïne gewonnen hebben, noch zal Rusland “geruïneerd” zijn, waarvan de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock ten onrechte heeft beweerd dat dit het doel is van het Duitse regeringsbeleid. Als het afgelopen is met Oekraïne, zullen de westerse regimes niet alleen gigantische miljardenbedragen in Kiev hebben gestoken, maar ook de betrekkingen met Rusland permanent hebben vergiftigd, hun eigen energievoorziening hebben vernietigd en hun eigen strijdkrachten met succes hebben ontwapend. Dit is werkelijk een ongekende prestatie die alleen maar kan worden omschreven als openlijk verraad. Het zal de Europeanen duur komen te staan. In ‘normale’ tijden zouden de verantwoordelijken ter verantwoording worden geroepen. Deze rekening blijft openstaan. Het huidige leiderschap – niet alleen in Duitsland – zal hoe dan ook zonder residu vervangen moeten worden, willen we ook maar enigszins verstandig weer in gesprek komen met Rusland.

  Eten of verwarmen: Europeanen staan nu al voor voorheen ondenkbare dilemma's

De dagen van Oekraïne zoals wij die kennen zijn nu geteld. Eerder vroeger dan later zal het waarschijnlijk tot onbeduidendheid vervallen als een sterk gereduceerde rompstaat. De tragedie is dat het zich op bijna suïcidale wijze heeft laten instrumentaliseren door het Westen, vooral door Washington, voor doelen die niet de zijne zijn. De uitdrukking dat de Amerikaanse regering vecht “tot de laatste Oekraïner” is een gangbare uitdrukking geworden.

Last but not least is Oekraïne het slachtoffer geworden van zijn eigen nationalisme. In de Sovjettijd werd dit slechts provisorisch onder de oppervlakte gehouden, om kort na 1991 krachtig te worden aangewakkerd door Amerikaanse stichtingen, met van meet af aan een anti-Russische inslag. Tegenwoordig is Oekraïne een pseudostaat, verteerd door nationale haat, die in zijn huidige vorm niet langer levensvatbaar is. Als men historisch perspectief wil toepassen, komen overeenkomsten met Tsjecho-Slowakije en Polen van voor de Tweede Wereldoorlog in beeld. Beide landen bleken niet in staat om op een verstandige manier om te gaan met hun etnische minderheden als gevolg van hun nationalisme en de ophitsing van de westerse mogendheden. Kiev plukt momenteel de gevolgen van dit beleid, vergelijkbaar met Tsjecho-Slowakije in 1938 en Polen in 1939.

Wat Polen betreft, zou het een bijzonder wrange ironie van de geschiedenis zijn als Polen in de loop van de regeling van Oekraïne zijn vroegere oostelijke gebieden in Galicië zou terugnemen. De voorbereidingen hiervoor zijn al maanden in volle gang – interessant genoeg in volledige overeenstemming met het Kievse cokehead-regime. Men kan dit zonder veel moeite onderzoeken. Het valt niet uit te sluiten dat Moskou achter de schermen al lang aan boord is. Het Kremlin zou wel eens lachend kunnen toekijken hoe Poolse en Oekraïense nationalisten elkaar in de toekomst de tent uitvechten. De slachtingen in Volhynia in 1943/44, toen de Oekraïners tot 300.000 Poolse boeren afslachtten achter de Duitse linies, zijn nog niet vergeten. In een mum van tijd zou de EU weer een brandhaard in handen hebben waar zij in de toekomst haar miljarden in kan steken. Een volwassen prestatie allemaal.

  Oekraïne - Dringt aan op tanks

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Indrukwekkende Russische aanval: Hel van vuur met Terminator en BTR-D elimineert Oekraïens peloton in Kreminna (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOver de komende verkiezingen in Nederland
Volgend artikelWEF zegt dat het Westen “één kind beleid” moet invoeren voor blanke gezinnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Wederom een scherpe analyse van Macgregor.
  Ik persoonlijk hecht veel waarde aan het oordeel van die oude ijzervreter ook al is het een Amerikaan.

 2. Er zijn geen miljarden voor het opzetten ve oorlog .
  Nl de KM is zijn macht kwijt bij de Zwiss- bank.!
  Nu kunnen anderde wereldbanken vallen en geruimd worden vd KM.
  Vaticaanbank evenzo, en al hun onvoorstelbare vernietigingsmacht vh menselijke.

 3. Quote: “Dit is werkelijk een ongekende prestatie die alleen maar kan worden omschreven als openlijk verraad.” Oftewel landverraad.

  Dit gaat ook op voor Hol_land met Kok, Balkenende en nu Rutte door de Oranjes, Bilderberg, WEFFIES, WAFFIES, NSB- en media-hoeren als hun puppets/lakeien daar neergezet.
  Zie ook:
  https://thedailycontinentalview.wordpress.com/2022/12/27/prins-bernhard-in-wwii/
  https://thedailycontinentalview.wordpress.com/2022/11/03/the-fourth-reich-continues/
  Ergens in mijn files weet ik dat vermeld is dat Bernherd in 1944 Juliana in Canada bezocht op doorreis naar Argentina (naar Bariloche en Eva Peron) en met Julana op “vakantie” ging aan de Canadese kust.
  Daarom zijn ook de volgende sites interessant: Zie:
  https://thedailycontinentalview.wordpress.com/2022/11/11/hitlers-disintegrating-bomb/
  en tav de pope maar vooral tav Eva Peron:
  https://thedailycontinentalview.wordpress.com/2023/01/13/from-hitlers-popes-till-eva-peron/
  en het feit dat Hitler en vele ZioNAZI hun pensioen in Bariloche genoten en waar Maxima is geboren en getogen.
  Was het ook niet Roosevelt die zei: “toeval bestaat niet.”

  We kunnen niet kritisch genoeg zijn betreffende het vastliggend gegeven dat de WEFFERS en WAFFERS Klaus Schwab, Von der Leyen met de door ZioNAZI opgerichte EU, (en ook Rutte), beiden van fanatieke ZioNAZI-families zijn die Hitlers 3e REICH tot stand brachten, nu zeer fanatiek de Ukra-AZOV-ZioNAZI en de clan in de US/UK met miljarden VAN ONS BELASTINGGELD ondersteunen om “Das Vierte Reich” tot stand te brengen. .

 4. Er is nog niemand geweest die mij kon uitleggen wat het westen zonodig in Oekriland moest doen. Geen EU land, geen Nato land. Alleen de usa. / nato zooi moesten zonodig daar hun oorlogje spelen.
  Tegen een machtig land, dat Napoleon en Hitler heeft weerstaan. En nu, gelukkig, ook het vuile spel van usa / nato zooi en de usa marionetten in de westeuropese regeringen. Ze dachten er toch zo gemakkelijk over. De miljarden die daar naar toe gesluisd zijn, hadden toch veel beter besteed kunnen worden. Alleen vanuit usa al meer dan 100 miljard. De krankzinnigheid ten top.
  Het doel van usa was om Europa op de knieën te krijgen en dat is hun gelukt. Doel bereikt.
  Dag Europa dat zelfmoord gepleegd heeft door uncle Sam te gehoorzamen in plaats van een eigen koers te varen. Een ontevreden Europese bevolking die de lasten mag dragen.
  En!! , ja hoor een stel aandeelhouders van de military’s industrie in usa die een dik dividend verworven hebben.
  Alle doelen van de machtgeile psychopaten zijn bereikt. Geld toe en Europa naar de donder.

  • Een oorlog is een ideaal middel om miljarden weg te sluizen. Al die miljarden en de zogenaamde wapens (Deze zogenaamde geschonken wapens waar de meeste toch allang afgeschreven waren, kunnen nu weer opgevoerd worden alsof ze nieuwe wapens waren) Zodat de belasting betaler die wapens nog een keer mogen betalen. Een proxy oorlog is een ideale witwasmachine, waar het Angelo Zionisten Rijk dol op is. Zo kunnen ze in hun thuis landen niet alleen miljarden weg sluizen en alles wat waarde heeft, maar ook alles duurder maken zogenaamd inflatie om hun eigen volk nog meer te laten bloeden. Zich zelf loonverhogingen geven, om de zelf gecreëerde inflatie de baas kunnen blijven. Nieuwe wetten versneld er door heen drukken, zodat de burgers weer een stukje vrijheid verliezen. Volg het geld en je zult de ware toedracht ontdekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in