Ursula von der Leyen en Margrethe Vestager zijn de drijvende kracht achter het sanctiebeleid dat de Europeanen verplettert. Montage: NyD-Europaparlamentet/CC BY 2.0

Europa wordt geconfronteerd met een energiecrisis zonder weerga. De desastreuze gevolgen zijn onder meer stijgende elektriciteitskosten en extreme prijsstijgingen die de Europese economieën schokken. De schuld van het probleem wordt door de machthebbers op Rusland geprojecteerd, terwijl de burgers het gelag moeten betalen. Het beeld van de energiecrisis is echter even infantiel als onjuist, schrijft Isac Boman.

In het hele Westen, en met name in Europa, proberen globalistische politici een scherpe daling van de levensstandaard van de bevolking te normaliseren nu veel landen in een uitzonderlijke economische crisis worden gedreven door de politiek geïnduceerde bevriezing van de invoer van gas en olie uit Rusland.

Politici kondigen een nieuw tijdperk aan, waarin “de tijd van overvloed en zorgeloos leven voorbij is”, zoals de Franse president Emmanuel Macron het uitdrukt.

“Ik denk dat we een keerpunt of een grote omwenteling meemaken. Ten eerste omdat wij het einde van de welvaart meemaken, en voor degenen die ervan genoten, ook het einde van een zorgeloze tijd.”

Net als andere Europese leiders ziet Macron de crisis niet als een gevolg van zijn beleid, maar wijt hij deze aan externe factoren.

De globalistische denktank World Economic Forum is, niet verrassend, snel op de kar gesprongen. Zij heeft onder andere reclamespots gemaakt die op internet circuleren en waarin wordt benadrukt dat het nemen van een koude douche gezond kan zijn en dat degenen die dat doen gezonder – en productievere – burgers zijn.

Onafhankelijke analisten wijzen erop dat de visie van de denktank op “The Great Reset”, het thema van de beruchte top van Davos in 2021, in overeenstemming is met de sterke vermindering en beheersing van het energieverbruik waartoe zij oproept – zo niet onder het mom van oorlog en energiecrisis, dan toch op grond van het klimaatbeleid. De bijeenkomst in kwestie werd bijgewoond door de oprichter van het WEF, Klaus Schwab, en onder anderen VN-secretaris-generaal Antonio Gutérres, de directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie Thedros Adhanom Ghebreyesus, de directeur van het Internationaal Monetair Fonds, Kristalina Georgieva, de president van de Europese Centrale Bank, Christine Lagarde, en de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen.

Onafhankelijke analisten wijzen erop dat de visie van de denktank op “The Great Reset”, het thema van de beruchte top van Davos in 2021, in overeenstemming is met de sterke vermindering en beheersing van het energieverbruik waartoe zij oproept – zo niet met oorlog en energiecrisis als voorwendsel, dan toch met motieven van klimaatbeleid.

In de mainstream media wordt deze machtige lobbygroep genegeerd, of wordt haar uitgebreide invloed afgedaan als “desinformatie”. Zo is ook de Nederlandse premier Mark Rutte, die deze zomer de landbouwsector in Nederland aanviel onder het mom van klimaatbeleid, in het parlement ondervraagd over zijn nauwe banden met Schwab, heeft hij in een bedankbrief aan Schwab The Great Reset visie “een hoopvolle analyse voor een betere toekomst” genoemd – zaken die Rutte zelf echter afdeed als complottheorieën.

Geopolitieke motieven

Geopolitieke motieven, met name van Amerikaanse zijde, lijken ook ten grondslag te liggen aan het extreme energiebeleid dat in Europa wordt gevoerd. In wat een buitengewoon intern lek lijkt te zijn van een document van de regeringsgezinde denktank RAND Corporation, die onder meer bekend staat om haar strategie voor het buitenlands en defensiebeleid tijdens de Koude Oorlog, worden details gegeven over hoe en waarom de energiecrisis in Europa van Amerikaanse zijde is gepland.

  Nederland wil Oekraïense vluchtelingen laten bijdragen aan staatsuitgaven

Onder de inleidende titel “Verzwak Duitsland, versterk de Verenigde Staten” wordt gesteld dat er “dringend behoefte” is aan een instroom van middelen van buitenaf “met name in het banksysteem” om de Amerikaanse economie te ondersteunen. In het document, dat dateert van januari, wordt erkend dat het agressieve buitenlandse beleid dat in Oekraïne wordt gevoerd, Rusland onder druk zal zetten om militair in te grijpen in het land. Het doel, zo wordt uitgelegd, is het opleggen van een lang voorbereid sanctiepakket.

De economie van de EU, zegt het rapport, “zal onvermijdelijk instorten” als gevolg daarvan – en het juicht onder andere toe dat middelen tot 9 biljoen dollar naar de VS zouden kunnen vloeien, en dat goed opgeleide jonge Europeanen gedwongen zullen worden te emigreren. Het belangrijkste geopolitieke doel dat erin wordt beschreven is om Europa – met name Duitsland en Rusland – te verdelen en de Europese economie te vernietigen door nuttige idioten in de politiek zover te krijgen dat zij de Russische energietoevoer naar het continent afsluiten.

“Poetin tarieven”

De Zweedse premier Magdalena Andersson heeft zelf consequent gesproken over “Poetin tarieven” en legt, net als veel andere Europese leiders, de schuld van de energiecrisis volledig bij Rusland, dat naar haar zeggen de gastoevoer heeft afgesneden om de EU en haar burgers om verschillende redenen te straffen.

Maar dit wordt resoluut verworpen door de woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, die benadrukt dat het de westerse sancties tegen Rusland en Russische bedrijven zijn die de gasleveringen aan Europa verhinderen.

“De problemen met de pompen werden veroorzaakt door westerse sancties tegen ons land en een aantal bedrijven… Er zijn geen andere redenen die tot problemen met de pompen kunnen leiden,” zegt hij, eraan toevoegend dat de leveringen onmiddellijk kunnen worden voortgezet zodra de sancties worden opgeheven.

De Russische energiegigant Gazprom heeft aangekondigd dat fabrikant Siemens vanwege de sancties geen reparaties aan de Nord Stream 1-turbines mag uitvoeren.

“Sancties verhinderen dat de eenheden worden gerepareerd en verhinderen dat ze worden verplaatst zonder passende wettelijke garanties,” vervolgt Peskov.

Een consistent punt in het propagandaverhaal dat wordt gepushed, is dat Europeanen, ondanks de rampzalige situatie, geen recht hebben om te klagen omdat er een oorlog gaande is in Oekraïne en de bevolking daar er nog slechter aan toe is, een lijn die ook door de Oekraïense president Volodymyr Zelensky is verwoord.

“Gas is niets, probeer u voor te stellen waar ik het over heb en dat dit bij u thuis of in uw land gebeurt. Zou u dan verder praten over gasprijzen of elektriciteitsprijzen?” vraagt hij.

De verantwoordelijkheid voor de oplossing wordt bij de bevolking gelegd

De politieke oplossing van de Europese Commissie gaat niet over het stimuleren van de energieproductie, maar over een plan voor de Unie om haar gasverbruik tegen volgend voorjaar met 15% te verminderen. Het verplicht particulieren, bedrijven, overheden en openbare besturen maatregelen te nemen om gas te besparen.

“De nieuwe verordening zou de Commissie ook in staat stellen om, na overleg met de lidstaten, een ‘EU-waarschuwing’ af te geven over de voorzieningszekerheid en een verplichte vermindering van de vraag naar gas in te voeren”, aldus de Commissie in een persbericht.

De Commissie wil ook dat de noodplannen van alle lidstaten “tegen eind september worden bijgewerkt om te laten zien hoe zij de reductiedoelstelling denken te bereiken, en zij moeten om de twee maanden bij de Commissie verslag uitbrengen over de vorderingen”.

“Lidstaten die om solidaire gasleveringen vragen, zullen moeten aantonen welke maatregelen zij hebben genomen om de binnenlandse vraag te verminderen”, voegt de Commissie eraan toe.

Volgens de Europese Commissie is er een “breed scala aan maatregelen” om de vraag naar gas te verminderen – en de lidstaten moeten “een brede vermindering van verwarming en koeling bevorderen” – ook in openbare gebouwen.

  De Europese Unie gaat in vlammen op nu haar brandstofpompen uit Rusland opdrogen

De Deense EU-commissaris Margrete Vestager, die dit voorjaar ook naam maakte met de strengere EU-wetgeving inzake digitale censuur, de European Digital Services Act, benadrukte in maart op een conferentie dat er twee dingen moeten gebeuren in het belang van Oekraïne: dat jongeren meer technologie leren, en dat u en uw kinderen minder gaan douchen. Ze voegde er ook aan toe dat mensen na het afzetten van de douche moeten zeggen: “Take that Putin”.

Gecoördineerde rantsoeneringscampagnes

In Duitsland zet de grootste verhuurder van het land de verwarming lager, iets waarover Nya Dagbladet eerder berichtte. In juli kondigde het al aan dat het de temperatuur voor zijn huurders tussen 23.00 en 6.00 uur verlaagde tot 17 graden. In Augsburg, Duitsland, is het begonnen met het uitschakelen van fonteinen, het dimmen van straatverlichting en het verlagen van de verwarming in gemeentelijke gebouwen, en in heel Duitsland worden soortgelijke veranderingen doorgevoerd.

“We willen de burgers van Augsburg laten zien dat we misschien echt moeilijke tijden tegemoet gaan… We moeten er allemaal voor zorgen dat we echt energie besparen,” zegt burgemeester Eva Weber.

Een andere mogelijkheid die wordt besproken is rantsoenering van warm water. De Noord-Duitse stad Hamburg kondigde afgelopen zomer al aan dat zij in geval van een gascrisis de binnentemperatuur in de winter zal verlagen en de hoeveelheid warm water die burgers kunnen gebruiken zal beperken.

Om te voorkomen dat mensen doodvriezen als ze geen verwarming kunnen betalen – of hun huis niet kunnen verwarmen – worden in Duitse steden openbare verwarmingszalen ingericht die als een soort toevluchtsoord fungeren als hun eigen elektriciteit wordt afgesloten.

“Aangezien niemand precies kan zeggen hoe dramatisch de ontwikkeling zal zijn, moet worden overwogen om verwarmingseilanden oftewel verwarmingszalen in te richten waar vooral ouderen tijdens een zeer koude winter kunnen verblijven,” aldus het hoofd van de Duitse vereniging van gemeenten, Gerd Landsberg.

Duitse ambtenaren hebben ook aangegeven dat de snelheidslimieten kunnen worden verlaagd om brandstof te besparen.

Ook in andere landen komt rantsoenering terug als primaire oplossing voor het probleem.

• In Frankrijk worden winkels met airconditioning gedwongen hun deuren gesloten te houden om energie te besparen en worden lichtreclames uitgeschakeld wanneer bedrijven gesloten zijn. De temperaturen in winkels en supermarkten mogen ook niet hoger zijn dan 17 graden tijdens de piekuren van de bezoekers – omdat men ervan uitgaat dat de lichaamswarmte van de grote aantallen mensen toch al tot een voldoende hoge temperatuur zal leiden.

• In het Verenigd Koninkrijk worden gerichte campagnes gevoerd om burgers aan te moedigen hun binnentemperatuur te verlagen, korter te douchen, ’s nachts de vaat te doen en andere inspanningen te doen om elektriciteit te besparen. Particuliere bedrijven hebben de Britten ook aangespoord om huisdieren te knuffelen, pap te eten of verschillende lichamelijke oefeningen te doen om warm te blijven tijdens de winter.

• De Denen worden ook aangespoord om korter of minder vaak te douchen en wasknijpers te gebruiken in plaats van wasdrogers. Ook in Denemarken wordt de mensen aangeraden ’s nachts de vaat te doen.

• Het verlagen van de temperatuur binnenshuis in de winter wordt ook werkelijkheid in Italië, waar ’s avonds ook de lichten worden uitgeschakeld. Ook wordt overwogen industrieën en fabrieken in de winter tijdelijk te sluiten om elektriciteit te besparen. Soortgelijke maatregelen worden uitgevoerd in Spanje en Zwitserland, met temperatuurverlagingen en verschillende vormen van regulering, en in Finland wordt de burgers niet alleen gevraagd minder water te gebruiken, maar ook langzamer te rijden om brandstof te besparen.

  Rusland bereikt record handelsoverschot - de financiële oorlog van het Westen is mislukt

• Ierland richt zich ook op burgers met zijn campagne “Verminder uw gebruik”, die de Ieren aanmoedigt hun verbruik op verschillende manieren te verminderen.

In een aantal andere landen zijn of worden binnenkort soortgelijke campagnes en maatregelenpakketten gelanceerd, met als terugkerende boodschap dat er geen andere oplossing is dan het elektriciteitsverbruik aanzienlijk te verminderen – en dat de burgers hun levensstandaard op verschillende manieren moeten verlagen.

Zweden kunnen volledig zonder elektriciteit komen te zitten

In Zweden is gemeld dat als gevolg van het “terugkerende stroomtekort” de burgers deze winter mogelijk hun elektriciteit zal worden afgesloten – iets wat nog nooit eerder is gebeurd. Deze afsluiting kan automatisch of handmatig plaatsvinden en Svenska Kraftnät bevestigt dat Zweedse elektriciteitsgebruikers kunnen worden afgesloten.

“Je schakelt gewoon een gebied uit,” zegt Niclas Damsgaard, hoofdstrateeg bij Svenska Kraftnät, tegen de Bonnier-krant DN.

Het zijn vooral inwoners van de provincies Skåne, Blekinge en Kronoberg – evenals delen van de provincies Halland, Jönköping en Kalmar die het risico lopen dat de elektriciteit wordt afgesloten, en het dreigt allemaal zo snel te gaan dat huishoudens niet worden gewaarschuwd voordat het zover is.

“We hebben gezien dat het risico is toegenomen, ook al is dat in moderne tijden niet gebeurd,” zegt elektriciteitsmarktanalist Christian Holtz.

Het is “voornamelijk” ’s ochtends en laat in de middag dat de elektriciteit voor Zweden kan worden afgesloten – maar het voegt eraan toe dat het risico van een stroomstoring kan worden verminderd door burgers zelf hun elektriciteitsverbruik te verminderen en zo “bij te dragen aan het energiesysteem”.

Ondanks het feit dat veel mensen deze winter zonder elektriciteit kunnen komen te zitten, zegt Holtz zelf zich geen zorgen te maken.

“De meeste mensen hebben soortgelijke situaties meegemaakt bij een normale stroomstoring of storm. Het is dus niets nieuws,” zegt hij.

De met belastinggeld gefinancierde staatszender SVT en het Zweedse Bureau voor civiele rampen vertellen de Zweden ook dat ze een dikke trui kunnen aantrekken als ze het deze winter koud krijgen – of waarom bouwen ze geen hut onder de tafel met kussens en dekens om zich warm te houden.

De verantwoordelijkheid ligt bij de machthebbers

Alle activiteiten in een moderne samenleving zijn direct of indirect afhankelijk van de energievoorziening, waarbij een verminderde beschikbaarheid van energie en hogere energieprijzen tot uiting komen in het hele economische spectrum. De energiecrisis, die nu een feit is, kan in stand worden gehouden door een even intense als infantiele propaganda, maar in de praktijk kan zij eindigen op het moment dat de sancties worden opgeheven en de energie-invoer uit Rusland wordt hervat.

Van een dergelijke politieke wil is in het Westen echter geen sprake, evenmin als van enige ambitie om de verloren energievoorziening te vervangen door de ontwikkeling van nieuwe betrouwbare energiebronnen.

Het verlies van werkgelegenheid en een sterke stijging van de armoede zijn voorspelbare gevolgen van het beleid dat nu wordt gevoerd, waarbij de middenklasse en de meest kwetsbaren in de samenleving, zoals gewoonlijk, de grootste verliezers zijn. Iedereen zou dit moeten onthouden wanneer het stof eindelijk is neergedaald en er ooit verantwoordelijkheid kan worden geëist voor het enorme leed dat de bevolking door de machthebbers is aangedaan.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Economisch Wereldforum beveelt journalisten te “stoppen” met het onthullen van hun geheime agendaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne-conflict, energiecrisis en “koloniaal” Westen: Poetins laatste persconferentie (+Video ENG ondertiteling)
Volgend artikelHet probleem met ‘westerse waarden’ is dat westerlingen ze niet waarderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Aah, geel ;blauw! Zelfs von leyder strak geel, blauw pakje aan. Hoe duidelijk wilt je nog hebben. Het druipt eraf al dat Marxisme! En de Pavlov geiten zien het niet! Wij zijn verloren! Ga maar emigreren waar al dat satanisch gedoe niet is. Ja puur satanisme is het.

 2. Hoezo. Ze lijken wel te doen hebben met ons burgers, 18 gr. en koud douchen. .ontbreekt nog de opmerking dat wij ons brood in de vrieskou moeten bakken .
  En toch is die zweem van uitroeing en sterf !! , jullie nutteloze vreters, sterk aanwezig.
  Zij zijn bang!!
  Wij niet!

 3. Koud douchen, koud vreten zeker, lampen uit.en betalen voor niks zeker.!
  Onze dictators onderhandelen momenteel over onze energie kosten.Waarschijnlijk zullen ze de armsten wat steunen en degene die nog net niet verzuipen laten ze spartelen.
  Zij hebben echter ook hun meeste boterhammen gevreten…

 4. >Om te voorkomen dat mensen doodvriezen als ze geen verwarming kunnen betalen – of hun huis niet kunnen verwarmen – worden in Duitse steden openbare verwarmingszalen ingericht die als een soort toevluchtsoord fungeren als hun eigen elektriciteit wordt afgesloten.In het Verenigd Koninkrijk worden gerichte campagnes gevoerd om burgers aan te moedigen hun binnentemperatuur te verlagen, korter te douchen, ’s nachts de vaat te doen en andere inspanningen te doen om elektriciteit te besparen.<

  waarom die campagnes? het is zo verschrikkelijk duur dat je het wel doet om kosten te sparen, niet om Ukraine te helpen, tis gewoon afpersing van het volk.

 5. Opstand is de redding , bereid je voor in November tenminste als je een fatsoenlijk leven wil hebben zonder deze gekken in Brussel en Den Haag

 6. Zolang de burgers massaal blijven gehoorzamen aan deze absurde maatregelen door een klein clubje omhoog gevallen nietsnutten. Die enkel in opdracht van andere handelen. Zal het van kwaad tot erger worden. Probeer zelfvoorzienend te worden, want zo verdampt hun zogenaamde macht over ons. Als sneeuw voor de zon.

 7. Er werd mij ergens dit jaar €800,- zwijggeld beloofd door het regime, via een van hun collaborateurs. Ik heb echter slechts €600,- vh zwijggeld – dat in the mainstream “tegemoetkoming energiekosten wordt genoemd – gekregen. Het accepteren van dit zwijggeld zou me vd (demonstratie-)straat moeten houden. En me dus vooral stil en gedwee moeten houden.
  Moet ik er achteraan gaan om die resterende tweehonderd euries nog te kunnen vangen, waarmee ik mijn noodproviand voor deze komende winter zou kunnen aanvullen of komt er sowieso nog meer zwijggeld ( out of the blue niet bestaand virtueel “geld”) ter zijner tijd ? Bijvoorbeeld als de Prikdrift-golf weer lekker aan de gang is en iedere gehypnotiseerde weer helemaal afgeleid is vd essentiele zaken, die deel uitmaken vh Afbraakbeleid vh Haags regime . .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in