“Free Speech *Conditions Apply” by Fukt. (wiredforlego, Flickr, CC BY-NC 2.0)

Is het u ooit opgevallen dat degenen die het hardst schreeuwen over de tirannie in het buitenland, dezelfde mensen zijn die oproepen tot censuur en ontmanteling van iedereen die kritiek heeft op het westerse imperium? schrijft Caitlin Johnstone.

Het is een alomtegenwoordig geestesvirus in de hele westerse samenleving. Iedereen – en ik bedoel echt iedereen – die voor een groot publiek agressieve en consequente kritiek levert op het buitenlands beleid van de VS en zijn bondgenoten, wordt door de voorstanders van het imperium gebrandmerkt als een Russische agent, en deze consensus gaat gepaard met de gestaag groeiende mening dat Russische agenten en zogenaamde nuttige idioten moeten worden geweerd van westerse platforms.

Verdedigers van het westerse imperium zullen niet toegeven dat zij willen dat alle critici van het imperium het zwijgen wordt opgelegd, maar dat krijg je als je (A) het feit dat zij iedereen die het imperium met voldoende agressie bekritiseert als een Russische agent beschouwen, combineert met (B) hun mening dat degenen die aan Russische invloed blootstaan, gecensureerd moeten worden.

Telkens als ik kritiek heb op het buitenlands beleid van het Westerse imperium, krijg ik van zijn apologeten te horen dat ik mijn heersers nooit zo zou mogen bekritiseren als ik in een land als Rusland of China zou wonen, terwijl ze heel goed weten dat ik, als het aan hen lag, het Westerse imperium hier ook niet zou mogen bekritiseren. Ze zijn hetzelfde als de tirannen die ze beweren te verachten.

Het probleem met “westerse waarden” is dat westerlingen er geen waarde aan hechten.

  (Video's) Het Russische leger is de stad Bakhmut binnengetrokken: Straatgevechten in woonwijken; Oekraïense soldaten tegen Zelensky: We zullen je ophangen in Kiev!

Ze denken dat ze er waarde aan hechten, maar al die eerbied voor vrije meningsuiting en het ter verantwoording roepen van de macht met het licht van de waarheid verdwijnt uit het raam zodra ze iemand zien die iets zegt dat sterk afwijkt van wat hun machthebbers en hun propagandisten hen hebben verteld te denken. Dan willen ze die persoon het zwijgen opleggen en de mond snoeren.

In werkelijkheid belichamen de krachtigste critici van het westerse imperium deze westerse waarden oneindig veel meer dan de verdedigers van het imperium.

Het zijn de critici van het imperium die waarde hechten aan vrije meningsuiting en het ter verantwoording roepen van de machtigen. Het zijn de gehersenspoelde hielenlikkers van het gecentraliseerde Amerikaanse imperium die oproepen tot censuur en iedereen wegschreeuwen die een fel tegengeluid laat horen aan de machtigste mensen ter wereld.

Mensen zeggen tegen me: “Ga naar Rusland!” of “Ga naar China!”, afhankelijk van welk aspect van de mondiale machtsagenda van het imperium ik op dat moment toevallig bekritiseer, en ik wil ze altijd zeggen: nee, ga naar Rusland. Ga naar China. Jij probeert andersdenkenden en kritiek op de machtigen te onderdrukken.

Ik ben degene die leeft volgens de westerse waarden, zoals ze me zijn verkocht, en die normale kritiek eist op het machtigste imperium dat ooit heeft bestaan. Jij hoort hier niet thuis.

Op school wordt ons geleerd dat onze samenleving waarde hecht aan waarheid, vrije meningsuiting, gelijkheid, verantwoording voor de machtigen en tegenstrijdige journalistiek. Dan groeien we op en zien we dat iedereen zijn kleren verscheurt omdat instellingen als CBS News of Amnesty International één klein berichtje laten glippen dat niet helemaal strookt met de officiële lijn van onze machthebbers.

  De Russen ontruimen de bestuursgebouwen en het stadhuis van Soledar: Hijsen de Russische vlag - Gevechten in de mijnen - Officieel einde van Bakhmutskoye (Video's)

We zien hoe Russische media worden verboden en de censuurprotocollen worden uitgebreid tot enthousiast gejuich van de mainstream-liberalen. We zien hoe astroturf trollingoperaties worden ingezet om degenen die de gevestigde orde over Oekraïne op social media kritisch bekijken, massaal te rapporteren en uit te schelden. We zien Julian Assange wegkwijnen in de Belmarsh-gevangenis voor de misdaad van ongeoorloofde journalistiek.

Het is duidelijk als je om je heen kijkt dat de “westerse waarden” waarover we allemaal verteld worden in het Westen niet echt gemeengoed zijn.

Kijk naar de belangrijkste mediaplatforms in het Westen en zij brengen vrijwel nooit iemand op het podium die zinvolle kritiek heeft op de echte machtscentra in de westerse beschaving. Kijk naar de westerse regeringen en zij dansen voortdurend naar de pijpen van de oligarchie en het imperium, ongeacht hoe de mensen stemmen in hun zogenaamd vrije democratische verkiezingen.

Kijk naar het internet en het is eigenlijk heel moeilijk om authentieke kritiek op de imperiale macht te vinden, tenzij je al weet waar je moet zoeken.

Sommigen van ons geloofden in de westerse waarden die ons op school zijn bijgebracht, maar het zijn niet de mensen die je hebt leren kennen. Het zijn wij, gemarginaliseerde buitenstaanders, die ons met hand en tand verzetten tegen censuur, propaganda en de oorlog van het imperium tegen de pers, terwijl wij onophoudelijk werken aan de waarheid over de mechanismen van de macht vanuit de marge, terwijl wij worden uitgescholden en beschuldigd van verraad door mainstream sycofanten die veel meer gemeen hebben met de autocraten waartegen zij zeggen zich te verzetten, dan met de westerse waarden die zij beweren hoog te houden.

  80.000 Russen vallen Bakhmut aan - Honderden Oekraïense soldaten gedood (Video's)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wij zijn ons hele leven voorgelogen over alles wat belangrijk isVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe klap van de energiecrisis voor Europa is de verantwoordelijkheid van EU-politici
Volgend artikelEU gedwongen Europees onderzoek te starten naar 700% tot 1600% toename van sterfgevallen onder kinderen sinds EMA COVID-vaccin voor kinderen heeft goedgekeurd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Ze hebben nergens last van… waar moeten ze wakker voor worden?

   Waar gaat het ons eigenlijk om? Dat we niet willen dat de wereld naar de verdommenis gaat? Of dat we zelf niet meegesleurd willen worden in de bagger? Of dat we de wereld willen redden? Of dat we anderen van een ondergang willen behoeden? Of dat we medestanders willen hebben in het tegenhouden van de waanzin? Waar gaat het ons precies om….? We kunnen nergens anders heen waar het ‘beter’ is, helaas. Maar voor al die gasten die we proberen te waarschuwen en te behoeden, is er geen vuiltje aan de lucht, geen centje pijn. Hun realiteit is perfect. Waar moeten ze wakker voor worden…? Jij bent alleen maar een zeurpiet, een stoornis, in hun perfecte realiteit. En ze zijn met een meerderheid, en ze volgen trouw de psychopaten die hun perfecte realiteit in stand houden. Dus…. wat kun je nog doen….

  • helaas idd, of veels te laat dat ze er een klein beetje van gaan inzien.

   sommige zijn wel aardig en laten je in je waarde als je dat ook de hunne laat, maar toch, het is bijna niet voor te stellen, ook als je zegt van, zoek het maar op, genoeg over te vinden, sommige reageren dan als aangeschoten wild, NEE dat DOE IK NIET … pfff dan denk je van, ik wil je helpen zien! ik vraag verder niks van je, ik wil je helpen!

   op een gegeven moment is het genoeg, ik zei bv tegen 1 van mijn vele zussen, ik heb jullie als het ware al ‘opgegeven’ tussen mijn oren zover dat gaat, hoop niet dat het zover komt, maar ik houd er rekening mee dat ik ze veel eerder moet laten gaan dan normaal hun leven zou gaan verlopen zonder al die genjecties.

   met pijn in mijn hart, ben moe van veel en wil het me verder niet te veel laten slopen.

 1. Het probleem met “westerse waarden” is dat westerlingen er geen waarde aan hechten.
  – Caitlin Johnstone

  Mee eens, het enige mooie aan Amerika is de muziek van verschillende zangers en zangeressen, hun auto’s, hun wapenlobby en de gelimiteerde vrijheid van het dragen van een wapen is sommige staten, voor de rest is het een smeltkroes van diverse (drugs gebruikende) ellende die mij zoals in Nederland gestolen kan worden.

  De verschrikkelijke geopolitiek die wordt bedreven door de Khazaarse, zionistische maffia elite, satanisme en het militair industrieel complex, CIA, NSA, FEMA en vermoorde president, de Clinton’s de petrodollar komen linea directa uit de hel, en voort de MAGA Amerikaan hebben ze de heetste plaatsen in de hel gereserveerd en het links/liberale nuttige Woke idioten die hangen ze denk ik apart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in