Today News Africa verslaggever Simon Ateba vroeg maandag aan de perschef van het Witte Huis, Jen Psaki, wat het “eindspel” van de VS in Oekraïne is en vroeg zich af of hun werkelijke doel is de Oekraïners ertoe aan te zetten “zelfmoord te plegen” in een vergeefse oorlog om de Russen tegen te houden, bericht Chris Menahan.

Transcript:

Ateba: Ik probeer te begrijpen wat u probeert – uw eindspel in Oekraïne. U gaat er niet heen. U stuurt er geen troepen heen. Er komt geen no-fly zone boven Oekraïne. En bent u – is het een eerlijke beoordeling om te zeggen dat u deze jongens ertoe aanzet zelfmoord te plegen, wetende dat Rusland een super krijgsmacht heeft en, uiteindelijk, de belangrijkste steden, Kiev en Kharkiv, en andere deze steden daar rond, zal veroveren? Wat is het eindspel?

Psaki: Nou, het eindspel is echt een vraag voor president Poetin. Wij hebben – wij hebben zijn economie volledig verpletterd. Wij hebben militaire bijstand en humanitaire hulp verleend aan de Oekraïners, waardoor zij veel langer hebben kunnen terugvechten dan de Russische leiders hadden verwacht.

En, nogmaals, hij moet – hij moet zowel bepalen hoe de weg vooruit er voor hen uitziet – als voor hem.

Kijk:

Dit is precies waar ik een week geleden over berichtte, toen ik in detail beschreef hoe de neocons die het regime van Biden leiden, een opstand in Oekraïne proberen aan te wakkeren als onderdeel van een VS proxy oorlog met Rusland, en het kan hun niet schelen wat als gevolg daarvan er met het Oekraïense volk gebeurt .

Zoals Psaki toegaf, is het de bedoeling dat zij “langer” terugvechten dan Rusland had voorzien.

De 13,6 miljard dollar aan “hulp” die ons corrupte Congres en Joe Biden zojuist voor Oekraïne hebben goedgekeurd, is waarschijnlijk gewoon grof smeergeld aan president Zelensky om de oorlog aan de gang te houden en hem ervan te overtuigen zich niet over te geven.

Het zag er naar uit dat Zelensky de volkomen redelijke voorwaarden van Poetin voor overgave (die zelfs de Israëlische premier Naftali Bennett hem zei te aanvaarden) zou aanvaarden, voordat deze $13,6 miljard aan smeergeld opdook.

Nu suggereert Zelensky dat hij Rusland tot de laatste Oekraïner zal bestrijden!

Ter herinnering: de Washington Post berichtte iets meer dan een week geleden dat de bewering dat Zelensky een aanbod van de VS om Kiev te evacueren afsloeg door te antwoorden: “De strijd is hier; ik heb munitie nodig, geen lift,” naar buiten gebracht was door een anonieme “hoge Amerikaanse inlichtingenfunctionaris.”

  Top 5 compleet absurde leugens over Rusland sinds SMO begon

Dat is het zoveelste bewijs dat erop wijst dat de VS Zelensky onder druk zetten om zich niet over te geven.

Zelensky’s verborgen rijkdom werd blootgelegd door de Panama Papers lekken en vijf maanden geleden in detail beschreven in de Guardian (voordat ze besloten hem te veranderen in de grootste leider in de wereldgeschiedenis).

Uit The Guardian:

Onthuld: De offshore connecties van de “anti-oligarch” Oekraïense president

Volodymyr Zelenskiy heeft schande gesproken van politici die hun rijkdommen offshore verbergen, maar verzuimde zijn banden met een BVI-firma bekend te maken.

Luke Harding, Elena Loginova en Aubrey Belford | Sun 3 Oct 2021 12.30 EDT

Het was een verhaallijn die in vroeger tijden onmogelijk zou hebben geleken. Vier jaar lang vermaakte de acteur en komiek Volodymyr Zelenskiy het tv-publiek in Oekraïne met zijn hoofdrol in de sitcom Dienaar van het Volk. Zelenskiy speelde een leraar die, verontwaardigd over de chronische corruptie in zijn land, zich met succes kandidaat stelt voor het presidentschap. In 2019 maakte Zelenskiy fictie tot werkelijkheid toen hij meedeed aan de echte presidentsverkiezingen in Oekraïne, en won.

Tijdens de campagne beloofde Zelenskiy schoon schip te maken in het door oligarchen gedomineerde regeringsstelsel van Oekraïne. En hij ging tekeer tegen politici zoals de rijke zittende politicus Petro Porosjenko, die hun bezittingen offshore verborgen hielden. De boodschap werkte. Zelenskiy won 73% van de stemmen en zit nu in een spelonkachtig kantoor in de hoofdstad Kiev, versierd met vergulde stucplafonds. Vorige maand had hij besprekingen met Joe Biden in het Oval Office.

De Pandora-documenten, die gelekt zijn naar het International Consortium of Investigative Journalists (ICIJ) en gedeeld zijn met de Guardian als onderdeel van een wereldwijd onderzoek, suggereren echter dat Zelenskiy nogal lijkt op zijn voorgangers.

De uitgelekte documenten suggereren dat hij een eerder niet bekend gemaakt belang had – of heeft – in een offshore bedrijf, dat hij weken voor het winnen van de presidentsverkiezingen in het geheim aan een vriend schijnt te hebben overgedragen.

  Kiev op zoek naar nieuwe energiebronnen met behulp van gevangenen en fietsen

Zelenskiy heeft geen commentaar gegeven op de bewering, ondanks uitgebreide pogingen van de Guardian en zijn mediapartners om hem te bereiken. Zijn woordvoerder Sergiy Nikiforov berichtte: “Er zal geen antwoord komen.”

Uit de dossiers blijkt dat Zelenskiy deelnam aan een wijdvertakt netwerk van offshore-bedrijven, die hij samen met zijn oude vrienden en tv-zakenpartners bezat. Daartoe behoren Serhiy Shefir, die Zelenski’s succesprogramma’s produceerde, en Shefir’s oudere broer, Borys, die de scripts schreef. Een ander lid van het consortium is Ivan Bakanov, een jeugdvriend. Bakanov was algemeen directeur van Zelenskiy’s produktiestudio, Kvartal 95.

Allen zijn verbonden met Zelenskiy’s woonplaats in het zuiden van Oekraïne, Kryvyi Rih. Nadat hij aan de macht gekomen was, bracht Zelenskiy deze naaste bondgenoten in de regering. Bakanov werd hoofd van de Oekraïense veiligheidsdienst SBU. Zelenskiy maakte Serhiy Shefir tot zijn eerste assistent, een onbezoldigde functie die inhoudt dat hij de dagelijkse agenda van de president afhandelt. Een vierde lid van deze hechte groep, Andriy Yakovlev, is filmregisseur en producent van Kvartal 95.

Zelenskiy heeft gezegd dat deze benoemingen te maken hadden met persoonlijk vertrouwen en niet met financiële vriendjespolitiek. “Ik heb een paar mensen die met mij werken en die al heel lang mijn vrienden zijn … Zij hebben geen relatie met het bedrijfsleven, of met de begroting,” zei hij in 2020 tegen de Guardian.

Een geheime transfer

Voordat hij president werd, heeft Zelenskiy enkele van zijn privé-vermogens opgegeven. Daaronder bevonden zich auto’s, onroerend goed en drie van de mede-eigendom zijnde offshore bedrijven. Eén daarvan, Film Heritage, die hij samen met zijn vrouw, Olena, een voormalige schrijfster van Kvartal 95, bezat, dat in Belize is geregistreerd.

Maar de Pandora-papieren laten nog meer offshore-activa zien die Zelenskiy niet bekend schijnt te hebben gemaakt. Film Heritage had een aandeel van 25% in Davegra, een holdingmaatschappij op Cyprus. Davegra is op zijn beurt eigenaar van Maltex Multicapital Corp, een tot nu toe onbekende entiteit die geregistreerd is in het belastingparadijs van de Britse Maagdeneilanden (BVI). Zelenskiy, de gebroeders Shefir, en Jakovlev hadden elk een belang van 25% in Maltex.

Op 13 maart 2019, twee weken voor de eerste stemronde in de Oekraïense verkiezingen, gaf Zelenskiy zijn kwart belang in Maltex aan Serhiy Shefir, zo blijkt uit documenten. Het is onduidelijk of Shefir Zelenskiy betaald heeft. Bakanov was getuige van deze geheime overdracht en ondertekende de offshore-papieren.

[…] In een recent opiniestuk voor de Atlantic Council zei Zelenskiy dat zijn uiteindelijke doel als president was om “de traditionele oligarchische orde” te vernietigen en te vervangen door een “eerlijker systeem”. Critici zeggen echter dat Zelenskiy er niet in geslaagd is de staat te hervormen en dezelfde schimmige manieren heeft omarmd als zijn voorgangers. Vorige maand waarschuwden EU-accountants dat “grootschalige corruptie en staatsgreep” in Oekraïne nog steeds algemeen voorkomen.

  Oekraïne 'klaar' om de Krim op te geven, zegt adviseur Zelensky

Sinds zijn intrede in de politiek wordt Zelenskiy achtervolgd door beweringen dat hij onder de invloed staat van Igor Kolomoisky, een miljardair wiens tv-zender Zelenskiy’s programma vertoonde [N.B.: Kolomoisky is dezelfde Israëlische miljardair die het neonazi Azov-bataljon financierde]. Tijdens de campagne beweerden Zelenskiy’s tegenstanders dat $41m van Kolomoisky entiteiten tussen 2012 en 2016 zijn weg vond naar offshore firma’s die toebehoren aan Zelenskiy en zijn kring, waaronder Film Heritage.

Russische connectie

Uit de Pandora-papieren blijkt dat althans enkele details in de door Porosjenko’s partij beweerde regeling overeenstemmen met de werkelijkheid. Zij tonen aan dat een deel van het Kvartal 95 netwerk beheerd werd met hulp van Fidelity Corporate Services, een offshore adviesbureau en één van de 14 bedrijven waarvan de documenten deel uitmaken van het lek. Uit de dossiers blijkt dat Zelensky en zijn zakenpartners gebruik maakten van bedrijven die gevestigd waren in de BVI, Belize en Cyprus.

De activa die via deze offshore vennootschappen werden aangehouden, zijn zeer uitgebreid. Zij omvatten onroerend goed in Londen. Sjefir bezit twee top-eigendommen – een flat met drie slaapkamers in een Edwardiaans herenhuis in Regent’s Park, gekocht in 2016 voor £1,575m, en een andere flat met drie slaapkamers in de nabijgelegen Baker Street, tegenover het Sherlock Holmes Museum, en gekocht voor £2,2m, volgens de gegevens van het Kadaster.

Intussen bezit Yakovlev’s BVI bedrijf Candlewood Investments een luxe flat in een Victoriaans herenhuisblok in Artillery Row, Westminster. De eigendommen werden verworven rond de tijd dat van Zelenskiy’s show een speelfilm werd gemaakt en een tweede serie werd opgezet. Het is onduidelijk of de drie flats verhuurd zijn of slechts af en toe gebruikt worden. Ze worden beheerd door een Russisch bedrijf dat zich afficheert als een “individuele service voor klanten met een hoge status”.

Als Zelensky al eerder voor tientallen miljoenen dollars steekpenningen aannam, hoeveel invloed denkt u dan dat de $13,6 miljard van de Amerikaanse regering nu heeft?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Oekraïense president Zelenskyy is verbonden met Klaus Schwab, Justin Trudeau, en andere mondiale elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelEen Russische aanval doodt buitenlandse strijders in Oekraïne – “De buitenlandse strijders – zij worden gewoon gebruikt als kanonnenvoer”
Volgend artikelDag 21 van de militaire situatie in Oekraïne – “Kiev zou er als de maan uit kunnen zien”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Zelensky is niets anders dan een joodse marionet die het juist heerlijk vind dat blanke mensen uitgeroeid worden. Dat is eigenlijk wat hij bedoeld met de zin ” vechten tot de laatste Oekrainer”.

 2. Amerika stond zelfs op het punt om troepen te sturen naar Ukraine.
  Niet als NAVO land maar als hulp aan Zelensky om de “ opstandige republieken” in de Donbas een lesje te leren.
  Zeer kort voor deze troepen zouden komen heeft Putin snel de Republieken onafhankelijk verklaart en trok hij Ukraine binnen. Om dit te voorkomen ❗️
  Want dan had hij Amerikaanse troepen aan zijn grens❗️

  Had Putin dit niet gedaan was er nu al een WO 3……… Hoe gek ook het westen geloofd nog steeds in de USA !!! Als beschermer of als….. vult u het zelf maar in, maar het is een schurken staat, boeven die om zichzelf te verrijken hele wereld delen in brand zetten.
  En deze zaak is een SCHURKENSTREEK VAN DE FAMILIE BIDEN.

  Al onder Obama verdiende Hunter Biden miljoenen met zijn familie met Burisma ( gas bedrijf) en ook andere bedrijven, en in 2014 hebben ze zelfs een staatsgreep gepleegd( de Maidan revolutie ) en is de toenmalige president opzij geschoven en de Puppet van Amerika Zelensky aan de macht. gekomen. Dit is weer een groot bewonderaar van Trudeau en bij gevolg ook een aanhanger van het WEF❗️
  Kortom hoe kun je als westen zo naïef zijn❗️

  Als Biden zijn zin had gekregen stonden er nu Amerikaanse troepen aan de Russische grens, en dan had Putin ZEKER ZIJN NUCLEAIRE WAPENS INGEZET.

  WE ZIJN DOOR HET OOG VAN DE NUCLEAIRE NAALD GEKROPEN.
  En wat betreft Zelensky dit kan beter vandaag vertrekken dat zal burger slachtoffer sparen, hij is nu schuldig aan de vele burger doden en winnen zal hij nooit kunnen!

 3. Anna zegt het goed… ik denk ook dat we door het oog van de nucleaire naald zijn gekropen. Zelensky de Ziopaat wordt afbetaald door Ziomerica om de Oekries te doden. En Putin heeft een gecontroleerde en beheersde zet genomen die de boel heeft gered.

  Hoe stom zijn mensen dat ze dit niet kunnen zien? Hopelijk zorgen de verkiezingen in de VS straks voor verbetering.

 4. Stromen in de Yamal-Europe-pijpleiding, die aardgas via Polen naar Duitsland stuurt, werden dinsdagochtend geregistreerd in oostelijke richting weg van Europa, bleek uit gegevens van het Europese bedrijf Gascade, meldde Reuters, onder verwijzing naar gegevens van de Duitse netbeheerder Gascade. Stromen die Duitsland verlieten, bewogen zich met maar liefst 4,3 miljoen kilowattuur per uur op een deel van de pijpleiding.

 5. Huntertje krijgt een paar kindertjes om mee te spelen, en dan is zijn pappie weer happy.

  Die had verwacht met wat dreigingen Poetin onder controle te krijgen.
  nee hoor.
  Poetin kan een volle zin uitspreken…..

  Terugslag: USA verliest US dollar als betaal eenheid voor olie.
  Rusland gaat gewoon door met olie verkoop; nu aan China.

  Dan hebben we nog een gekkie in Den Haag die Poetin wil vertellen waneer hij de gaskraan mag dichtdraaien….

  De linkse wereld ist totaal gek geworden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in