Alan Levine from Strawberry, United States / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

In een recent artikel hier werd dieper ingegaan op de existentiële crisis die de Amerikaanse media met toenemende hevigheid treft. Het zijn echter niet alleen de Amerikaanse media die een crisis doormaken. De Europese media worden door dezelfde fenomenen getroffen. Dit kan duidelijk worden waargenomen door naar Nederland te kijken, schrijft Hans Vogel.

Ooit was het Nederlandse medialandschap, net als het Amerikaanse, divers en gevarieerd. We hebben het hier over de jaren tachtig. Dat was het geval in heel West-Europa, waar vrijwel het hele politieke spectrum in de kiosken vertegenwoordigd was. Alleen extreem-rechtse publicaties waren moeilijk te vinden, om de eenvoudige reden dat deze schaars waren. Maar die van wat als extreem links werd beschouwd, waren gemakkelijk verkrijgbaar. Niet alleen l’Humanité en l’Unità, organen van respectievelijk de Franse en Italiaanse Communistische Partij, maar ook het Nederlandse Communistische Partijdagblad De Waarheid. Zelfs de krant Pravda van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie was in Nederland te koop, en wel dagelijks.

Nu de glorieuze dagen van de gedrukte krant voorbij zijn, kunnen er natuurlijk nergens in Nederland of elders in de Europese Unie Russische dagbladen worden gekocht. Bovendien heeft de ongekozen EU-Commissie verordend dat, om Europese burgers te beschermen tegen “haatzaaien”, “desinformatie” en “nepnieuws”, ze niet eens toegang mogen hebben tot Russische nieuwszenders op hun computers, tablets en mobiele telefoons. Ja, dat heet censuur! Het is terug in West-Europa en het is springlevend, net als in het Duitsland van Hitler, de Sovjet-Unie van Stalin en de Duitse Democratische Republiek. Vergeleken met de EU van vandaag lijken de jaren tachtig een idyllisch tijdperk van bijna onbelemmerde vrijheid van meningsuiting.

In die jaren was het nog mogelijk voor de Nederlandse schrijver Gerrit Komrij om Lof der Eenvoud (1988) te publiceren, waarvan één hoofdstuk “Pleidooi voor de Rokende Racist” heette. Komrij viel het concept van politieke correctheid en de verdedigers en beoefenaars ervan woest aan met het argument dat vrijheid van meningsuiting heilig was en noodzakelijk voor een gezonde samenleving. In die tijd was er nog humor en waren er geen taboes. Sterker nog, weinig dingen zijn potentieel zo grappig en zo ideaal als mikpunt van grappen als taboes. Maar nu niet meer. Echte humor is sinds de jaren 1990 op zijn retour en is vandaag de dag alleen nog te vinden in de verborgen hoekjes van het internet of in de vorm van gefluisterde grappen onder oude en vertrouwde vrienden.

Tegen het einde van de jaren negentig, toen het internet begon te groeien en zich begon te ontwikkelen, begonnen kranten enige concurrentie te krijgen van websites. In het tempo waarin – na de val van de Berlijnse Muur – de traditionele media steeds politiek correcter werden, begonnen deze alternatieve media zich te ontwikkelen.

  "Groene duurzame energie" is een eufemisme voor ontvolking

Een van de eerste hiervan in Nederland was Kleintje Muurkrant, opgericht in 1998 als uitbreiding van een regionaal anarchistisch krakersblad. Kleintje werd al snel de bron bij uitstek voor alternatief nieuws en informatie over de werkelijke werking van de Nederlandse staat, het bedrijfsleven en de samenleving. Kleintje opereerde in de beste traditie van muckraking journalism en toonde aan dat het een smerig milieu vol corruptie is, waar de elites (inclusief de Nederlandse koninklijke familie) nauw verbonden zijn met de onderwereld. Goed verborgen voor het publiek, natuurlijk.

In 2000 richtte de Nederlandse filmmaker Theo van Gogh (naar verluidt in 2004 vermoord door de Nederlandse geheime dienst) nog een website op die gewijd was aan het aan het licht brengen van corruptie in al haar vormen: De Gezonde Roker. In 2004 publiceerde journalist Micha Kat, die tot de kleine groep vrienden en kennissen van Van Gogh behoorde, een boek over het verval van de krant waarvoor hij had gewerkt, NRC Handelsblad, die werd beschouwd als de Nederlandse kwaliteitskrant, de “krant van het archief”. In een woordspeling op het motto van de krant, Lux et Libertas (Licht en Vrijheid), droeg het boek de titel Lux, Libertas en Leugens (Licht, Vrijheid en Leugens), en bevatte een schat aan sappige en gênante details over de uitgebreide corruptie van de krant, haar professionele normen en het privéleven van haar journalisten. Als zodanig was het in zekere zin een voorloper van het boek van de Duitse journalist Udo Ulfkotte (Gekaufte Journalisten, of Gekochte Journalisten, 2014). Natuurlijk wisten we allang dat de krantenwereld vol corruptie zat, sinds Guy de Maupassant in 1885 Bel Ami publiceerde.

Andere nieuwe alternatieve nieuwsorganen uit de beginjaren zijn het nieuwsblog Geenstijl (2003), dat nog steeds leeft en een brede populariteit geniet. Dit is begrijpelijk, want het is politiek mainstream geworden en weerspiegelt en echoot trouw de Nederlandse staatspropaganda, zij het in een satirisch jasje.

Na 2004 richtte Micha Kat, de “Nederlandse Julian Assange”, zijn eigen kanaal op, Klokkenluideronline, dat al snel het belangrijkste en meest invloedrijke dissidentenkanaal in Nederland werd. Als gevolg hiervan en vanwege zijn activistische neigingen (Kat stond buiten overheidsgebouwen, noemde misstanden en vroeg om uitleg, door een megafoon), werd Kat herhaaldelijk gearresteerd. Een paar jaar geleden werd hij gearresteerd in Noord-Ierland, uitgeleverd aan Nederland en in de gevangenis gegooid na een veroordeling op basis van verzonnen aanklachten. Op 22 februari 2024 zou zijn gevangenisstraf van twee jaar aflopen. Maar zoals de Nederlandse justitie nu eenmaal is, weet je het nooit.

  Alles stil (paniek) aan het westelijk front

Andere noemenswaardige alternatieve en dissidente media uit die periode zijn Anarchiel en de anti-monarchistische en enigszins high-brow maar niettemin invloedrijke website Prorepublica, die beide niet meer actief zijn. Er was ook Argusoog, waarvan de baanbrekende podcasts (Argusoog radio) zeer invloedrijk en opmerkelijk waren.

Vandaag de dag is het Nederlandse medialandschap radicaal anders dan twintig jaar geleden. Ongeveer 90% van alle Nederlandse media is in handen van Belgische conglomeraten, namelijk DPG Media (eigendom van de familie Van Thillo), Mediahuis en het kleinere bedrijf Roularta. Als gevolg hiervan zijn alle kranten in Nederland nu vrijwel niet meer van elkaar te onderscheiden, vaak zelfs met identieke titels en artikelen. Onnodig te zeggen dat al deze media trouw staatspropaganda verspreiden. Dit komt neer op Agenda 2030, klimaatgekte, gendergekte en wokisme. En er zit een flinke dosis russofobie bij, in de vorm van gestage stromen anti-Russische haatzaaierij, nepnieuws en desinformatie. In wezen zijn de media spreekbuizen van de VS, de NAVO, de EU en een select aantal NGO’s.

Zoals overal het geval is, is het lezerspubliek van kranten sinds de verdere ontwikkeling van het internet gestaag gedaald en zal dit steeds sneller blijven doen. Het is niet moeilijk te voorspellen dat veel kranten zullen verdwijnen, zoals de afgelopen jaren in de VS al het geval was. Zeven jaar geleden claimde NRC Handelsblad nog 200.000 abonnementen, maar naar alle waarschijnlijkheid ligt dit aantal nu dichter bij de 150.000. Het ooit veelgelezen, zeer invloedrijke progressieve en zelfs opiniërende weekblad Vrij Nederland (oplage meer dan 100.000 in de jaren tachtig) heeft nu nog maar 6.000 abonnees en is duidelijk op sterven na dood.

Het verval van de gedrukte pers is ook waarneembaar in de sterk gefeminiseerde uitgeversindustrie, waar kookboeken, chick lit en bestsellers voorrang krijgen op non-fictie, romans en poëzie. Slechts een handjevol uitgeverijen, gerund door mannen, durft titels uit te geven die tegen de grens van het toelaatbare aanzitten en die grens zelfs overschrijden: Amsterdam Books (gerund door de FvD partij), Papieren Tijger, Blauwe Tijger en Aspekt.

De audiovisuele media staan grotendeels onder controle van de overheid door middel van een vrij ingewikkelde opzet. Samen met de kranten vormen radio en vooral televisie de steunpilaar van het staatspropaganda-apparaat. Verenigingen met een vereist minimum aantal leden kunnen zich aanmelden, maar de inhoud van hun uitzendingen wordt streng gecontroleerd. Zo is ON (Ongehoord Nederland), een rechts-nationalistische groepering, toegelaten, maar wordt ze voortdurend gehinderd omdat ze niet “inclusief” zou zijn of “haatzaaiende taal” zou verspreiden.

  Waarom ik een "Covid Ontkenner" werd

ON maakt deel uit van een kleine groep nauwelijks officieel getolereerde, ideologisch vergelijkbare nieuwsorganen, waaronder de in 2018 opgerichte De Andere Krant, met op dit moment 12.000 abonnees, het in 2020 opgerichte tijdschrift Gezond Verstand, met een oplage van 100.000 en de videokanalen BLCKBX (170.000 volgers op YouTube, en ook aanwezig op Rumble, Odyssey en anderen), evenals de politieke partij FvD (180.000 volgers op YouTube, met de populaire video Forum Inside), Café Weltschmerz (130.000 volgers op YouTube) en De Nieuwe Wereld (100.000 volgers op YouTube).

Onder de dissidente websites die niet-mainstream nieuws en analyses bieden, die allemaal worden veroordeeld als nieuwsorganen van “samenzweringstheorieën”, “nepnieuws” en “desinformatie”, zijn de meest invloedrijke en solide Ninefornews, Dissidentone, Frontnieuws en Robscholtemuseum, evenals de kleinere sites Reactionair.nl, Niburu en die van Martin Vrijland.

Het is duidelijk dat de mediawereld een existentiële crisis doormaakt. Het traditionele systeem, zoals het tot voor kort nog functioneerde, is aan het instorten, wat mannen als Barack Obama en Justin Trudeau ertoe aanzet hun wanhoop te uiten. De deelnemers aan de bijeenkomst van het World Economic Forum dit jaar in Davos besloten maatregelen te nemen om alternatieve media te bestrijden en het waarheidsmonopolie van de mainstream media terug te winnen. Het lijkt erop dat hun strijd om het vertrouwen te herstellen een zware strijd is, want vertrouwen komt te voet, maar gaat te paard . Maar misschien bedoelen ze het soort vertrouwen dat je van iemand krijgt terwijl je een pistool tegen zijn hoofd houdt.

Eén ding is echter zeker: er zijn nog maar weinig rokende racisten over. Rokers zijn vervolgd zoals Joden in Nazi-Duitsland en lijken praktisch uitgestorven. Racisten daarentegen lijken talrijker dan ooit, maar de meesten zijn niet de racisten van vroeger. De echte moderne racist is politiek correct en respecteert genderdiversiteit, gelooft in antropogene klimaatverandering, steunt Agenda 2030 en alle SDG’s. De moderne racist veroordeelt roken, haatzaaien, desinformatie en nepnieuws. De moderne racist is politiek correct en heeft gewoon een hekel aan blanke mannen. Zelfs als hij er zelf een is.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Grachten, Nepnieuws, Schurken



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel1 op de 10 Europeanen denkt dat Oekraïne de oorlog kan winnen
Volgend artikel45 pedofielen die van plan waren kinderen op te eten gearresteerd op grond van ziekmakende reeks kinderseks aanklachten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

  • In het Europees parlement is volgens von der Leyen,
   1 parlementaire waarvan z’n telefoon is gehackt.
   Nu wil ze dat het hele Europees Parlement hun telefoon inleveren om ze te controleren.
   Daar gaat Rob Roos van Form voor Democratie, die is te eigenwijs, dus zijn telefoon moet worden onderzocht, om te weten met wie hij contact onderhoudt.
   Ik moet denken aan DDR oost Duitsland.
   Of bij mijn vader, in de WOII, of hij niet naar de Engelse radio luisterde.
   Dictatuur, EU……!!!!!

 1. Klokkenluideronline.is van ‘Mies’… PFFF … wàt heb ik daar mooie tijden meegemaakt man, NIET te geloven !!!

  Ik ging er (blijkbaar) als reaguurder ZO hard te keer dat Micha (hoewel akkoord met mijn meningen & info) APART een “item/artikel” wijdde aan ondergetekende, serieus !

  Dat had hij nog nooit eerder gedaan, zei hij me later over de telefoon.

  Maar ja, die Koshere Druk ook van zijn ‘medebroeders’ hè ?

  Micha KOTSTE gewoon op hun leugens, en dùs botste dat met hen, logisch.

  ‘Normale’ joden liegen zich nou eenmaal kei- en KEIhard een (vervloekte) ‘weg’ door het leven.

  En zo door de Wereld(geschiedenis).

  Die ZIJ (sinds ‘de’ (=hun) executie van het Laatste Opstandiger Rijk, dat van de Romanovs’ in 1918) VOLKOMEN besturen.

  Kijk maar naar de “gaskamertjes” van WO-2. En de (bijbehorende) NEPprocessen in Neurenberg enz-enz

  Dit allemaal om te VERHULLEN (en tevens als bewijs !) dat zowel de “Geallieerden” àls de “USSR” op De Achtergrond één (=1) en hetzelfde (koshere) Stempeltje hadden, hè ?
  Dezelfde Meesters bedoel ik.

  Wel eens van de “Rheinkampen” gehoord ?
  Niet ?
  Nou, dan bent u OOK zo’n totààl gedesinformeerd/geïndoctrineerd typetje.

  Vréselijk, en ik kan ’t weten, want ik was er ooit (tot ’08) OOK zo een. Serieus !

  Afijn, ik “‘dwaal” weer eens af.

  Zullen we maar zeggen …

  • Alle begin is moeilijk Greet !

   Maar probeer ‘racisme’ niet met ‘realisme’ te verwarren aub

   Dat is namelijk OOK een resultaat van het Koshere Filterje;
   Alleen dan op het gebied van het uithollen of zelfs het omdraaien van woorddefinities.

   Ook de ethymologie is vandaag de dag volkomen in een Koshere Houdgreep genomen.

   ‘Ze’ hebben werkelijk NIETS over ’t hoofd gezien.

   • N
    eem nou de uitspraak “een open huwelijk”.

    Neem nou de term “een open huwelijk”

    Waarbinnen beide “partners” er vrolijk op los kunnen neuken.

    Maar door het woord “open” te gebruiken, suggeren ‘ze’ (…) dat echtgenoten die Trouw zijn aan elkaar “gesloten” zijn.

    Oftewel “bekrompen/achterhaald/ouderwets/middeleeuws” enz !

    Nou, KIJK maar eens welke huwelijken en verbintenissen het méést exploderen binnen eenpaar jaar : de “open” of de “geloten” !

    En neem ook even de “moeite” om in de door tranen gezwollen ogen van de KINDEREN te kijken voordat je de term “open verbintenis/huwelijk” accepteert of zelfs verheerlijkt !

    Voilà !

    “Lang Leve” het “culturele marxisme” è ?

    U weet wel, dat van Mordechaï Levi, de èchtenaam van Kareltje Marx !

    ( àltijd SCHUILnaampjes die gasten hè ? )

    Mordechaï Levi was van beide kanten kleinzoon van rabbi’s.

    “Zuiverder” vind je ze niet …

 2. Nog even mijn (verlate) commentaar op dit artikel : https://www.frontnieuws.com/een-anti-russisch-europa-is-een-europa-dat-zichzelf-vernietigt/

  ” … dus in 1918 werd de Donbass onderdeel van de Oekraïense Socialistische Republiek, om de voorwaarden te scheppen voor de ontwikkeling van het gebied en op die manier een harmonieuzere ontwikkeling van de ontluikende Sovjetstaat te garanderen etc ”

  Ehh… WAAROM staat het woord “Holodomor” nèrgens in het artikel vermeld ?

  U weet wel, die kunstmatig door de (Kosher Opgerichte) USSR opgelegde HONGERSNOOD die tussen de ZES en de ZEVEN MILJOEN ( = een 1 met 6 nullen ) Oekraïeners het LEVEN KOSTTE, terwijl dat land de grootste voedselproducent van de USSR was !
  ( tussen de 120 en 140 A’dam Arena’s STAMPVOL afgeladen ! )

  http://desip.igc.org/holo_lysson.html
  &
  https://www.savethemales.ca/001863.html

  Kijk, dàt bedoel ik nou met “Koshere Indoctrinatie”.

  De ECHTE geschiedenis gewoon NIET kennen.

  Slachtoffer zijn van de Koshere Informatie-Filters.

  Maar NU even NIET.

  Lang Leve HOL-land wa-haa-haaaa !

  ( en Lang Leve ‘Mies’ ! )

 3. Gewoon waar

  Maar vroeger in de zogenaamd goede tijd was het
  ook slecht gesteld met media vrijheid.
  – registratie van wat je leest bij bibliotheek
  – gezeur over lezen van das kapital
  – boeken op grond van politiek weigeren uit te lenen
  – enorme propaganda over ww2
  – zender coordinatoren ???
  _ kommissariaat voor de media ???
  – schoollessen over democratie – die er niet is want
  – boycots, aanslagen etc
  – fake geschiedenissen over ww2 (Op. Nordpol, dolledinsdag)

 4. Dit land verdraagt geen echte oppositie:

  – cpn en de waarheid kapot geslagen in jaren 50/60
  – jan schaefer
  – hans janmaat en co
  – pim fortuyn
  – tiery baudet en co

  En mainstream politiek is zielig,
  haalt zijn ideen op by een ambasssade
  Laat anderen bepalen wie haar voormannen en
  personeel mag wezen.
  Wim kok of … stekelenburg?
  Rutte of verdonk

  • Zie onderstaande toespraak aan de gemeenteraad in Horst. Is van afgelopen week. Luister het vethaaltje (kort en heel duidelijk) en luister op het einde naar de toon in de reactie van de gemeenteraad. De corruptie zit zo diep dat er alleen nog ongeïnteresseerde zakkenvullers in de politiek werken. Gemeentes zijn ons allemaal aan het verraden. De verandering die nodig is, moet van de grond af aan beginnen. Zet je allemaal maar schrap want dit is echt niet te stoppen. De machine gaat over ons heen walsen. De mensen aan het stuur zitten ALLEMAAL in een totale psychose van corruptie. De gehele politiek, justitie en de hele overheidsketen en alle partners

   Heel toepasselijk SDG’s – Self Destruction Goals;
   https://youtu.be/GtyTIGipD4w?feature=

 5. Ps de Standaard (kk=Katholieke Krant) de norm voor volgzame Belgen…1 jaar lang 1..jaja één jaar lang voor één dus 1 Euro…de kwaliteit in België..ik lach me te pletter…al 4 jaar lang koop ik geen enkele krant meer…en met mij schijnbaar duizenden… weekbladen evenmin… dit is een Rotland pur sang…ze bedelven ons onder Sport én spelen… letterlijk, de reklame zit vol met PEDOFILIE…het is niet meer te doen…geweld wordt niet geschuwd en journalisten worden gevangen gezet… vraag maar aan t’ Scheld..géén papieren krant hé maar deze krant wordt door de Regering gepest en fysiek geweld wordt met de regelmaat gepleegd van deuren instampen tot in beslag nemen van de Computer ’s en de mensen ter plaatse aangehouden én in de gevangenis gestopt…de Belgische Niet gekozen eerste minister heeft zich persoonlijk geëngageerd om deze krant te vaporizer en (eigen woorden)… Antwerpen onder Brussels vuur.. SCHANDE… BELGIË-BA..🤮

 6. Mijn vader zei het in de jaren 80 al tegen me.. vergeet wat je op school geleerd hebt, vergeet wat je op tv ziet, op de radio hoort, in kranten leest.. niks is wat het lijkt zei hij toen al. Ik was jong en dacht alleen maar; vent doe “normaal”… daar was de indoctrinatie al.. ik ben hem dankbaar voor de basis die hij heeft gelegd in mijn leven en ik ben nog véél dankbaarder dat hij deze tijd niet hoeft mee te maken! Dankjewel Frontnieuws en alle reaguurders voor het blootleggen van alle werken van de duisternis, dat vraagt moed en liefde voor je medemens❤️❤️

  • Beste Nino,
   Belangrijk is om anderen te wijzen op het bestaan van deze site.
   Wij weten hier redelijk hoe e.e.a. in elkaar zit en kunnen elkaar slechts bevestigen in het hoe en wat.
   Van belang is om anderen nieuwsgierig te maken en vervolgens hier de kennis aan te reiken.
   Mensen moeten zichzelf informeren. bij opdringen gaan doorgaans de’ hakken in het zand’.

   • Ben ik met je eens Tigron. Al wijzen heel veel mensen het onderzoeken op voorhand af, toch zullen sommigen vanzelf komen neuzen. Een goede vriendin van me is inmiddels zelf gaan onderzoeken, al was daar eerst wel een persoonlijk trauma voor nodig. Ze heeft zelf ondervonden hoe het systeem met haar omgaat en dat heeft haar de ogen verder geopend. Het is begonnen met de dingen die ik haar vertelde en die ze niet wilde horen. Ik neem haar niks kwalijk, ze is, net als vele anderen, slachtoffer van de brainwashing en bijbehorende cognitieve dissociatie..haar trauma heeft dat doorbroken door een persoonlijke ervaring met het systeem

    • Beste Nino,
     Helaas is een trauma of grote persoonlijke schok nodig om zogezegd ” de mensen van de bank af te krijgen”.
     Tot dat moment is men voornamelijk bezig met het eigen leventje en heeft men niet zoveel met de Palestijnen, ‘vaccinatie’ slachtoffers, Groningers, WEF, Oekraïne, enz.enz.
     Men is druk bezig met werken, eten, Netflix en slapen want morgen weer vroeg op….
     Totdat het moment daar is en men geconfronteerd wordt met een groot probleem dat plots aan hun deur klopt.
     ik heb het hier al meer geschreven:

     Voor hen die weten, hoeft niets verklaard te worden.
     Voor hen die willen weten, verklaren zichzelf.
     Voor hen die niet weten, is geen enkele verklaring afdoende.
     Voor hen die niet willen weten, verklaren je voor gek.

 7. “Dankjewel Frontnieuws en alle reaguurders voor het blootleggen van alle werken van de duisternis, dat vraagt moed en liefde voor je medemens❤️❤️”

  Dat is heel mooi gezegd.

  • Hier komen vele moedige mensen langs die lef tonen en vele wakker maken en inderdaad dank Frontnieuws hier voor de vele info die we hier krijgen.
   Dat mag inderdaad vaker gezegd worden.

 8. ” Maar misschien bedoelen ze het soort vertrouwen dat je van iemand krijgt terwijl je een pistool tegen zijn hoofd houdt ”

  En dat is precies waar het over gaat.

 9. Een volgevreten hystericus met poen te veel als die van Rossem krijgt een podium……. een rat als Navalny ook……en ik hoef verder de goedgelovige drolbaarzen en arrogante kwallen als Jeroen Pauw en dat soort in dienst van die nos niet te noemen hier…….! Kuipers is naar Singapore gevlucht. De helft van dat d66 tuig weg gekropen. De halve bevolking vergiftigd met behulp van die nos en die kutkrantjes.

  We richten onze aandacht steeds maar op dat politieke hoerentuig, maar het zijn de volgelingen waar we beter onze aandacht op kunnen richten. De hoernalisten. De uniformen. De ambtenaar die hier aan meewerkt. De deurwaarders.
  Zonder dat soort maakt die hoerenkast in den Haag helemaal niks.

  • @Inhetmeer…

   Hahaha… Maarten van Rossum. Mijn hemel… die man laat zien dat slimheid geen intelligentie is. Maarten is een Maarten Keulemans, een corrupte idioot die willens en wetens zijn medelanders verraad. Wat aan tenenkrommend domme, corrupte, quasi slimme totaalidioot. Maarten is drukker met zn image en zn act, dan met de waarheid.

   • Beste Theme,
    Het is slechts een van de vele ‘ pratende koppen’ op de TV.
    Ze zitten daar met een houding van; ” kijk mij eens belangrijk zijn”.

  • Jeroen Pauw is een werkelijk walgelijk sujet van de Mockingbird press/ newspeak/ msm. Hij heeft ooit acteur George van Houts in het pak genaaid door tegen afspraken in 2018 n.a.v. zijn theatervoorstelling Kom Plot (over 9/11) een filmpje te vertonen van een neergestort Italiaans vliegtuig in India i.p.v. beelden van het op 11.09.2001 in Shanksville (Pennsylvania) ‘neergestorte vliegtuig’ dat spoorloos in de grond is verdwenen.
   Van Houts kon hierdoor zijn punt niet meer maken.

 10. DPG-media van schatrijke telg uit de nazi-colaborateursfamilie Van Thillo, Mediahuis van de eveneens schatrijke redersfamilie Leysen, ook nazi-colaborateurs, wiens opa André Leysen nog bij de SS diende en later voorzitter werd van de Treuhandanstalt om de DDR-industrie te privatiseren en wiens kleinzoon Thomas Leysen een vaste genodigde op de Bilderbergconferentie is. Kortom, de Nederlandse mainstreammedia vielen grotendeels in handen van oude kameraden uit de nazi-tijd, geen neo- maar echte nazi’s.

  • @PJ…
   🎯🎯🎯
   🎯🎯🎯
   🎯🎯🎯

   WO2 is nooit verloren, ze deden 80jr lang alsof de oorlog voorbij was om ons hun agenda’s te laten uitvoeren die ze voor 2030 gepland hadden. Onze overheid is voor 98% corrupt en de meeste mensen zijn onwetend en uit onwetendheid ontstaat kwaadaardigheid. De wakkere mensen moeten nog steeds gaan beseffen wat er aan het gebeuren is en hoe groot dat is… het is een stoomwals die niet te stoppen is tot 99% van ons heel veel pijn en lijden ervaart en alle vrijheid is verloren. Er is geen weg terug, TENZIJ wij lokaal straat voor straat opnieuw beginnen. Alles in onze overheid is voor 98% verrot en corrupt, alles sinds WO2 moet de prullenbak in. Er zijn oplossingen nodig die NOOIT NEVER NOOIT uit de politiek gaan komen… en toch blijven veel wakkeren maar praten over partijen, stemmen en verkiezingen.

   Er zijn maar twee opties…
   1. Alles platleggen en iedereen arresteren.
   2. Alles infiltreren en je uitspreken tot alles instort.

   Optie 1 is alleen haalbaar als de miljoenen wakkere mensen ineens allemaal tegelijk naar Den Haag komen om de landelijke politiek te arresteren en te ontmantelen. En daarna lokaal hetzelfde te doen. Maar dat gaat alleen gebeuren als de satanisten een te grote stap zetten.
   Optie 2 komt neer op, wees het zand in de machine!!! Zie je iets, zeg dan iets. Ga bellen, mailen, brieven schrijven.

   Maar besef heel goed dat we tegen een stoomwals strijden. Een satanische orde die onze hele maatschappij heeft ingericht om ons machteloos te maken en te houden… die satanische orde is zo sterk dat ze alleen door natuurkrachten kunnen worden vernietigd. Die natuurkracht is al aan het werk. Vertrouw op de liefde die uiteindelijk in iedereen terugkomt als de druk van angst te hoog wordt en mensen niks meer te verliezen hebben.

   De meeste mensen moeten helaas de dood in de ogen kijken om de wil te vinden om wakker te worden en écht te veranderen.

   • De amerikanen hebben ons dan ook niet bevrijd, maar bezet!!!!!

    Al die zogenaamde herdenkingen zijn dan ook om diverse redenen om te kotsen

    • Beste AnneJelena,
     Aan het toenmalige ‘Marchall plan’ zaten voorwaarden vast voor de Europese landen.
     Als Amerikanen iets doen, zit daar altijd eigenbelang bij.

   • maar t kan ook simpeler: niet meedoen, niet stemmen, alle overheden/politie negeren en/of aanspreken op hun gedrag in hun comfortzone. kom op, wat hebben we te vrezen van amper 30000 flapdrollen genaamd agent en geen echt leger, we zijn met 18 miljoen burgers. dus echt negeren, in gesprek blijven met mensen die nog wel willen nadenken en t “systeem” is machteloos.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in