Moyan Brenn from Italy / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Zo’n drie eeuwen geleden bezocht Voltaire Nederland. Raad eens? Deze Franse verlichtingsdenker en fervent verdediger van de vrijheid van meningsuiting had geen hoge dunk van dat land. Volgens hem waren er alleen maar canaux, canards, canailles, oftewel grachten, eenden en schurken. Het Franse woord canard betekent niet alleen “eend”, maar ook wat tegenwoordig “nepnieuws” wordt genoemd, schrijft Hans Vogel.

Drie eeuwen later is er niet veel veranderd. De grachten zijn er nog steeds, in Amsterdam, Utrecht, Leiden, Delft en elders, tot groot genoegen van buitenlandse toeristen. De nieuwsmedia brengen bijna uitsluitend nepnieuws, en het land wordt geleid door een stel wanhopige schurken: de junta onder leiding van Mark Rutte.

Natuurlijk is de Rutte-junta, net als de rest van de EU en de Europese NAVO-staten, onafhankelijk noch soeverein. Zij geniet niet meer onafhankelijkheid dan het huidige “Belinsky”-regime (volgens Joe Biden) in Oekraïne. Dat wil zeggen, net als Zelensky moet Rutte orders uitvoeren van Washington DC, hetzij rechtstreeks, hetzij via de EU-commissie in Brussel en het World Economic Forum in Davos. Tot nu toe heeft Rutte zijn buitenlandse meesters goed gediend. In 2011 gaf hij de Nederlandse luchtmacht opdracht deel te nemen aan de verkrachting van Libië en de afslachting van minstens 60.000 Libische burgers. In 2014 hielp zijn regering bij het neerhalen van vlucht MH17 van Malaysian Airlines, waarbij bijna 200 Nederlanders om het leven kwamen. En het moet gezegd worden dat de daaropvolgende show om de lichamen van de slachtoffers in een grote processie naar huis te brengen en te begraven op een lelijk kerkhof versierd met kitscherige symboliek, gevolgd door het opzetten van een kangoeroe-rechtbank voor het proces tegen de vermeende daders (Russen, natuurlijk!), dat alles moet echt naar de smaak van de opperheren in Washington zijn geweest.

  Zijn de media en de medische wereld medeplichtig aan moord?

Evenzo heeft Rutte goed gepresteerd door de uitrol van de lokale editie van Bill Gates’ grote Covid-show te leiden Ook heeft hij de Nederlandse markt naar behoren opengebroken voor in de VS gevestigde grote farmaceutische bedrijven, waarbij hij heeft toegezien op de geprogrammeerde moord op duizenden Nederlanders en op de transformatie van artsen in erkende “vaccin”pushers. Zo ver, zo goed.

Onder de ogen van Rutte vonden tegelijkertijd enkele zeer onwelkome gebeurtenissen plaats, en hij was traag om deze in de kiem te smoren. Ten eerste was er Micha Kat, de laatst overgebleven echt onafhankelijke en dappere Nederlandse journalist die vanuit zijn ballingschap in Noord-Ierland kritiek bleef leveren op de elites die Nederland besturen. Hij werd opgepakt, gevangengezet in Belfast, uitgeleverd aan Nederland op basis van verzonnen aanklachten en in een kerker gegooid, in afwachting van een kangoeroe-rechtbank die een vonnis uitsprak dat het ergste totalitaire regime waardig was.

Terwijl de zaak Kat slechts ternauwernood kon worden afgehandeld door het buigen en breken van alle wetten en wettelijke regels, normen en voorschriften, blijkt de zaak van de ON-omroepvereniging een moeilijker te kraken noot.

Volgens de Nederlandse omroepwet staan de ethergolven open voor verenigingen met een minimum aantal gecertificeerde leden. Zodra een vereniging gekwalificeerd is, krijgt zij toegang tot de faciliteiten en zenders van de staatsomroep. Hoe meer leden, hoe meer zendtijd. Officiële nieuwsuitzendingen, weersvoorspellingen, verkeersinformatie en dergelijke worden echter verzorgd door de staatsomroep (NPO). Er zijn in totaal elf omroepverenigingen: een sociaaldemocratische, christelijke, conservatieve en andere.

Sinds 22 februari 2022 is de ON, die de publieke sectoren “zonder stem” vertegenwoordigt, toegetreden tot de exclusieve omroepclub. ON trekt vooral leden aan die zeer kritisch staan tegenover de regering en haar beleid. Zij vormen een soort “zwijgende meerderheid”, wier stem consequent buiten het publieke debat wordt gehouden, omdat ze niet politiek correct zijn. In korte tijd is de nieuwkomer in het blok zeer populair en invloedrijk geworden, niet in de laatste plaats door de kwaliteit van zijn personeel en de frisheid van zijn aanpak. Er is ook wat je het “Maria Zakharova”-effect zou kunnen noemen, omdat de programma’s van ON worden gepresenteerd door blonde, aantrekkelijke, intelligente jonge vrouwen die niet de standaard narratieven van “diversiteit”, “wokeisme”, gendergekte en Rusland-bashen presenteren.

  Pepe Escobar: Het Amerikaanse schuldenimperium stevent af op instorting

ON is nu zo ongemakkelijk geworden voor de Nederlandse junta, dat alles in het werk wordt gesteld om hen uit de lucht te schoppen. Gezien de mate van corruptie van de Nederlandse ambtenarij en het rechtssysteem, zal dit zeer waarschijnlijk nog voor de volgende zomer gebeuren. Volledige censuur is immers essentieel geworden voor het voortbestaan van de Nederlandse junta, om de Nederlandse samenleving verder te kunnen afbreken en wat er nog van over is over te dragen aan de schurken die de EU, het WEF en de VS besturen. Het ziet er dus naar uit dat deze andere doorn in het oog van het Nederlandse Quisling-regime spoedig zal worden aangepakt.

Het neteligste zal echter het moeilijkste probleem blijken te zijn om op te lossen. Dat is de Forum voor Democratie (FvD) partij, dat, hoe ongelooflijk het ook lijkt, het grootste aantal gecertificeerde leden heeft van alle Nederlandse politieke partijen. Haar leiders zijn overwegend jong (tussen 20 en 40) en zeer dynamisch, maar wat in de ogen van de junta Rutte nog beangstigender is, is dat zij grote aantallen jongeren aantrekt met een Marokkaanse, Turkse of andere allochtone achtergrond. Momenteel heeft de FvD vijf zetels in de 150 zetels tellende Tweede Kamer. Deze FvD-Kamerleden, onder leiding van Drs. Thierry Baudet, zijn jong, dynamisch, welbespraakt, hoogopgeleid en charismatisch. In alle opzichten staan zij ver boven de meeste andere parlementsleden, die naast hen volslagen onwetend, incompetent en eerlijk gezegd gewoon dom lijken.

Om dit probleem op te lossen bereidt de junta momenteel wetgeving voor waarmee zij een partij kan verbieden omdat deze een “bedreiging voor de democratie” vormt! Is dat niet geweldig? Het klinkt een beetje als die Amerikaanse legerofficier in Vietnam: “we moesten het dorp vernietigen om het te redden”. Nu maakt de junta Rutte zich dus op om de democratie te verdedigen door politieke partijen die haar niet bevallen buiten de wet te stellen.

  Over de psychologie van de samenzweringsontkenner

Het hoeft geen betoog dat het initiatief van de junta wordt toegejuicht door de meeste andere politieke partijen, de door de regering gecontroleerde en gecensureerde media en al die burgers die murw zijn gemaakt door de onophoudelijke dagelijkse bombardementen van staatspropaganda.

Eigenlijk loopt Nederland voorop in de EU, aangezien de Duitse junta onder Scholz ook stappen onderneemt om Duitsland’s enige echte oppositiepartij, de AfD, te verbieden.

Grachten, nepnieuws en schurken.

Voltaire was niet alleen een groot filosoof en een productief schrijver. Hij was ook zeer profetisch.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Nederlandse premier en WEF Global Leader Rutte voert vluchtelingenagenda uitVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen groep Oekraïense strijders heeft aan Zelensky bekend dat zij weigeren te vechten
Volgend artikelCovid Vaccin Nieuws: Hoe lang kunnen Covidianen nog de schijn ophouden?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

63 REACTIES

  • Zou maar stoppen met dat nieuws van Robin de Boer en zijn NineforNews delen. Plaatst een half uur geleden een link onder dit stukje van hier over de pedofilie. Maar vind allerlei reacties, zelfs van enkele minuten geleden, behalve de link naar hier. Net zo hypocriet als onze media en censureert op dezelfde manier. Je moet eerst plaatsen, bekijkt je commentaar en als het hem niet bevalt dan plaatst hij het niet. Benieuwd of er anderen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik ben klaar met hem!

   • @Mokum >> (Benieuwd of er anderen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt. Ik ben klaar met hem!)

    Zo vaak meegemaakt, dat er stukken uitgehaald zijn, en het hele verhaal niet meer klopt. Al een tijdje klaar met NineforNews.. Gaat nergens meer over.

   • Bij NFN was ik geblokt binnen 3 dagen aan het begin van ¨corona¨ tijd als je daar teveel linken zet of met de echte waarheid komt is het gauw afgelopen.

    Met Commonsense betere ervaringen maar dat was in de tijd van Jasper vind ze nu niet meer zo.

    Peter Baars – de gulden middenweg telegram is erg goed.
    De beerput kanaal telegram ook geniaal
    Wim Vissher telegram ook niet slecht maar wel beetje te hoopvol Q achtig maar heeft ook zeer goede stukken.

    En frontnieuws die 4 zijn het voor mij die het de moeite waard maken elke dag en waar ik echte info vind.

    Rommel bedankt en Peter, Wim en beerput als jullie het lezen ook hartelijk dank jullie zijn waardige strijders die er erg veel tijd in steken en er voor gaan zorgen dat we dit uiteindelijk gaan winnen.

    De waarheid zal ons bevrijden !!!

   • Precies. Werd er kotsmisselijk van. Normale feitelijke reactie zonder krachttermen, komt om de een of andere reden niet door de censuurcommissie. Zak er dan maar in met je NfN. En geld krijgt zo’n sukkel dan al helemaal niet meer van mij.

   • @Mokum,
    Is mij daar ook vaker overkomen, bij die Robin de Boer…Wat is dat een raar kereltje zeg. En gewoon censureren, alsof-ie bij de Leugenpers hoort…

    • LOL, erg leuk. Maar Robin is schijnbaar bang dat zijn site uit de lucht gaat. Triest figuur dat schelden en vloeken toelaatbaar vindt en dit dus niet.

     • GeenStijl is de laatste jaren ook erg kritisch geworden. Veel gephotosjopte pics van mij eerst wel geplaatst en op een gegeven moment niet meer. Weet niet wat er loos is met sommige sites tegenwoordig.

    • Ik vind duimpjes kunnen geven ook fijn. Hoef je niet meteen een lap tekst schrijven..
     De rode duimpjes zijn verwijderd, gelukkig. Toch alleen maar trollen..
     En waarom zou je niet een donatie doen voor de waarheid..
     Waar leeft Rommel dan van? En hoe weetje dat hier waarheid verkondigd wordt..

 1. Een quote van Voltaire (1694 – 1778) pseudoniem van François – Marie Arouet: ‘Als je over bepaalde onderwerpen niet vrij mag publiceren, weet je waar de werkelijke macht zich bevindt.’

 2. De foto spreekt boekdelen. Rutte een perverse homo met Schwab een pedofiel. Als homo’s en pedofielen de macht hebben gaat alles naar de kloten.

 3. En hoe is het nu met Kat? De mond gesnoerd? Geïsoleerd? Plat gespoten?
  Meneer Rutte heeft voor mij afgedaan. Laat hem zijn vriendje Klaus maar fijn aflikken.

 4. NineForNews is een leuke site om snel even je licht op te steken, echter je moet niet gaan reageren op de artikelen omdat deze niet meteen geplaatst maar eerst gemodereerd worden, dan weet je op voorhand dat het niet goed zit daar.

  Voor vrijheid van meningsuiting moet je daar niet zijn, ook het gebedel om donaties is tenenkrommend, valt niet mee om informatie van desinformatie te scheiden.

  • Wat ik mis bij NineForNews maar ook hier is de mogelijkheid om je reactie achteraf te kunnen redigeren of verder aan te vullen. Ook zou het leuk zijn als je je eigen avatar zou kunnen plaatsen.

   • Beste Nehemia,
    Zodra de mogelijkheid bestaat om je tekst te redigeren zullen er altijd gasten zijn die teksten neerschrijven waarop reacties komen, om dan vervolgens de eigen tekst aan te passen of weg te halen.
    Je gaat dan een onleesbaar verband krijgen zonder kop of staart.
    Je kunt dan reacties krijgen op teksten die niet meer te zien zijn.
    Gaat een warboel geven.

  • @Adriaan W. (dan weet je op voorhand dat het niet goed zit daar.)

   En overal om je heen, worden de teugels strakker getrokken. Help roepen helpt nooit. Brand kan je beter roepen, dan word er nog gekeken. In en In triest in de situatie waar we ons nu in bevinden.

  • Nehemia:
   Daar zat ik vandaag ook weer over te peinzen… wat is een wereld zonder menselijke wetten. Het wordt barbaars. Maar velen wanen zich boven de wet, ook al slaan ze zelf niemand in elkaar. Zoals de bezetters van het kabinet – wat geeft hun het wettelijke recht daar nog te zijn?

 5. Dit zijn gewoon nazi’s met trekpoppen Rutte en co en zijn Gestapo en pedofielen justitie genocide op bevolking tribunaal en bijltjesdag komt eraan.

 6. Mijn goodness,wat een verderfelijke ellendelingen, Klaus en Mark, en nog even een Nederlandse vrouw aanhalen als ‘slachtoffer’ van 9-11, ranzig, walgelijk theater showtje,wie dit nou echt niet doorziet is volledig hersendood en Rijp voor orgaandonatie,bah bah bah 🤮🤮🤮

 7. in parlementeren democratie kan je GEEN enkele partij uitsluiten ongeacht of je eens of on eens mee bent zo werk 1 x democratie. het is het elfde als je iemand bestempelt voor wappie en uiteindelijk klopt wat hij zegt \
  dus wappies hebben gelijk keer op keer

 8. Een sterk artikel en een passende naam voor het Schwabinet Rutte: de Rutte junta, de junta van Rutte. de Nederlandse junta, junta-leden Rutte en Kaag, junta klinkt perfect en zit veel dichter bij de waarheid dan veel gebruikte doch leugenachtige begrippen als “kabinet” en “regering” met dan “Rutte” erachter.
  De vriendschap van ZeRutsky met Zelensky, dat agressieve ophitsende ventje in dat groene junta-gevechts T-shirtje, dat altijd om meer wapens smeekt maar waarschijnlijk zelf te laf en dom is om een klappertjes pistool af te schieten, bewijst ook nog eens extra dat het hier om de junta van ZeRutsky gaat.
  Ik geef overigens alleen mijn mening over de goed gekozen junta-benaming van het zogenaamde Nederlandse “kabinet Rutte” door, aan de uitstekende inhoud van het artikel heb ik niets toe te voegen.

 9. De opdracht voor het komende jaar is: bevrijding uit het maatschappelijke systeem en het leven ontdekken in verbinding met je eigen natuurlijke aarding, vanuit je innerlijke levensstroom en in veerbinding met de natuur van de aarde. Een hele kluif met alles wat zich aan het ontvouwen is. Trauma’s oplossen
Als we kijken naar de voorouder-lijnen, heel praktisch, dan zien we een 2000 jaar oude geschiedenis van een maatschappij waarin we leven die steeds overvallen werd door geweld van buitenaf. Er waren maar weinig periodes waarin er niet weer een ander (zeevarend) volk vanwege eigen belangen de ander wilde overheersen. Dit zijn dus ook in onze voorouder-lijnen diep ingesleten patronen van onveiligheid. Bij vele mensen is pas een paar jaar de huidige bestuurlijke macht en manipulatie bewust geworden. Dat riep eerst onveiligheid op en de oude patronen van angst werden flink getriggerd. Inmiddels zijn we in een volgende fase van het verwerken gekomen.

  Einde van de Matrix
  Wat er nu aan het gebeuren is, is dat een aantal hele grote cycli aan het eindigen zijn en nu is er de mogelijkheid een andere afslag te nemen voor de mensheid. Vanaf het moment dat de Matrix met haar dualiteit gecreëerd is, is de mensheid bezig om individualiteit te  ontwikkelen in zichzelf en daarin was de Matrix ook dienstbaar. Maar nu zijn we op het punt gekomen waarin de herhaling van doorgeschoten macht en controle de ontwikkeling van het bewustzijn van de mensheid niet meer dient. Dit is een mogelijkheid voor ons bewustzijn om onze oorspronkelijke verbinding met de Oorspronkelijke Al-Bewustzijn weer op te pakken en dus is de afscheiding van de Matrix niet meer nodig voor verdere ontwikkeling. Het zou alleen maar meer van hetzelfde worden, met herhaling van zetten.

  Maar de meeste mensen zijn deze verbinding met zichzelf en deze Goddelijkheid in de materie helemaal kwijt.

  Het ego pure bescherming is voor het leven in de Matrix. En die egobescherming, dat hebben we dus tot in het stoffelijke opgebouwd en het wordt nu tijd om het los te laten. Want deze afscheiding van egobescherming hoort niet bij ons.

  De opdracht is om los te komen van angst en het systeem en van binnenuit weer een natuurlijke verbinding te maken met de aarde en met het lichaam.

  THE START OF THE BIGGEST CHANGES IN SOCIETY

  Now more than ever, it’s important to become aware of our emotions, acknowledge how we feel, rise up and get involved in our community to make the most of this energetically charged moment! https://www.brettlarkin.com/what-will-happen-during-the-age-of-aquarius/

 10. De opdracht voor het komende jaar is: bevrijding uit het maatschappelijke systeem en het leven ontdekken in verbinding met je eigen natuurlijke aarding, vanuit je innerlijke levensstroom en in veerbinding met de natuur van de aarde. Een hele kluif met alles wat zich aan het ontvouwen is. Trauma’s oplossen Als we kijken naar de voorouder-lijnen, heel praktisch, dan zien we een 2000 jaar oude geschiedenis van een maatschappij waarin we leven die steeds overvallen werd door geweld van buitenaf. Er waren maar weinig periodes waarin er niet weer een ander (zeevarend) volk vanwege eigen belangen de ander wilde overheersen. Dit zijn dus ook in onze voorouder-lijnen diep ingesleten patronen van onveiligheid. Bij vele mensen is pas een paar jaar de huidige bestuurlijke macht en manipulatie bewust geworden. Dat riep eerst onveiligheid op en de oude patronen van angst werden flink getriggerd. Inmiddels zijn we in een volgende fase van het verwerken gekomen.

  Einde van de Matrix
  Wat er nu aan het gebeuren is, is dat een aantal hele grote cycli aan het eindigen zijn en nu is er de mogelijkheid een andere afslag te nemen voor de mensheid. Vanaf het moment dat de Matrix met haar dualiteit gecreëerd is, is de mensheid bezig om individualiteit te  ontwikkelen in zichzelf en daarin was de Matrix ook dienstbaar. Maar nu zijn we op het punt gekomen waarin de herhaling van doorgeschoten macht en controle de ontwikkeling van het bewustzijn van de mensheid niet meer dient. Dit is een mogelijkheid voor ons bewustzijn om onze oorspronkelijke verbinding met de Oorspronkelijke Al-Bewustzijn weer op te pakken en dus is de afscheiding van de Matrix niet meer nodig voor verdere ontwikkeling. Het zou alleen maar meer van hetzelfde worden, met herhaling van zetten.

  Maar de meeste mensen zijn deze verbinding met zichzelf en deze Goddelijkheid in de materie helemaal kwijt.

  Het ego pure bescherming is voor het leven in de Matrix. En die egobescherming, dat hebben we dus tot in het stoffelijke opgebouwd en het wordt nu tijd om het los te laten. Want deze afscheiding van egobescherming hoort niet bij ons.

  De opdracht is om los te komen van angst en het systeem en van binnenuit weer een natuurlijke verbinding te maken met de aarde en met het lichaam.

  THE START OF THE BIGGEST CHANGES IN SOCIETY

  Now more than ever, it’s important to become aware of our emotions, acknowledge how we feel, rise up and get involved in our community to make the most of this energetically charged moment! https://www.brettlarkin.com/what-will-happen-during-the-age-of-aquarius/

  • ^^ kon Klaus of Harari wel hebben geschreven .
   zie al die WEF en UN gerelateerde organisaties die t hebben over het nieuwe ‘aquarius tijdperk’

   • lone januari 5, 2023 at 12:41
    ‘Ze’ gebruiken dit soort dingen nooit in de oorspronkelijke betekenis die het heeft, maar altijd als een omgedraaide betekenis die voor hen zelf van nut is. Alsof het lijkt alsof ze spiritueel ingesteld zijn. Dus, ipv de ‘verlichting’ die de A of A zou gaan brengen, gebruiken ze het voor een verduistering. Zoals bijv te zien is aan de moeite die Gates et al doen om de zon te verduisteren, en daarmee de aarde. Plus de klaarblijkelijke verduistering van het verstand van de mensheid dmv de GMO-gifspuit. Zo gebruiken ze bijv ook het woord ‘sustainable’ op een misleidende manier.

 11. De tekst was waar.
  Maar het geeft ook aan dat NL tot een land van trutten en randdebielen verworden is, die niet beter verdienen.

  De junta heeft 77 stemmers, er moeten er dus 3 af.
  Zal ik maar eens wat mogelijkheden geven passend in de huidige sfeer?

  Stel nou eens voor een hoofdelijke stemming, waarin -ik noem maar wat-kartelvorming in politiek verboden wordt;
  a) 3 man omkopen.
  b) 3 man chanteren
  c) 3 man met een nep telefoontje weg roepen
  d) 3 man blokkeren thuis
  e) 3 man blokkeren bij de ingang van parlement
  f) 3 man vertellen dat er geen vergadering is op geloofwaardige manier
  g) een gelijktijdige ddos aanval op alle emails/websites van de kartelleden en partijen.
  h) een ddos aanval op alle door D66 bezette instituten; media, rechtbanken.

  En uiteraard–een ander machtsmiddel van de oppositie: gehele oppositie blijft weg uit de vergaderzaal, net zo lang totdat er nieuwe verkiezingen worden uitgeschtreven worden waarbij regeerakkoorden verboden worden.

  Blokkeren van grote steden, in samenwerking met boeren;
  —————————————————–
  Er moeten veranderingen komen
  –regeerakkoorden moeten verboden worden;
  –van de corona affaire: de verantwoordelijke ministers EN hoofdambtenaren moeten eruit, met een beroepsverbod
  –zelfde voor de verantwoordelijken van de toeslagen affaire.

  En macht is relatief; Vertel in parlement, dat de slachtoffers van de toeslagen affaire de parlementsgebouwen gaan blokkeren, samen met de boeren; geef ze 14 dagen om de slachtoffers uit te betalen
  =========================
  Maar je kan natuurlijk ook slachtoffertje en zielig spelen zoals tot nu toe.

 12. ,wie maakt dat wef zooitje af.Rutte moet voor tribunaal gesleept worden ,als land verrader. En m.et die jew Klaus Schwab heeft Nederland niks te maken ,laat hen creperen in de hel ,nazi stinkbak

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in