De Nieuwe Koude Oorlog die de VS zelf hebben uitgelokt, heeft plots een onverwachte wending genomen waarbij de in verval geraakte unipolaire hegemoon nu zijn Turkse wederzijdse verdedigingsbondgenoot in de rug steekt als straf voor het onafhankelijke buitenlandse beleid van zijn leiders, schrijft Andrew Korybko.

De VS voeren actief een hybride terreuroorlog tegen Turkije, zoals blijkt uit hun rol bij de recente terroristische aanval van de YPG-PKK in Istanboel en uit het nieuws van donderdag dat Rusland zojuist de tweede poging van Kiev sinds september heeft verijdeld om de TurkStream-pijpleiding te saboteren. Deze asymmetrische daden van agressie worden uitgevoerd om president Erdogan te straffen voor het daadwerkelijk onafhankelijke buitenlandse beleid van zijn opkomende multipolaire grootmacht op dit cruciale moment van de wereldwijde systeemovergang.

Turkije speelt een unieke rol in de Nieuwe Koude Oorlog tussen de door de VS geleide Westerse Gouden Miljard en de gezamenlijk BRICS- en SCO-Globale Zuiden, aangezien het technisch gezien deel uitmaakt van beide de facto blokken. Door zijn lidmaatschap van de NAVO maakt het deel uit van het eerste, terwijl zijn sociaal-culturele samenstelling en zijn status als dialoogpartner met de SCO het tot het tweede maken. Dit land is ook een volwaardige staat, waarmee de basis is gelegd voor een onafhankelijke invloedspool.

Net als India heeft het getracht zorgvuldig te balanceren tussen beide feitelijke Nieuwe Koude Oorlogsblokken, maar de VS hebben heel anders gereageerd op de pogingen van Ankara dan die van Delhi, aangezien de pragmatische inspanningen van eerstgenoemde worden beschouwd als een zogenaamd “verraad” vanwege zijn lidmaatschap van de NAVO. Amerika was vorige maand ook gealarmeerd toen president Poetin voorstelde om van Turkije een transregionaal energiecentrum te maken, waarvan het succes deze geostrategisch gelegen staat maximale strategische autonomie zou geven.

  NAVO plant escalatie tegen Rusland op top in Vilnius

De reactie van de VS was snel: niet alleen organiseerden zij de recente terroristische aanval van de YPG-PKK in Istanboel (die op zijn beurt de Turkse strijdkrachten ertoe aanzette uit zelfverdediging een nieuwe regionale antiterreurcampagne te beginnen), maar ook gaven zij hun handlangers in Kiev opdracht om TurkSteam opnieuw te saboteren. Deze opeenvolging van gebeurtenissen laat er geen twijfel over bestaan dat Turkije actief het slachtoffer is van een steeds intensere en multidimensionale hybride terreuroorlog onder leiding van de VS, die tot doel heeft het land tot knechting te dwingen.

President Erdogan is een trotse leider die nooit iemand laat wegkomen met een gebrek aan respect voor zijn land, laat staan met het opblazen van zijn volk en een poging om hetzelfde te doen met een van de pijpleidingen die integraal zijn voor het waarborgen van de energiezekerheid van Turkije, vandaar dat hij naar verwachting zeer negatief zal reageren op het laatste nieuws. De Turks-Amerikaanse banden zullen dus waarschijnlijk verder verslechteren naar een onzeker einde nu Ankara zich resoluut verdedigt tegen Washington’s onuitgelokte agressie in de hybride oorlog.

De Nieuwe Koude Oorlog die de VS zelf hebben uitgelokt, heeft plotseling een onverwachte wending genomen, waarbij de afnemende unipolaire hegemoon nu zijn Turkse wederzijdse verdedigingsbondgenoot in de rug steekt als straf voor het onafhankelijke buitenlandse beleid van zijn leiders. De gevolgen van deze dramatische zet zullen naar verwachting de verschuiving van Turkije naar het Zuiden versnellen na het mislukken van zijn evenwichtsoefening met de Gouden Miljard en zo zijn opkomst als onafhankelijke invloedspool in de multipolaire wereldorde vergemakkelijken.

  Waarom Vladimir Poetin niet kan worden gearresteerd door het Internationaal Strafhof

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin haalt uit naar het Westen en wijst op de “verdwijnende” hegemonie van het Westen, schetst de doelstellingen van RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom de gevaccineerden een gevaar vormen voor de ongevaccineerden
Volgend artikelMusk blokkeert pedofiele accounts op Twitter – links-liberalen woedend
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. De ergste bananen republiek is heilig bij dit door God vergeten land.
  Amerika staat aan de basis van alles wat slecht is op deze planeet.
  Als een verwend kind begint het nu om zich heen te slaan om zijn zielige zin door te drijven.
  Het is allang tijd om ons te ontdoen van deze satanische ellende staat.
  Ik had allang al hun marine schepen met hypersonische wapens naar de vergetelheid gejaagd.
  Hoe duidelijk moet het nou nog worden.
  De Khazaarse Maffia lacht zich ondertussen helemaal rot want Oekraïne raakt ontvolkt zodat straks steeds makkelijker een groot Israël kan worden gesticht.

 2. Israel… die uiteindelijk significante invloed heeft op Amerikaanse buitenlandse politiek moet nu echt uit gaan kijken. Mij lijkt het dat ze nauwelijks nog vrienden hebben in hun nabije omgeving. Als nu de Arabische wereld hetzelfde zou doen als tijdens de zesdaagse oorlog en de Jom Kippoer oorlog, dan vrees ik voor hen dat ze er niet ongeschonden uitkomen. Rusland en China zijn dan wellicht ook bereid om een stapje meer te doen dan destijds. Natuurlijk… het mini staatje heeft atoombommen en de Arabische landen niet, maar reken er maar op dat Israel daar alles dan ongeschonden uitkomt. Als ik hen was, dan zou ik alle politieke leiders die in deze grote faal betrokken waren zo snel mogelijk vervangen en Amerika manen hun geopolitieke pogingen tijdelijk te staken onder een meer vreedzaam bewing dat hopelijk het vertrouwen in de rest van de wereld nog terug kan winnen. De enige regime change op dit moment is in de VS nodig

  • Dat gaat een lastige worden want Amerika is al lang geleden volledig gemonopoliseerd
   door zionisten van o.a. Joodse komaf.
   Bovendien zijn zo’n beetje ALLE adviseurs van krentenbol Biden van joodse komaf.
   En de lijst is eindeloos lang. Alles is geïnfiltreerd en gecorrumpeerd.

  • @emile (het mini staatje heeft atoombommen en de Arabische landen niet,)

   Wie zegt dat de Arabische landen geen atoombommen hebben.? Die gasten hebben geld in overvloed. En de hele wereld is 1 grote leugen. Ik zou er niet raar van opkijken, als ze die wel hebben.

   • + Mensen van Arabische afkomst sterven voor hun geloof, dat is een hele sterke eenheid. Overal ter wereld. Dus mocht het zo zijn dat Arabische landen erover beschikken. Dan denk ik daar we daar eerder angst voor moeten hebben. Want die zullen het wel gebruiken uit naam van. JUIST JA. En Turkije maakt ook geen grappen.

  • Uhm Europa wordt overbodig zodra Rusland en China de wereldmachten zijn. Europa wordt een 4de wereld… nog beroerder dan de 3de wereldlanden.

 3. Amerika krijgt met de dag meer vijanden.Terecht
  Kijk nou eens naar de laatste paar jaar.
  Een zwaar criminele junk met OD die de pijp uitging tijdens aanhouding wordt heilig verklaard; in 3 maand pleegt de BLM 1220 moorden duizenden brandstichtingen, plunderingen aanrandingen geweldplegingen.
  De boomapen daalden neder uit de bomen
  En dat mocht allemaal.Grote steden buiten enige rechtscontrole, politie ontslagen, justitie openlijk corrupt.

  Maar een paar doden bij de mars opWashington en het hele congres boert maandenlang erover.

  De covid en de moordpartijen op bejaarden; mocht allemaal
  Gedwongen vaccinatie, met zware gevolgen, mocht dus wel

  Proxy oorlogje in Oekraine opstarten–(nato tegen Rusland) mislukte.

  En nu mekkeren ze alweer.
  Logisch als je een dementerende gek als MP neerzet, en de linksen de macht hebben

  Hun wereldmacht zijn ze kwijt; economisch, cultureel en militair hebben ze zichzelf gedegradeerd tot vierde wereld land; derde waren ze al; meer dan 20% is arm, en meer dan 20% analfabeet.

 4. Waar staat oorlog voor, meer oorlog en nog eens meer oorlog , meer slachtoffers beter gezegd mensen die deze oorlog helemaal niet willen wij willen vrede en geen haat.
  Wat is er in werkelijkheid aan de hand omdat duidelijk te maken heeft er geen enkel volk over de gehele wereld er geen voordeel van wie dan wel, nou de super rijken de elite en de gestoorde leiders die het moorden als een overwinning zien, mensen die leiden dood van honger gaan of kou of ziektes daar zijn zij trots om straks op het einde van zo een drama zijn, zij ineens helden en gaan vervolgens aan de vele gesneuvelde en vermoorde mensen een krans leggen en doen of ze het allemaal erg vinden maar ondertussen zijn ze weer bezig macht en het vele gestolen geld weer aan het verdelen.
  Maar wij de nuttelozen zullen weer langs de weg staan te klappen als dat elite tuig zwaaiend langs komt rijden en genieten van de vele uitgehongerde met uit geholde ogen rijden, Ja zo dom zijn wij.

 5. Ondertussen in Brazilië waar veroordeeld crimineel en communist Lula de verkiezingen heeft gestolen en een terreurbewind wil gaan ontketenen.

  De radicaal-linkse rechter van het Hooggerechtshof, Alexandre de Moraes, wil de liberale partij (PL) die verbonden is met president Jair Bolsonaro een boete van $ 4,1 miljoen opleggen, haar bankrekeningen bevriezen en de voorzitter van de partij onderzoeken nadat de PL haar rapport over de massale verkiezingsfraude in Brazilië heeft gepresenteerd. De confrontatie tussen de corrupte Hoge Raad en de uitvoerende macht dreigt te escaleren.

  De Liberale Partij (PL) presenteerde dinsdag haar rapport en zei dat de resultaten van elektronische stemmachines van vóór 2020 vatbaar zijn voor manipulatie en niet konden worden geverifieerd. Door alleen de resultaten van de beveiligde elektronische stemmachines uit 2020 te gebruiken, ontdekte de PL dat president Jair Bolsonaro 51,05% van de stemmen won en de communistische uitdager Lula da Silva slechts 48,95%.

  Brazil Was Stolen: Communist Judge Refuses to Examine Fraud, Wants to Fine Bolonaro’s Party and Freeze Funds
  https://www.thegatewaypundit.com/2022/11/brazil-stolen-communist-judge-refuses-examine-fraud-wants-fine-bolonaros-party-freeze-funds/

  • Nehemia,
   Ik heb begrepen dat men Bolsonaro stemden de vorige keer omdat men Lula zo corrupt vonden, Lula dus corrupt en Bolsonaro een extreme figuur die banden heeft met het leger, Brazilianen zijn dus teneinde raad lijkt mij, ik zou in dit geval helemaal niet meer stemmen, smaken verschillen.
   Ik ben begaan met de inwoners van dat Amazonegebied en ook Bolsonaro zou hen het liefste allemaal uitroeien en ontbossen, de pharma wil dit nog tegenhouden omdat Indianen enorme kennis hebben van alles wat daar nog groeit, alleen daarom dus uit geldelijke redenen blijven de inwoners van het Amazonegebied nog in leven, ik moet niks hebben van zowel Lula als Bolsonaro om eerlijk te zijn, hoop dat in ieder geval in de LANDEN blijven zitten die een nieuwe weg willen ingaan, BRACS heten die geloof ik, verder heb ik niks met de politiek van dit land, vertrouw niemand daar.

 6. ja laten we turkije niet vergeten. de springplank voor de islamitische overname van europa, de grootste bedreiging voor dit werelddeel ooit, waar het conflict tussen rusland en de usa niet veel bij voorstelt of misschien het wisselgeld is

  • Zoals maffe Erdogan zei: de moskeetjes zijn onze kazernes, de moslims onze soldaten.
   Helaas waar.
   Hij zei nog iets waars: er is geen geradicaliseerde islam, geen extreme islam; er is alleen islam”.
   Helaas waar.

   Nu afwachten wat Syrie cq. Rusland gaat doen nu turken zelfs een invasie met infantrie gaan uitvoeren, in Syrie.

   Wie zegt dat die aanslag met 6 doden is gedaan door Koerden? Lijkt meer een actie van de turkse politie.

   Waar blijft de internationale verontwaardiging????????

  • Erdogan, die heeft Turkije zeker veel islamitischer gemaakt, een proces van jaren sneaky dingen veranderen, zie hem als een dictatortje, echter ik moet wel erkennen dat wel meer zijn eigen weg gaat en juist dat wensen de VS niet te accepteren, Orban is ook niet een leider die mij aanspreekt, antisemitisch(terwijl het grootste deel Hongaarse Joden vergast zijn), zeer conservatief Katholiek maar ook hij durft in ieder geval zijn eigen gang te gaan en ondanks die kritiek op beide leiders durven zij wel en daar hou ik toch van, ook al denk ik op vele vlakken anders dan deze 2, prijs ik dat onafhankelijke, waar staat Rutte dan voor als conservatieve Liberaal leider en gekozen door velen en dat jarenlang?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in