De westerse landen klampen zich wanhopig vast aan hun “verdwijnende hegemonie”, maar de unipolaire wereldorde begint tot het verleden te behoren, zei de Russische president Vladimir Poetin dinsdag in zijn toespraak tot het publiek van de 10e Conferentie over Internationale Veiligheid in Moskou, bericht TASS.

Het staatshoofd merkte op dat het Westen conflicten nodig heeft om aan de macht te blijven, en daarom bemoeien de VS en zijn bondgenoten zich actief met de aangelegenheden van andere landen, door allerlei provocaties en burgeroorlogen op te zwepen. De hegemonie van het Westen betekent stagnatie voor de hele wereld. Het is echter mogelijk de spanning te verminderen en gemeenschappelijke bedreigingen te overwinnen door het systeem van een moderne multipolaire wereld te versterken. Rusland zal stappen blijven ondernemen om een democratischer wereld op te bouwen en de bestaande mechanismen van internationale veiligheid te verfijnen.

TASS zette de belangrijkste uitspraken van Poetin op een rijtje.

Over de multipolaire wereldorde

De contouren van een multipolaire wereldorde worden actief gevormd. “Steeds meer landen en volkeren kiezen de weg van vrije soevereine ontwikkeling op basis van hun uniciteit, tradities en waarden.”

De objectieve processen van vormgeving van een multipolaire wereld worden “tegengewerkt door westerse globalistische elites die de chaos aanwakkeren door oude en nieuwe conflicten te doen ontbranden en het zogenaamde beheersingsbeleid te voeren, dat in wezen alle alternatieve soevereine wegen van ontwikkeling ondermijnt.”

De globalistische elites proberen “koste wat kost vast te houden aan de hegemonie die hun door de vingers glipt, en trachten landen en volkeren in de greep van de neokoloniale orde te houden. Hun hegemonie voorspelt stagnatie voor de hele wereld en voor de hele beschaving, en zij omvat onverdraagzaamheid, cancelcultuur en neoliberaal totalitarisme.”

Het tijdperk van een unipolaire wereldorde verdwijnt in het verleden. “Alleen door het systeem van een moderne multipolaire wereld aanzienlijk te versterken, is het mogelijk de spanningen in de wereld te verminderen, de dreigingen en risico’s op militair en politiek gebied te overwinnen, het vertrouwen tussen de landen te vergroten en hun stabiele ontwikkeling te verzekeren.”

Over Oekraïne

  Zou u voor uw land vechten?

Het Westen heeft conflicten nodig “om hun hegemonie vast te houden”. Dit is precies de reden waarom zij van plan waren de bevolking van Oekraïne als kanonnenvoer te gebruiken, het “anti-Rusland” project ten uitvoer brachten, de verspreiding van de neonazistische ideologie door de vingers zagen, de massaslachting van de bewoners van de Donbass door de vingers zagen, en het regime in Kiev overspoelden en blijven overspoelen met bewapening, waaronder de zware wapens.”

Onder deze omstandigheden heeft Rusland besloten een speciale militaire operatie in Oekraïne uit te voeren, geheel in overeenstemming met het VN-handvest. “De doelen van deze operatie zijn duidelijk omschreven – het gaat erom de veiligheid van Rusland en onze burgers te waarborgen, en de bewoners van de Donbass te verdedigen tegen genocide.”

“De situatie in Oekraïne getuigt van de pogingen van de VS om dit conflict te verlengen. En zij handelen op precies dezelfde manier door een conflictpotentieel in Azië, Afrika en Latijns-Amerika aan te wakkeren.”

Over de acties van het Westen

“De VS en hun vazallen mengen zich op grove wijze in de binnenlandse aangelegenheden van soevereine staten. Zij organiseren provocaties, staatsgrepen en burgeroorlogen. Met dreigementen, chantage en druk proberen zij onafhankelijke staten te dwingen zich naar hun wil te plooien en te leven volgens regels die hun vreemd zijn.”

Het doel van het Westen is om “vast te houden aan zijn overheersing, met behulp van dit model waarmee het zich kan voeden met de hele wereld, zoals het eeuwenlang heeft gedaan, en zo’n model kan alleen met geweld in stand worden gehouden.”

Het Westen heeft de voorstellen van Rusland voor wederzijdse veiligheidsmaatregelen van tafel geveegd. Intussen breidt de NAVO zich naar het oosten uit en versterkt haar militaire infrastructuur. “Verbaal wordt dit hypocriet verklaard door de noodzaak om de veiligheid in Europa te versterken, terwijl in werkelijkheid juist het tegenovergestelde gebeurt.”

Agressieve militair-politieke unies, zoals AUKUS (Australië, het VK en de VS) worden door het Westen gevormd om “zijn bloksysteem naar analogie van de NAVO in Europa uit te breiden tot de regio Azië-Stille Oceaan.”

Het bezoek van US House Speaker Nancy Pelosi aan Taiwan was een zorgvuldig geplande provocatie. “Opnieuw hebben de VS opzettelijk getracht brandstof op het vuur te gooien om de situatie in de regio Azië-Stille Oceaan te destabiliseren. Het Amerikaanse plannetje met betrekking tot Taiwan is niet zomaar een uitstapje van één onverantwoordelijke politicus, maar maakt deel uit van een bewuste VS-strategie om de situatie in de regio en wereldwijd te destabiliseren en chaos te zaaien, dit is een verfoeilijke vertoning van gebrek aan respect voor de soevereiniteit van andere landen en voor haar eigen internationale verplichtingen.”

Door zo te handelen proberen de westerse staten hun burgers af te leiden van kritieke sociaal-economische problemen door de schuld voor hun eigen falen af te schuiven op Rusland en China. “Het zogenaamde collectieve Westen is opzettelijk bezig het systeem van Europese veiligheid te vernietigen”.

Over de plannen van Rusland

  De politieke klasse van Europa: Zij zijn als herten gevangen in de koplampen van een tegemoetkomend snel voertuig

Moskou en zijn bondgenoten zullen doorgaan met “het verfijnen van de bestaande mechanismen van internationale veiligheid samen met zijn bondgenoten, partners en geassocieerden en het creëren van nieuwe, het consequent versterken van de nationale strijdkrachten en andere veiligheidsstructuren, en het opvoeren van hun niveau van uitrusting met moderne bewapening en militaire uitrusting.”

Rusland zal ook zijn nationale belangen en de bescherming van zijn bondgenoten blijven verzekeren, en “andere stappen ondernemen om een democratischer wereld op te bouwen.”

Het is noodzakelijk om “de eerbied voor het internationaal recht en voor de fundamentele normen en beginselen daarvan te herstellen.” Het is belangrijk dat de standpunten van de VN en andere internationale gespreksfora worden versterkt.

“De Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering van de VN, zoals die oorspronkelijk zijn opgezet, moeten dienen als doeltreffende instrumenten om de internationale spanningen te verminderen en conflicten te voorkomen, en tegelijkertijd werken aan het garanderen van betrouwbare veiligheid en het welzijn van landen en volkeren.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De epische ineenstorting is nabijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelApenpokken is een homoziekte die verspreid wordt door zaadvocht, niet louter door huidcontact, zo blijkt uit een studie
Volgend artikelHeeft u het vaccin genomen? Uit de gegevens blijkt dat hoe meer u vaccineert, hoe zieker u wordt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

6 REACTIES

  1. Ik heb van meet af aan gezegd: “Vergeet de VS (ook trump) en hou Poetin in de gaten als het gaat om het redden van de wereld. Niks is zeker natuurlijk, maar het lijkt die kant wel op te gaan. De VS en Israël zijn schurkenstaten, dus die kunnen we zeker uitsluiten.

  2. Deze hegemonie zal pas echt verdwijnen als het financieel systeem zodanig hervormd is dat alle landen en gemeenschappen eenzelfde kans en inbreng hebben. Geen plaats voor iets als een reserve wereldmunt in stand gehouden door verdrukking en intimidatie.

  3. Men hoeft geen bos te zaaien , alleen zal het zich ontwikkelen , zo ook met handel tussen mensen , hebben we rutte en andere die leven van , zoals beschreven niet voor nodig , JUIST zonder hun gaan mensen normaal met elkaar om

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in