De gouverneur van Minnesota zegt dat witte supremacisten de rellen veroorzaken in de VS

1

De gouverneur van Minnesota “heeft het gevoel” dat “witte supremacisten” de rellen in Minneapolis, VS, uitvoeren.

De extreemlinkse gouverneur van Minnesota, Tim Walz, zegt na vier nachten criminele activiteiten door zwarten en andere buitenlanders, dat blanke supremacisten “gedeeltelijk” achter de rellen zitten en deze hebben uitgevoerd.

Walz noemt zijn eigen “vermoedens” als reden hiervoor.

Tim Walz beweerde dit nadat een verslaggever hem vroeg of hij dacht dat “witte supremacisten” Minneapolis binnenstroomden om “vernietiging in de stad te veroorzaken”.

“Ik kan dit zeker niet persoonlijk bevestigen. Mijn vermoedens van wat ik hierover heb gezien – ja”, antwoordde hij, waarbij hij opmerkte dat er “onbevestigde berichten” waren die zijn vermoedens bevestigden.

De gouverneur zei ook dat hij inlichtingen ontving van federale agentschappen over verschillende aspecten, waaronder drugskartels, die probeerden “voordeel te halen uit de chaos”.

Vreemd, blanke supremacisten vermomd als zwarten

Foto’s en video’s waarop zwarten panden vernielen en bekladden met anarchistische symbolen, Black Lives Matter en slogans tegen het politiesysteem zoals “ACAB” (All Cops Are Bastards) en “Kill da police” zijn – zo vermoed Frontnieuws dan weer – niet echt de componenten die gewoonlijk worden geassocieerd met de zogenaamde “witte supremacisten”, dat wil zeggen, blanke mensen in het algemeen.

Sommige commentatoren, aldus RT News, zeggen dat de protesten en rellen in zowel Minneapolis als in de Verenigde Staten op zijn minst gedeeltelijk zijn gecoördineerd door Antifa en andere linkse extremistische groeperingen.

Walz is van mening dat de situatie zal verslechteren. In afwachting van een intensivering van de rellen op zaterdagavond wordt verwacht dat de Nationale Garde ongeveer 1.700 soldaten zal inzetten, 700 meer dan eerder gepland.

  Tv-serie 'Cops' wordt beëindigd - reden: George Floyd's dood

Tim Walz wordt beschouwd als ‘politiek flexibel’, maar is steeds linkser geworden en staat momenteel erg ver naar links.

Na eerder te hebben gepleit voor achtergrondcontroles op vluchtelingen uit Syrië, begon hij in 2017 steeds meer te pleiten voor meer immigratie, verdere hervormingen van de gezondheidszorg en steunt hij nu het voorstel om delen van de grondwet op het recht om wapens te dragen af te schaffen.

Vorig artikelAutopsie bevestigt: George Floyd werd niet doodgesmoord
Volgend artikelTrawant van Erdogan dreigt de Grieken met een invasie en genocide
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in