In de Oekraïne gebruikten ze spiegels om de oproerpolitie te laten zien hoe ze eruit zagen:

Eind jaren ’80 waren de Slovenen het communisme zat. Ze stemden in de winter van 1990. Overweldigende overwinning, 95% tegen het communisme. Maar zelfs dat was niet genoeg, schrijft Dagnyintel.com.

Woorden waren niet genoeg, dus moesten ze vechten voor hun vrijheid.

De oorlog begon in de zomer van 1991. Alle mensen speelden hun rol. Van kinderen tot gepensioneerden. Protesten, barricades, actieve gevechten, overal in het land.

Het superieure federale leger was verbijsterd door het verzet, de eer en de dapperheid van het Sloveense volk. Hun moreel brokkelde in enkele dagen af.

Tien dagen later was Slovenië vrij.

How Slovenian Truckers Fought Communism. Godspeed Australia, Canada…

Het is de truc die zich in 1991 in Slovenië in de praktijk heeft bewezen (zie video). Een Ottawa-streamer zei zojuist: “Er worden geen vrachtwagens weggesleept. Sommigen hebben hun banden verwijderd, zodat de sleepwagens ze niet kunnen verplaatsen en er zijn NOOIT genoeg politieagenten aanwezig!”

Ook het voorbeeld van Roemenië:

Ik vond het verheffend om te zien hoe plotseling en onverwacht het omslagpunt kan zijn.

(Wikipedia) – Op de ochtend van 21 december 1989 sprak Ceaușescu een bijeenkomst van ongeveer 100.000 mensen toe om de opstand in Timișoara te veroordelen.

Partijfunctionarissen deden veel moeite om te doen voorkomen dat Ceaușescu nog steeds immens populair was. Verschillende busladingen arbeiders arriveerden, onder dreiging met ontslag, op de Piața Palatului (Paleisplein, nu bekend als Piața Revoluției – Revolutieplein) in Boekarest en kregen rode vlaggen, spandoeken en grote foto’s van Ceaușescu. Ze werden vergezeld door omstanders die op Calea Victoriei werden opgepakt.

De toespraak was typerend voor de meeste toespraken van Ceaușescu in de loop der jaren. Hij maakte veelvuldig gebruik van marxistisch-leninistische retoriek en gaf een opsomming van de verworvenheden van de “socialistische revolutie” en de Roemeense ” multilateraal ontwikkelde socialistische samenleving”.

Hij gaf de opstand in Timișoara de schuld van “fascistische opruiers”. Ceaușescu had echter geen voeling met zijn volk en had de stemming van de menigte totaal verkeerd ingeschat.

  EU-Database: tot dusver 1724 gerapporteerde sterfgevallen na vaccinaties

Na ongeveer twee minuten begon een deel van de menigte hem zelfs uit te jouwen, uit te joelen, te fluiten en beledigingen toe te schreeuwen, een reactie die tijdens het grootste deel van zijn bewind ondenkbaar was geweest.

Arbeiders van een elektriciteitscentrale in Boekarest begonnen te scanderen: “Ti-mi-șoa-ra! Ti-mi-șoa-ra!”, wat al snel werd opgepikt door anderen in de menigte.

In reactie daarop hief Ceaușescu zijn rechterhand op in de hoop de menigte het zwijgen op te leggen; zijn verbijsterde uitdrukking blijft een van de bepalende momenten van het einde van het communisme in Oost-Europa.

Vervolgens probeerde hij de menigte te sussen door te beloven de lonen van de arbeiders te verhogen met 200 lei per maand (ongeveer 9 Amerikaanse dollar in die tijd, maar een verhoging van 5%-10% voor een bescheiden salaris) en de studiebeurzen voor studenten van 100 naar 110 lei, terwijl hij de loftrompet bleef steken over de prestaties van de socialistische revolutie. Maar vlak voor zijn ogen broedde een revolutie.

Terwijl Ceaușescu de menigte toesprak vanaf het balkon van het gebouw van het Centraal Comité, kwam er een plotselinge beweging vanuit de buitenwijken van de verzamelde menigte, net als het geluid van (wat volgens verschillende bronnen) vuurwerk, bommen of geweren zou zijn geweest, die er samen voor zorgden dat de bijeenkomst in chaos uit elkaar spatte.

De aanvankelijk geschrokken menigte probeerde uiteen te gaan. De megafoons begonnen toen het nieuws te verspreiden dat de zo gevreesde Securitate op de menigte schoot en dat er een “revolutie” aan de gang was.

Dit overtuigde de mensen in de samenkomst om mee te doen. De bijeenkomst veranderde in een protestdemonstratie.

De hele toespraak werd rechtstreeks in het hele land uitgezonden. Censuurinstanties probeerden de livebeelden te onderbreken en te vervangen door communistische propagandaliederen en videobeelden waarin het regime van Ceaușescu werd geprezen, maar delen van de rellen waren al uitgezonden en de meeste Roemenen beseften dat er iets ongewoons gaande was.

  Een voorbeeld uit het verleden

Ceaușescu en zijn vrouw, evenals andere ambtenaren en CPEx-leden, raakten in paniek; Ceaușescu’s lijfwacht joeg hem het gebouw weer in.

Het hoongelach en gefluit mondde al snel uit in een oproer; de menigte ging de straat op en bracht de hoofdstad, net als Timișoara, in rep en roer. Leden van de menigte begonnen spontaan anti-Ceaușescu leuzen te roepen, die zich verspreidden en uitgroeiden tot gezangen: “Jos dictatorul!” (“Weg met de dictator”), “Moarte criminalului!” (“Dood aan de misdadiger”), “Noi suntem poporul, jos cu dictatorul!” (“Wij zijn het volk, weg met de dictator”), “Ceaușescu cine ești?/Criminal din Scornicești” (“Ceaușescu, wie ben je? Een crimineel uit Scornicești”).

Demonstranten overspoelden uiteindelijk het stadscentrum, van Piața Kogălniceanu tot Piața Unirii, Piața Rosetti en Piața Romană.

In een opmerkelijke scène van het evenement zwaaide een jongeman met een driekleur waarvan het communistische wapenschild uit het midden was gescheurd, terwijl hij neerstreek op het standbeeld van Mihai Viteazul op de Boulevard Mihail Cogălniceanu op het universiteitsplein.

Vele anderen begonnen de jonge demonstrant na te volgen en het zwaaien met en tonen van de Roemeense vlag met de uitgeknipte communistische insignes raakte snel ingeburgerd.

Bolivia:

Partijfunctionarissen van de Beweging voor Socialisme (MAS) kondigden op 28 december 2021 de oorspronkelijke “opperste decreten” 4640 en 4641 aan, die landelijke protesten en juridisch verzet uitlokten in de Boliviaanse steden Santa Cruz, La Paz, Cochabamba, El Alto, en Sucre.

“De inheemse bevolking [in Bolivia] heeft altijd wantrouwig gestaan tegenover westerse medische initiatieven,” vertelde advocaat Alejandro Gutierrez aan The Epoch Times.

Gutierrez zei dat mensen die zich verzetten tegen de vaccinatiemandaten zich beriepen op artikel 44 van de grondwet van het land, dat bescherming biedt tegen wetenschappelijke of medische experimenten zonder toestemming, als reden voor het verwerpen van de decreten.

  Israël: Stakingen, Groene Pas chaos en test-weigering bedreigen terugkeer naar school

Op 17 januari hebben demonstranten wegblokkades opgeworpen die van de stad El Alto naar de hoofdstad La Paz leiden. Rudy Callisaya, hoofd van het plattelandsmagisterium in La Paz, verklaarde dat de wegblokkades in 20 provincies van het departement La Paz zouden blijven bestaan totdat de regering zou instemmen met de verwerping van de vaccinatiemandaten. De wegen die Callisaya samen met andere betogers zal blokkeren zijn een vitaal onderdeel van de bevoorradingsketen waardoor voedsel en essentiële goederen in La Paz kunnen aankomen.

De stad betrekt het merendeel van haar goederen van het uitgestrekte Boliviaanse platteland.

Solidariteitsprotesten tegen de decreten in Cochabamba op 18 januari werden beantwoord met een agressieve reactie van de politie. Het verzet tegen de vaccinatiemandaten leidde tot het opwerpen van wegblokkades op belangrijke punten langs de Petrolera Avenue en andere gebieden in het zuidelijke deel van de stad. De politie arriveerde in de namiddag en verwijderde de blokkades terwijl ze traangas afvuurde op de ongewapende dissidenten.

Later die avond keerden de demonstranten in groteren getale terug en bouwden de wegversperringen weer op.

Op 19 januari, na 48 uur van intense confrontaties met burgers die tegen de mandaten gekant waren, stemde de regering ermee in de bevelen te annuleren die een bewijs van inenting vereisen. Auza zei dat de regering dit besluit had genomen “om de veiligheid van de bevolking te beschermen tegen bepaalde groepen die de vaccinatie niet aanvaarden”.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Staan onze politici voor hun Ceausescu-moment?Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVerbluffende Duitse analyse toont aan dat het aantal COVID-19 vaccinatiesterfgevallen veel hoger is dan eerder gemeld
Volgend artikelTrudeau speelt met vuur
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. De geschiedenis herhaalt zich. Het is een probleem dat degenen die de herhaling inzetten en uitvoeren denken dat ze iets nieuws brengen.
  Zegt iets van wat ze denken te weten.

 2. de waarheid komt aan het licht.
  dit kan niet worden gestopt.

  zij die dit verbergen stellen dat waarheid pas waarheid is als het zich manifesteerde.
  en zolang dit niet is gebeurt de “vermeende pacht” inherent bij de duisternis ligt.

  kinderen van de waarheid worden op alle mogelijke manieren onder cohersie en dwangmaatregelen van hun onverveeemdbare rechten ondaan door regels door de strot te duwen en regels te acsepteren die wetten tegen zichzelf breken.

  zo word het slachtoffer
  van zijn eigen daad
  dader en slachtoffer.

  de waarheid komt niet aan het licht omdat het licht dit uit de duisternis dwingt…

  de waarheid komt aan het licht omdat de duisternis het licht niet meer kan dwingen
  zich in de duisternis te verbergen.

  de dag heeft geen oorlog met de nacht.
  ze maken beide plaats voor elkaar,
  als de tijd er is

 3. Dat roep ik al zo lang, liefde, geduld en gele pluutjes gaan ons niet van die pychopaten verlossen. Alleen keiharde actie gaat ons verlossen. We moeten dat tuig uit Den Haag trekken en laten boeten voor de verminkingen en de genocide die ze plegen. Er is nog nooit een totalitair bewind of een dictatuur gevallen door zoete lieve woordjes. Welke protestgroep durft hier het voortouw te nemen en een tocht te organiseren die eindigt IN de regeringsgebouwen?

  • Dat is inderdaad de juiste aanpak.
   Kijk hoever we staan met onze vredelievende pampermentaliteit…
   Je moet verdomme nog goed gaan opletten want ze willen je platspuiten met hun gif!
   Dan kan je beter harde actie ondernemen en niet alleen in den Haag maar overal!
   Kans dat je het overleeft lijkt mij groter.
   En de kleinkinderen zullen later fier zijn op hun opa.

   • jossi ik heb je al aangemerkt als een lafbek en een domme zeloot die niets dan logische denkfouten maakt. oftewel, opgesodemieterd. troll.

 4. Nu gaan ze een convoy naar Rotterdam sturen.
  Het enige dat je daar bereikt is degenen die daar werken lastig vallen.
  Ze moeten met hun trucks op het Binnenhof zijn en daar de boel onder handen nemen.
  Hardhandig, wel te verstaan.

  • Het mediapark in Hilversum, ook een idee. Kunnen ze direct uitzendingen maken waarin de waarheid verteld wordt aan het nietsvermoedende volk.

   • @NooT Ik ben niet gelovig, dat is voor de geindoctrineerde dwazen. In elke (achterlijke) religie gebeuren altijd abnormaliteiten, zo erg als Islam? Bij lange na niet! Let wel, Islam is een zieke ideologie en heeft niets met wat voor religie dan ook te maken.

    Religies zouden ze ook per direct moeten uitbannen, dat heeft tot nu toe nog nooit iets goeds gebracht!

    De historie en het verleden tot heden ten dage is daar heel duidelijk in en dat verandert ook niet zolang die gestoorde religies bestaan!

 5. Recent na de val van het communisme in Europa begin jaren negentig, werd de weg naar de huidige aparte tijd al geplaveid door vele machthebbers vanaf die tijd tot en met nu.

 6. Als we nu alle politici allemaal opsluiten wereldwijd,wie gaat dan alles besturen>>?? kennelijk zijn de mensen te zwak om als individu te leven en willen graag geleid worden….>> maar wat er nu aan de macht is maakt gewoon uiterst verduiveld slim gebruik van de nep pandemie om alles ff in goede banen zogenaamd te leiden..allemaal truken wereldwijd.. alle leiders voelen wel dt ze de macht niet meer onder controle hebben dus dit is een zware laatste ademtocht….hopelijk komt er een nieuw tijdperk waarin we allemaal deze planeet zien als het paradijs en met Liefde behandelen.. geld word afgeschaft geboorte beperking en alles weer beplant met bomen.. anders hebben we straks helemaal geen planeet meer alleen nog maar water

 7. Vandaag ga ik een Canadese vlag gaan kopen , tegen vanavond zal die aan mijn gevel wapperen als steunbetuiging aan het freedom convoy.
  Ik beveel het iedereen aan , het is een kleine daad van protest die op vredevolle wijze de ondemocratische dictaten aan de kaak stelt .
  LAAT DE CANADESE VLAG OVERAL WAPPEREN , HET IS VANDAAG DE VLAG VAN DE VRIJHEID .

 8. ” er zijn nooit genoeg politieagenten”…. op het museumplein is al gebleken dat er een zooi franse huurlingen aanwezig was.
  Dat is het resultaat van 1 europa. De soldaten uit eigen land zouden zich nooit tegen de eigen bevolking keren want je eigen familie of vrienden zouden tussen de (vreedzame)demonstranten kunnen staan. Maar een leger uit een ander land mept en bijt er hier lustig op los…..

 9. https:/♡/nobulart.com/
  ♡hidden-history-of-the-incredibly-
  evil-khazarian-mafia/♡

  haal de in hou van jou,s weg plak aan
  el
  kaar
  en lees aan
  dachtig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in