Op 4 november werden door RIA Novosti en andere Russische nieuwsbronnen video’s vrijgegeven van recente aanvallen met deze UAV’s op verschillende fronten. De aanvallen vernietigden een Italiaanse FH70 155 mm getrokken houwitser samen met een munitietruck, twee Amerikaanse M109A3GN 155 mm gemotoriseerde houwitsers, een Sovjet 9K35 Strela-10 luchtverdedigingssysteem voor de korte afstand en een Sovjet 36D6 langeafstandsbewakings- en vuurleidingsradar van de Oekrainse strijdkrachten (AFU).

Lancet-3, screenshot van Russia-24 report.

Een Gyurza-M-klasse kanonneerboot van de Oekraïense marine werd ook beschadigd als gevolg van een inslag met een Lancet UAV munitie.

De Lancet UAV is ontwikkeld door de ZALA Aero Group, een dochteronderneming van de Russische defensiereus JSC Kalashnikov Concern.

De recente aanvallen werden blijkbaar allemaal uitgevoerd met een verbeterde versie van de Lancet-3, die een meer aerodynamisch ontwerp heeft met verlengde X-vormige vleugels. Deze versie heeft een uithoudingsvermogen van een uur en is bewapend met een explosieve kop van vijf kilogram.

De UAV is uitgerust met een elector-optisch systeem waarmee het statische en bewegende doelen kan detecteren, volgen en vergrendelen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Lancet is zijn kleine radardoorsnede en minimale infraroodsignatuur, waardoor hij vrijwel onmogelijk te detecteren en te onderscheppen is.

Het Russische leger gebruikt de Lancet en andere soorten UAV-munitie sinds het begin van de speciale operatie in Oekraïne met veel succes tegen de Oekrainse strijdkrachten. In de afgelopen weken is het gebruik van deze munitie aanzienlijk uitgebreid.

Russische Geranium UAV’s gaan op nachtjacht in Oekraïne

In Oekraïne is de nacht weer doorgebracht met nieuwe aanvallen van Russische kamikaze UAV’s. De lokale bewoners hebben melding gemaakt van grote explosies in de stad Krasnoarmeysk, die onder controle staat van het Oekraïense leger in de DPR.

De betekenis van NAVO-aanvallen op Rusland

Volgens de lokale berichten werden Geranium-2 UAV’s gehoord die over de stad vlogen. Het Oekraïense leger probeerde de drones te onderscheppen met vuur uit machinegeweren, maar dat mislukte.

Als gevolg van een succesvolle aanval brak er brand uit in een militaire faciliteit van de Oekraïense strijdkrachten. Er werd gemeld dat een groot munitiedepot nabij het treinstation waarschijnlijk is vernietigd. De detonatie van munitie duurde nog enkele uren. De lokale autoriteiten drongen er bij de bewoners op aan hun schuilplaatsen niet te verlaten.

Via Southfront.org.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De VS vernietigen niet alleen Oekraïne, maar ook EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

2 REACTIES

  1. Zo te zien een goed en doeltreffend wapen, je zit niet meer ‘veilig’ in een tank…
    dat ding voelt als een zwaar bepantserde tank heeft dan ook weinig inhoud meer.

  2. In de oorlog Irak–Iran sliepen soldaten in hun tank voor veiligheid; in de Koeweit oorlog tenminste 500 meter van de tank af; nu gebruikt alleen een gek nog een tank in een slag.

    Zelfde met de drones; deUSA raket om een drone van 20.000 neer te halen kost 800.000…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here