Er vinden hevige gevechten plaats in de frontlinie van Donbass, met name in de regio Torsky-Svatovo-Kreminna, waarbij Oekraïense troepen proberen de controle te krijgen over de snelweg die de twee regio’s verbindt en de Russen reageren met een spervuur van thermobarische raketten van het type TOS-1, bericht Vassilis Kapoulas.

Russische paratroepers slaagden erin het Oekraïense bruggenhoofd op de oostelijke oever van de rivier de Zherebets te vernietigen en hen te verdrijven uit de regio’s Makiivka en Novosadovoe. Van daaruit vielen de Oekraïners aan in de richting van de Kremennaya-Svatovo snelweg.

Kort geleden hebben Oekraïense troepen opnieuw geprobeerd door de Russische verdediging in de gebieden Kovalevka en Novovodyanoy te breken.

De beweging van de Oekraïense pantsertroepen werd tijdig gedetecteerd door Russische UAVs. Een spervuur van MLRS en TOS-1 artillerie volgde.

Volgens de Russen werd de poging tot Oekraïense opmars onderschept en werd de groep tanks en gepantserde gevechtsvoertuigen die oprukte naar Kovalevka bijna volledig vernietigd.

Tegelijkertijd keerden twee Oekraïense pantsergroepen die oprukten naar Novovodyanoe terug naar hun oorspronkelijke posities, waarbij een deel van de uitrusting en de lijken van soldaten in het gebied achterbleven.

De Oekraïners verzamelen echter reserves voor een nieuwe aanvalspoging in het gebied Novosadovoye-Tern-Torsky.

Let op: sommige video’s bevatten schokkende beelden van dode mensen.

Bekijk video’s van de gevechten in het gebied: TOS-M1 aan de rand van Kremina:

Russische parachutisten bestookten de Oekraïense troepen

Het Russische leger lanceerde een tegenaanval aan het Svatovo-Kremensky front en veroverde een aantal nederzettingen.

Volgens Russische bronnen hebben de “O”-groep en het westelijke militaire district een tegenoffensief gelanceerd in de zuidelijke sector, waarbij ze de nederzettingen Makelevka, Nevskoe en Novosadovoe ten westen van Kremina hebben bezet.

  Belgische premier roept op tot "pauze" in anti-Rusland sancties - Belangrijkste prioriteit nu is om de beste manier te vinden "om de energieprijzen onder controle te houden"

De Russische troepen, versterkt met repatrianten, slaagden erin hun invloedszone uit te breiden. Langs het hele front worden artilleriegevechten uitgevochten.

Russische troepen rukken langzaam en gestaag op in de gebieden Andreevka, Belogorovka, Artemovsk, Bakhmutskoye, Vremevka, Zelenopole, Soledar, Mayorsk, Maryinka, Nevelskoye, Novobakhmutovka, Pervomayskoye, Yakovlevka.

Russische VDV BMD-2 slaat toe tegen Oekraïense troepen in de regio Svatovo-Kremina:

22 Oekraïense soldaten gedood in één aanval:

Oekraïense troepen omsingeld

Aan een ander front in Donbass zijn soldaten van de 4e Brigade van de Lugansk erin geslaagd Oekraïense troepen te omsingelen.

Russische troepen drongen door tot achter de Oekraïense troepen, omsingelden hen en brachten hen binnen artilleriebereik.

Onmiddellijk begonnen mortierbemanningen te schieten op de omsingelde Oekraïense troepen. Daarna nam de infanterie het over. Sommige Oekraïners probeerden door het bosgebied te ontsnappen, maar werden opgemerkt door Russische drone-operators.

De coördinaten van de Oekraïners werden doorgegeven aan de artillerie en de definitieve aanvallen volgden.

Volgens de Russen “was dit een voorbeeldige aanval qua organisatie.” Terwijl de infanterie de Oekraïense linies bezette, leidde mortiervuur hen af, de drone-operators hielden de situatie zorgvuldig in de gaten en gaven de coördinaten van de doelen op tijd door aan de artillerie, die de missie met succes voltooide.”

Bekijk de video van het gebied:

Dode Poolse huurlingen

Volgens Russische militaire bronnen werden bij de gevechten ook Poolse huurlingen gedood.

De Polen waren aan boord van een vrachtwagen die op weg was naar de regio Staroblesk in Lugansk.

Het is onbekend hoe de Russen aan informatie over deze beweging kwamen en het gebied in de gaten hielden.

  Tucker Carlson op 'dodenlijst' van Oekraïense regering na interview met Poetin

Kort daarna zag de UAV de vrachtwagen en gaf de coördinaten door aan de Russische artillerie. Dit werd gevolgd door een ATGM (Anti-tank guided missile) schot.

Bekijk de video van de aanval:

Roemeense huurlingen dood – Oekraïense drievoudige aanval crasht

Roemeense huurlingen en een groot aantal Oekraïense nationalisten werden gedood tijdens de gevechten in de regio Svatovo.

Volgens informatie hebben eenheden van de 92e Gemechaniseerde Brigade van de Oekraïense strijdkrachten, ondersteund door troepen van het Vreemdelingenlegioen en het Kraken-detachement, op 25 oktober geprobeerd door de verdediging van het Russische leger in de regio Svatovo te breken.

Deze troepen lanceerden een gelijktijdige aanval vanuit drie richtingen.

De eerste groep werd ontdekt door een Russische UAV in de buurt van het dorp Tabaevka, ongeveer 35 km ten noordwesten van Svatovo. Het Russische artillerievuur concentreerde zich onmiddellijk op de Oekraïense groep.

De tweede groep, samengesteld uit buitenlandse huurlingen en voornamelijk bestaande uit Roemenen, probeerde de verdediging van de strijdkrachten van de Russische Federatie binnen te dringen vanuit het dorp Lozovaya, gelegen op 32 km van Svatovo. Tijdens de aanvalspoging onderschepten de Russen echter gesprekken van de Roemenen.

Volgens Russische bronnen heeft het Russische mobiele elektronische oorlogsvoeringscomplex “Palantin” de gesprekken onderschept en coördinaten doorgegeven aan 2S19 “Msta-S” 152mm eenheden.

De derde groep was het talrijkst. Het werd door de Russen waargenomen in het gebied van de dorpen Kuzemovka en Berestovoye (P07 weg, ongeveer 25 km van Svatovo). Om de Oekraïense opmars tegen te gaan, werden 4 aanvalshelikopters, een paar Mi-28N “Night Hunter” en een paar Ka-52 “Alligator” gestuurd.

  Kijk: Tucker beschrijft hoe het bezoek aan Moskou hem 'radicaliseerde', hekelt seniele Biden

De Russische helikopters zagen pantservoertuigen van het 22ste Territoriale Defensiebataljon en verkenningstroepen van de 92ste Brigade in een bebost gebied: 2 T-64BV tanks, 2 M113 pantserwagens en 2 infanterievoertuigen van Joegoslavische makelij M-80 werden vernietigd.

Video: Russische aanvallen op Oekraïners in het Torsky-gebied bij Kremennaya:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De westerse wereld is aan het desintegreren in corruptie en losbandigheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet kerende tij
Volgend artikelAngstaanjagende eerste video van een zwerm Russische drones die het luchtruim in Kiev bestrijkt: 42% van de Oekraïense energie-infrastructuur en 90% van de duurzame energiebronnen uitgeschakeld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Wat een mooie beelden, hopelijk veel Navo troepen die opgeruimd zijn, echt heerlijk deze beelden, zitten ook veel Oekraïense soldaten bij die liever niet vechten maar zijn gedwongen en voor gelogen door die clown en massa moordenaar zelenskyy.

 2. de Oekraïners mogen nog van geluk spreken , aangezien vele bommen nog naast het doel vallen.
  of is het vrijwillig om mensen te sparen, die de kans krijgen zich over te geven.

  • Dit zijn geen bommen maar granaten. Deze spatten uiteen tot metalen scherven. Een scherf in je hoofd is dodelijk en vitale organen vaak ook, als je niet snel hulp krijgt bloed je dood. Soldaten worden niet gespaard want die schieten ook op de vijand. Dood is niet het doel, met een of meerdere scherven in arm of been kan je niet meer vechten en je maten ook niet want ze gaan jou helpen.

   Uiteraard raakt materieel ook zwaar beschadigd en onbruikbaar.

 3. Bij het zien van die beelden en de technologie die gebruikt wordt heb je als infanterist geen schijn van kans met warmtedetectie door een drone en computer gestuurde precieze salvo’s afgevuurd door de zelfde of andere drone ben je gewoon kanonnenvoer.
  Soldaten worden gedwongen de frontlinie in te gaan met achterhun aan een peloton moordenaarsbende die hun eigen gedemotiveerde soldaten neerschieten als ze proberen de dood te ontlopen.

 4. Dat akelige fakenews zendertje The Sun, upload aan de lopende band drone strikes, maar dan van het Oekraïnse tegenoffensief. Erg verwonderlijk dat YouTube deze beelden gewoon laat staan. 🤔

 5. Lekker hoor. Opruimen dat tuig. Wanneer gaat rutte een pistooltje oppakken en daar helpen? Hij kan me niet sne genoeg gaan, die gore liegende psychopatische oorlogshitser.

 6. Duidelijk, maat wat gebeurt er HIER .. Aldel de aluminium fabriek failliet, bericht dat viswinkels, bakkers en ander MKB failliet gaan en diversen al failliet zijn. BASF verhuist productie naar China. En de NOS rapporteert er NIETS over. Ze staan niet in dienst van het volk dat ze betaalt. De arrogante elite, Jeroen Pauw, Eva Jinek, Mathijs Van Nieuwkerk, Johnny de Mol, Rachel Hazes….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in