Alle regeringen produceren misleidende propaganda over aspecten van hun buitenlands beleid. De regering van Joe Biden lijkt echter van plan een soort record te vestigen voor zowel het aantal onwaarheden als de brutaliteit ervan. Wat dat laatste betreft vallen er drie op, schrijft Ted Galen Carpenter.

Onwaarheid: De wereld is verenigd in haar verzet tegen Rusland en haar steun aan Oekraïne. Deze bewering was al aan het begin van de oorlog tussen Rusland en Oekraïne weinig geloofwaardig, en is in de loop van de tijd alleen maar minder geworden. De bewering van de regering is gebaseerd op twee stemmingen in de Algemene Vergadering van de VN, één in maart 2022 en één in februari 2023. Die maatregelen bekritiseerden Rusland voor zijn invasie in Oekraïne, maar ze waren louter symbolisch, aangezien ze de VN-leden niet verplichtten om actie te ondernemen. Toch bracht meer dan 20 procent van de in de Algemene Vergadering vertegenwoordigde landen een negatieve stem uit of onthield zich van stemming, hoewel ze wisten dat een dergelijk standpunt de machtige Verenigde Staten woedend zou maken.

In termen van inhoudelijk beleid is er weinig steun geweest voor een anti-Ruslandbeleid buiten het NAVO-blok en Washingtons langdurige en de al lang bestaande veiligheidsafhankelijken van Washington in Oost-Azië. Niet alleen hebben grootmachten als India en China geweigerd sancties tegen Moskou op te leggen, ook de overgrote meerderheid van landen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika heeft die houding gehandhaafd. Wat betreft het verlenen van financiële (laat staan militaire) hulp aan Kiev zijn de rijen aanhangers nog kleiner. In tegenstelling tot de zelfvoldane beweringen van ambtenaren van de regering-Biden, is het in dit soort kwesties een zaak van het Westen tegen de rest.

  Persconferentie van Poetin over Oekraïne, terrorisme, kunstmest en de energiecrisis in Europa

Onwaarheid: De oorlog tussen Rusland en Oekraïne maakt deel uit van een existentiële wereldwijde strijd tussen democratie en autoritarisme. Regeringsleiders en hun medestanders in de echokamer van de westerse nieuwsmedia hebben dat argument herhaaldelijk aangevoerd. Het is om verschillende redenen onjuist, niet in de laatste plaats omdat Oekraïne volgens geen enkele redelijke norm een democratie is. Zelfs voordat de regering van Volodymyr Zelensky aanvullende repressieve maatregelen nam na de Russische invasie van februari 2022, kreeg Oekraïne slechte cijfers van Transparency International vanwege de alomtegenwoordige corruptie en een middelmatige beoordeling van Freedom House met betrekking tot politieke vrijheden.

Sindsdien heeft Zelensky oppositiepartijen en mediakanalen verboden, de rest van de pers streng gecensureerd, de Russisch-orthodoxe kerk en andere religieuze organisaties met “banden met Rusland” effectief verboden en talrijke personen (waaronder voormalige topambtenaren) gevangen gezet op beschuldiging van verraad. Het regime stelde zelfs een “zwarte lijst” op van zowel binnenlandse als buitenlandse critici en beschuldigde hen ervan “desinformatie-terroristen” en “oorlogsmisdadigers” te zijn.

Het is absurd dat de regering Biden de oorlog tussen Rusland en Oekraïne afschildert als een cruciale strijd tussen democratie en autoritarisme, terwijl geen van beide landen een democratie is. Gouverneur Ron DeSantis van Florida zat er veel dichter bij toen hij het conflict aanvankelijk omschreef als een alledaags “territoriaal geschil” dat geen Amerikaanse betrokkenheid rechtvaardigde. Helaas blijkt uit het feit dat DeSantis die accurate beschrijving later terugnam, hoe effectief de Oekraïnelobby iedereen intimideert die het dominante pro-Kiev narratief over de oorlog betwist.

Onwaarheid: De Verenigde Staten zijn niet direct betrokken bij de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Toen de Russische invasie begon, verzekerden ambtenaren van de regering Biden het Amerikaanse volk snel dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten Kiev weliswaar zouden helpen bij de verdediging, maar dat er geen Amerikaanse “boots on the ground” in Oekraïne zouden zijn. Uitgelekte documenten van het Pentagon in april 2023 bevestigden echter dat de Verenigde Staten en verschillende andere NAVO-landen tientallen Special Forces-medewerkers in Oekraïne hadden. In een sarcastisch commentaar op die onthulling speculeerde een journalist dat de Amerikaanse troepen misschien pantoffels droegen in plaats van laarzen.

  Westerse huurlingen in Oekraïne riskeren doodstraf

Zelfs zonder aanwezigheid van grondtroepen zijn de Verenigde Staten (samen met andere NAVO-leden) sterk betrokken bij het conflict tussen Rusland en Oekraïne. De officiële status van Washington als niet-deelnemer is een farce. De NAVO, geleid door de Verenigde Staten, voert een regelrechte proxy-oorlog tegen Rusland. Bovendien gaat het ogenschijnlijke doel veel verder dan Oekraïne helpen de agressie van Rusland af te weren. Minister van Defensie Lloyd Austin bevestigde dit punt eerlijk toen hij verklaarde dat het doel van Washington was om “Rusland zodanig te verzwakken” dat het niet langer een veiligheidsbedreiging kon vormen voor Oekraïne of enig ander land. De Verenigde Staten hebben er bij het Internationaal Strafhof op aangedrongen Vladimir Poetin te vervolgen voor oorlogsmisdaden. Ambtenaren van de regering, waaronder Biden, hebben laten doorschemeren dat het onderliggende doel van de NAVO een regimewisseling in Moskou is.

De westerse mogendheden hebben Oekraïne voorzien van steeds krachtiger wapens, waaronder lange-afstandsraketten en zware gevechtstanks. Het is duidelijk dat de Verenigde Staten Oekraïne ook inlichtingen over het slagveld geven, waaronder gegevens over de doelwitten. Dankzij die hulp hebben de Kievse troepen onder meer een Russisch transportvliegtuig met honderden aan boord neergeschoten, verschillende Russische generaals gedood en het vlaggenschip van de Russische Zwarte Zeevloot tot zinken gebracht. Een dergelijke betrokkenheid maakt de Verenigde Staten tot een oorlogvoerende partij, met het risico van een ongelooflijk gevaarlijk conflict met een nucleair bewapend Rusland.

Het westerse volk hoeft zich geen illusies te maken dat het door zijn eigen regering wordt misleid. Met betrekking tot de oorlog tussen Rusland en Oekraïne hebben de regering Biden en haar bondgenoten het publiek echter systematisch misleid over verschillende belangrijke kwesties. Dergelijk gedrag getuigt van totale minachting voor fundamentele democratische normen.

  Oekraïners in Groot-Brittannië moeten zich registreren voor militaire dienst

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wij hebben de vijand ontmoet en hij is onsVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereldwijde dedollarisering nadert “kantelpunt”
Volgend artikelVS overklast door Rusland, China
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. De mensheid wordt steeds opnieuw geholpen maar zelfs dit wordt onderschept door afgunst en jaloezie en bijna altijd in verband met seks. De oplossingen voor dit soort problemen zijn ook al een middel erger dan de kwaal. Omdat de achtergrond van de hulp die de mensheid krijgt de Christus (met zijn discipelen, de meesters van wijsheid) is, kun je de tegenwerking ervan rustig de duivel noemen.
  Ik zeg dit net nu de kroning van Charles III in Engeland plaatsvond, 6-5-23.
  De bisschoppen wisten het ook beter toen ze een bekendmaking op de BBC blokkeerden. De BBC besloot op het laatste moment koningin Elizabeth II in te lichten die daarop als hoofd van kerk en staat haar bisschoppen raadpleegde. De kerk beweerde een historisch recht te hebben op de percepties van Christus en Jezus, die hier als twee afzonderlijke individuen werden gepresenteerd.
  Het draait er niet om Benjamin Creme, de pleitbezorger van de ‘alternatieve’ Christus, te idealiseren; hij heeft zelf meegedaan aan het falen van wat hij publiekelijk verkondigde toen hij me vroeg of ik denk dat ik Jezus ben. Ik stond daar met een vriendinnetje. Ik heb hem later mijn antwoord gestuurd: nee, het is erger dan dat.
  Alle media intriges sindsdien kunnen hiertoe herleid worden.

  • Tussen het overlijden van Elizabeth II op 08.09.2022 en de kroning van C2 op 06.05.2023 zitten exact zes maanden, zes weken & zes dagen; doorgestoken kaart dus.

   • @ Ron Swart mei 7, 2023 at 14:20,
    Die datums waar jij die 6 maanden, 6 weken en 6 dagen van maakt is maar de helft. Want uit 08-09-2022 en 06-05-23 haal ik 89 – 666 – 88. Daar zij in symbooltaal spreken, waarbij je van rechts naar links leest en van onder naar boven. We gaan van 88ste koepel naar de 89ste koepel over de aarde. Niets gebeurt per toeval in de wereld, alles gebeurd met behulp van een vast script dat wordt uitgevoerd door de zogenaamde loopjongens.

 2. Heel goed artikel.

  Zo ongeveer alles, dat de V.S. na WOII gedaan heeft,
  hangt van bedrog, list, geweld en wereld-heerschappij aan elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in