De Amerikaanse regering zou al op 1 juni zonder geld kunnen komen te zitten om haar schulden te betalen en het Congres heeft nagelaten actie te ondernemen. Een mogelijke oplossing zou het slaan van een platinamunt ter waarde van een biljoen dollar zijn om een ramp af te wenden, bericht Businessinsider.

De VS stevent af op een volledig te voorkomen economische crisis wanneer een munt van een biljoen dollar alle problemen zou kunnen oplossen. Volgens minister van Financiën Janet Yellen zou de overheid al op 1 juni zonder geld kunnen komen te zitten om haar schulden te betalen, waardoor een ongekende schuldenplafondcrisis zou ontstaan.

Zelfs het onvermogen om voor een korte periode te betalen kan het land bijna een miljoen banen kosten en een recessie veroorzaken.

Sommige economen zeggen dat het tijd is voor een noodmaatregel: een munt van een biljoen dollar.

De munt, die niet groter hoeft te zijn dan een gemiddelde munt en snel gemaakt kan worden, maakt deel uit van een mogelijk achterdeurtje in het schuldenplafond. Het ministerie van Financiën kan platinamunten van elke waarde slaan. Dat heeft geleid tot een stroming die zegt dat Yellen gewoon een platinamunt van een biljoen dollar moet slaan en die moet deponeren om de schulden af te betalen totdat een meer permanente oplossing kan worden gevonden.

“Als een van de andere oplossingen, de zogenaamde serieuzere oplossingen, zou werken, zouden ze al gebruikt zijn. Maar ze blijven niet sterk genoeg. De munt is het enige dat sterk genoeg is,” zei Rohan Grey, assistent-professor aan de Willamette University College of Law.

  HYPOCRIETEN! Globalistische elite in Davos vertelt u krekels te eten... Maar dit is wat er op het Davos WEF menu stond (Hint: het zijn GEEN insecten)

De Biden-regering is echter niet zo happig op het gebruik van een platinamunt ter waarde van een biljoen dollar om een economische ramp te voorkomen. Yellen wees het idee al in januari af door te zeggen dat het “geenszins vanzelfsprekend is dat de Fed dit zou doen” en noemde het een gimmick.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

De Amerikaanse dollar is ten eindeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo’s: “Hel” in Bakhmut – Russen branden laatste Oekraïense bolwerk af met TOS-1A
Volgend artikelWereldwijde dedollarisering nadert “kantelpunt”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

27 REACTIES

 1. Dan zal ik een 100 trillion (biljoen in NLs) munt maken en dan zijn we allemaal rijk. Oh, wacht, dat deden ze in Zimbabwe ook en toen kon je er drie eieren mee kopen maar dit keer zal her echt lukken! Allicht is het een beter idee om munten te slaan van 100000 Quazillion dollar. Dat zorgt voor enorme giga rijkdom voor iedereen! Echt, zo werkt het echt. Je drukt iets of maakt digits en dan is echt iedereen rijk. Is bewezen op basis van geschiedenis dat dat werkt! Zo niet, dan maken we iets dat nog meer nullen heeft. UIteraard hoeven we niet te werken, grondstoffen bewerken etc om rijk te worden. We tikken het in een computer en yay, rijk!

  Groeten,
  Hugo

 2. Thuis heb ik nog een stuk toiletpapier. Daarop staat : één miljard euro.
  Misschien helpt dat ook om een dreigend faillissement van de VS af te wenden.
  Ze mogen het van me lenen tegen 2 % rente per jaar. Dat is dus 20 miljoen Euro
  rente per jaar. Moet kunnen.

 3. Ik lees nog steeds nergens bij wie ze schulden hebben en van wie ze geleend hebben. En wat zeggen die partijen er van? Iemand?

  • Voornamelijk China..72% vorig jaar..kan nu meer zijn.. daarom wil China Amerika liefst niet Failliet..

  • Ze hebben schulden bij wie erin wil investeren, staatsobligaties. Sommige partijen zijn zelfs verplicht erin te beleggen zoals NL pensioenfondsen, met negatief resultaat. China en Japan hebben als buitenlandse partijen grote aandelen, waarvan China ongeveer 12%.

  • Bij de centrale banken die in handen zijn van Amerikanen. zoek naar eens een bank ter wereld waar geen Rotschild achter zit.
   Dus zij beheren de schulden en gaan die echt niet wegstrepen.

 4. Platina munt.. enkel voor wat supperijken om big boy te zijn de rest lijkt me goed voor Hollywood-Bhulshit…

  • Eerst je spaargeld op maken.Anders mag je nog niet naar de bank KIJKEN.En daar heb je dan al die jaren voor gespaard.Om je gas en elektrisch van te betalen.

 5. Ik ken niks van economie maar is het niet zo;? Zo lang de USA de belangrijkste afzetmarkt zijn, laten ze de hele wereld naar hun pijpen dansen. Pas als ze minder belangrijk zijn kunnen de landen-schuldeisers hun tanden laten zien tegenover waardeloos gedrukte dollarpapier. Het systeem van Poetin met de gashandel. Alleen nog exporteren mits betaling door eigen valuta. Daardoor wordt de afnemer gedwongen om zelf goederen en diensten te leveren om aan die valuta te komen. Dit is pas eerlijke wereldhandel. Ben ik als niet-econoom naïef?

   • Als je Het Westen als “verliezende kant” beschouwd dan heb ik een bedenking. Ik heb zestig jaar boeken gelezen over geschiedenis en uitgediept – ook van onze kolonie Kongo – en er een trauma aan over gehouden. Dat dat kinderen hun hand werd afgehakt (zijn foto’s over) als de papa niet binnen een paar dagen de opgelegde hoeveelheid rubber uit het oerwoud aanleverde, doet wel nadenken over verleden en toekomst.

    • Onze kolonie was eerst het prive eigendom van Koning Leopold 2 , deze beval die gruwelijkheden om zijn persoonlijk fortuin te vergroten , ook leende hij van de Belgen 20 miljoen goudfranken om de hele zaak niet zelf te moeten betalen. Nadat hij er stinkend rijk mee was geworden liet hij allemaal statige gebouwen mee oprichten in ons land , omstreeks 1910 was de druk internationaal zo hoog dat hij Kongo aan ons land liet.Hij liet er zich ook ruimschoots voor betalen en tevens de 20 miljoen werd hem kwijtgescholden . Dan heeft onze toenmalige regering er een begin van gemaakt om het hele land Congo voornamelijk de provincie Katanga (koper,goud,etc.. leeg te roven.

     • Ik hou niet van wat een manipulatie van de geschiedenis is: alle ethisch verwerpelijke misdaden worden in één rugzak gestoken op de rug van een koninkje alsof het een potentaat is waaronder de onderdanen tegen hun zin wordt opgelegd, “steek alles op één zondebok” . Integendeel het is een honderdtal families die “het gewone normaal” aansturen, zoals later de moord op Lumumba onder Eyskens met zijn Société Générale en Gecamines. En vandaag tegen Rusland in Oekraïne. Vraag het aan de familie Decroo die u alles haarfijn kan uitleggen.

 6. Zeggen dat een platinamunt een triljoen dollar waard is, is flauekul. De waarde van zo´n munt is 1.000 dollar waarde aan fysiek platinium.

 7. Een platina munt slaan van één biljoen? Een belachelijk idee. Er zal geen verschil zijn met de waardeloze papieren dollars die door het toilet gaan. Amerika is failliet en een munt van één biljoen of voor mijn part honderd biljoen zal niets oplossen voor de Amerikaanse parasieten.

 8. Of ze die munt nou van platina maken of lood, het is natuurlijk een belachelijk idee. Gewoon fiat 2.0, net als al het andere “geld” totaal waardeloos tov het getalletje dat erop staat. Schulden oplossen met nog meer schulden, sinds wanneer is dat een goed idee?

  • Jaaa van lood! En dan zo groot dat niemand em kan stelen, en gebruiken als middelpunt van een rotonde 🙂

 9. Het blijkt maar weer dat niemand weet wat geld is en gek genoeg iedereen aan zijn klompen aanvoelt dat dit idee grote onzin is.
  Definieer geld
  Definieer munt
  Definieer biljet

  Geld is een fysiek, makkelijk hanteerbaar, verhandelbaar voorwerp met een vastgesteld eenheid met intrinsieke waarde.

  Een munt, een echte munt, is een stuk (edel)metaal van een vastgesteld gewicht dat geslagen is met aan de ene zijde de waarde, materiaal en gewicht oftewel ‘munt’ en de andere kant de certificeerder die garant staat voor de juistheid hiervan; de ‘kop’.
  De naam van een munt geeft meestal aan dat het niet om een valuta gaat maar om een gewicht; pound, shekel, dollar, of metaal zoals gulden, zilverling, of een dagloon.

  Een biljet is een velletje met daarop een schuldbekentenis de hoeveelheid schuld, het onderpand, aan wie, van wie, waar te betalen en wanneer. Een loze belofte die waar is zolang jij het gelooft. Degene met de mooiste plaatjes en de beste praatjes kan makkelijk meer drukken dan hij in onderpand heeft zolang maar niemand echt zijn onderpand gaat opvragen. Dan maak je een wet dat dit niet meer mag. Dan ben je van de ‘goudstandaard’ af.

  In Engeland gebruikten ze in plaats van vervalsbare biljetten tot vrij recent nog tallysticks. Een stok met keepjes voor de hoogte van het bedrag aan zilver of goud die werd in 2 gespleten en 1 deel is voor de bank en 1 deel voor de klant. Niet te vervalsen en 100% onderpand.

  Het geldsysteem is zo confuus gemaakt en op school worden we al zo vroeg geïndoctrineerd door de bankiers die de leerstof aanleveren dat niemand nog weet wat geld eigenlijk is.

  De centrale banken (de Federal Reserve, die niet federaal is en geen reserve aanhoud) creëren valuta uit het niets en lenen het tegen rente uit aan de staat. De staat (alle burgers) kan nooit méér hebben dan 100% van dit geld want niemand mag bijmaken, en toch moet 100% +rente terugbetaald worden. Daarom kan de staatsschuld alléén maar stijgen.

  Inflatie is het bijdrukken van geld door de centrale banken waarbij zij ‘gratis geld’ hebben en alle burgers de waarde van hun valuta zien dalen. Want de waarde van de economie veranderd niet, de hoeveelheid ‘geld’ in omloop wel. Het is onzichtbare en onontkoombare belasting.

 10. Best lachwekkend puntje is dat de laatste jaren op scholen les werd gegeven hoe met geld om te gaan…Of de velen door de bank in de boot genomen mensen budget coaches werden en worden toegewezen. Ze hadden beter les kunnen geven in het bouwen van een geldpers.

 11. De boel gaat gewoon klappen, maar dan pas als de elite, Bilderberg jongetjes en Black Rock dat bepaalt. Zij hun kapitaal hebben veilig gesteld in land en goederen, goud, diamant en wat dies meer zij maar beslist geen valuta. Een wereldwijde crisis in het westen die zijn weerga niet kent en groter dan de 30-er jaren. We gaan echt honger lijden en ons bezit verliezen als laatste ruilmiddel voor voedsel en dergelijke. Nog een fijn weekend en neem er nog maar gauw eentje zo lang het kan.

 12. De grootste gouden munt weegt 100 kg en is daarmee 5,6 miljoen dollar waard. Een kilo platina is € 29.161 waard. De platina munt zou dan 10^12/29.161 = 34.292 ton moeten wegen. Met de dichtheid van platina wordt dat 1595 m^3. Maken we ‘m gelijkvormig aan een munt van 30 mm diameter en 3 mm dikte, dan krijgen we een munt met de volgende diameter:

  3*pi*15^2 = 2120 mm^3
  0,2*r*pi*r^2 = 1595 m^3
  0,2*pi*r^3 = 1595
  r^3 = 1595/0,2/pi = 2538 m^3
  r = 13,64 m

  Diameter = 27,28 m
  dikte = 2,73 m

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in