TheDigitalArtist / Pixabay

De Europese Unie stelt een controversieel stuk wetgeving voor dat het recht op reparatie voor auto’s ouder dan 15 jaar zou verbieden. Volgens de Europese Commissie is het doel “het wagenpark te vernieuwen en Europeanen aan te moedigen nieuwe, milieuvriendelijke voertuigen te kopen.” Op die manier worden mensen gedwongen om nieuwere auto’s te kopen, en vaker, terwijl veel andere mensen ongetwijfeld uit het autobezit geprijsd zullen worden, wat zal voldoen aan wat aantoonbaar het echte doel is, de geplande immobilisatie van de mensen, schrijft The Eposé.

De publicatie Outdoor Enthusiasts Magazine (OEM) legt uit dat “het Brusselse voorstel is gebaseerd op het concept van een restvoertuig, een categorie voor voertuigen ouder dan 15 jaar waarvan de gebreken de motor, versnellingsbak, remmen, stuurinrichting, chassis of carrosserie aantasten. Als deze verordening wordt goedgekeurd, zal de reparatie of vervanging van een van deze onderdelen in een voertuig ouder dan 15 jaar dan ook verboden zijn.”

Daarom, “als een onderdeel of kritisch onderdeel van het voertuig niet kan worden gerepareerd, kan dit het gebruik van het voertuig belemmeren en ertoe leiden dat het naar de schroothoop wordt gestuurd. Elk voertuig dat bestemd is voor de schroothoop zonder het milieu te vervuilen en waarbij een deel van de onderdelen wordt gebruikt, wordt beschouwd als restafval”, verduidelijkt het tijdschrift.

“Als reparatie niet mogelijk is, moeten autowrakken aan het einde van hun levenscyclus worden beheerd. In dit geval van de oudste fragmenten. Een manier om de zogenaamde “circulaire economie” te bevorderen.” “Het doel van de wet,” aldus het tijdschrift, “is om het eerste gebied/blok ter wereld te worden dat de uitstoot van transport vermindert tot 55% in 2030 (minder dan 6 zes jaar van ons vandaan), als onderdeel van het “Fit for 55″-programma, en om deze volledig te elimineren in 2050.”

  Dr. William Deagle: Chemtrails bevatten mycobacteriën, virussen, Pseudomonas bacteriën en menselijk plasma

EU-redenen voor de voorstellen

Het voorstel is een wijziging van de al bestaande “circulariteitseisen voor voertuigontwerp en het beheer van autowrakken” van de Europese Commissie.

Er zijn doelstellingen voor de Europese industrie om te voldoen aan de Europese Green Deal, die streeft naar een “klimaatneutrale, schone en circulaire economie in 2050, waarin het beheer van hulpbronnen wordt geoptimaliseerd en vervuiling tot een minimum wordt beperkt”.

Er zijn twee actieplannen die “de routekaart vormen voor de Europese industrie om te voldoen aan de doelstellingen van de Green Deal:

Actieplan 1 , de Circulaire Economie, dat volgens hen gericht is op de manier waarop producten worden ontworpen, circulaire economieprocessen bevordert, duurzame consumptie aanmoedigt en tot doel heeft duurzame producten tot norm te verheffen.

Actieplan 2 de nieuwe industriële strategie voor Europa met als hoofddoel het benutten van het aanzienlijke potentieel op de wereldmarkten voor emissiearme technologieën, duurzame producten en diensten om in 2050 klimaatneutraliteit te bereiken.

Door de nieuwe Industriële Strategie voor Europa “zal”, zegt de EU-Commissie “de dubbele groene en digitale transitie leiden en wereldwijd nog concurrerender worden” en zal “de industrie helpen om hun koolstofvoetafdruk te verkleinen door betaalbare, schone technologische oplossingen te bieden en door nieuwe bedrijfsmodellen te ontwikkelen.”

Betaalbaar?

“Betaalbaar” zeggen ze, maar “betaalbaar” is een relatief begrip en grote aantallen mensen zullen geen consument zijn van deze nieuwe “norm”.

Volgens OEM “is de realiteit dat veel Europeanen ervoor kiezen om de levensduur van hun voertuigen te verlengen. Meestal omdat ze geen geld hebben om een nieuwe auto te kopen. In Portugal is één op de vier voertuigen ouder dan 20 jaar en de gemiddelde leeftijd van geregistreerde auto’s is meer dan 13 jaar. En het is een trend die zich uitbreidt naar de economische grootmachten van de EU. In Duitsland is de gemiddelde leeftijd bijvoorbeeld al 10 jaar.”

  NAVO-sancties en de komende wereldramp met dieselbrandstof - Welkom bij de eugenetica-agenda van Davos Great Reset

“De verantwoordelijkheid ligt bij de fabrikanten. Het gaat inderdaad om de vaststelling van criteria voor hergebruik van auto-onderdelen. In dit geval moeten fabrikanten gedetailleerde instructies geven voor het vervangen van onderdelen en bepalen of een auto nog wordt gerepareerd of het einde van zijn nuttige levensduur heeft bereikt. Waarom? Om te voorkomen dat een auto die niet meer in goede staat is, als tweedehands voertuig wordt verkocht.”

Automonteurs failliet

WP wijst erop dat dit externe automonteurs erg hard zou treffen en hen mogelijk failliet zou maken, en zelfs de garantie op onderdelen en voertuigen zou kunnen laten vervallen als de reparatie thuis wordt uitgevoerd.

Daarnaast wijst het Spaanse JG Classics erop dat de wet de verspreiding van gesloopte onderdelen via ongecontroleerde derde landen zou proberen tegen te gaan.

De controversiële voorgestelde wetgeving heeft ervoor gezorgd dat sommige Europese autoliefhebbers en reparateurs de voorgestelde wijzigingen hebben gehekeld. Euro Weekly benadrukte ook: “Het voorstel dwingt eigenaren weliswaar niet om hun auto’s weg te doen, maar zet wel vraagtekens bij de toekomst van autoreparaties en de verkoop van auto’s, vooral van auto’s die mogelijk als historisch worden beschouwd.”

David Knight bespreekt de wetgeving hieronder.

De WP voegt eraan toe dat “deze voorstellen bovenop andere onlangs aangenomen verordeningen komen die auto’s met verbrandingsmotoren officieel verbieden tegen 2035 in de EU:

  Bereid u voor op oorlog, hogere energieprijzen en grote burgerlijke onrust - Martin Armstrong

WP AUTEURSCOMMENTAAR

Oh ja, omdat het milieuvriendelijk is om stortplaatsen vol te gooien met verroeste auto’s omdat er één of twee slechte onderdelen in zitten, toch? We weten natuurlijk dat dit niets met het klimaat te maken heeft, maar met totale controle en beperking van onze acties en vrijheid van reizen.

Er zijn een aantal Amerikaanse staten die hetzelfde doen, wat autofabrikanten ertoe aanzet om hun productie van auto’s en onderdelen met een verbrandingsmotor aan te passen.

Heb je het niet gehoord? “Tegen 2030 bezit je niets meer en ben je gelukkig.” Bron


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe vaccinindustrie is een fraude; al 225 jaar maken vaccins mensen ongezonder
Volgend artikelBorstimplantaten en bilverhogingen infecteren patiënten met dodelijke vleesetende SCHIMMEL die “door bloedvaten heen eet”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

 1. Ze worden steeds gekker….. Wie betaald voor de gelukzoekers en de oekies in Uw gemeente??? Zij betalen namelijk niets en uw kosten vliegen de pan uit… Welkom in Ruttekaagistan!! gemeentelijke woonlasten flink omhoog: huiseigenaren betalen tot €275 meer dan vorig jaar…. Lekker blijven betalen mensen!!!

  • We leven in een vernietigingskamp waar WIJ al het werk doen en WIJ overal voor betalen en WIJ onszelf opruimen.

   Als WIJ gaan weigeren stort alles in. Maar WIJ blijven maar meespelen in het doolhof ipv alles te gaan weigeren. Het is gigantisch en tegelijk is het heel klein als WIJ eindelijk begrijpen dat WIJ overal de meerderheid zijn.

 2. Ik vraag mij af hoe het over 6 jaar met de overlevingscyclus van de globalisten en de klimaat krankzinnigen is gesteld. Tot die tijd gaat er nog heel veel gebeuren waarna we deze zwarte periode hopelijk achter ons kunnen laten.

 3. Ok overlaatst toch gelezen dat er iemand de politie had verwittigd betreft houten kermispaarden die serieus in een depressie zaten waarna er een boete naar de eigenaar is gegaan. Als we dan toch allemaal beginnen doordraaien kunnen we elk levensloos voorwerp dat er maar bestaat daarvan een pv laten maken heeft de politie ook wat te doen misschien beginnen op een auto kerkhof te viseren

 4. Je oude wrak gewoon lekker bij politiek den haag naar binnen rammen en de sleutels naar Rutte zijn kotskop gooien.

  Zo, jouw probleem Rutte, veel plezier ermee!

  • Alleen de oldtimers van van het volk uiteraard.
   De netjes gerestaureerde Golfjes etc.
   Reken er maar op dat de klassieke Ferrari’s van de elites buiten de regeling vallen.

 5. Komt vast een regeling (nu ook met de roetfilters, als je de deeltjestelling die in 22 ingevoerd is niet doorkomt kun je ervoor kiezen om heel veel bij te betalen en dan mag je door, zo ook de regeling dat diesels niet meer de stad in komt…tuurlijk wel. Als je maar (heel veel) betaald

  Wij betalen onze eigen ondergang, zo DOM is de mens

 6. Als ik het zo lees, hebben we met van de hoog vliegers te maken. Die 0,0% kennis hebben waar over zij spreken. Zulke fantasten zijn er veel in het linkse bolwerk. Zodra ze duurzaam meerdere keren gaan gebruiken in de zelfde zin, hebben we met idioten te maken. Met je auto meer dan 20 jaar rijden is ECHT duurzaam. Niets nieuw, maar alles tot de draad versleten is, om dan pas over te gaan naar vervanging is duurzaam. Om klimaatneutraal te zijn, willen ze ons weer op de fiets hebben, waar je ook zelf weer moet trappen om vooruit te komen. Alleen als Europa dat zou doen, laat de rest van de wereld Europa links liggen met hun achterhaald idiote gedrag. Want dat klimaatneutrale verbied ons om stalen fietsen te produceren of kunststof. Alles moet natuurlijk zijn, dus zal het wel van cannabis of hout worden.

  • beste Qvic, ik lees je bijdragen, ook op herstelderepubliek altijd met veel belangstelling en zeker jij moet toch weten dat politiek & religie zijn gecreëerd door de duistere krachten achter de schermen (die trouwens steeds meer in het licht komen te staan) om verdeeldheid te zaaien onder de mensen.
   Verdeel & heers, ook in de politiek want GroenLinks-PvdA of VVD is lood om oud ijzer. De impopulaire groene khmer-Femke (herbenoemd t/m 2030, uche, uche) of Mark (naar de NAVO?) voeren exact dezelfde agenda uit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in