De echte crisis begint nu in Europa

0

Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat de Corona-crisis zojuist het Schengenverdrag heeft gedood. Dat belachelijke document dat het vrije verkeer in de Europese Unie garandeerde, heeft eindelijk iets getroffen wat het niet kon intimideren, COVID-19.

Ongeacht of je gelooft dat de pandemie echt is of niet, de reactie op de pandemie is echt en heeft echte gevolgen die veel verder gaan dan de laatste uitgave van de Dow Jones Industrial Average, schrijft Tom Luongo op Europe Reloaded.

Het is het begin van de echte politieke balkanisering die de komende jaren naar de Europese Unie komt. Oude vijandschappen en vooroordelen zijn niet uitgeroeid onder de laarszool van de repressieve wetgeving die afkomstig is van een stel losgeslagen technocraten in Brussel.

Ze zijn alleen maar onderdrukt.

Want als er existentiële dreigingen zijn, is er geen tijd of verlangen om een deugdzaam signaal af te geven over hoe we allemaal één grote gelukkige disfunctionele familie zijn.

Decennialang weigerde Duitsland zijn fiscale inflexibiliteit te verlichten, omdat het terecht geloofde dat het verkwisting in plaatsen als Italië, Spanje en Griekenland niet zou moeten subsidiëren als het dat niet wilde. Tegelijkertijd heeft Duitsland deze regels echter doorgegeven aan het regime van de eenheidsmunt van de euro. Dat was de prijs die ze aan de rest van Europa hebben opgedrongen.

Dit zorgde ervoor dat ze uiteindelijk precies dat zouden moeten doen, schulden subsidiëren of financiële reddingsoperaties, omdat de verkeerde prijsstelling van arbeid en kapitaalefficiëntie die inherent is aan een willekeurige eenheidsmunt die over meerdere economieën wordt toegepast, het kapitaal uit die landen naar Duitsland dreef.

Nu worden de Duitsers geconfronteerd met de existentiële dreiging van COVID-19 die in Europa wordt ingevoerd, voornamelijk via de textielarbeiders van Wuhan in de leerwinkels van Milaan. Hun leiders zullen hen dwingen om lossere uitgavenregels te accepteren.

En denkt u dat dit een stortvloed van liefde en genegenheid voor de Italianen zal veroorzaken?

Als je dat doet, ben je misschien waanzinnig of een open-grenzen-liberaal… maar ik herhaal mezelf.

Kanselier Angela Merkel heeft maandenlang gesignaleerd dat ze meer zou uitgeven om de opkomende Groenen aan Duitslands politiek links tevreden te stellen.

Haar minister van Financiën, Olaf Scholz, heeft de volle kracht van het Duitse staatsinvesteringsfonds ontketend om onbeperkte steun te bieden aan Duitse bedrijven die door dit virus in de problemen komen. Dit is een even goed dekmantelverhaal voor de gigantische gaten in de balansen van de Duitse zombiebanken als ze waarschijnlijk ooit zouden krijgen.

  EU topdiplomaat Josep Borrell klaagt, hij is minder populair dan Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov

ECB-president Christine Lagarde werd binnengehaald om de politieke veranderingen die nodig zijn om de band met Duitsland los te maken er door te rammen. Ze wist dat de enige manier waarop de EU de groeiende crisis binnen haar niet-functionele staatsschuldmarkt zou overleven het drukken van geld tot aan de hemel was.

Of de unie laten uiteenvallen. Maar er is geen deur nummer 2 in Europa. Alle deuren leiden naar Brussel.

Duitsland stond dat in de weg, terwijl Merkel tegelijkertijd Schengen meedogenloos afdwong. Ze verzwakte het politieke centrum in Duitsland en ontvlamde de herinneringen aan een Duitsland dat in de 20e eeuw militair door heel Europa raasde door gedwongen bezuinigingen die de minder efficiënte economieën van de eurozone uithollen.

Dus in het midden van deze puinhoop komt COVID-19 en de ongecoördineerde en ongeschikte reactie daarop vanuit het politieke centrum van Europa tot nu toe. Pas nu komen ze tot de conclusie dat ze het reizen moeten beperken, na een paar weken op hun handen te hebben gezeten terwijl de Italianen met honderden tegelijk stierven.

En denkt u dat dat een golf van liefde en genegenheid onder de Italianen voor de Duitsers teweegbrengt? Als je dat doet, dan ken je de Italianen niet… totaal niet.

En dit is uw signaal dat dit het begin is van de echte crisis. Want terwijl COVID-19 misschien de katalysator was voor de ineenstorting van de kapitaalmarkten, wachtte de kapitaalmarkten gewoon op die vonk.

Elk ander soort vonk, een bankfaillissement van een reeks slechte leningen, had kunnen worden afgehandeld en geabsorbeerd. Er was geen Credit Anstalt waar de centrale planners niet op voorbereid waren. Ze hebben de Deutsche Bank de afgelopen jaren operationeel kunnen houden, ze hadden elk ander bankfaillissement kunnen afhandelen.

Maar omdat COVID-19 de ultieme vorm van een exogene schok voor de wereldeconomie is, is er geen sprake van het in toom houden van de financiële besmetting. En daarom zagen we een sterke ontluiking van Amerikaanse aandelen en een sterke stijging van zowel de Japanse yen als de euro toen dit ding begon.

Een deel van wat de Amerikaanse aandelen hoger had geduwd was de kapitaalstroom van Europa en Japan naar de VS. Dat keerde even om toen de eurodollar-markten in beslag namen en de vraag naar contant geld lokaal sterk steeg.

  Bizar door de EU gefinancierd stripboek voorspelde pandemie - met globalisten als redders

Het is niet anders dan wat hier gebeurt.

Ik ben gisteren naar mijn bank gegaan om wat geld te halen en onze zelf-quarantaine prep af te maken (we hadden weken geleden al extra toiletpapier gekocht). De kassière vertelde me dat ze veel meer contant geld had verhuisd dan normaal, en het was nog niet eens het einde van de lunchpauze.

Toen vertelde ik haar dat de bankrun op bedrijfskrediet eerder in de week begon, toen bedrijven zoals Boeing hun krediet revolvers maximaliseerden om de bank voor te laten lopen en het te trekken.

Dat trok haar aandacht.

Hetzelfde gebeurde op grotere schaal in Europa totdat Lagarde de wereld vertelde dat ze niet klaar was met het chanteren van Duitsland in het loslaten van zijn standpunt over fiscale regels bij haar perser op donderdag.

En de rally in de euro, die al ziek was, stierf.

Wat we deze week zagen eindigen was een epische omkering van die kapitaaluitstroom toen de USDX en Amerikaanse aandelen samenkwamen terwijl de euro terugviel naar $1.11. En nu het is begonnen, verwacht ik niet dat het zal stoppen.

De Fed heeft deze week grote losse flodders afgevuurd op de dollar-financieringscrisis in de kredietmarkten. Wat gaat de ECB doen om te voorkomen dat de rente in Europa stijgt als geld op de vlucht slaat voor hun incompetentie?

Feeënstaf komt naar boven, eerlijk gezegd. Maar het is waarschijnlijker dat de banken snel zullen worden gesloten en het gebruik van contant geld zal worden stopgezet, terwijl er nieuwe regels worden aangenomen en Lagarde zich tot het IMF wendt om de ECB, die hier heel gemakkelijk failliet kan gaan, te redden.

Het zwakste banksysteem in Europa dient een land dat is afgesloten voor dit virus.

Het maakt dus niet meer uit nu Duitsland heeft toegestemd, zijn eigen spaargeld heeft toegezegd en de fiscale beperkingen van de leden van de eurozone heeft opgeheven. Het enige wat de drukker doet, is de draaikolk van onbetaalbare schulden voeden die veel groter is dan hun wonderbaarlijke spaarvarken.

De volgende fase van de crisis is hier, waarbij de focus eindelijk op Europa komt te liggen. De VS, voor al zijn fouten, is één natie met een gemeenschappelijke schuldenmarkt en een uitvoerende macht die bevoegdheden kan en heeft uitgeoefend die nodig zijn om te voorkomen dat de wielen volledig van de Amerikaanse economie vallen.

  EU staat nu op een tweesprong: Hervorming of zelfvernietiging

Zal Trump geld uitgeven dat hij eigenlijk niet heeft? Ja. En wat dan nog?

Dat geld zal in een logistieke pijplijn gaan die veel groter is dan die van Europa om een ziekte te bestrijden over een kleinere bevolking die zich over grotere afstanden verspreidt. Dat beperkt de schade aan de VS. Het zorgt voor politieke stabiliteit waar de EU niet mee kan hopen te concurreren voor het vertrouwen van het geschrokken kapitaal.

De wereldeconomie wordt zo tot stilstand gebracht. We zullen de crisis in Europa zien opduiken om een steeds groter wordende draaikolk van schuldaflossing te voeden die eruit zal zien als een globale bank die op dollarliquiditeit draait.

Het zal een fundamentele hervorming van de euro en de ECB afdwingen. Ze zijn nodig om de EU in staat te stellen deze crisis te overleven in een vorm die in de buurt komt van haar huidige vorm.

Ik zet geen kansen in die zullen werken. In plaats daarvan verwacht ik dat de opschorting van Schengen zal standhouden en dat meer landen de weg van de Britten zullen volgen door de EU zelf te verlaten.

Hoewel deze crisis op maat is gemaakt om de federalisering van Europa door de strot te duwen van wat er nog over is van de Duitse middenklasse, denk ik niet dat het lukt.

Zolang Duitsland niet bereid is om de Italiaanse banken te redden, is er geen oplossing voor.

En hoewel ik denk dat Merkel bereid is om op haar zwaard te vallen om dit voor elkaar te krijgen, zal het nog steeds niet werken.

Hoe handig is het dat Merkel’s CDU net hun 22e april jl. leiderschapsstem heeft geannuleerd vanwege deze crisis. Dit voorkomt dat Merkel de controle over haar partij kan verliezen tot na het begin van het Duitse voorzitterschap van de Europese Commissie.
Wat ze ook van plan is, ze moet het snel doen. Haar politiek kapitaal is zo goed als opgebruikt.

Tijdens een crisis als deze zal er geen sprake zijn van een verandering van leiderschap. Ze is bijna klaar met het afronden van de verkoop van Duitsland aan de EU, begonnen door Helmut Kohl.

Net op tijd om het hele experiment te laten mislukken.

Drie jaar gevangenisstraf voor het verbranden van de EU-vlag

Vorig artikelVicepresident van de VS buigt niet en verklaart: ”All lives matter”, ongeacht huidskleur
Volgend artikel“Afrika’s rol in de slavenhandel is bewust vergeten… Ze hebben een mythe gecreëerd dat we onschuldig zijn”, zegt Afrikaanse historicus.
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in