De Duitse Bondsregering heeft een nieuwe wet goedgekeurd in een poging om de “haat” te beteugelen. De wet voorziet in een gevangenisstraf van maximaal drie jaar voor iedereen die een EU-vlag beschadigt of vernietigt.

Foto: via YouTube

Het Duitse parlement heeft donderdag gestemd voor een wetswijziging om de EU-vlag te beschermen tegen vernietiging, beschadiging of schending. De straffen voor overtredingen van de wet variëren van boetes tot een gevangenisstraf van maximaal drie jaar.

De stemming volgt op maanden van debat en heeft tot doel de EU-vlag te beschermen tegen fysieke uitingen van kritiek. Nadat de kwestie in januari van dit jaar voor het eerst ter sprake kwam, meldde de Deutsche Welle sterke protesten. Sommige leden drongen erop aan dat het verbranden van vlaggen een legitieme vorm van politieke meningsuiting was en dat het verbieden ervan een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting zou zijn.

“Burgers bang maken om de EU publiekelijk te bekritiseren”

Verschillende partijen hebben zich vervolgens tegen het voorstel verzet, waaronder Die Linke (Linkse Partij) en Alternatieven voor Duitsland (AfD). Zij drongen erop aan dat de EU, aangezien zij geen staat is, het niet verdient om als een staat te worden beschermd. Fabian Jacobi van de AfD zei dat het werkelijke doel van de wet was om “de burgers af te schrikken van publieke kritiek op de EU”.

Uiteindelijk was het alleen de AfD die tegen het verbod stemde, onder verwijzing naar “een te grote verstoring van de vrijheid van meningsuiting”.

In het verleden was het een misdaad om in het openbaar een vlag te verbranden, bijvoorbeeld tijdens demonstraties buiten buitenlandse ambassades. Als iemand echter een vlag kocht en deze in een privé-context in brand stak, zou hij – tot nu toe – geen problemen ondervinden.

  90-jarige vrouw stierf een uur na de inenting - totaal 10 in Duitsland

De minister van Justitie Christine Lambrecht, die pleitte voor de wetswijziging, beweert dat het verbranden van een vlag nooit als een vreedzaam protest kan worden gezien en daarom niet kan worden toegestaan. Integendeel, ze beweert dat vlagverbranding “haat, boosheid en agressie” bevordert en “bij velen gevoelens oproept”, meldt de Duitse krant Die Presse.

Bizar door de EU gefinancierd stripboek voorspelde pandemie – met globalisten als redders

Vorig artikelBlank Brits meisje werd 12 jaar gevangengehouden door moslimbende en werd gedwongen om acht abortussen uit te voeren
Volgend artikelMigranten brengen de “Witte Pest”: 48 tuberculose geïnfecteerden op een school in Duitsland
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Die “vlag-verbranding zou NIET gebeuren alsde regeringen zouden LUISTEREN naar het VOLK en er ook naar zouden handelen , ipv de mensen/ het VOLK , een EU door de strot te duwen met alle gevolgen van dien , die het VOLK NIET WIL !!! Niet echt de “helderste lichtjes ” die nationale alsook EU-politici …., Maar goed , dat wisten we al.

  2. Ik scheur er iedere dak een stuk van af om mijn reet te vegen, als er niets meer over is koop ik een nieuwe. Dat veegt beter dan papier!

  3. Nationaal Socialisme wordt zwart gemaakt en de feiten erover worden door de linkse leugen media verdraaid! Het hbeledigen van de Führer werd ook minder bestaft dan hier het koningshuis beledigen, dus het vlagverbranden, zal ook wel niet zo zwaar bestraft zijn geworden in het Derde Rijk! De EU is niks anders als een nieuwe Sovjetunie!

  4. Een reden te meer om die vlag eens even flink te grazen te nemen.
    De gele pentagrammen eruit knippen. Die komen vast nog wel een keer van pas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in