Nu de sancties er niet in geslaagd zijn om de groei van de Russische economie een halt toe te roepen, nu Amerikaanse diplomaten er niet in geslaagd zijn om het Mondiale Zuiden te overtuigen om zich aan te sluiten bij de oorlog van Washington tegen Rusland; het falen van het Oekraïense tegenoffensief in de zomer om de overwinningen van Rusland voldoende ongedaan te maken; het falen van het verraad van de Russische Wagner PMC in juni om de regering van het land te destabiliseren; het falen om te voorkomen dat de vooruitgang van het BRI, of de de-dollarisering, versneld wordt door het conflict in Oekraïne; het falen van Zelensky om goedkeuring te krijgen voor toetreding tot de NAVO zolang Oekraïne niet wint (wat nooit zal gebeuren); en het falen van de G7-landen om te voorkomen dat BRICS hen economisch voorbijstreeft; het imperialisme van de VS. De talloze zwakheden van het Amerikaanse imperialisme zijn onthuld, schrijft Rainer Shea.

We hebben nu overvloedig bewijs dat de strategische calculus die Rusland gebruikte toen het afgelopen februari met de speciale militaire operatie begon, juist is. Deze calculus is dat de Amerikaanse invloed genoeg is afgenomen om een land als Rusland in staat te stellen de hegemoon te trotseren en meer te winnen bij de confrontatie dan het verliest.

Dit heeft aangetoond dat als een land als Iran of China hun bestaande maatregelen om de wereld te bewaken tegen de bezettingen, couppogingen en destabiliseringspogingen van het Amerikaanse imperialisme zou uitbreiden, dit een netto positief resultaat zou kunnen opleveren. Zolang deze spelers niet roekeloos handelen en iets doen dat een derde wereldoorlog zou ontketenen, kunnen ze het bereik van de hegemoon verder verkleinen zonder al te hoge kosten. Op dit moment zijn er drie fronten waar zo’n kans zich voordoet: Servië, waar de NAVO weer oorlog wil; Syrië, waar de olie nog steeds gestolen wordt door het Amerikaanse leger; en Zuid-Soedan, waar AFRICOM zijn invloed probeert te behouden.

Al deze plaatsen hebben humanitaire crises gemeen, die de imperialisten verergeren en proberen uit te buiten. En China heeft de capaciteit om militair betrokken te raken bij alle drie, om degenen die bedreigd worden te redden en tegelijkertijd te laten zien dat Washington steeds meer beperkingen krijgt met betrekking tot wat het anderen kan beletten te doen.

  Het is officieel! De Russische Centrale Bank heeft zojuist de Euro en de Amerikaanse dollar verpletterd

Deze inzet van strijdkrachten zou allemaal minder riskant zijn dan de inzet van Rusland in Oekraïne, omdat de actie van Rusland een mandaat heeft gecreëerd onder de buurlanden om Washington te steunen bij het nemen van vergeldingsmaatregelen. Het zou voor de hegemoon moeilijker zijn om het argument te gebruiken dat iedereen zich moet verenigen tegen China als China actie zou ondernemen in deze drie landen; en het argument van Washington om Rusland tegen te houden is zelf te zwak gebleken om het grootste deel van de wereld te overtuigen. Daarom heeft de hegemoon schijnbaar zijn eerdere plannen opgegeven om een parallelle proxy-oorlog in Taiwan uit te lokken: als het een proxy-oorlog tegen Rusland niet kan winnen, dan kan het zeker geen proxy-oorlog winnen tegen China, dat economisch nog sterker is dan Rusland en militair minstens zo goed is voorbereid.

Dit geldt niet alleen voor Taiwan, maar voor elke andere locatie waar de Volksrepubliek China een dwingende reden kan krijgen om militair betrokken te raken. Er is geen enkele manier waarop China agressieve oorlogen zal beginnen, hoezeer de imperialistische intelligentsia ook mythes verzint over een “Chinees imperialisme”. Dus wat China ook doet, het zal een antwoord zijn op een daadwerkelijk mandaat om dat te doen. De hegemoon kan alleen een narratief precedent voor militaire actie tegen de VRC verwachten als het valse vlaggen orkestreert. En van zulke valse vlaggen kan alleen verwacht worden dat ze de mensen voor de gek houden waar de informatiecontrole van het imperialisme het sterkst is.

Buiten de imperialistische landen zal de psyche van het imperialisme naar verwachting mislukken. Zelfs in sommige van deze landen zelf, zoals Duitsland, zijn de psyops al aan het mislukken; het Duitse volk is zich er alom van bewust dat Biden de Nord Stream bommenlegger was, en ze zijn boos op hun regering omdat ze Washington gunstig gezind zijn. Het grootste deel van de internationale gemeenschap zal een oorlog tegen China absoluut niet steunen, Frankrijk en de EU aarzelen om zo’n oorlog te steunen, en veel meer Amerikaanse burgers zouden zich tegen zo’n oorlog kunnen gaan verzetten als de binnenlandse anti-imperialistische beweging blijft groeien.

  De Oekraïne-crisis begrijpen vanuit de laatste vrije enclave in Europa - buiten Rusland en Wit-Rusland, wel te verstaan

Het is deze laatste factor, die te maken heeft met hoe succesvol het interne verzet tegen het imperium is, waar wij ons in het imperiale centrum echt zorgen over moeten maken. Zou het een goed idee zijn voor China om zijn strijdkrachten in te zetten op alle plaatsen waar de VRC zich kan beschermen tegen het imperialisme? Misschien, maar we kunnen niet doen alsof het succes van de anti-imperialistische beweging afhangt van hoe haar belangrijkste doelwit (China) reageert op een aanval met hybride oorlogsvoering. Wereldwijde waarnemers, vooral die in de kern, moeten alle kansen grijpen die ze zelf hebben om de imperiale macht te bestrijden. Voor degenen die zich binnen de grenzen van de VS bevinden, is dit een speciale kans, omdat wij de bevolking zijn die het imperium het meest nodig heeft om zijn narratieven te accepteren.

Wij hebben een soort hefboomwerking die geen enkele andere bevolking heeft: de hefboomwerking waarmee we de sociale basis kunnen wegnemen waar het imperialisme van afhankelijk is om zijn wereldwijde oorlogsoperaties houdbaar te houden. De meeste Amerikanen hebben geen primair materieel belang bij het in stand houden van de neokoloniale extractie, omdat de meeste Amerikanen tot de arbeidersklasse behoren. Een meerderheid van hen gelooft op dit moment alleen de meeste psyops omdat deze psyops het enige verslag zijn van de wereldwijde gebeurtenissen waaraan ze tot nu toe zijn blootgesteld. We hebben gezien dat aangetoond is dat wanneer genoeg Amerikanen in aanraking komen met een anti-imperialistisch perspectief, een meerderheid van hen de indoctrinatie afleert.

  Mainstream media's Boetsja sterk verhaal

Dit hebben we deze maand gezien, toen uit een enquête bleek dat iets meer dan de helft van het Amerikaanse publiek nu tegen meer hulp aan Oekraïne is. En de inspanningen van de onlangs versterkte anti-NAVO beweging om het bewustzijn van de kwaden van de oorlogsmachine te vergroten, zijn ongetwijfeld de factor geweest die deze verhouding over de helft heeft gebracht. Als we in staat zijn geweest om deze schade toe te brengen aan de psyop Oekraïne, dan kunnen we hetzelfde doen aan de psyops die worden voorbereid om deze te vervangen.

Deze opkomende psyops zijn het narratief dat BRICS, en haar project om de dollar uit te dagen, gedoemd zijn om te mislukken (wat weerlegd wordt door het versnellende proces van de-dollarisering); het narratief dat China BRICS wil gebruiken om de wereld te domineren (wat weerlegd wordt door hoe alle landen een gelijke stem hebben in BRICS, in tegenstelling tot de G7 waar alle leden ondergeschikt zijn aan de VS); samen met de narratieven over kleinere doelwitten, zoals Servië en Niger. Als we willen dat de Russische operatie een golf van anti-imperialistische acties door de andere semi-perifere landen op gang brengt, moeten we de volgende fasen van de informatieoorlog bestrijden. Dit kan ervoor zorgen dat onze regering minder goed in staat is om vergeldingsmaatregelen tegen deze landen te nemen. Nu al zien we dat perifere landen als Niger, Mali en Burkina Faso hun nationale belangen laten gelden, deels door de inspiratie die de Russische actie onder hun bevolking heeft losgemaakt. Wij in de kern moeten deze wereldwijde revolutionaire trend koesteren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Peiling: Gevaccineerd en geboosterd geassocieerd met het willen riskeren van Derde Wereldoorlog over OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIk ga geen f*cking ongedierte eten: Een Manifest
Volgend artikelZe hebben Nabucco nog nooit gezien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. De verhoudingen tussen de Russische Federatie en de Verenigde Staten worden op scherp gesteld nu Nicaragua toestemming heeft gegeven om Russische kruisrakketen te plaatsen.

  GROTE BEDREIGING VOOR AMERIKA: communistische dictator van Nicaragua geeft toestemming voor installatie van Russische militaire bases en kruisraketten in het land

  De communistische dictator van Nicaragua, Daniel Ortega, heeft toestemming gegeven voor de installatie van Russische militaire bases op zijn grondgebied. Volgens de Russische staatsnieuwssite “Avia.Pro” zou het decreet op maandag 21 augustus zijn ondertekend.

  Avia.Pro meldt : >>>
  https://www.thegatewaypundit.com/2023/08/major-threat-america-communist-dictator-nicaragua-authorizes-installation/

  • DICTATOR DICTATOR, je begint als de Nato te praten. Iedereen die niet luistert is een dictator. Maar de USA die z’n eigen volk levend verbrand, is geen dictator???

  • Goed nieuws. Dan krijgen die malloten in the Unites States of Aggression een koekje van eigen deeg. Dan zal de berichtgeving hierover op zenders als cnn wel weer vol zitten met verontwaardigde politici in hun eeuwige blauwgekleurde pakken en gehersenspoelde huilebalk-burgers ( et een paar kleine kinderen volop in beeld) die dit onacceptabel vinden. Weer die agressor die moeilijk doet net zoals ze deden in Cuba. De echte feiten komen uiteraard niet aan bod. Het zal doorspekt zijn met termen als ‘freedom’, ‘democracy’, ‘unacceptable’ ‘future for our children’ en het doorzagen over het belang hun eigen vrijheid en die van hun bondgenoten te beschermen. Kan ‘Biden de Oorlogshitser’ weer gaan vragen om meer militair budget. Het zal Ruland geen hout interesseren

 2. Rusland is volgens de Wereldbank de grootste economie in Europa, Duitsland een belangrijke economische partner van Nederland doet niet meer meer.
  Wat is dat snel gegaan, door de VN marxistische SDG agenda 2030
  Met hun 17 goals en 169 targets.

 3. Wat mij door het hoofd blijft gaan is; hebben zowel Rusland als China (het Zuiden) de behoefte om USA WHO EU en of nato helemaal te degraderen tot een niks meer betekende organisaties ?
  Zullen zij werkelijk proberen om deze systemen helemaal te vernietigen ?
  Hoever gaat het Zuiden om zo’n doel überhaupt te bereiken ?
  Ons westerlingen zullen ze niet willen bevrijden van deze tirannie, waarom ook ?
  Dat zullen wij zelf moeten doen.
  Welke speelvelden zijn er, je hebt er al een paar benoemd.
  Waarom geen verdere escalatie in Europa?
  Risico’s tot extreme escalaties zijn er overal, toch?
  Ik mis die glazen bol, moeilijk.

 4. “hoezeer de imperialistische intelligentsia ook mythes verzint over een “Chinees imperialisme”.”

  Heeft Communistisch China de veroveringsplannen voor de Republiek China (een soevereine staat waarvan ze sinds 1949 al meer dan 99% van het grondgebied bezetten) dan laten varen?
  Is Communistisch China dan eindelijk opgerot uit die 90+% van de Zuid Chinese zee waar ze volgens de internationale wet niets te zoeken heeft?
  Hebben de troepen van Communistisch China zich dan al uit de al meer dan zestig jaar illegaal door hen bezette soevereine staat Tibet terug getrokken?

  Het is haast komisch om te zien hoe de fouten van ’40-’45 herhaald worden.
  Toen de communistische dictator Jozef Stalin en de nazistische dictator Adolf Hitler, beiden socialisten overigens, ruzie kregen was de Georgische massamoordenaar opeens de van een aureooltje voorziene “Ome Jozef”, met als gevolg dat het communisme na de tweede wereldoorlog een beschermde status had en in de daaropvolgende driekwart eeuw het hele Westen naar de kloten heeft kunnen helpen.

  Nu schaart zich dan het foute China achter het goede Rusland in de strijd tegen het foute Amerika en gaat het hele spel zich blijkbaar weer herhalen.
  Het feit dat de Russen zich door de Amerikanen gedwongen hebben gezien met de Chinezen in bed te kruipen, iets waar de Russen zich decennialang met hand en tand tegen verzet hebben, betekend NIET dat de communistische dictator Xi Jinping nu opeens een van een aureooltje voorziene “Ome Xi” is…

  Communistisch China is gewoon een zwaar fout land, en tevens de blauwdruk voor de socialistische heilstaat waar zowel de VS als de EU, onder de bezielende leiding van socialistische dictators zoals onze ‘vriend’ Klaus Schwab, naar toe werken.
  Zet je oogkleppen eens af zou ik zo zeggen, en bezie de wereld eens zoals deze werkelijk in elkaar steekt…

  • @Ravian…

   ‘Zet je oogkleppen eens af zou ik zo zeggen, en bezie de wereld eens zoals deze werkelijk in elkaar steekt…’

   Wat wij weten over China is ons verteld. Ik ben er nooit geweest, maar ik hoor net zoveel positieve als negatieve verhalen. China streeft niet naar werelddominantie, China weet dondersgoed dat werelddominantie onrealistisch is. De Chinezen runnen in onze ogen een ondemocratische socialistische dictatuur… maar terwijl wij moord en brand schreeuwen overal allerlei andere landen die WIJ al 80jr als dictatuur labelen, leven wij in een satanische sekte.

   Ik leef zo onderhand liever onder Chinees of Russisch bewind dan hier in Europa onder satanisch clown bewind. Het is nooit perfect. Als we als mensheid iets kunnen leren van de afgelopen jaren van wereldwijd en voornamelijk westerse tirannie, dan is het dat WIJ de mensheid moeten gaan opstaan met een plan hoe wij willen dat het gaat.

   Tot nu toe klaagt iedereen, maar niemand komt met een plan hoe het anders moet en kan. Ik gooi mijn plan nog eens in de lucht… een wereldwijde constitutionele republiek obv referenda in de blockchain. Zo kan de gehele mensheid zich huis voor huis en straat voor straat, wijk voor wijk, dorp voor dorp, stad voor stad, provincie voor provincie, land voor land, continent voor continent besturen.

   Een gevangenis BESTUUR je van boven naar onder, vrijheid ORGANISEER je van onder naar boven. Een constitutionele republiek obv referenda in de blockchain geeft ons de macht om ons van onder naar boven te ORGANISEREN… totale vrijheid dus. Weg met alle politiek!!!

   Maar dit is nog een te grote mentale oefening voor mensen en de meesten vinden dit nog een belachelijk idee. Maar mark my words… dit is de oplossing hoe WIJ onszelf zonder politiek kunnen organiseren en alles kunnen oplossen wat zich voordoet.

   • Tjaaa… In dit verband wil ik wel even de aandacht vestigen op de laatste ‘wijsheden’ die meneer Xi verkondigd heeft en waaruit blijkt dat hij zelf ook een WEF-ideologie voorstaat… Dan wel onder zijn supervisie uiteraard… Heb hier een beetje op zitten wachten want er was toch altijd nog een stillle hoop na het plotselinge abrupt stoppen van alle maatregelen daar dat hij ineens het licht gezien had en in ieder geval net als Loekasjenko voortaan ging scheiten op Big Farma… Maar nee, het is net als met onze Omtzigt en anderen : het lijkt wat maar als het op de essentiële punten aankomt is het helemaal niks, is de dikke plaat voor het hoofd ondoordringbaar….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in