De algemene dumbing down van de Westerse samenleving in de loop van decennia heeft het mogelijk gemaakt voor leiders als Johnson om de beruchte doublethink slogan van 1984 te parafraseren zonder dat velen het zelfs maar in de gaten hebben, en dat zou iedereen die zich realiseert wat er werkelijk aan de hand is, schrik moeten aanjagen, schrijft Andrew Korybko.

De Britse premier Johnson bezorgde ieder weldenkend mens een rilling over de rug, nadat hij tijdens zijn laatste ontmoeting met zijn Franse collega de beruchte slogan “Oorlog is vrede” uit 1984 parafraseerde. Uit de officiële Londense verslaglegging van hun interactie op de G7-top in Duitsland deze week bleek dat “de premier benadrukte dat elke poging om het conflict nu op te lossen alleen maar zal leiden tot blijvende instabiliteit en Poetin een vrijbrief zal geven om zowel soevereine landen als internationale markten eeuwig te manipuleren.” Dit kan geïnterpreteerd worden als een directe reactie op de pogingen van premier Macron om te bemiddelen tussen Moskou en Kiev, inclusief zijn recente oproep om Rusland niet te “vernederen” tijdens vredesbesprekingen.

In Orwells meesterwerk is de dubbelzinnige zin “Oorlog is vrede” in het populaire spraakgebruik terechtgekomen, als waarschuwing voor de bevolking om sceptisch te staan tegenover hun leiders, telkens wanneer die beweren dat vrede alleen door oorlog bereikt kan worden, en dan nog eeuwigdurende oorlog. Nu we het er toch over hebben, Johnson heeft eerder deze maand een opiniestuk gepubliceerd waarin hij er bij het Westen op aandringt zich voor te bereiden om Kiev nog jaren te steunen in zijn conflict met Rusland. Deze twee ontwikkelingen doen cynische waarnemers vermoeden dat de Britse premier misschien wel doelbewust een rol speelt uit die roman, die zich toevallig afspeelt in een toekomstige versie van het Verenigd Koninkrijk.

  Meer dan 120.000 inwoners van de Donbass zijn slachtoffer geworden van het Kiev-regime

Er is ook niets samenzweerderigs aan om dat openlijk te speculeren, want de werkwijze die de totalitaire staat in dat boek hanteert, is aantoonbaar doeltreffend om de Westerse bevolking onder controle te houden. “Oorlog is vrede” is precies de slogan waarop de elite zich baseert om hun beschaving te verenigen onder de afnemende unipolaire hegemonie van de VS, onder een vals anti-Russisch voorwendsel. Dat is ook de reden waarom zij angstzaaien over de vermeende “bedreiging” die president Poetin vormt voor hun nationale model van “democratie”, die geen van beide in werkelijkheid bestaan, maar waarvan het eerste niettemin het doel vervult om de mensen onder druk te zetten om onvoorwaardelijk te voldoen aan alles wat hun autoriteiten eisen.

Johnson schijnt zich te verheugen in de rol die hij zichzelf heeft toebedeeld in deze perceptiebeheersingsoperatie tegen zijn eigen volk, zoals blijkt uit zijn suggestie dat de leiders van de G7 hun hemd uittrekken “om te laten zien dat wij stoerder zijn dan Poetin”, die klaarblijkelijk huurvrij in zijn hoofd leeft. Hoewel dit alles op zichzelf misschien wel amusant is – Johnson die fantaseert over een eeuwigdurende proxy-oorlog tegen Rusland, de beruchte slogan “oorlog is vrede” parafraseert, en zo jaloers is op president Poetin dat hij zijn eigen fotosessie met ontbloot bovenlijf wil houden om de wereld te laten zien wie er zogenaamd echt “stoerder” is – is het eigenlijk heel verontrustend als men de tijd neemt om erover na te denken.

Het is geen cliché of overdrijving meer om te concluderen dat de huidige tijden grotendeels parallel lopen met de tijden die in 1984 voorspeld werden. Het lijkt er zelfs ernstig op dat Johnson – of beter gezegd, wie hem ook raad geeft – besloten heeft om bepaalde concepten uit dat boek bewust toe te passen. “Oorlog is vrede” klinkt op het eerste gezicht als een ongelooflijke fantasie, omdat de lezer naïef zou kunnen veronderstellen dat geen enkele bevolking zo naïef zou kunnen zijn om voor die slogan te vallen, maar toch is dat precies wat Johnson zojuist met zoveel woorden gezegd heeft tijdens zijn ontmoeting met Macron. Hij maakte weliswaar een grapje over het uittrekken van zijn hemd tijdens de G7-vergadering, maar zijn eerder genoemde opiniestuk over een eeuwigdurende proxy-oorlog tegen Rusland is geen grap.

  Rusland: Europeanen worden niet alleen overgehaald om zich weinig te wassen, maar ook om insecten te eten

De nieuwe chef van de generale staf van het Verenigd Koninkrijk heeft naar verluidt zelfs beweerd dat hij het als zijn taak beschouwt om zijn land voor te bereiden om opnieuw een oorlog in Europa uit te vechten. Alles bij elkaar genomen zijn deze ontwikkelingen niet alleen maar een teken van enkele overijverige anti-Russische randfiguren die een fantasie-oorlog tegen die grote mogendheid spelen, maar zijn het echte intentieverklaringen die uiterst serieus genomen moeten worden, hoe dystopisch dit alles voor ieder weldenkend mens ook aanvoelt. De algemene dumbing down van de Westerse samenleving in de loop van decennia heeft het mogelijk gemaakt voor leiders als Johnson om de beruchte doublethink slogan van 1984 te parafraseren zonder dat velen het zelfs maar in de gaten hebben, en dat zou iedereen bang moeten maken die beseft wat er werkelijk aan de hand is.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Leun achterover en kijk toe hoe Europa zelfmoord pleegtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPotentiële milieuramp: Oekraïne bombardeert Russische boorplatforms
Volgend artikelZelensky “bepaalt” deadline voor einde conflict Rusland-Oekraïne – media
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Premier Boris Johnson (1964) kreeg tijdens zijn jeugd regelmatig van zijn ouders Stanley & Charlotte Johnson te horen, dat hij later premier van Groot-Brittannië zou worden. Het is overduidelijk dat Johnson weet heeft van de hoed en de rand, mede door allerlei vrijmetselaarsgebaren en zijn opleiding stond geheel in het teken om een ultieme dienaar van de Deep State/ the Cult/ illuminati te worden. De doorlopen kostschool was Eton en hij heeft aan Oxford University gestudeerd. Een van zijn jaargenoten was burggraaf Charles – champagne charley – Spencer (1964), een halfbroer van Diana, princess of Wales (1961) want zij is verwekt door sir James Goldschmidt. Saillant detail: ook Kate Middletons moeder Carole (1955) is een Goldschmidt.

  2. Als Rusland nu ook even onze land en volk verraders ala regering, MSM, leiders en vele ambtenaren en foute medici e.d. naar een andere wereld helpt (niet deze planeet) zal ik ze vrijgeleide geven naar.

    Het lijkt hard, maar het lost ook een groot milieu probleem op, zij komen uit het corrupte milieu 😉

    bovendien lost het het niet bestaande stickstof op, zomaar, verder meer ruimte bv in NL doordat al dat soort er niet meer zal zijn, iedereen weer een huis en alle gelukszoekers weer terug naar waar ze vandaan kwamen met een lijstje van, doe het ook daar bij jullie, los jullie probleem daar op.

    Go Russia, onze vriend van het gewone volk en ja onze regering (meeste van) en hun meestemmers, ja knikkers om wat voor reden ook, dat zijn jullie vijanden en de onze (van het gewone volk) so feel free to get rid of those! Daarna bouwen wij weer een leefbaar klimaat ons met Rusland als goede buur. Thanks.

  3. Boris Johnson en Emanuel Macron willen hun stoere blote borst showen, maar kunnen ze ook piano spelen met hun pietje? Hahaha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in