De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft erop aangedrongen dat het conflict tussen Rusland en Oekraïne voor het eind van het jaar afgelopen moet zijn. In zijn toespraak tot de G7-leiders op maandag riep Zelensky ook op tot strengere sancties tegen Moskou, aldus Reuters, dat twee EU-diplomaten citeerde, bericht RT.

Sprekend tot de leiders van Groot-Brittannië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan en de VS via een videoverbinding, verklaarde Zelensky dat de Oekraïense troepen het veel moeilijker zouden hebben om tegen de Russische strijdkrachten te vechten zodra de barre winterse omstandigheden hun intrede doen, en drong er bij de G7 op aan hun uiterste best te doen om het conflict tegen het eind van het jaar te beëindigen, terwijl hij vroeg om luchtafweersystemen en veiligheidsgaranties.

Zelensky pleitte ook voor strengere sancties tegen Rusland, en hield vol dat het nodig is “de druk niet te verminderen” en door te gaan met het opleggen van “zware” strafmaatregelen.

Volgens Jake Sullivan – de nationale veiligheidsadviseur van de Amerikaanse president Joe Biden – is Zelensky van plan om zo snel mogelijk de overhand over Rusland te krijgen. “Hij was er erg op gericht om te proberen ervoor te zorgen dat Oekraïne zich in de komende maanden in een zo gunstig mogelijke positie op het slagveld bevindt, in plaats van in de komende jaren, omdat hij gelooft dat een malend conflict niet in het belang van het Oekraïense volk is,” zo werd Sullivan door CNN geciteerd.

Terwijl het Oekraïne-conflict de agenda domineert van de lopende driedaagse G7-top in de Beierse Alpen, blijkt uit een door Bloomberg ingezien ontwerp-communiqué dat de belangrijkste economieën van het Westen binnenkort zullen aankondigen dat zij Kiev voor onbepaalde tijd zullen steunen in zijn strijd tegen Moskou.

  Derde Wereldoorlog iemand?

“Wij zullen financiële, humanitaire, militaire en diplomatieke steun blijven verlenen en bij Oekraïne blijven zolang dat nodig is,” staat in een ontwerp van de verklaring van de leiders te lezen.

De VS zijn van plan een nieuwe partij geavanceerd wapentuig aan Kiev te leveren, en de G7-leiders hebben blijkbaar ook afgesproken de economische druk op Rusland te handhaven te midden van het voortdurende offensief in Oekraïne.

De regeringen van het VK, de VS, Japan en Canada kondigden eerder al aan dat zij van plan zijn een invoerverbod op Russisch goud in te voeren. De VS, die het idee het eerst opperden, beweerden dat het Moskou ongeveer $19 miljard aan jaarlijkse inkomsten zou ontnemen, maar Duitsland zette tijdens de G7-top de rem op de maatregel, met als argument dat het eerst met de EU besproken zou moeten worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zelensky: “Ik ben dol op cocaïne, het geeft me de hele dag energie”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Britse premier parafraseerde 1984’s “Oorlog Is Vrede” tijdens zijn ontmoeting met Macron
Volgend artikelEuropa’s derde zelfmoordpoging en Generatie Z+ – Het zal het enige Keizerrijk verliezen dat is overgebleven – de EU
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Zelensky spreekt namens de VS om de evonomische druk op Rusland verder op te voeren. Europa onder druk van de VS geeft hieraan toe. Dus WO III staat voor de deur. De Russische Min. van Bu.za gaf eerder al aan dat Londen als eerst van de aardbodem wordy geblazen!

 2. Lol. Rusland hoeft niet veel te doen. Komend najaar zijn er zwaar verminderde oogsten overal in het westen, domweg ondat er veel minder gezaaid is door hoge dieselprijzen en een tekort aan kunstmest.
  Gevolgd door een enorn energietekort in de winter.
  Zelfs de meest verdwaasde linkse millieuactivist gaat naar de werkelijkheid kijken ipv ideologische luchtkastelen als zijn gezin arm, koud en ondervoed is en geen rekeningen meer kan betalen en mogelijk wordt veracht en aangevallen.
  Honger is altijd een van de grootste oorzaken van opstanden geweest. En dan is het de heersende klasse die als eerste doelwit dient, maar veel mensen zullen de hele ambtenarij en links-groene ideologie niet vergeten.
  Plus dat dergelijke situaties precies de momenten zijn waar islam een voordeel uit zal proberen te halen. En ‘groene’ woke ideologen worden daar ook al niet gewaardeerd.

 3. Zalensky is momenteel DE GEVAARLIJKETS MAN TER WERELD.‼️
  Hij hoeft maar te kikken en hij krijgt de wapens die hij wil.

  Dat ze niet gebruikt worden komt omdat hij z’ on corrupte “ achterban “ heeft.
  Een deel wordt meteen onderschept en op het “ Dark net” gezet, waarmee zijn “ mede strijders “ zich schandelijk verrijken, en op termijn Europa mee onveilig kunnen maken.

  ( krijgen we straks een koekje van eigen deeg omdat we niet genoeg hebben gedaan❓)

  Een ander deel van de “ leveranties” wordt onderschept door de tegenpartij Rusland en alvorens het in gebruik gesteld wordt, wordt het kapot geschoten.

  Een ander gevaar is : dat Zalensky door ZIJN HALSTARIGHEID van niet willen onderhandelen, ZEER VELE SOLDATEN KWIJTRAAKT. ( dood door schuld!)
  De reden waarom hij nu om MANSCHAPPEN gaat vragen.
  In dit geval wordt de NAVO direct betrokken bij het conflikt.
  En BARST DE BOM . RUSLAND ZAL DIT NIET EN NOOIT ACCEPTEREN.
  Hoe Rusland daarop zal reageren is m.i. Onduidelijk.
  Maar een zeer gevaarlijke situatie zal het zijn.

  Een andere SMERIGE REDEN dat Zalensky zo gevaarlijk is, dat hij NIET WIL ONDERHANDELEN….. ‼️Maar wel OP ZIJN MOMENT de oorlog wil beëindigen…….‼️
  Hij zegt openlijk voor de winter moet het ( de oorlog) klaar zijn…… te snappen want met het klimaat daar loot alles vast in de blubber en sneeuw. Soldaten vriezen dood.
  Hij heeft dus w.s. “ mandaat van zijn achterban tot de winter)
  En zijn achterban dat zijn de nazi ‘s in zijn land die wanneer hij nu zou stoppen HEM DIRECT ZULLEN LIQUIDEREN….. ‼️

  MAAR WAT HIJ DAARMEE ZEGT IS…… DAT HIJ ZO WREED IS DAT HIJ ZIJN SOLDATEN NU OPOFFERT, DAT HIJ NU MEER MENSEN MOET HEBBEN OM ZICH DOOD TE LATEN SCHIETEN DOOR DE RUSSEN, VOOR ZIJN WAANIDEEËN,EN OM ZIJN EIGEN HACHJE/ LEVEN TE REDDEN, EN DAT HIJ WEL ZAL BEPALEN WANNEER DIT “ WREDE SPELLETJE “ KLAAR IS.

  ZALENSKY IS DE GROOTSTE OORLOGSHITSER OOIT.
  EN HET WESTEN IS ZIJN MEDEPLICHTIGE. ‼️
  Als het westen vandaag stopt met wapen leveranties is volgende week de oorlog voorbij.

 4. By by city of London, by by Washington state. of ze nu onafhankelijk zijn of niet (schijnbaar niet?) ze schijnen wel heel belangrijk te zijn voor deep state en money-world, magoed tegenwoordig kunnen dat soort lui vanaf elk toetsenbord geld typen waar ze het maar hebben willen, het hele systeem is van ‘hun’ zo schijnt. zo kan je makkelijk land en vele mensen kopen die er voor vallen.

 5. Ze zijn aan het bedenken hoe de oorlog te beëindigen zonder gezichtsverlies.

  De snelste manier om een oorlog te beëindigen is hem te verliezen.
  George Orwell,1946.

 6. Heb mij afgevraagd hoe het kan dat zo’n woke/sneeuwvlokje/dragqueen persoon als Zelenski aan de macht kwam, terwijl het land vol zit met neo-nazi’s die even aan zijn kant schijnen te staan…..
  Ze moesten wel….kiezen tussen snelle overname Rusland of clown die helemaal niet in hun straatje past.

  Zelenski (en naasten) zal er alles aan doen om de oorlog te winnen. Want zo niet…..dan gaat zijn kop eraf. Door diegenen die hem eerst steunden. OooOw Yeahhhh!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in