De Russen noemden hun inval in Oekraïne afgelopen februari niet voor niets een “speciale militaire operatie”. De beschrijving was nauwkeurig. Het was geen “oorlog” tegen de bevolking van Oekraïne. Rusland had het Zelensky-regime met zijn luchtmacht in een middag volledig kunnen uitschakelen, maar het wilde niet de vitale infrastructuur van het land vernietigen en de toekomst van de bevolking afsluiten, schrijft James Howard.

De operatie was bedoeld om de Oekraïense strijdkrachten te verdrijven uit hun vooruitgeschoven posities langs de grens met de Donbas, waar ze de Russisch sprekende bevolking al acht jaar beschieten, kwellen en doden – sinds de door de CIA gesteunde Maidan “kleurenrevolutie” van 2014 Oekraïne onder Amerikaanse controle bracht.

De aanleiding voor de afgelopen winter begonnen operatie was het hernieuwde dreigement om Oekraïne bij de NAVO te betrekken, met als doel bases aan de grens met Rusland te plaatsen. Rusland zou dat net zo min tolereren als Amerika Russische bases aan onze grens met Mexico. De speciale operatie werd opgezet om opnieuw stevige grenzen vast te stellen, zowel geografisch als in de geopolitieke psychologie, voor een tegenstander, het Westen, die een steeds psychotischer drang vertoonde om alle grenzen die een beschaafd leven mogelijk maken, zelfs in hun eigen land, af te breken.

Sindsdien hebben de VS geld in Oekraïne gepompt in een tempo van ongeveer 10 miljard dollar per maand om de strijd in Oekraïne te verlengen. Wij doen dit op een moment in de geschiedenis waarop de VS, net als de landen van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk, met een ernstige financiële crisis worden geconfronteerd. Niets van onze betrokkenheid bij Oekraïne is in het belang van het Westerse volk. Ons buitenlands beleid heeft een blinde vijandigheid jegens Rusland getoond, zonder aanwijsbare goede reden.

  Een Amerikaanse leugen met een andere naam zou even vies ruiken

Op dit moment zouden redelijke mensen kunnen concluderen dat er een slechte reden is. Het lijkt steeds meer op een wanhopige afleiding van de technocratische staatsgreep door een supranationale cabal uit Davos, onder leiding van de megalomane leiders van het World Economic Forum (WEF). De coupplegers zitten toevallig ook intrigerend achter de Democratische Partij van Amerika en het Witte Huis-regime van het voor de hand liggende instrument, “Joe Biden”.

Laten we, om even af te wijken van Oekraïne, eens kijken naar de hachelijke toestand van het regime van “Joe Biden” op dit moment. Alle “narratieven” – het miasma van leugens die het regime heeft gegenereerd in zijn campagne om ons land te vernietigen – vallen uit elkaar. Veel hiervan draait om het criminele wangedrag van de FBI, de schoonmaakploeg van het regime, die de controle over de opschoning heeft verloren. Als de conservatieve oppositie op 8 november de meerderheid van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden in handen krijgt, zullen alle Amerikaanse spelers in deze staatsgreep worden opgeroepen om te getuigen.

Dit omvat de daders van RussiaGate (waarvan de Oekraïense puinhoop een voortzetting is); de daders van de Covid-19 biowapen operatie die uiteindelijk meer mensen zal doden door de “vaccins” en de economische terugslag van lockdowns dan door het virus zelf; de daders van het censuur- en annuleringsinitiatief via het nieuws en de sociale media; de medeplichtigen die de stembusgang bij de verkiezingen van 2020 hebben geregeld; de medeplichtigen die de Antifa- en BLM-rellen van datzelfde jaar hebben gesteund; de medeplichtigen achter de inval in Mar-a-Lago; en, het meest bedreigend voor het regime, de medeplichtigen die de laptop van Hunter Biden als bewijs van internationale omkoping en verraad door de huidige president van de Verenigde Staten hebben verborgen. Hij weet het, hij ruikt het gevaar, net als de schurken en gedegenereerden achter hem. Vandaar zijn recente leugenachtige kreten tegen “MAGA Republikeinen zijn een bedreiging voor onze democratie” en zijn opgevoerde FBI-politiestaat capriolen tegen Donald Trump en zijn medewerkers. “Joe Biden voelt dat hij ten onder gaat.

  Westerse staten verdoezelen de foltering van Russische krijgsgevangenen in Oekraïne

De New York Times is vandaag vol lof over de “bliksemopmars” van het Oekraïense leger ten oosten van Charkov. Ik ben van mening dat wat The Times u wil laten zien, niet precies is wat er gebeurt. De Russen lijken eerder een ordelijke, tactische terugtocht te hebben gemaakt uit de buitenwijken van Charkov, waardoor de door de NAVO getrainde Oekraïense troepen naar het oosten worden gedreven, over de rivier de Siverskyi Donets en het vlakke, open land in, waar ze zullen worden afgesneden, beschoten en afgeslacht. Alles wat de NAVO en de VS in dit conflict hebben gedaan, was een domme zet. Waarom zou dit een uitzondering zijn?

Tegelijkertijd heeft Rusland een aantal elektriciteitscentrales in Oekraïne getroffen, waardoor veel Oekraïners zonder licht, warm water en communicatie zitten – kortom, wat nodig is om geciviliseerd te blijven. Dit was precies wat Rusland de afgelopen acht maanden had willen vermijden, maar de koppige pathologische idiotie van de leiders van het Westen heeft Rusland gedwongen een hardere boodschap te sturen om hier rationele gedachten op gang te brengen over de beëindiging van dit conflict. Op het web wordt zelfs gesproken dat Rusland op het punt staat te verklaren dat de speciale militaire operatie nu een oorlog is, met alle gevolgen van dien voor de doelwitten.

De VS mag dan onredelijk krankzinnig zijn, maar de bevolking van de NAVO-landen heeft de laatste tijd misschien een verhelderende ervaring gehad door te zien hoe hun regeringen het aardgas dat zij deze winter zo hard nodig hebben om hun industrie draaiende te houden en hun huizen te verwarmen, wegruilen – in het dwaze gebaar om op de sanctiewagen van Amerika te springen. Zullen de bevolkingen van Duitsland, Frankrijk, Italië en de rest nu in de winter op de vlakten van Oekraïne een oorlog tegen Rusland beginnen? Ik denk dat zij eerder hun eigen door het WEF geleide regeringen omver zullen werpen. Dit lijkt precies wat er zondag is gebeurd bij de verkiezingen in Zweden, waar een blok van centrumrechtse partijen de linkse regering onder leiding van premier Magdalena Andersson heeft verdrongen.

  VS afgevaardigde Greene tegen Zelensky: "Blijf met je handen van onze zonen en dochters af"

De vraag is nu: zullen de VS dom in de Derde Wereldoorlog springen vanwege Oekraïne? Zo niet, hoeveel moet Rusland dan het dagelijks leven in de rest van Oekraïne buiten de Donbas ontwrichten om de VS en de NAVO tot serieuze vredesbesprekingen te bewegen? Het kan maar beter snel gebeuren, want anders zal het Westen volledig in beslag worden genomen door de ineenstorting van zijn financiële markten, valuta’s en economieën – en waarschijnlijk vóór de verkiezingen van november hier.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De lijdensweg van het WestenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelConsumentenvraag stort in terwijl wereldeconomie implodeert, fabrieken deuren sluiten, vrachtvraag keldert
Volgend artikelArts over de leerlingen van Klaus Schwab: Is het niet tijd om ze wegens verraad aan te klagen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Denk dat de russen weinig keus hebben.
  Twee mogelijkheden:
  –of een all out oorlog tegen Oekie land beginnen;
  –of via lamleggen van infrastructuur (en vernietiging van gemechaniseerde afdeling van Oekie leger)
  de bevolking tot afzetten van regiem te dwingen.

  Dat laatste gebeurt nu; op juiste tijd; winter komt eraan….

  Wat internationaal heel belangrijk is–en daar moeten de russen zich wat meer voor inspannen met informatie–het vernietigen van zware wapens die Oekieland inkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in