Verwijzend naar een anonieme inlichtingenbron tijdens zijn Substack-verslag van donderdag, zei Hersh: “Er is geen Oekraïens offensief meer, maar het Witte Huis en de Amerikaanse media moeten de leugen in stand houden,” schrijft Niamh Harris.

Sputnik meldt: Een ambtenaar van de Amerikaanse inlichtingendienst heeft aan veteraan-journalist Seymour Hersh verteld dat het proxy-conflict met Rusland in Oekraïne een verloren zaak is.

De bekroonde onderzoeksjournalist schreef op zijn blog dat “significante elementen in de Amerikaanse inlichtingengemeenschap” van mening zijn dat het “gedemoraliseerde Oekraïense leger de mogelijkheid heeft opgegeven om de zwaar bemijnde, drielaags Russische verdedigingslinies te overwinnen”.

Een anonieme functionaris zei dat de gevechten alleen doorgaan “omdat Zelensky erop staat dat het moet.”

“Er is geen discussie in zijn hoofdkwartier of in het Witte Huis van Biden over een staakt-het-vuren en geen interesse in gesprekken die zouden kunnen leiden tot een einde aan de slachting,” schreef Hersh.

Kiev en Washington beweren dat de door de NAVO bewapende en getrainde Oekraïense strijdkrachten gestaag vooruitgang boeken. Maar bijna vier maanden na de start van het offensief op 4 juni zijn ze nog maar een paar kilometer opgeschoten op twee smalle assen en hebben ze een handvol verlaten en verwoeste dorpen veroverd – ten koste van meer dan 71.000 verliezen en honderden tanks en artilleriegeschut.

“Het zijn allemaal leugens,” zei de bron. “Er waren enkele vroege Oekraïense penetraties in de openingsdagen van het juni-offensief, en de Russen trokken zich terug om hen in de val te lokken. En ze werden allemaal gedood.”

Hij onthulde dat “belangrijke elementen” van de strijdkrachten van Kiev “het offensief zo goed als afgeblazen hadden” – een beoordeling die bevestigd wordt door een recente daling in de rapporten van het Russische Ministerie van Defensie over de slachtoffers die gevallen waren onder de Oekraïense aanvalsgroepen op de belangrijkste zuidelijke fronten rond Rabotino in Zaporozhye en ten zuiden van Vremevka in Donetsk.

Video: Oekraïense nazi's verbrandden Russische krijgsgevangene levend

De inlichtingenagent zei dat de Amerikaanse president Joe Biden dom was geweest om Oekraïne te bewapenen en de basis voor het conflict te leggen, wetende dat de Russische president Vladimir Poetin gedwongen zou worden om militair te reageren.

“De oorlog is voorbij. Rusland heeft gewonnen. Er is geen Oekraïens offensief meer, maar het Witte Huis en de Amerikaanse media moeten de leugen in stand houden,” vertelde de functionaris aan Hersh. “De waarheid is dat als het Oekraïense leger het bevel krijgt om het offensief voort te zetten, het leger zou muiten. De soldaten zijn niet meer bereid om te sterven, maar dit past niet in de B.S. die door het Witte Huis van Biden wordt geschreven.”

In de volgende video splitst Alex Jones het nieuws op en onderzoekt hij wat de volgende zet van de wanhopige globalisten zou kunnen zijn…


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Over oorlog en burgeroorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelJohn Kerry zegt in wezen: “Hongersnood is prima, zolang we het klimaat maar kunnen redden”
Volgend artikelOpnieuw een Oekraïense sabotagegroep die zich met verliezen terugtrekt van Russisch grondgebied (18+)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

10 REACTIES

 1. de oorlog in de Oekraïne is klaar maar met AMERIKA VK PPOLEN EN NEDERLAND GAAT HET WEER BEGINNEN de binnenlandse strijd met het regime pak ze maar op leden van de staten generaal en Willem de lafaard van oranje

 2. Voor de oorlogsindustrie (vs) moet deze oorlog nog lang duren. Ondertussen zijn nato troepen de Oekraïners (= het VS huurlingenleger) aan het vervangen. Denk maar aan de nato aanvallen op de Krim en in andere delen van Rusland, met nato kruisrakketten, bestuurd door vs satellieten, of de duitse tanks, met duitse bemanning in Oekraïne.
  En er moet nog veel oorlogsmateriaal van de vs in reële omstandigheden getest worden.

 3. De oorlog zou normaal gesproken allang beslist zijn en logisch en menselijk gesproken
  zou Oekraïne allang met het witte vlaggetje gezwaaid hebben.
  De macht ligt niet bij Zelensky die niet wil opgeven. Hij is slechts een zieke marionet die slechts handelt in opdracht van zijn satanistische meesters.
  Deze weten dat een conventionele oorlog met Rusland een onbegonnen zaak is.
  Rusland is feitelijk totaal zelfvoorzienend en bouwt succesvol aan een multipolaire wereld. Een langdurige grondoorlog is dan ook geen optie. Het zou het z.g. vrije Westen veel sneller uitputten dan wij Rusland uit zouden kunnen putten.
  Dat maakt de situatie zeer gevaarlijk omdat een nucleaire optie de enige is die dan overblijft. En wellicht zijn er nog andere militaire middelen die Amerika zal inzetten
  zoals DEW en vanuit de ruimte te lanceren raketten die vanwege hun gigantische snelheid bij impact verwoestingen aan kunnen richten gelijk aan lichte nucleaire kernbommen.
  Als deze wapens inderdaad operationeel zijn dan zullen ze zeker gebruikt worden want ze zijn er gek genoeg voor. Opgeven en falen is geen optie voor satanisten

 4. Wat mij opzien baart is dat na elke machtswissel bij de Amerikaanse verkiezingen andere prioriteiten en streefdoelen op se voorgrond treden. Hillary Clintons hoofdoel, als ze van Trump had gewonnen, was een conflict met Rusland. (dat was glashelder met onder andere de plannen voor een no-flightzone boven Syrië tegen de Russische luchtmacht die klaar lagen.) Komt nu die Pipo na Trump, pakt direct de valiezen in Afganisthan om een conflict tegen Rusland in Oekraïne uit te lokken. Erger is dat ze de beweringen gedurende twintig jaar dat Rusland, een economie is kleiner dan de Benelux, eigenlijk louter een gasstation is, echt geloven. Lezen die mensen dan Frontnieuws niet?

 5. Seymour Hersh had inzake het opblazen van Nordstream 1 en 2 door V.S. [ en Noorwegen, U.K. ] volkomen gelijk.

  Inzake “Oekraine” ligt het toch wat anders.
  Scott Ritter en Col. Mc Gegor zeggen ongeveer het zelfde als Hersh; en logisch klopt het ook.
  Maar de V.S. / NATO willen niet opgeven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in