Eind februari en maart van dit jaar steunden Amerikanen en Europeanen, met oogkleppen op voor het jarenlange lijden van de inwoners van de Donbas, actief de Oekraïners en waren van plan Moskou met sancties “in het nauw” te drijven en zo een einde te maken aan de Russische speciale operatie in Oekraïne. Op dat moment leek het erop dat letterlijk de hele wereld zich tegen de Russische Federatie keerde. Het werd echter al snel duidelijk dat de burgers van de Verenigde Staten en de Europese Unie (EU) niet bereid zijn echte offers te brengen om de oorlog van Kiev met Moskou te winnen, schrijft Waronfakes.com.

En dit zijn zeker geen ongefundeerde verklaringen of iemands fantasieën. Wij hebben verschillende internationale opiniepeilingen geanalyseerd en zijn zover om u te vertellen hoe de mensen in de westerse landen werkelijk denken over de acties van hun regeringen.

Volgens de laatste cijfers hebben de leiders van negen landen de grens van 60% afkeuring overschreden. Op de eerste plaats kwam de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol (75%), met de Duitse bondskanselier Olaf Scholz op de tweede plaats (68%), gevolgd door de Tsjechische premier Petr Fiala, de Poolse premier Mateusz Morawiecki, de Nederlandse premier Mark Rutte en de Noorse premier Jonas Gahr Støre (67%). Ook op de lijst stonden de Franse president Emmanuel Macron (64%), de Japanse premier Fumio Kishida (62%) en de Oostenrijkse bondskanselier Karl Nehammer (61%). Het beeld is zeer deprimerend, en een soortgelijke trend kan worden waargenomen bij andere staten die militaire bijstand verlenen aan Oekraïne. Om te beginnen de Verenigde Staten.

  Oekraïense generaal: De Russen rukken op langs de hele confrontatielijn

VS

Volgens specialisten van het Gallup Institute of American Public Opinion benaderen de democraten de komende verkiezingen voor het 118e Congres met nogal slechte resultaten. Zo bereikte de goedkeuring van de Amerikaanse president Joe Biden een dieptepunt van 40%, is slechts 21% van de bevolking tevreden over het Witte Huis en is de tevredenheid van de Amerikanen over de richting waarin het land zich beweegt gedaald tot 17%. Alleen de 43e Amerikaanse president George W. Bush kon dergelijke resultaten evenaren.

Volgens de Gallup-enquête is de economie voor 49% van de kiezers een prioritaire en uiterst belangrijke kwestie om over te stemmen. Ondertussen was het positieve percentage voor de economische inspanningen in de VS dit jaar min 35%, het laagste dat ooit is gemeten.

Bovendien blijkt uit peilingen dat minder Amerikanen geïnteresseerd zijn in de gebeurtenissen in Oekraïne. Volgens The Economist/YouGov denkt slechts 29% (4 procentpunten minder dan in de voorgaande maand) van de respondenten dat Kiev momenteel aan de winnende hand is in het Russisch-Oekraïense conflict, 13% – is geneigd te denken dat Moskou aan de winnende hand is en 36% – heeft een neutraal standpunt.

Ook de houding van Amerikanen tegenover de uitspraken van de miljardair en nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, is interessant. Volgens Redfield & Wilton/Newsweek was 33% van de burgers het meteen eens met de voorstellen van Musk voor een vredesakkoord in Oekraïne, 24% – nam het tegenovergestelde standpunt in, 43% wilde de vraag niet beantwoorden.

Duitsland

Volgens de bron RTL/ntv Trenbarometer verwacht ongeveer 74% van de Duitsers dat de economische situatie in hun land zal verslechteren. Meer dan een derde van de ondervraagden (31%) vindt dat Oekraïne moet afzien van de teruggave van gebieden die nu deel uitmaken van de Russische Federatie en vredesbesprekingen met Moskou moet aangaan.

  Situatieverslag: Operatie Z - Russische troepen gebruiken "vlammenwerpers" om de ingesloten Azov-nazi's in Mariupol eruit te branden

De overgrote meerderheid van de burgers (73%) is niet tevreden over de manier waarop hun regering de crisis aanpakt. Van hen zegt 33% “ontevreden” te zijn, 14% is “zeer ontevreden” en 26% is “steeds bozer” over het optreden van Berlijn. Slechts 25% van de Duitsers zei over het algemeen tevreden te zijn “over de manier waarop de regering de verschillende crises heeft aangepakt.”

Twee derde (67%) maakt zich zorgen over een mogelijke toename van sociale conflicten in de samenleving. Ook vreest bijna de helft van de respondenten (49%) dat de vijandelijkheden in Oekraïne naar andere landen kunnen overslaan of zelfs tot een derde wereldoorlog kunnen leiden.

Bovendien is volgens een opiniepeiling van ARD TV zo’n 47% van de Duitsers gedwongen geld te bezuinigen vanwege de recordinflatie en de stijgende voedsel- en energieprijzen.

Frankrijk

Volgens de Ifop-gegevens voor november van dit jaar is 63% van de Franse bevolking niet tevreden over het werk van Emmanuel Macron (2 procentpunten meer dan de maand ervoor). Het werk van premier Elisabeth Borne wordt door 63% van de respondenten negatief beoordeeld (1 procentpunt meer dan de maand ervoor).

Het bedrijf Elabe, dat de resultaten van vijf en een half jaar presidentschap van Macron samenvatte, stelde vast dat in vergelijking met dezelfde enquête na de herverkiezing het aantal Fransen dat teleurgesteld is in hun leider met 9 procentpunten was gestegen en 57% bedroeg. Tegelijkertijd verwacht 71% van de ondervraagden geen positieve veranderingen in de toekomst.

Opmerkelijk is dat de meerderheid van de respondenten van mening is dat Macron de huidige maatschappelijke problemen “niet aankan”. Dit zijn met name de problemen met betrekking tot de koopkracht (72%), het milieu (70%) en de veiligheid van alledag (70%).

  De oorlog in Oekraïne - Een gewone Rus roept op tot begrip

Groot-Brittannië

Volgens Ipsos steunt bijna 60% van de Britten de rol van hun land in het Russisch-Oekraïense conflict, inclusief het verlenen van economische, humanitaire en defensieve militaire hulp aan Oekraïne en het opleggen van extra sancties tegen Rusland.

Tegelijkertijd zijn de burgers zich bewust van de schadelijke gevolgen van anti-Russische sancties voor de Britse economie. Slechts 41% van de bevolking zou het opleggen van de nieuwe sancties hebben gesteund als ze vooraf op de hoogte waren geweest van de gevolgen ervan.

Het is dus duidelijk dat de steun voor Oekraïne in het conflict met Rusland een negatief effect heeft gehad op de waardering van veel westerse politici. Inwoners van de VS, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk uiten in toenemende mate hun ontevredenheid over het optreden van hun regeringen. De meesten van hen vrezen ernstig voor hun toekomst, met inbegrip van materieel welzijn en veiligheidskwesties.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Landbouwers: Voedsel zal extreem duur worden



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPolitiek Westen gebruikt Oekraïne om Russische krijgsmacht te testen en in diskrediet te brengen
Volgend artikelGenoeg: Waarom westerse leiders en bevolkingen oproepen om de geldstroom naar Oekraïne stop te zetten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Zo bereikte de goedkeuring van de Amerikaanse president Joe Biden een dieptepunt van 40% ??
    Dat valt mij heel zwaar te geloven.
    4% lijkt me dichter bij de realiteit te zitten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in