Nadat Moskou werd gedwongen om in te grijpen in Oekraïne en een tegenoffensief te beginnen tegen de NAVO-agressie, kreeg het politieke Westen een ongekende kans om het Russische leger te onderzoeken, zijn capaciteiten te testen en te observeren. Dit alles biedt een onschatbaar inzicht in de doctrine van de strijdkrachten van de Euraziatische reus, wat de NAVO zou helpen haar militaire macht te optimaliseren om de Russische capaciteiten te evenaren. Natuurlijk is dit niets bijzonders in vergelijking met enig ander conflict in de bekende geschiedenis. Beide partijen zijn echter bezig de ander te misleiden door ofwel hun werkelijke militaire strategie en doctrine te verbergen, ofwel valse informatie te verstrekken die hen in de toekomst zowel tactische als strategische voordelen zou kunnen opleveren, schrijft Drago Bosnic.

Van haar kant voorziet de NAVO het regime in Kiev van ongekende ISR-mogelijkheden (intelligence, surveillance, reconnaissance), die voor haar troepen van het grootste belang zijn. Zonder ISR zouden de troepen van de neonazistische junta het veel moeilijker hebben gehad tegen het Russische leger. Bovendien verwachtte de NAVO dat Rusland bij de aanpak van dit probleem al zijn kaarten zou uitspelen (zonder een rechtstreekse confrontatie met het oorlogvoerende bondgenootschap), met name door gebruik te maken van zijn uitgebreide ervaring en capaciteiten op het gebied van elektronische oorlogsvoering. Op die manier zou Moskou enkele maanden belangrijke voordelen hebben gekregen ten opzichte van de troepen van het Kievse regime, maar het zou de NAVO ook cruciale gegevens verschaffen over de werking van dit spectrum van zijn slagveldcapaciteiten. Dit zou dan door de oorlogvoerende alliantie worden gebruikt om een belangrijk inzicht te krijgen en tegenmaatregelen te creëren, waardoor het strategische machtsevenwicht mogelijk in haar voordeel zou kunnen kantelen.

  Met vuur spelen in Oekraïne - De onderschatte risico's van een catastrofale escalatie

Het is precies dit scenario dat Rusland probeert te vermijden en daarom heeft het besloten slechts een fractie van zijn capaciteiten te tonen. Dit heeft zeker gevolgen voor de prestaties van het Russische leger, maar aangezien het opperbevel de interventie tegen de troepen van het Kievse regime als een lokale operatie beschouwt, wordt dit als een eerlijke ruil beschouwd. De NAVO te veel kennis laten verwerven over de Russische militaire strategie en doctrine zou op lange termijn een veel groter probleem zijn. Bovendien zou het overdreven vertrouwen van de NAVO in haar ISR-voordeel een vals gevoel van veiligheid kunnen creëren en haar militaire planners ertoe kunnen aanzetten te denken dat Rusland geen tegenwicht heeft tegen deze capaciteiten. Bij een eventuele confrontatie zou Rusland echter zeker een groot deel van de ISR-middelen van de NAVO vernietigen, waardoor de oorlogvoerende alliantie veel minder slagveldinformatie tot haar beschikking zou hebben dan nu het geval is.

Toch biedt de huidige situatie de NAVO een betere gelegenheid om Rusland pijn te doen dan een rechtstreeks conflict ooit zou kunnen. Het politieke Westen gebruikt niet alleen de troepen van het Kievse regime als kanonnenvoer, maar voert ook een oorlog over het hele spectrum tegen Moskou, met economische en financiële sancties, onophoudelijke informatieoorlog, cyberoperaties, enz. Het doel is het leven van Rusland zo moeilijk mogelijk te maken, in de hoop het land uiteindelijk te veranderen in een reusachtig Noord-Korea. Het einddoel is duidelijk – een staatsgreep die een meer “coöperatieve” regering in Moskou aan de macht zou brengen. En dit vooruitzicht behoort niet eens meer tot het domein van de complottheorieën, aangezien verschillende hooggeplaatste Amerikaanse functionarissen dit zelf hebben gezegd, waaronder de Amerikaanse president Joe Biden.

  EU wil gratis Russisch gas

Momenteel gaat de Oekraïne-crisis langzaam een nieuwe fase in. Terwijl de mainstream propagandamachine de troepen van het Kievse regime afschildert als “spectaculaire vorderingen makend, veel steden en dorpen bevrijdend en de Russische troepen dwingend tot terugtrekking,” probeert het politieke Westen het Kievse regime aan de onderhandelingstafel te krijgen en wat meer tijd te winnen voordat het winterseizoen erger wordt, wat Rusland een belangrijk strategisch voordeel oplevert nu de Europese Unie worstelt met energieprijzen en -voorziening.

Door het beeld van de neonazistische junta-troepen die zogenaamd “winnen” van het Russische leger in stand te houden, probeert het politieke Westen zijn bevolking ervan te overtuigen dat financiering van het regime in Kiev gerechtvaardigd is, ondanks de economische en financiële gevolgen. Van zijn kant doet Brussel er alles aan om het gasverbruik te verminderen, omdat het zich geen extra Amerikaanse LNG-transporten kan veroorloven en ook niet over de nodige opslagcapaciteit beschikt. Het alternatief – meer Russisch aardgas kopen – wordt beschouwd als “geopolitiek gevoelig”.

Naast de economische belegering van Rusland moet het politieke Westen ook manieren vinden om het steeds geldverslindende regime in Kiev te blijven steunen. De weerslag van dit beleid heeft al maandenlang gevolgen voor de westerse en andere wereldeconomieën, wat leidt tot steeds meer onrust en frustratie bij honderden miljoenen over de hele wereld, met name in de EU, waarvan de lidstaten nu de dupe zijn van het suïcidale anti-Russische beleid.

De onthechte beleidsmakers in het politieke Westen denken dat deze strategie werkt, terwijl ze de gevolgen voor hun eigen burgers negeren. Dissidentie wordt onderdrukt door iedereen die dit beleid in twijfel trekt ervan te beschuldigen “pro-Russisch” te zijn. Erger nog, weigeren om de neonazistische junta in Kiev openlijk te steunen is nu een doodzonde, ongeacht of de persoon in kwestie een publieke figuur of een gewone burger is.

  De vaccin "Berlijnse muur" wordt eindelijk neergehaald nu het Hooggerechtshof van NY het "grillige" vaccinatiemandaat van NYC verwerpt

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Neem NU voorzorgsmaatregelen: De winter van ellende staat voor de deur!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO/Poolse en Russische strijdkrachten botsen in Oekraïne: De eerste landconfrontatie in de geschiedenis en de gemiste Russische kans (Video’s)
Volgend artikelDe beker met geduld loopt over: Hoe steun voor Oekraïne de ratings van westerse politici beïnvloedde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

   • Ga maar eens opzoeken aan wie TESLA zijn uitvindingen uiteindelijk heeft verkocht, nadat de Verenigde Staten en Engeland geweigerd hebben om hem 1 Miljoen dollar te geven voor zijn elektrische toren om vrije energie op te wekken, en wat voor apparaat de Russen daar bij hebben gekregen. Ik doe al 25 jaar onderzoek, en hoe lang ben jij bezig! Helemaal niet of een klein beetje!! Vertel hier geen broodje AAP verhalen. Rusland heeft wapens die voor de hele wereld geheim zijn. Doe onderzoek en je zal nog versteld staan wat je allemaal tegenkomt.

 1. De terughoudendheid van de russen is een tactische zet…schaakmeester Poetin is aan zet geweest….
  Om die klote polen terug te jagen naar de eeuwige jachtvelden is nog te vroeg….het aas is te klein.
  Even wachten op een groter stuk aas voordat de snoek toehapt.
  Laat die nazi,s zich eerst maar concentreren en verzamelen in een bepaald gebied…..ophopen van toekomstige nazi/navo kadavers.
  Heb geduld……

 2. Volgens mij gaat het een spelletje molen worden nu de directe front lijn flink verkleind is en de mobiliteit spreek infrastructuur zware schade heeft, gewoon wachten tot het spul op transport gaat en dan opruimen, falaise van 2022/23 .

 3. Goede analyse in dit artikel.
  Alleen denk ik dat het de bedoeling is om Rusland op te breken in kleinere staten die makkelijker te controleren zijn en tegen elkaar uit te spelen.
  Een Rusland zelfs met pro-Westerse regering is nog steeds een te grote (economische) bedreiging.
  Net als dat toendertijd het voormalige Jougoslavie in stukjes moest worden opgebroken omdat een verenigd Joegoslavie een te grote macht zou (kunnen) hebben in de EU

 4. Terwijl dat onze regeringen jarenlang plannen maakten mbt Covid, maakte Rusland jarenlang plannen om deze gecoördineerde aanval op alle mogelijke manieren te weerstaan…
  Op net dezelfde manier dat het Covid-verhaal is uitgedokterd, is de Russische verdediging dat ook.

  Het Westen kan tegen Rusland geen proxy-oorlog winnen, omdat Rusland voor elk probleem dat hierbij komt kijken, een oplossing volgens het boekje heeft, omdat ze dit in hun geschiedenis, nog al hebben meegemaakt, en ongetwijfeld geen kans onbenut hebben gelaten, om hieruit te leren.

  Indien de burgerbevolking van het Westen zou weten hoe groot Oekraïne is, en daarnaast Rusland, dan zou het begrijpen dat het deze oorlog tegen Rusland niet op deze manier kan winnen, omdat Oekraïne vergeleken tegenover Rusland, eerder op een gemeente lijkt, dan een land, wapenleveringen ten spijt.

  Overigens zou Rusland de wapens die geleverd worden, onderscheppen en aan de lopende band vernietigen.

  Er zijn maar zoveel wegen dat je kan nemen met die wapens, moeilijk moet het voor Rusland dus niet zijn om alle wegen met voor mij onbekende methoden, te monitoren.

  Met sancties, kan er niets gewonnen worden, omdat Rusland er hard naar heeft toegewerkt, om op alle vlakken, zelfvoorzienend te worden.

  Uiteindelijk, zullen ze liever de wereld opblazen in een nucleare holocaust, dan verlies te moeten bekennen.

  • Je hebt daar volkomen gelijk in. Al die rondtoeters hier op enkele na, hebben zich nog nooit in Rusland verdiept op de manier hoe ze moeten overleven en oorlog voeren. Over het algemeen hebben ze een Westerse bril op. Bij sommige is het nog erger, die zijn met blindheid geslagen.. Rusland zal nooit meegaan in een Unie
   polaire wereld waar het westen (Verenigde Staten) de scepter zwaait.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in