Gistermorgen, tijdens een van de live-streamed panels van het WEF, beweerde J. Michael Evans, president van Alibaba Holdings, dat het bedrijf werkt aan een app die de koolstofvoetafdruk van een individuele gebruiker zou kunnen nagaan, schrijft Kit Knightly.

De voormalige vice-voorzitter van Goldman Sachs vertelde het publiek van het panel “Strategic Outlook: Responsible Consumption” panel:

“Wij ontwikkelen, door middel van technologie, een mogelijkheid voor consumenten om hun eigen koolstofvoetafdruk te meten. Wat betekent dat? Dat is: waar reizen ze, hoe reizen ze, wat eten ze, wat consumeren ze op ons platform. Dus: een individuele koolstofvoetafdruk tracker.”

Welnu, ter verduidelijking, Evans had het alleen over het platform van Alibaba… maar dat is wel een groot platform.

Het Chinese bedrijf is na Amazon het grootste e-commerce bedrijf ter wereld, met een omzet van meer dan 715 miljard Yuan in 2021 (dat is meer dan 110 miljard USD).

En zij zijn niet alleen een e-commerce platform. Via hun financiële en technologische dienstverlenende bedrijven runt Alibaba de grootste domeinnaammarkt, e-mailprovider en cloudopslagdiensten in China, en het grootste betalingsplatform ter wereld.

Via Alihealth leveren zij online apotheekdiensten, en ook computertechnologie aan ziekenhuizen en klinieken. Sinds zij in 2014 AutoNavi hebben gekocht, bezitten zij ook het grootste e-kaart navigatiebedrijf in China.

In wezen komt het erop neer dat als u in China iets op het internet wilt betalen, u waarschijnlijk Alibaba gebruikt. Als u iets online wilt bestellen bij een klein bedrijfje, gebruikt u waarschijnlijk Alibaba. Als u uw spullen tweedehands wilt verkopen, gebruikt u waarschijnlijk Alibaba.

Als u een domein wilt registreren, naar een apotheek wilt gaan, in een ziekenhuis wilt inchecken, een e-mail wilt versturen, een kaart of GPS wilt gebruiken… u krijgt het idee.

  Niets is perfect

Alibaba’s computersector is ook een marktleider in AI-diensten, en was in 2017 het eerste betalingsplatform dat gezichtsherkenningstechnologie begon te gebruiken om betalingen te bevestigen.

Andere lopende projecten zijn “CityBrain“, een AI die ontworpen is om steden te scannen en “gestroomlijnde” verkeersdiensten te verlenen. Waarschuwen voor mogelijke ongelukken en ook het openbaar vervoer efficiënter maken, een duidelijke stap in de richting van “Smart Cities“.

Het bedrijf heeft ook voorgangers als het gaat om “individuele koolstofvoetafdruk” apps. In 2017 werd hun betalingsplatformdochter Ant Financial Services 6e in Fortune’s “Change the World” lijst voor zijn Ant Forest app.

Volgens Fortune is Ant Forest “het grootste platform ter wereld om de koolstofvoetafdruk van individuen bij te houden”, en het werkt als volgt:

“Gebruikers verdienen punten voor het planten van virtuele bomen door milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen. Het bedrijf plant een echte boom voor elke 17,9 kg koolstof die bespaard wordt.”

Ze zijn ongelooflijk vaag over hoe gebruikers die punten “verdienen”, of wat die “milieuvriendelijke gewoonten” precies zijn, maar je hoeft geen genie te zijn om een paar gefundeerde gissingen te doen.

En terwijl wij ons geconcentreerd hebben op de individuele koolstofvoetafdruk tracker, is iets anders dat Evans later in het panel zegt net zo interessant:

“Het derde ding, wij noemen het “Green Travel”. Wij hebben dus binnen ons bedrijf iets dat AMAP heet – een bedrijf voor cartografie, denk aan Google Maps of Ways – plus reisbestemmingen. Dus wat wij de mensen gaan laten doen is, allereerst, de beste en meest efficiënte route berekenen en ook de meest efficiënte vorm van vervoer. En dan, als zij van die aanbevelingen gebruik maken, geven wij hun bonuspunten die zij elders op ons platform kunnen inwisselen. Zij worden dus gestimuleerd om het juiste te doen, ook al krijgen zij de kans om het verkeerde te doen.”

  Geen satire: Von der Leyen krijgt Great Reset award uitgereikt

Laten we deze drie feiten dus eens samenvoegen. Het lijkt erop dat Alibaba momenteel apps heeft, in gebruik of in ontwikkeling, die:

 1. Reisroutes en -methodes in de gaten houden en gebruikers “belonen” voor het maken van de “juiste keuze”.
 2. De “koolstofvoetafdruk” van een individu kunnen volgen, met inbegrip van wat hij eet en waar.
 3. Gebruikers punten kunnen laten “verdienen” voor “milieuvriendelijke gewoonten”.

Zelfs afzonderlijk zijn deze functies al verontrustend genoeg, maar samen geven zij een zeer verontrustend beeld van de toekomst.

Combineer dat verder met wat wij weten van de reikwijdte van het bedrijf via zijn dochterondernemingen: Smart Cities, bankieren, dossiers van de gezondheidszorg, e-mails, internetactiviteit en nog veel meer.

Hoe lang duurt het nog voordat Alibaba besluit om andere “juiste keuzes” die niets met het milieu te maken hebben, te “belonen”? Zoals vaccinaties, bijvoorbeeld.

Hoe lang daarna beginnen zij onjuiste keuzes te bestraffen?

Zij hebben technisch gezien al toegang tot de gegevens die zij nodig zouden hebben om dit systeem te construeren. Het zou uiterst naïef zijn om niet te zien waar dit toe leidt.

En, natuurlijk, het zal niet alleen China zijn. Als Alibaba dit doet, dan zullen Google, Amazon, Apple en alle anderen niet ver achterblijven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Pfizer CEO kondigt traceerbare microchips in pillen aan om de “Nieuwe Wereld Orde” in te luidenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDuitse minister: Opheffing sancties tegen Rusland ondenkbaar ook al sterft een deel van onze bevolking de hongerdood
Volgend artikelOekraïense regering dient wetsvoorstel in om officieren in staat te stellen zich overgevende Oekraïense legertroepen te doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Net naar de markt geweest en alles lekker CONTANT betaald. Niks tracking, niks CO2 fakegezeik. En de telefoon lag fijn THUIS. Ik werk “het systeem” tegen waar ik kan, opgelazerd met dat psychopatische gedoe met alles en iedereen maar willen volgen en sturen. Ik heb zo’n ongelooflijke pesthekel aan al die idioten daar in Davos en 99% van onze politieke puppets. Ik kots erop.

 2. Tussen 23 en 26 mei is het WEF bijeen in Davos, ook deze week gaan in Geneve 194(?) landen een verdrag ondertekenen waarbij de WHO (o.l.v. ubercrimineel Tedros) verregaande bevoegdheden overgedragen krijgt van de lidstaten om een p(l)andemie te kunnen bestrijden. In 2005 heeft de WHO de criteria om over een pandemie te mogen spreken aanmerkelijk versoepeld en in Basel is sinds 1930 de BIS (Bank of International settlements) gevestigd, de moeder aller centrale banken.
  M.a.w. de cabal/ Deep State/ the Cult/ Novus Ordo Seclorum zet deze week Zwitserland op kaart, als dat geen toeval is.

 3. Wij kunnen een eigen organisatie beginnen die 10 bomen plant voor elke WEFfer die omgelegd wordt. Dat gaat pas werkelijk de planeet redden.

  • Geen massale bomenkap heeft pas nut. Van die fakeleugen van “bomen planten” kots ik. Totale ontbossingen nu en dan wachten tot die sprietjes over 30-40 jaar ooit bomen worden??? Fuck off met die leugen

   • Esdoorns zijn met 10 jaar redelijke bomen.
    Je moet ergens beginnen.
    In mijn regio zijn door NATUURMONUMENTEN heel veel bomen gekapt.
    Zeg je donateurschap op bij natuurmonumenten.!!!!!!
    Groet, Jema

    • Die schoftenbende heb ik nooit gesteund.

     Ik verdedig dag in dag uit de 89-109 jaar oude bomen op onze percelen…die pracht krijgbje met aangeplante rijen k.esdoorns nooit.

     Mafterts!!!

 4. En dat terwijl DE oplossing heel simpel is:

  https://stichtingvaccinvrij.nl/amazing-polly-ik-weet-hoe-we-ze-kunnen-raken/

  Zelf gebruik ik een simpele prepaid mobiele telefoon zonder abonnement, gps en internet.
  Zo heb ik van niets en niemand last en niemand kan mijn privé gesprekken afluisteren want dat gebeurt nog al eens, want laatst had ik het met iemand over een bepaald onderwerp en de dag later werd zijn mailbox met doelgerichte reclame overstelpt. Dat kan enkel gebeuren door zijn mobiel, die ‘meeluistert’.
  Luister dus goed wat Polly verteld, zij heeft 100% gelijk.

 5. Heb er maar een ding op te zeggen ,KOM IN OPSTAND EN KNUPPEL DIT TUIG NEER ANDERS BEN JE TE LAAT.
  Begin in DEN HAAG.
  Ongelovelijk dat dit stront bestaat en we doen er niets aan alleen maar bla bla .
  Richt een leger op en ik ben voor aan
  Maak schoon schip met dit tuig

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in