Op 9 juli berichtte de krant met de grootste oplage van Groot-Brittannië, de Daily Mail, dat Oekraïense functionarissen geloofden dat Oekraïne “meer dan 20.000 slachtoffers per maand leed;” en, momenteel: “worden er dagelijks 200 troepen gedood en 800 gewond.” Bovendien bestond er: “de vrees dat de ware omvang van de verliezen wordt onderschat.” schrijft William Walter Kay.

Deze slachtoffertelling strookt met een Axios bericht van 15 juni, waarin de hoofdonderhandelaar van Oekraïne en topadviseur van Zelensky, David Arakhamia, geciteerd werd, die zei:

“In de Donbass-regio in Oost-Oekraïne worden dagelijks tot 1.000 Oekraïense soldaten gedood en gewond, met gemiddeld 200 tot 500 doden en nog veel meer gewonden…” (Axios).

Half juni zei JCS voorzitter Generaal Milley, toen hem gevraagd werd naar een dagelijks Oekraïens slachtofferrapport van 100 doden en 300 gewonden, dat dergelijke cijfers “in de buurt van onze schattingen lagen.” Milley wilde niet zeggen of dit een lage schatting was. Dat was het wel.

Arakhamia’s terughoudende begrenzer was “in de Donbass.” Er wordt ook gevochten ten noorden en zuidwesten van de Donbass; terwijl Russische raketten overal in Oekraïne slachtoffers maken.

Niettemin zijn de artikelen van Axios en Daily Mail voorbeelden van de waarheid over Oekraïense slachtoffers die langs de censoren glipt. Deze waarheid bevestigt de Russische schattingen. Half juli schatte een woordvoerder van de met Rusland geallieerde Donetsk Republiek de Oekraïense slachtoffers op: 50.000 doden, 150.000 gewonden.

Deze slachtoffertelling is geloofwaardig, aangezien slechts één tegenstander in deze oorlog een zeemacht bezit, terwijl het inzetgebied 2700 kilometer Zwarte-Zeekust omvat. De Oekraïense zeemacht heeft dag één niet overleefd. De Russen hebben twee schepen verloren.

  Moskou vreesde voor 'vervolging' van Carlson - Kremlin

Dit aantal slachtoffers is geloofwaardig, aangezien slechts één opponent een luchtmacht heeft; en die luchtmacht is de op één na machtigste ter wereld. De belangrijkste 14 luchtmachtbases van Oekraïne behoorden tot de 800 doelen die op de eerste dag zijn weggevaagd. De Russen hebben tot nu toe 16 luchtmachtbases en 260 vliegtuigen vernietigd. De verliezen aan Russische vliegtuigen blijven in nevelen gehuld, maar kunnen nauwelijks een schrammetje vormen op hun gevechtsklare inventaris van 1.100 gevechtsvliegtuigen en 137 strategische bommenwerpers.

Hoewel de Russen kunnen bogen op een reeks in de lucht gelanceerde precisiemunitie, zijn de Kalibr kruisraketten hun wapen bij uitstek. De meest ingezette Kalibr, de 3M-54, heeft een 7 meter lang buizenframe en een turbojetmotor. 3M-54’s vliegen met een snelheid van Mach 0,8, maar versnellen tot Mach 3 vóór de inslag. 3M-54’s kunnen ook vanaf schepen of onderzeeërs gelanceerd worden; en kunnen gebouwen op 1.500 kilometer afstand raken met raketkoppen van 450 kilo. Kalibrs hebben honderden Oekraïense munitiemagazijnen, legerkazernes enz. opgeblazen.

Maar niet de raketten, maar de houwitsers zijn de grimmige maaier van deze oorlog. Terwijl de artillerie sinds Napoleon “koning van de strijd” is geweest, debuteert in de Russisch-Oekraïense oorlog een historisch huwelijk tussen houwitsers en drones.

De Russische Krasnopal artilleriegranaten (meestal afgevuurd uit gepantserde gemotoriseerde MSTA 152-mm houwitsers) worden met een laser naar hun doel geleid door rondzwervende drones. Raketgestuurde Krasnopals kunnen stilstaande gevechtstanks raken op 40 kilometer van de lancering. Hun 7-kilogram raketkoppen schieten recht op hun prooi af, waarbij pantserdoorboring gegarandeerd is.

Hoewel Krasnopals honderden militaire voertuigen hebben vernietigd, zijn ook zij niet de voornaamste weduwemaker van deze oorlog. Die eer komt toe aan ouderwetse 152 mm granaten, gekoppeld aan nederige Orlan-10 drones.

  NAVO's Stoltenberg muteert in een Poetin-aanhanger

De Orlan-10, misschien wel de meest eenvoudige van de 30 drones van Russische makelij, gebruikt een op benzine lopende zuigermotor om een enkel propellervliegtuig met een spanwijdte van 2 meter aan te drijven. Orlan-10’s vertrouwen op katapulten met rubberbanden voor de lancering en parachutes om te landen. Orlan-10’s hebben GPS-systemen van Amerikaanse makelij en kant-en-klare camera’s van Canon aan boord. Niettemin blijven de Orlan-10’s 16 uur lang in de lucht op een hoogte van 5 kilometer, terwijl zij real-time gegevens doorgeven aan communicatiecentra op 600 kilometer afstand.

Typische “gevechten” in de frontlinie bestaan uit Orlan-10’s die videobeelden van Oekraïense troepen terugsturen naar Russische communicatiecentra, die vervolgens de coördinaten doorsturen naar batterijen van vier MSTA-houwitsers. De MSTA’s begeven zich dan in vuurposities tot op 25 kilometer van de gesignaleerde Oekraïners. Binnen een minuut vuren de MSTA’s gelijktijdig elk 6 granaten af, alvorens weg te rijden om de tegenartillerie te ontwijken. Elke ronde draagt een scherven, of brandbom, van 45 kilogram. Het Russische Informatiebureau verhaalde onlangs van een dag waarop 157 van dergelijke “gevechten” plaatsvonden. De Russen leden nul slachtoffers.

Omstreeks dag 150 beweert Rusland vernietigd te hebben: 4.141 gevechtstanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen; 4.453 ongepantserde militaire voertuigen; 3.176 artilleriestukken en mortieren; 762 meervoudige lanceerraketsystemen; 1.589 drones; 144 helikopters; en 357 luchtafweersystemen.

Dit aantal is gelijk aan al het materieel dat het Oekraïense leger in deze oorlog heeft gebracht. Hetzelfde kan gezegd worden van de verwoesting die de luchtmacht en de marine van Oekraïne hebben ondergaan. Zonder de giften van de NAVO zouden de Oekraïners nu met stenen gooien.

  Verpletterende Russische raketaanval op Lviv - Een van de grootste trainingscentra in Oekraïne met Kalibr geraakt

Bij het begin van de oorlog hadden de Oekraïense generaals het bevel over 250.000 manschappen. Het aantal slachtoffers nadert nu dit getal. Een miljoen nieuwe soldaten zijn in dienst genomen en er zijn plannen om er nog eens 2 miljoen bij te persen. Alle gezonde mannen van 18 tot 60 jaar zijn dienstplichtig. Inschrijvingsbeambten speuren stranden en parken af naar dienstplichtigen. Priesters klagen over inschrijvingsbeambten die na de zondagsmis voor de kerkdeur op de loer liggen. Een nachtelijk onderzoek in de bars van Kiev heeft 300 ontduikers opgeleverd.

Vanuit hun silo’s spuien Oekraïense mandarijnen hallucinante bombast. Op 18 juli verwierp de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmytro Kuleba vredesbesprekingen tot “nadat de Russen op het slagveld verslagen zijn.” De volgende dag zwoer onderminister van Defensie Volodymyr Havrylov de Russische Zwarte Zeevloot tot zinken te brengen en de Krim opnieuw te veroveren.

De regering van Oekraïne is geheel afhankelijk van buitenlandse, hoofdzakelijk Amerikaanse, fondsen. De Oekraïense regering heeft 16 politieke partijen verboden, waaronder de belangrijkste oppositiepartij, en de media van het land genationaliseerd. De Oekraïense regering lijkt vastbesloten om miljoenen Oekraïners in de houtversnipperaar te gooien. Natuurlijk is dit niet meer de regering van “Oekraïne”. Dit is een filiaal van de regering Biden, en die begaat kolossale misdaden tegen de mensheid.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

“De telefoon blijft maar rinkelen” – De ultrarijken van de wereld kopen in paniek bunkers voor DoomsdayVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Hunger Games” – dystopische filmficties zullen spoedig werkelijkheid worden
Volgend artikelThe New York Times bevestigt dat de Oekraïners hun vertrouwen in het leger aan het verliezen zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. De les die hieruit te leren valt is niet vechten op open terrein, en niet in grote groepen….voor de Russen zijn de Amerikaanse satellieten rond de aarde de grootste bedreiging, omdat alle info word gedeeld met de Oekrainers…je kunt dus stellen dat er in Amerika of Europa een hoofdkwartier is dat direct actief met de oorlog meedoet….informatie verschaffen is ook meedoen in oorlogsvoering….daar komt dus een weerslag op….

  Een toekomstige oorlog op lokaal niveau en tussen burgers en overheid moet om reden van drones in steden worden uitgevochten waarbij de communicatie en de stroomvoorziening moeten worden uitgeschakeld. Dan blijft er enkel de mogelijkheid over van gesloten en beperkte communicatie. Via een app elkaar informatie geven is je gegevens met de vijand delen…..in Afghanistan zijn de mobiele telefoonmasten bijna nooit doelwit geweest, iedereen had er belang bij en op afstand konen individuen worden geïdentificeerd….

  De beste en meest zekere methode om oorlog te voeren tegen een grote vijand is via kleine sabotage acties en het laten opmaken van voorraad en budget….en ondertussen angst zaaien op lange termijn…wat de hier ingehaalde IS lui dus dagelijks doen, of dacht u dat autobanden iets was voor enkel de jeugd of een psychiatrisch geval?

  Brandstichting en vergiftiging van voeding zijn twee zaken die in stilte onze wereld aanvallen, en waar overheid liever de schade door burgers laat voortduren dan het beleid te wijzigen….
  Reken maar dat er voedsel word vergiftigd door onze moslim broeders, zeker onrein voedsel waarvan men weet dat een gelovige moslim ze nooit zal eten en anders straf verdient…..win/win…: selectieve vergiftiging waarbij de doelgroep vast ligt…eigenlijk is eten kopen een groot risico geworden sinds we de islam binnen hebben gelaten….

  Brandstichting wist vaak alle sporen en word meestal later ontdekt, als de dader al weg is….chemische branden zijn bovendien zo eenvoudig dat lucifer of aansteker niet nodig is en er feitelijk dus geen bewijs bij de dader kan worden gevonden….jonge noord afrikaantjes hier geboren en gepaspoort die bij de action of elders aanmaakblokjes kopen zijn geen liefhebber4s van barbecue maar de kans dat een auto of wat diezelfde nacht in de brand gaat is groot…..de eenvoud van een aanmaakblokje bij een autoband leggen en aansteken lukt de meeste lieden op 3 jarige leeftijd al….de rest voegt zichzelf….zo eenvoudig is het…..en je eigen gemeente helpt door uit bezuinigings overwegingen de straatverlichting te halveren of gewoon uit te doen….woningovervallen zijn trouwens de volgende trend, als de pin automaten te moeilijk worden of gewoon verdwijnen…..misdaad stopt niet door een doelwit weg te nemen, het verplaatst zich naar de volgende meest kwetsbare sector, meestal de burger thuis….altijd zo geweest….de overheid en de banken weten dit donders goed, maar toch proberen alles digitaal te maken qua betalingen….de zware misdaad gaat gewoon meer de wijk in….wat dan met camera bewaking word “tegengegaan”…..en dus specifieke misdaad zoals gedwongen prostitutie en afpersing in de hand werkt…..iedere stap naar digitalisering geeft meer onveiligheid dan er nut van is….en de overheid, het zal ze een worst wezen, als ergens maar de belasting kan worden geheven…of de boete voor een misdaad worden geïnd. O, wist u nog niet…? Misdaad word straks bestraft via een boete systeem, waarbij een dader een boete krijgt via de app en die moet betalen of word opgehaald. Hoe rijker je bent, hoe meer je kan afkopen…..uw verkrachter uit de villa wijk loopt langer rond dan die uit de bijstand….in Engeland voor kleine misdrijven al een methode….de dader niet aanhouden maar direct via e mail of app beboeten….

  Het is nog even wachten op de 5 liter chloor en de 5 liter zoutzuur die door je brievenbus je huis worden ingegoten, vrij verkrijgbaar vanaf elke leeftijd….er vormt zich dan mosterdgas en dat is zeer onprettig….zeker als het je in je slaap treft….zo kwetsbaar zijn we en zoveel is de haat tegen alles niet islam….of gewoon blank. Ook een vorm van terreur waar we nog mee te maken krijgen…..

  Er tegen iets doen is mogelijk, maar preventief maatregelen nemen is en blijft passief en kan dus wel een verschil maken. voor alles is een oplossing. De rijkeren zullen beschermd gaan wonen, maar uiteindelijk is totaal verval het enige dat overblijft. Verval en steeds meer onveiligheid door structureel wanbeleid.

 2. Ach wat maakt het uit de meeste gevluchte Oekrainers zijn vrouwen die in Nederland verblijven in hotels en ja zelfs het gouvernement in Maastricht neemt vluchtelingen op zo gek en gehersenspoeld zijn provinciale bobo’s geworden…..Ook de burgemeester vrouw van Maastricht is een takkewijf die denkt dat ze de stad moet aanvullen met veel vluchtelingen Zelenski wordt door de schurken in e EU en in Den haag geprezen als een held omdat hij meewerkt aan zijn jonge kind soldaten werving die in de gehaktmolen terecht komen zoals ook Hitler dat deed tijdens zijn laatste stuiptrekkingen in………..jawel de Oekraine…. Zelenski heeft dat van hem overgenomen omdat Zelenski waarschijnlijk van hen afstamt!? Al met al loopt deze oorlog af zoals in Afganistan waar de Russen met de staart tussen hun benen afdropen maar met achterlatend een arm vernietigt land en honderdduizenden doden Dat alles in de Oekraine is de schuld van de bandieten en schurken die in Brussel de bevelen van Biden opvolgen……Rutte de grootse sukkel, die stuurt voor miljoenen wapens naar de Oekraine op dit conflict op peil te houden waar dagelijks honderden jonge mannen sneuvelen om verzet te bieden tegen de grootmacht Rusland Ook de Duitse grootse pinokkio Scholz werkt er aan mee en gebruikt miljarden om wapens aan een schurk te leveren als wraak, dat de Russen hen tijdens de WO 2 vernietigd en vernederd hebben

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in