Illustratie van een planetair zonnescherm dat het licht van de zon gedeeltelijk blokkeert. (Afbeelding credit: Planetary Sunshade Foundation)

Een groep wetenschappers heeft voorgesteld om een gigantisch ruimtescherm te bouwen om de opwarming van de aarde tegen te gaan en de aarde te beschermen tegen zonnestraling.

Deze megastructuur, die maar liefst 4 miljoen vierkante kilometer beslaat en bedoeld is om “klimaatverandering” tegen te gaan, zou zich ongeveer 1 miljoen kilometer van de aarde bevinden, in een gebied dat bekend staat als het Zon-Aarde Lagrange-1 punt, volgens The Messenger, een nieuwswebsite die in mei werd gelanceerd, schrijft Andrew Jose.

Het punt markeert het gebied tussen de zon en de aarde waar de gecombineerde zwaartekracht van de ster en de planeet een evenwicht creëert waardoor een ruimteschip kan worden “geparkeerd”, aldus Space.com.

Na installatie zou de structuur de hoeveelheid hitte van de zon die door broeikasgassen op de aarde wordt vastgehouden, kunnen verminderen door het zonlicht naar de ruimte af te buigen, aldus Space.com.

Volgens The Messenger is het echter onduidelijk hoe zo’n zonnegordijn het licht dat de aarde van de zon ontvangt zou beïnvloeden en of het blokkeren van zonlicht dat naar de aarde gaat onverwachte gevolgen zou hebben.

Het idee wordt voorgesteld door wetenschappers die deel uitmaken van de Planetary Sunshade Foundation, een groep waarvan haar website verklaart dat “de klimaatverandering steeds erger wordt”.

De hoeveelheid waarmee de temperatuur op aarde zou dalen als de structuur eenmaal staat is “variabel, afhankelijk van hoe lang het duurt om de koolstofuitstoot te stoppen, hoe snel koolstof uit de atmosfeer kan worden verwijderd en of de samenleving de opwarming van de aarde gedeeltelijk wil beperken of de pre-industriële temperaturen wil herstellen”, noteerde Planetary Sunshade Foundation onderzoeksdirecteur Liz Scott op in een rapport uit 2022.

  Hoe Greta Thunberg wordt misbruikt voor klimaatpaniekzaaierij

Wijzend op de zonnezeiltechnologie – het gebruik van reflecterende zeilen om een ruimteschip door de ruimte voort te stuwen met behulp van zonlicht – gelooft de stichting dat het “snelle” tempo van de technologische ontwikkeling in ruimtelanceersystemen de kosten van “het snel de ruimte in sturen van materialen en mensen heeft verlaagd, waardoor de reikwijdte van wat mogelijk is, is veranderd”, meldde The Messenger.

Volgens de website van de Planetary Sunshade Foundation zijn er twee opties voor de bouw van het planetaire zonnescherm.

Tijdens de eerste fasen zou het project gebouwd kunnen worden met behulp van op de aarde gelanceerde architectuur, aldus de website van de groep.

In de laatste fasen zou de bouw in de ruimte kunnen plaatsvinden met behulp van grondstoffen die ook uit de ruimte worden gehaald, waaronder die van “de maan of asteroïden nabij de aarde”, aldus de website van de stichting.

“Een project van deze omvang heeft invloed op de technologie die wordt gebruikt om het te bouwen. We kunnen beginnen op de schaal die we kunnen, en gaandeweg leren hoe we een zonnescherm moeten bouwen,” aldus de stichting.

Het door de Planetary Sunshade Foundation voorgestelde zonnescherm is niet het enige project dat klimaatverandering wil tegengaan door de zon te blokkeren.

Geoengineering – een soortgelijk project dat wordt gesteund door technomiljardair Bill Gates – heeft als doel delen van de zonnestraling die op de aarde afkomt te blokkeren door deeltjes in de stratosfeer te sproeien, aldus het tijdschrift Forbes.

Het doel van het sproeien van dergelijke deeltjes in de atmosfeer is om een koelend effect op de temperaturen te bewerkstelligen – een effect dat toevallig ook het onderwerp is van de sciencefictionfilm “Snowpiercer” uit 2013, die momenteel op Netflix wordt vertoond.

  Dr. Colemnan: Meest voorkomende leugens verteld door klimaatveranderingspsychopaten

Volgens een rapport van het Witte Huis dat in juli werd gepubliceerd, staat de regering Biden er bovendien voor open om te kijken naar de verandering van zonlicht dat de aarde bereikt als mogelijke oplossing om de temperatuur op aarde te verlagen, meldde Politico.

“Een onderzoeksprogramma naar de wetenschappelijke en maatschappelijke implicaties van zonlichtmodificatie (SRM) zou beter geïnformeerde beslissingen mogelijk maken over de potentiële risico’s en voordelen van SRM als onderdeel van het klimaatbeleid, naast de fundamentele elementen van beperking van broeikasgasemissies en aanpassing”, aldus het rapport van het Witte Huis.

“SRM biedt de mogelijkheid om de planeet aanzienlijk af te koelen op een tijdschaal van enkele jaren.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

KLIMAAT DOSSIER

Honderden klimaatwetenschappers eisen onmiddellijke stopzetting van Bill Gates’ genocidale “zonnestralen verduistering”-projectVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelErnstige inflammatoire aandoeningen van het spier-skeletstelsel na mRNA-vaccins. Koreaanse studie bevestigt alarm van Segalla en McCullough. Ook over gevaren voor het hart
Volgend artikel#BringItBack: De campagne om de Guillotine te herstellen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Ik denk liever dat de hersenen van die zogenaamde wetenschappers dringend afkoeling nodig hebben. Stuur ze allemaal naar het VOSTOK onderzoeksstation in antartica voor 1 jaar en laat hun dagelijks vrij rondlopen tussen de pinguins waar ze hun gedrag kunnen bestuderen. Zelfs als het daar min 60 is.

 2. Kom op mensen, in het heliocentrische model draait de aarde met 670000 km per uur om de zon.. moet dit scherm mee draaien? Hoe dan. Dit hele verhaal is bedoeld om ten eerste de klimaat problemen bestaansrecht te blijven geven en ten tweede het onzinnige heliocentrische model te blijven installeren in onze geest.
  Globalistisch gefinancierde onzin.

  • Theoretisch is het wel mogelijk om op het lagrange-1 punt iets te installeren dat netjes even snel rond de zon draait als de aarde. Een geostationaire baan maar dan rond de zon. Maar het is inderdaad gewoon weer een dom idee om zogenaamd de ernst van de situatie te versterken.

 3. De tekenen van Horus-aanbidding onder de alias van de zonnegod Ra

  “In toegepaste magie werd het “magische vierkant van de zon” zelf in de oudheid geassocieerd met het binden of losmaken van de zonnegod Apollo/Osiris en was het beroemdste van alle magische hulpmiddelen omdat de som van elke rij, kolom of diagonaal gelijk is tot het getal 111, terwijl het totaal van alle getallen in het kwadraat van 1 tot 36 gelijk is aan 666.”

  Nog een opmerkelijke observatie is dat de occulte Engelse gematria van RAREARTH 127 (RAS) is. Dit verder oplossen als de som van de cijfers: 1+2+7 = 10. Dit getal signaleert de IO, als zon of Helios en het Romeinse cijfer X, het merkteken van de zonnegod.

 4. De Amerikanen kunnen nog geen mensen naar het internationaal ruimtestation krijgen laat staan op de maan 😂 hoe denken ze dit ooit voor elkaar te krijgen 😂.

 5. Wat een geouwehoer toch altijd… alles om afleiding te geven aan wat er ECHT aan de hand is. Ga maar eens naar HAARP kijken en wat die uitvreet. En verdiep je ook eens in die ionosfeer en wat ze daar mee aan het uitspoken zijn. Daar zijn ze al vanaf 2006 mee aan het donderen, dat is zo’n 17 jaar. Hoe kan de zon in godsnaam ‘feller gaan branden’ in slechts 17 jaar op geologische tijd??? Tegelijkertijd ontstond er het larie verhaal over de CO2 via puppet Al Gore. En de zonne dit en de zonne dat en de vlammen en de poolshift, en het zwarte gat in de zon, etc. En ondertussen staan mensen te stampen in protesten. Tegen wat? Tegen ‘global warming’. hahaha. Iaw, alles wordt gedaan om toch maar vooral in de doofpot te houden wat er echt aan de hand is – EMF, dat verhit de boel. Elon Musk, je grote vrijheidsvechter, weet er ook alles van. Trap er niet in. Maar volg het nieuws een beetje over de ruimtevaart, begin bijv met spaceconnectonline.com.au en ga verder zoeken om de touwtjes te verbinden. Het gebeurt allemaal boven je hoofd. Kijk omhoog, Sammy.

  • Ja die kwestie rond HAARP. Het regent nu al een paar maanden aan een stuk onafgebroken door. Allemaal toch wel te toevallig. Dat HAARP complex zou eens vernietigd moeten worden. En wat te denken van die vliegtuigen die op grote hoogte gif uitspuiten (de bekende strepen in de lucht). Ik ben even vergeten hoe ze dat noemen.

 6. Hahaha 1 miljoen kilometer van de aarde. Hoeft niemand zich dus zorgen om te maken. Verder dan hooguit een paar duizend km is nog geen mens geweest, dus lekker latten l*llen die mongolen.

 7. Prachtig plan!
  1. hebben ze al werkende raketten of moeten we het eerst met Ome Vlad op een accoordtje gooien?
  2. 4 miljoen km2, dat wordt een boel CO2 om die zooi naar boven te krijgen.
  3. mooi raakvlak voor space junk komt die hele meuk zo de dampkring in voordat het klaar is.

 8. Ik moet aan Professor Lupardi denken, Lupardi was een gekke, kwaadaardige wetenschapper welke regelmatig voorkwam in de strip verhalen van Kapitein Rob met zijn zeewaardige zeilschip ‘De Vrijheid’ veel avonturen beleefde, Het Parool gaf de reeks stripverhalen uit tot 1966.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in