Foto ter illustratie

Na de dood van zijn moeder, vond Albert K. uit Wenen troost bij zijn vrienden. De politie was daar niet zo blij mee: wegens overtreding van de Coronaregels kreeg hij een gevangenisstraf.

500 Euro voor een omarming

“Omdat mijn vrienden me een schouderklopje gaven na de dood van mijn moeder tijdens de eerste lockdown, heeft de politie ons streng gestraft wegens de ontbrekende afstand”, zegt de gestrafte gepensioneerde aan het webportaal Heute.at.

Aanvankelijk zouden hij en zijn vrienden samen 500 euro moeten betalen, maar na een bezwaarschrift heeft de rechtbank de boete verlaagd tot 250 euro:

“Liever acht uur zitten dan de staat er geld voor geven…”

Corona-willekeur de schuldige voor het debacle

Maar toen kwam het OGH-besluit dat alle Corona-boetes illegaal waren. Er waren pagina’s en pagina’s met verslagen in de Oostenrijkse kranten en op de televisie.

Voor de gepensioneerde leek de zaak geregeld. Hij heeft in eerste aanleg geen beroep ingesteld tegen het vonnis. De zaak leek voor hem geregeld te zijn, tot afgelopen zaterdag:

“Plotseling stond de politie voor mijn deur en wilde me ter plekke afvoeren. Maar ik had een belangrijke medische behandeling voor de boeg, die ik onder geen beding kon uitstellen”.

De autoriteiten en de gepensioneerde kwamen uiteindelijk overeen dat hij op Paasmaandag om 7 uur ’s morgens in hechtenis zou worden genomen.

“Zelfs criminelen hebben het beter, zij krijgen tenminste een goed bed en niet alleen maar een harde stenen bank zoals ik”, klaagt de voorheen ongestrafte bejaarde over de omstandigheden in de gevangenis.

Dit is niet normaal meer! Coronapolitie stort zich op bejaarde vrouw en voert haar in tranen en handboeien af

Zweden als bewijs: lockdowns beschermen niemand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here