Controversieel door Bill Gates gefinancierd plan om zonnestralen te verduisteren schrijdt stilletjes voort

6

Een bizar klinkend plan om de aarde te redden, gefinancierd door vaccingoeroe Bill Gates, schrijdt stilletjes voort. Het plan – om de zonnestralen en hun impact op de aarde te dimmen – is naar verluidt allemaal in de naam van het helpen revitaliseren van het milieu, en dus het redden van de mensheid.

De miljardair-globalist is vastbesloten om de aarde te redden, ongeacht de kosten.

“Hoewel u misschien aandacht hebt besteed aan Gates’ inspanningen op het gebied van vaccinatie en lockdowns, heeft u misschien niet gemerkt dat een van de meest controversiële missies van Gates net groen licht heeft gekregen: een project dat zou helpen de zon tegen te houden”, schrijft Douglas Golden op Western Journal.

Reuters rapporteert dat het geo-engineering plan – een Harvard University project dat grotendeels door Gates wordt gefinancierd – “van plan is om een controversiële theorie uit te testen dat de opwarming van de aarde kan worden tegengehouden door deeltjes in de atmosfeer te spuiten die de stralen van de zon zouden weerkaatsen”.

Het persbureau meldt dat de Swedish Space Corporation al stappen heeft gezet in het uittesten van de theorie.

“Onderzoek in de open lucht naar het spuiten van kleine, zonreflecterende deeltjes in de stratosfeer, om de opwarming van de aarde te compenseren, is jarenlang geblokkeerd geweest door controverses – waaronder dat het de nodige bezuinigingen in het broeikasgas-programma zou kunnen eisen. In een kleine stap kwam het Swedish Space Corporation deze week overeen om de onderzoekers van Harvard aanstaande juni te helpen een ballon in de buurt van de Arctische stad Kiruna  te lanceren. Het zal een gondel met 600 kg wetenschappelijk materiaal 20 km (12 mijl) omhoog dragen”, rapporteert Reuters.

  Bill Gates onthult zijn plannen voor 2023 - hij gaat door met het "verbeteren" van de wereld

Men haalt ook het tijdschrift Nature aan, dat het plan in begrijpelijkere termen uiteenzet.

“Het idee is simpel: spuit een hoop deeltjes in de stratosfeer en ze zullen de planeet afkoelen door een deel van de zonnestralen terug in de ruimte te reflecteren. Wetenschappers zijn al in praktijk getuige geweest van het principe”.

“Toen de berg Pinatubo in 1991 op de Filipijnen uitbarstte, injecteerde ze naar schatting 20 miljoen ton zwaveldioxide in de stratosfeer – de atmosferische laag die zich uitstrekt van ongeveer 10 tot 50 kilometer boven het aardoppervlak. De uitbarsting creëerde een waas van sulfaatdeeltjes die de planeet met ongeveer 0,5 °C afkoelde. Gedurende ongeveer 18 maanden keerde de gemiddelde temperatuur van de aarde terug naar wat het was voor de komst van de stoommachine”.

Reuters meldt dat het plan in de “herfst van 2021 of de lente van 2022” verder kan gaan en “een kleine hoeveelheid … niet-giftig calciumcarbonaat stof in de atmosfeer zou vrijgeven” om de theorie te testen.

Het idee van geo-engineering is controversieel, terwijl milieuactivisten waarschuwen dat een dergelijk plan alarmerende gevolgen zou kunnen hebben.

“Er zijn verschillende problemen met dit plan, waarvan niet de minste is dat we niet weten wat de onbedoelde gevolgen zouden kunnen zijn. Maar voor milieuactivisten is het probleem dat het de opwarming van de aarde niet op de juiste manier oplost”.

Reuters meldt ook dat veel van de tegenstanders van het plan bang zijn voor een “glibberige helling in de richting van manipuleren van het klimaat”.

“Er is geen verdienste in deze test, behalve om de volgende stap mogelijk te maken. Je kunt niet een bom triggeren en zeggen: “Dit kan geen kwaad”, zegt Niclas Hällström, directeur van de Zweedse milieudenktank WhatNext?”, tegen Reuters.

  DONKERE DAGEN: Biden wil de zon blokkeren, en de gevolgen zijn veel erger dan aanvankelijk gedacht

Hällström voegt eraan toe dat hij bedenkingen heeft bij het concept voor het “potentieel om regenboogpatronen of gewasopbrengsten te veranderen”.

Lili Fuhr, die aan het hoofd staat van de afdeling internationaal milieubeleid van de Heinrich Böll Stichting in Duitsland, zegt dat het project, inderdaad, “een belangrijke politieke rode lijn overschrijdt”.

“Ze zullen niet stoppen bij dit kleine experiment. De reden is om grotere experimenten te krijgen”, legt ze uit.

Reuters meldt dat zowel Fuhr als Hällström zeggen dat het plan “een globaal 2010 verbod op geo-engineering in het kader van het VN-Verdrag inzake Biodiversiteit zou schenden”.

Jim Thomas, mededirecteur van de milieugroepering ETC Group, zegt dat hij en zijn collega’s ook tegen het idee zijn.

“Dit is zowel een experiment in het veranderen van sociale normen en het overschrijden van een grens als een wetenschappelijk experiment”, waarschuwt Thomas.

Linksgroene klimaatleugen ontmaskerd: De waarheid is dat we op weg zijn naar een nieuwe ijstijd

Vorig artikelDr. Fauci wordt gevaccineerd aan de linkerarm en klaagt over pijn aan de rechterkant?!
Volgend artikelGreat Reset: kleine huisjes gepromoot als oplossing voor de klimaatverandering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Die vent is zo gek als een deur.
  Daarnaast: hij wil conform de “great reset”de minus 80% mensen barium en aluminiumoxide de atmosfeer in spuiten.
  Dat heeft 2 gevolgen; adem je daar een paardeeltjes van in,blijven die in je longen zitten.
  Kom je in de buurt van electromagnetische straling, werken die als receptors en je gaat eraan dood.(5G, hoogspanningsleidingen)

  Kom je niet in de buurt ervan, wordt de kans op dementia en Alzheimer heel heel groot

 2. En stel nu eens dat al die doemdenkers – inclusief Bill – ongelijk hebben en er een koude periode komt? zijn we dubbel in de klos met zijn experimenten en krijgen we een extra koude periode. Wegblijven van deze idiotie Bill Gates!!

 3. oei, kerncentrales weg,kolencetrales weg,gascentrales weg dus binnenkort alles weg geen stroom dus geen zonlicht oei zonnepanelen geen nut meer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in