Congreslid: “Trump vreedzamer dan Democraten tijdens de BLM-hysterie”

0
764

Congreslid Matt Gaetz van Florida kraakt de dubbele moraal af die kenmerkend is voor de Democratische partij, die afgelopen zomer nog de gewelddadige bestormingen van de zwarte machtsbeweging BLM in het hele land prees – maar nu in plaats daarvan klaagt dat de duidelijke oproep van president Donald Trump aan zijn aanhangers om vreedzaam naar huis te gaan na de protesten bij het Capitool niet genoeg is geweest.

Voorafgaand aan Joe Biden’s formele benoeming in het Congres, bekritiseerde Gaetz wat hij ziet als een terugkerende hypocrisie in de Democratische partij.

“Vanochtend kondigde president Donald Trump aan dat demonstraties en protesten vreedzaam zouden worden gehouden. Hij was veel duidelijker in zijn vredesboodschap dan veel van de linkse extremisten en de plunderaars van de BLM deze zomer, toen we gewelddadigheden door het land zagen razen”, merkte Gaetz op onder toejuichingen en applaus van veel van het conservatieve publiek.

In verband met de uitroeping van Joe Biden als president verduidelijkte de Republikeinse senator onder meer zijn standpunt dat Joe Biden als president onwettig is omdat hij aan de macht is gekomen door de uitgebreide manipulatie van het kiesstelsel door de Democratische partij. Hij verklaarde ook dat hij en andere politici zich in het Congresgebouw hadden verzameld om te debatteren, de regels te volgen en te protesteren tegen onregelmatigheden in verband met de verkiezingen, iets wat de grondwet ondersteunt en waar zij het volste recht toe hebben. Bovendien wees hij erop dat er sinds 1985 geen republikeinse president meer is beëdigd zonder dat de Democraten eerst met alle beschikbare middelen en methoden hebben geprobeerd zijn toetreding te verhinderen – maar dat deze geen enkele betwisting van iemand anders dan van henzelf dulden.

Lees de volledige verklaring van Donald Trump over de vrijspraak in het impeachmentproces

“Toen we dit deden, werden we een hoop trieste verraders genoemd”.

“We moeten ons richten op de opbouw van de Verenigde Staten – niet op de afbraak ervan, en ik ben echt blij dat ik tenminste een dag lang mijn Democratische collega’s niet heb horen schreeuwen om de politie te ontmantelen”, ging hij verder met een venijnige uithaal naar de linkse liberalen die in verband met BLM-golf tijdens de zomer bepleitten dat de politie financiële resources moest worden ingetrokken of helemaal stopgezet.

De senator van Florida beschuldigde ook de Democraten ervan zelf ondemocratisch te handelen en wees erop dat de Democratische politici hebben voorgesteld de Republikeinse senatoren te vervolgen en misschien zelfs in de gevangenis te gooien voor hun relaties met de Trump-regering.

“Dat soort uitspraken maakt mensen boos, maar mensen begrijpen het concept van grondliggende rechtvaardigheid, en verkiezingen of competitie kunnen nooit als eerlijk worden aangemerkt als de deelnemers hieraan onderworpen zijn aan totaal andere regels”.

Gaetz’s laatste punt was dat de kiesman-stemmen van Arizona onwettig waren en dat de officiële uitslag van de verkiezingen moest worden afgewezen. Na urenlang debat werden het formele protest en de bezwaren van de senator van Arizona afgewezen.

“Russische atleten die bedriegen en steroïden gebruiken. verdienen het om van hun medailles te ontdoen, en staten die geen zuivere en eerlijke verkiezingen houden, moeten we ook van hun kiesmannen ontdoen”, donderde hij, waarbij hij opmerkte dat “verkiezingsfraude systematisch is geweest” – zoals dat Pennsylvania meer stemmen had dan stemgerechtigden.

Linkse lafaard steekt meerdere Trump-supporters neer: Proud Boys slaan hem in elkaar – politie kijkt toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here