Aaron Mostofsky buiten een van de deuren van de Senaatskamer, waar een vrouw door de politie werd doodgeschoten © YouTube

De groep demonstranten die de politie woensdag min of meer vrijwillig het Capitool van het Amerikaanse parlement binnenliet, wordt aangemerkt als extreemrechtse terroristen en een bedreiging voor de democratie. Maar meerdere van degenen die van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om het gebouw binnen te komen, lijken volledig ongeorganiseerd te zijn en in sommige gevallen lijden ze aan duidelijke verstandelijke beperkingen. Een van hen is Aaron Mostofsky, zoon van opperrechter Shlomo Mostofsky in het Hooggerechtshof van New York, en een ander heeft nauwe banden met de Antifa.

In de media worden de indringers omschreven als een groep “extreemrechtse activisten, aanhangers van white power met zuidelijke vlaggen, neonazistische groeperingen en aanhangers van de antisemitische samenzweringstheoretici QAnon”.

Democratisch congreslid Chuck Schumer heeft gezegd dat de groep zich woensdag bezighield met extreemrechts “binnenlands terrorisme”, dat president Donald Trump verantwoordelijk is en dat “terroristen” gestraft moeten worden met de zwaarste straf van de wet. Trump, van zijn kant, heeft gereageerd door de nederlaag in de presidentsverkiezingen te erkennen en vrijwillig de macht over te dragen aan de Democraat Joe Biden.

Gisteren merkten verschillende Amerikaanse media, waaronder een artikel in de prestigieuze Washington Post, op dat de hele bestorming min of meer een opgetuigd schouwspel leek te zijn, waarbij de politie in verschillende gevallen de demonstranten leek te helpen het Capitool binnen te komen en volledig passief was als ze eenmaal binnenwaren. Het optreden van de politie is vergeleken met dat in Charlottesville, Virginia, waar de door de Democraten gecontroleerde staatspolitie de situatie min of meer zodanig manipuleerde dat er maximale conflicten zouden ontstaan ​​tussen rechtse en linkse extremisten, terwijl de autoriteiten niet ingrepen, die vervolgens aan Donald Trump werd verweten.

Videobeelden op sociale media lijken nu te ondersteunen dat er woensdag in Washington iets dergelijks is gebeurd. Veel van de mensen die het gebouw binnenkwamen waren ogenschijnlijk mensen die niet georganiseerd waren en die bijna verbaasd leken te zijn dat de politie hen niet eens vertelde dat ze weg moesten gaan.

Volgens de New York Post is een van de meest prominente activisten die woensdag op televisie te zien was, geïdentificeerd als Aaron Mostofsky.

Mostofsky, die met een bontjas en een kogelwerend vest in het Capitool rondliep, is de zoon van de prominente New Yorkse opperrechter Shlomo Mostofsky, gevestigd in Brooklyn en een prominent profiel in een orthodoxe organisatie die tot een van de wereldreligies behoort. Zijn broer Nachman Mostofsky vertelt de krant dat zijn broer niets illegaals heeft gedaan en geen deel heeft uitgemaakt van een gewelddadige rel.

Toen Aaron Mostofsky zelf in het Capitool werd geïnterviewd, had hij duidelijke problemen om op een samenhangende manier uit te leggen wat hij daar deed. Een aantal van de andere leidende “terroristen” droeg ook bontjassen en velen wekten de indruk als rechtsextremisten te zijn verkleed.

Een van hen die zich had verkleed was de ultralinkse John Earle Sullivan, die vorig jaar werd gearresteerd voor bedreigingen en gewelddadige rellen tijdens een gezamenlijke Antifa- en Black Lives Matter-demonstratie. Burgerjournalist Andy Ngô heeft foto’s gepost op Twitter waar Sullivan zich voordoet als een Trump-supporter en en woensdag in het Capitool te zien was.

Taiwanezen publiceren Biden’s seksfilms terwijl hij crack rookt

Vorig artikelTrump supporters maken de balans op van 6 januari: “Dit gevecht is nog lang niet voorbij”
Volgend artikelCongreslid: “Trump vreedzamer dan Democraten tijdens de BLM-hysterie”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Hallo ik ben Jantje Goedgeloof en ik weet dat meneer Rutte goed voor ons bezig is en dat meneer De Mol ons prachtige info verstrekt en dat meneer Obama een lieve man is en dat mevrouw Merkel ons aller moeder is en dat meneer Gates over onze gezondheid waakt en dat meneer Zuckerberg zorgt dat al die complotdenkers ons niet bereiken met hun idiotie, want dat is het want dat zegt meneer Eerdmans ook en meneer Van Rossum zegt dat Trump een randdebiel is en dat Biden alles weer glad gaat strijken en dat er helemaal geen golf immigranten komt die alle blanken gaan vermoorden zoals in Zuid Afrika al gebeurt, zo en nu ga ik lekker verder slapen hoor, doei. Oh nee eerst nog De Domste Mens met op Van Rossum zien en dat Big Brother gebeuren, wie neukt en met wie? En dan morgen gezond weer op om in maart op de Moslim partij te stemmen omdat ik het zo zielig vind voor al die moslims die altijd zo slecht in het nieuws worden gebracht door die rechtse lummels, daarom stem ik uit protest straks op de moslimpartij, om hen te steunen, lekker puh! En oh ja BLM is heel goed hoor! En Antifa ook en Soros en alle miljardairs die de wereld gaan redden door alle mensen tot slaven te maken, dus, doei allemaal! Jantje Warhoofd

 2. Misschien een rare vraag, maar waarom worden mensen van wie 1 van de ouders toevallig een hoge functie hebben er altijd apart uitgelicht? Is zo iets dan onmogelijk?
  Misschien is het wel juist door zijn opvoeding dat ie zich anders gedraagt dan men zou verwachten.
  Als mijn pa nou arts zou zijn, zou het dan ook raar zijn als ik tegen dat covid vaccin zou zijn.
  Kinderen zijn toch geen 1 op 1 kopieën van hun ouders.
  Ik weet wel dat het grootste tuig bij mij school vaak ouders hadden die iets belangrijk deden ergens.

  • Het is toch ook wat met die joden.
   Die zitten ook echt overal bij en in.
   Nou weer een joodse activist, gekker moet het toch niet worden.
   Zo dadelijk nemen ze nog alle pizza tenten over, wat dan.
   Zo dadelijk blijven er alleen nog maar shoarma en patat zaken over.

  • Ik meen op de achtergrond ook nog enkele baptisten en protestanten te zien.
   Hou die ook maar goed in de gaten, die zitten ook overal in.

   • Dat joden kosjer pizzas gaan bakken moeten ze zelf weten. Maar joodse white power activisten? Hoe krijg je een proud boy aan het huilen… 🙂

    • Met die pizza bodem is het dan wel meteen afgelopen.
     Die worden dan voortaan van matzes gemaakt, je weet wel, die dunne keiharde en breekbare koekies.

   • We mogen aannemen dat Bill Gates als Jood verbonden is met de zionistische doelstellingen om deze planeet in bezit te krijgen. … Hij is daarmee dan een echte Jood in dienst van de nepjoden die zich wereldwijd uitgeven als de Jews en zich zelf en ons hebben wijdgemaakt dat zij de ‘uitverkorenen’ zouden zijn.
    BERTG IS DOMME KNEUS

    • Je weet toch wel wat er gebeurt met iemand die zich christen noemt.
     Die gooien ze zondag op de BBQ. Dat doen ze al eeuwen.
     De zaterdag gebruiken ze dan om je laten rijpen zo als bij wild.
     Dus kijk maar uit wat je beweert Edje.
     Anders komen ze je opzoeken als je nog ligt te slapen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in