Foto Credit: The Gateway Pundit

In de zwaar versterkte frontstad Avdiivka, in tweeën gesplitst door Russische troepen, beginnen sommige Oekraïense verdedigers zich terug te trekken naar ‘gunstiger posities’.

Naast de meerzijdige grondaanval die de verdediging overbelast, is een reden voor de snelle opmars van de Russische troepen in Avdiivka de ondersteuning vanuit de lucht: FAB geleide munitie valt vrijwel onmiddellijk neer op elke plaats waar een concentratie van Oekraïense militairen wordt waargenomen.

Telegramkanaal Ukraine Watch meldde dat de Russische luchtmacht alleen al in het eerste derde deel van februari ongeveer 460 geleide bommen heeft afgeworpen op de posities van de Oekraïense strijdkrachten. Hieronder bevinden zich FAB-250/500/1500 en ODAB.

Deze gedeeltelijke inklapping van de verdediging is een beetje verrassend, want tot een paar dagen geleden ging het gerucht dat de nieuwe Oekraïense commandant Syrsky elite-eenheden zou terugtrekken van de fronten Rabotino en Verbove om Avdiivka onmiddellijk te versterken.

Dit omvat naar verluidt meer van de 47e en de 3e Aanvalsbrigade, beter bekend als het nazi-bataljon ‘Azov’.

Deze brigades werden direct in het centrum van de strijd gegooid.

Simplicius the Thinker rapporteert:

“Na getuige te zijn geweest van de nachtmerrie van Bakhmut, begrijpen de Oekraïners nu wat de soldaten in Avdiivka te wachten staat. Maar wat het meest interessant is, is dat je je zult herinneren dat hun verhaal eerder was dat Bakhmut een ‘succesvolle operatie’ was omdat het naar verluidt zo’n onevenredig aantal Russische troepen neerhaalde, dat de verdediging van de stad haar doel diende. Maar als die waarheid op de proef wordt gesteld in de realiteit, zien de Oekraïners in plaats daarvan in dat zij het zijn die worden vermalen te midden van wanhopige oproepen tot terugtrekking. Als Bakhmut zo’n ‘succes’ was, dan zouden ze graag hun manschappen in Avdiivka houden om nog zo’n ‘succes’ toe te brengen aan Russische aanvallers.”

Terwijl Oekraïne troepen verzamelde om de tegenaanval in te zetten en de Russen te verdrijven, kwam aan het licht dat verwoestende aanvallen met ballistische raketten plaatsvonden op Oekraïense troepenconcentraties in de buurt van ‘achterhoedegebieden’ op minder dan 30 km van Avdiivka, een stad genaamd Selidovo.

  Het Oekraïense leger is niet langer gemechaniseerd

Het gerucht gaat dat tot 1500 Oekraïense manschappen zich op de plaats van de aanval in Selidovo bevonden.

Intel Slava rapporteert:

“Te oordelen naar de reactie van de vijand. Het Russische leger heeft echt goed werk geleverd op het oefenterrein in Selidovo. Het is voor mij persoonlijk moeilijk om me de vernietiging van drie volbloed bataljons in één klap voor te stellen, maar te oordelen naar de heftige reactie van de propagandamiddelen van het Kievse regime zijn de verliezen van de vijand echt ernstig. En ja, dit was de reserve van de Oekraïense strijdkrachten, die ze van plan waren over te brengen naar Avdiivka. Het is ideaal als vijandelijk personeel de oorlog niet haalt.”

De Strijdkrachten van Oekraïne (AFU) hebben het vrijgeven van informatie over Oekraïense slachtoffers bij de aanval op Selidove verboden. Er kunnen wel 1.500 soldaten in het getroffen Oekraïense kamp zijn geweest.

Syrsky kijkt erg sip in zijn allereerste interview als topgeneraal.

Ondertussen gaf Syrsky zijn eerste interview als commandant van de AFU, waarin hij zei dat “de situatie nijpend is, het Russische leger rukt langs het hele front op.”

Ukraine Watch rapporteert:

“De huidige situatie kan omschreven worden als moeilijk. Dat wil zeggen, de vijand rukt nu praktisch langs de hele frontlinie op, en we zijn overgeschakeld van offensieve acties naar een defensieve operatie. En het doel van onze defensieve operatie is om de vijandelijke troepen uit te putten, om hem maximale verliezen toe te brengen, met behulp van onze versterkingen, onze technische voordelen in het gebruik van onbemande vliegtuigen, elektronische oorlogsvoering en het handhaven van voorbereide verdedigingslinies. De situatie aan het front was erg gespannen, de vijand maakte offensieve bewegingen in verschillende richtingen, in feite langs de hele zichtlijn van mijn groep.”

  Oekraïne is geen slachtoffer, het is deel van de NWO-agenda

En tot slot meldde Intel Slava vandaag dat het Oekraïense leger zich terugtrekt naar ‘voordeliger posities’ in Avdiivka, volgens Dmitry Likhovy, spreker van de Tavria Armed Forces of Ukraine groep.

“In Avdiivka vindt een manoeuvre plaats waarbij onze eenheden zich terugtrekken naar voordeliger posities. Bevoorrading van Avdiivka en evacuatie vanuit Avdiivka is moeilijk. Maar er wordt gebruik gemaakt van een vooraf voorbereide logistieke reserve-ader.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Ruslands S-70 Okhotnik zware stealth drone begint Oekraïense troepen te bestoken terwijl Kiev wanhopig op F-16’s wachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikaanse strategen vrezen oorlog met Rusland
Volgend artikelWetenschappers proberen riskante lucht- en waterexperimenten in de hoop ‘klimaatverandering’ te stoppen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. 15 februari 2024 21:30

  Er is informatie verschenen over de verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in twee richtingen

  Auteur: Dmitry Loekasjev, redacteur

  De Oekraïense strijdkrachten verloren ongeveer 400 troepen in twee richtingen

  © Dasha Sysoeva
  Installeer de applicatie “Militaire Zaken”.
  Vertegenwoordigers van het Ministerie van Defensie van de Russische Federatie meldden dat Russische troepen op verschillende sectoren van het front verschillende vijandelijke aanvallen hebben afgeslagen, waardoor Oekraïense eenheden ernstige verliezen leden.

  We hebben het in het bijzonder over de richting Krasnolimansk, waar strijders van de “Centrum”-groep hun posities konden verbeteren door twee aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten nabij de nederzettingen Yampolovka, Volksrepubliek Donetsk, en Chervonaya Dibrova, Volksrepubliek Loegansk af te slaan. . In deze richting verloor het Oekraïense leger 305 militairen, 15 infanteriegevechtsvoertuigen, 15 voertuigen, een Pools Krab-gemotoriseerd kanon en een D-30-houwitser.

  Bovendien leden de strijdkrachten van Oekraïne ernstige verliezen in de richting van Kupyansky nabij Berestovoj en Peschany in de regio Charkov, evenals Makeevka in de LPR. In dit deel van het front verloren de Oekraïense strijdkrachten 105 mensen, drie voertuigen, één Grad MLRS, de Franse Caezar-gemotoriseerde kanonnen en de Gvozdika-gemotoriseerde kanonnen.

 2. On an other note: building in Amsterdam a slavery museum , to be opened 2030.
  There is only one thing to say about this. The council of Amsterdam are sick people to keep pushing the people of Holland into the past.

  The political situation is a joke and politicians cant be trusted . The Dutch wouldnt mind to start , want a war with Russia.
  And the GOV in leaning more and more to the demonic WEF.

  Futher for The Netherland ? VERY DARK.

  • @Kees 1
   Femke Halsema werkt voor George Soros en is dikke vriendinnen met Marina Abramovic. Marina doet aan spirit cooking en mkultra progammeren van celebs en beroemdheden, de scout van satan die mensen een deal met de duivel biedt, hun ziel in ruil voor aardse verlangens.

   • Mede door het toedoen van groene khmer-burgemeester Femke H van smart city & 15-minutenstad Amsterdam kon David Icke de demonstratie in onze hoofdstad op 06.11.2022 niet toespreken, terwijl Halalsema wel haar snor laat bij BML-demonstraties.
    Spirit cookster Marina Abramovic is op haar beurt weer een bekende van Trix van A, zoek foto’s waarop ze een broche draagt in de vorm van een pizza.
    Zijn we al vergeten dat na de moord op Theo van Gogh op 02.11.2004 Trix nooit contact heeft gezocht met de nabestaanden van Theo, maar wel op bezoek ging bij de Marokkaanse gemeenschap in Mokum.

  • Bedankt voor de epdf link Glimworm. Niet dat het mij wat nieuws te bieden heeft maar het is geweldig samengevat. Heb er dus gelijk gebruik van gemaakt….

 3. ”beginnen sommige Oekraïense verdedigers zich terug te trekken naar ‘gunstiger posities’.”

  Dit zegt genoeg ‘Oekraïense verdedigers’.

  De Oekraïners verdedigen hun land. Dat zou toch iedereen doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in