Columbia wetenschappers presenteren microscopische implanteerbare chip in injectienaalden

8
Chips in de punt van een injectienaald. Foto: Columbia Engineering

Elektronica in ons lichaam plaatsen zodat deze samen met de rode bloedcellen circuleert om biologische signalen te bewaken en in kaart te brengen, fysiologische functies te ondersteunen en te verbeteren, en ziekten te behandelen, is iets wat in de wereld van de geneeskunde steeds wenselijker wordt. Implanteerbare medische apparatuur transformeert de gezondheidszorg en verbetert de kwaliteit van leven voor miljoenen mensen, bericht inceptivemind.com.

Onderzoekers van Columbia Engineering hebben naar eigen zeggen ’s werelds kleinste enkel-chipsysteem gebouwd dat een volledig functionerend elektronisch circuit is met een totaal volume van minder dan 0,1 kubieke millimeter. Het systeem is zo klein als een stofmijt en alleen zichtbaar onder een microscoop.

Om dit te bereiken, gebruikte het team echografie om zowel het apparaat van stroom te voorzien als draadloos met het apparaat te communiceren. De kleine nieuwe chip kan via een injectienaald worden geïmplanteerd om de interne lichaamstemperatuur, bloeddruk, glucose en mogelijk nog veel meer te meten.

Gewoonlijk is kleine elektronica voorzien van radiofrequentie (RF)-modules voor het zenden en ontvangen van elektromagnetische signalen, maar deze golflengten zijn te groot om te kunnen worden gebruikt met zo’n klein apparaat. Ultrasone golflengten zijn daarentegen veel kleiner bij een bepaalde frequentie omdat de geluidssnelheid zoveel minder is dan de lichtsnelheid. Daarom heeft het team een piëzo-elektrische transducer ingebouwd die als een “antenne” fungeert om draadloos met het apparaat te communiceren en het van stroom te voorzien met behulp van ultrasone geluidsgolven.

In combinatie met een temperatuursensor met laag stroomverbruik om de chip om te vormen tot een temperatuursonde in reële tijd, zal het apparaat in staat zijn de lichaamstemperatuur te controleren naast de kleine temperatuursvariaties die verband houden met het therapeutisch gebruik van ultrageluid. Dit zou revolutionair moeten zijn voor de ontwikkeling van draadloze, geminiaturiseerde implanteerbare medische apparatuur die verschillende dingen kan waarnemen, in klinische toepassingen kan worden gebruikt en uiteindelijk voor menselijk gebruik kan worden goedgekeurd.

  Amerikaans ziekenhuis dreigt te sluiten vanwege COVID-19 vaccinatieplicht

“Dit is een mooi voorbeeld van ‘meer dan Moore’-technologie – we hebben nieuwe materialen geïntroduceerd op standaard complementaire metaal-oxide-halfgeleiders om nieuwe functie te bieden”, zegt teamleider Ken Shepard. “In dit geval hebben we piëzo-elektrische materialen direct op de geïntegreerde schakeling toegevoegd om akoestische energie om te zetten in elektrische energie”.

“Echografie blijft in klinisch belang toenemen naarmate nieuwe instrumenten en technieken beschikbaar komen. Dit werk zet deze trend voort”, voegt een teamlid Elisa Konofagou toe.

Op dit moment werd het proof-of-concept van het implantaat gedemonstreerd op levende muizen, waar het werd gebruikt voor ultrasone neurostimulatie. In het experiment werden tot zeven muizen tegelijk geïmplanteerd met intramusculaire injectie via een injectiespuit.

Het doel van het team is chips te ontwikkelen die met een injectienaald in het lichaam kunnen worden ingebracht en vervolgens met behulp van ultrageluid weer naar buiten kunnen communiceren, waarbij informatie wordt verstrekt over iets dat zij plaatselijk meten. De huidige apparaten meten de lichaamstemperatuur, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden waar het team aan werkt.

Bevestigd: traceerbare microchip kan worden geïnjecteerd met het Coronavaccin

Vorig artikelWereldgezondheidsorganisatie (WHO) eist wereldwijde bewaking, meer gezag over landen en miljarden aan financiering
Volgend artikelCOVID-19 vaccins: risico op overlijden reeds bekend bij vaccinatie kalveren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

  1. Je kan deze techniek heel nuttig inzetten bij mensen die het nodige mankeren waarbij ze continue gecontroleerd en bewaakt moeten worden.
    Maar daar zal het wel weer niet alleen voor ingezet worden.
    De toepassingen die je kan bedenken zijn talloos in een zieke geest

  2. Begin van het absolute einde komt steeds meer in zicht. In zo’n ding kan beslist ook een aan/uit knop geïntegreerd worden.

  3. Mijn gezondheid loopt in de pas met mijn immuunsysteem. Het is mijn verantwoordelijkheid; daar heeft de medische wereld niets mee te maken. Dit injecteren van chips is weer een zóveelste stap op weg naar totalitaire controle.
    De overheid heeft kennelijk geen vertrouwen in mijn Immuunsysteem. De techniek biedt controle…. Toch heb ik van overheidswege nog nooit een goed integraal verhaal gezien dat in de buurt komt van een bruikbaar verhaal over maakbaarheid van gezondheid. Helaas verdient het systeem alleen maar meer met ‘onze’ ongezondheid; daarom is de overheid nooit te vertrouwen.

  4. Ik ben nooit ziek. Verder heeft er ook nog nooit een dokter geopperd om een preventief bloedonderzoek te doen. Het laatste bloedonderzoek heb ik zelf moeten aanvragen afgelopen maart. Wat bleek, laag in de vitamine D. Ja wat wil je na een jaar binnen zitten. Punt is, had il dit zelf niet aangevraagd had ik er nog steeds niks aan kunnen doen. Waarom maken ze zich nu dan opeens wel zorgen. Dubbele agenda daar kun je gif op nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in