Artsen en gezondheidsdeskundigen uit de hele wereld hebben een nieuwe oproep gedaan om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie stop te zetten en waarschuwen dat de technologie een existentiële bedreiging vormt voor de mensheid.

Hun waarschuwing volgt bijna een maand nadat technische deskundigen ook al waarschuwden dat AI de vernietiging van de mensheid kan veroorzaken en dat de ontwikkeling ervan moet worden verboden, schrijft Niamh Harris.

Volgens een team van medische professionals en deskundigen op het gebied van wereldwijd gezondheidsbeleid zijn er drie manieren waarop de AI de mens zou kunnen uitroeien.

De Mail Online meldt:

Ten eerste is er het risico dat AI autoritaire tactieken zoals surveillance en desinformatie zal helpen versterken. Het vermogen van AI om snel enorme datasets bestaande uit persoonlijke gegevens op te schonen, te organiseren en te analyseren, met inbegrip van beelden die zijn verzameld door de steeds alomtegenwoordiger wordende aanwezigheid van camera’s, zou het volgens hen gemakkelijker kunnen maken voor autoritaire of totalitaire regimes om aan de macht te komen en te blijven.

Ten tweede waarschuwt de groep dat AI massamoord kan versnellen via het uitgebreide gebruik van Lethal Autonomous Weapon Systems (dodelijke autonome wapensystemen), oftewel LAWS.

En tot slot maken de gezondheidsdeskundigen zich zorgen over de mogelijkheid van ernstige economische verwoesting en menselijke ellende, wanneer miljoenen mensen hun broodwinning verliezen aan die hardwerkende bots. Prognoses van de snelheid en omvang van het banenverlies als gevolg van AI-gestuurde automatisering”, aldus de auteurs, “variëren van tientallen tot honderden miljoenen in het komende decennium.

Dat commentaar komt slechts enkele weken nadat meer dan duizend wetenschappers, waaronder John Hopfield van Princeton en Rachel Branson van het Bulletin of Atomic Scientists, een brief ondertekenden waarin zij opriepen tot stopzetting van AI-onderzoek vanwege vergelijkbare zorgen.

  Het echte globalisten 'brein' achter de Great Reset: 'Profeet' Jacques Attali

Natuurlijk vormen de huidige op tekst gebaseerde AI-hulpmiddelen, zoals OpenAI’s ChatGPT, niet bepaald de apocalyptische bedreigingen die deze gezondheidsbeleidsdeskundigen in gedachten hebben.

De deskundigen – onder leiding van een arts van het International Institute for Global Health van de Universiteit van de Verenigde Naties – zeiden dat hun ergste waarschuwingen golden voor een zeer geavanceerde en nog steeds theoretische categorie van kunstmatige intelligentie: zelfverbeterende AI voor algemeen gebruik, of AGI.

AGI zou beter in staat zijn om echt te leren en zijn eigen code aan te passen om het brede scala aan taken uit te voeren waartoe momenteel alleen mensen in staat zijn.

In hun commentaar stellen de gezondheidsdeskundigen dat een dergelijke AGI “in theorie zou kunnen leren om alle beperkingen in zijn code te omzeilen en zijn eigen doeleinden te gaan ontwikkelen.

Er zijn scenario’s waarin AGI een bedreiging zou kunnen vormen voor mensen, en mogelijk een existentiële bedreiging,” schrijven de deskundigen, “door opzettelijk of onopzettelijk direct of indirect schade te veroorzaken, door mensen aan te vallen of te onderwerpen of door de systemen te verstoren of hulpbronnen op te gebruiken waarvan wij afhankelijk zijn.

Hoewel een dergelijke bedreiging waarschijnlijk nog tientallen jaren op zich laat wachten, hebben de deskundigen op het gebied van gezondheidsbeleid in hun commentaar, dat vandaag is gepubliceerd in het tijdschrift BMJ Global Health van de British Medical Association, de talloze mogelijkheden voor misbruik van de huidige AI-technologie uiteengezet.

De auteurs beschrijven bedreigingen voor “democratie, vrijheid en privacy” en beschrijven hoe overheden en andere grote instellingen de complexe taken van massasurveillance en online digitale desinformatieprogramma’s zouden kunnen automatiseren naar AI.

  Gelijktijdige deflatie en hyperinflatie zullen de wereld verwoesten - Economische ineenstorting, ellende, hongersnood, ziekten en oorlogen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Kunstmatige Intelligentie: Een seculiere kijk op de digitale antichristVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Russen “schoppen” de Oekraïners uit Bakhmut: De troepen zijn begonnen zich terug te trekken (Video’s)
Volgend artikelOekraïne gedwongen om ROBOTS te gebruiken om munitieopslagplaatsbrand te bestrijden – straling en giftig verarmd uraniumstof
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Tegen die tijd dat dit echt gaat spelen denk ik dat er veel stroomkastjes en stroomcentrales zullen sneuvelen want ook A.I. heeft stroom nodig en is zo een grootverbruiker dat accu’s van korte duur zijn.

  En voor ieder die ge interesseert is in een (gefantaseerde) toekomst met A.I. en robots als dienaars van het volk raad ik de S.F. “Foundation” serie van Isaac Azimov aan. In 1 van die boeken (ik heb de 7- delige serie) gaat het over de eerste 50 planeten die gekoloniseerd werden en op 1 van die planeten hebben de robots het over genomen omdat de mens teveel schade toebracht aan hun wereld. (I Robot is verfilmd met Will Smid net als de film met Robin Williams over de toekenning van bewustzijn aan een robot, beide gebaseerd op die serie)
  Azimov wist in de jaren 50 al wat ons te wachten staat en toen ik die boeken las in de jaren 70-80 dacht ik: ‘wat een fantasie, maar dat gaat nooit lukken in de ‘echte’ wereld’.
  Maar als ik nu om me heen kijk vrees ik het ergste. SF versus realiteit en het eerste wordt het tweede.

 2. Ik merk nu al bij gebruik van internet en tom tom dat mijn keuzes soms worden overruled en dan moet ik forceren. Siri is afgezet bij de aanschaf van toestel maar toch, per update is dit weer ongewenst actief. Juist d eigen gedachten en inbreng in bijvoorbeeld voordkeus of woordspelingen worden kapot gemaakt…precies dat wat soms vreugde brengt. Het zal alleen nog maar erger worden….
  Nee, AI is geen plus in de wereld van de computers.

  • Volg geen updates indien mogelijk is me gezegd door een kenner van het internet, ze proberen ons elke keer te sturen…U heeft dus 1000% gelijk en goed gezien…ze proberen tot en met..na een laatste update 2 jaar geleden was heel mijn toestel veranderd..(i-phone) direct ingeruild en dit toestel probeert ook af en toe maar ik ga er niet in mee..en beperk bijna alles…ben blij dat je me weer op scherp zet, bedankt

   • En toch koop je weer een I-phone?

    Er zijn alternatieven die veilig zijn. Je moet alleen van de appelige manier van werken af om weer zelf het touw in handen te nemen.

 3. AI doet betere diagnoses dan artsen zelf, geeft een studietje aan. Dat komt het medisch-industrieel complex, dat we inmiddels zo goed kennen, niet zo goed uit.

  • Dat ligt er aan wat je verstaat onder een arts. Iemand die medicijnen gestudeerd heeft of geneeskunst? Let op het woord ‘kunst’.

   Dat itt het blind voorschrijven van de olieafvalproducten gesponsord door de (door de Rockefellers opgezette) farmaceutische industrie en zoals ze geleerd hebben op de (door dezelfde Rockefellers gesponsorde) medische universiteiten.

   Merk ook op dat geneeskundige artsen de aesculaap (1 slang om een stok, de koperen slang van Mozes, bij de Grieken geworden Aesculapis god van geneeskunst) gebruiken. De medische industrie gebruikt de caduceus, de dubbele slang van Mercurius, de god van de handel.

   • Mijn punt vergeten te maken…

    Wie de algoritmes schrijft bepaalt de uitkomst van de AI. Net zoals wie het onderzoek betaalt de uitkomst bepaalt.

    Kijk maar naar de AI van tiktok en chapgpt die zijn zo woke als maar zijn kan. Dat is geen AI maar AS. Artificial Stupidity. Zeggen wat je denkt dat de ander wil horen.

    Een arts moet zijn verstand gebruiken maar ook zijn intuïtie. Een AI heeft geen intuïtie, geen geweten, geen empathie. Heeft geen notie van de waarde van het leven.

    • En toch stelt AI betere diagnoses. Juist omdat hij geen empatie, maar ook geen antipatie heeft. Ook geen geweten is in dit geval een voordeel.
     Zoals we weten van de prikken, is het geweten van veel artsen nou ook niet om over naar huis te schrijven.
     Simpelweg omdat 1 arts niet alles kan weten wat er medisch mogelijk is, is AI beter.
     Mensen hebben meer bias dan apparaten.
     Of denk je soms dat een arts tegen iedereen hetzelfde reageert?
     Ook heeft een arts vaak maar een paar minuten tijd voor een patient.

     • Laat maar. Je snapt het toch niet.

      Mensen vertrouwen robots zonder empathie niet. Het is alsof je tegen een muur praat. Een echte arts kent zijn patiënten en zijn patiënten vertrouwen hem. Alleen dit al werkt positief voor herstel.

      Een AI heeft geen benul van een holistische aanpak die nodig is om mensen gezond te houden.

 4. Hopenlijk dat deze zelfde artsen ook zich gaan inzetten om de medische misdaad ivm de gifinjecties aan de orde te brengen.

  • Volgens mij hebben de artsen meegewerkt aan de massamoord en zich daaree verrijkt. Artsen van tegenwoordig vinden nog geen drol in een anus maar rekeningen schrijven kunnen ze. Vergeleken met dit crapuul was Joseph Mengele een heilige.

 5. Niks stopt. De mens is niet te stoppen. Het diersoort heeft een ingebouwd zelfvernielingsmechanisme waardoor de Aarde ontlast wordt van de plaag. Het diersoort heeft weliswaar ook controle over dit mechanisme, maar oefent dit, uit gulzigheid en machtswellust, niet uit. Uiteindelijk wil de mens naar de ‘ruimte’ om daar te ‘koloniseren,’ en robots met ingebouwde AI mechanismen gaan daarbij helpen. Die hebben geen zuurstof nodig. Tevens zijn robots met ingebouwde AI goede schapenhoeders, van wat er nog aan schapen over is. Maar denk maar voor geen seconde dat deze trend te stoppen is. Bovendien hebben mensen er nu al schik in met de chatbot te ‘chatten.’ Straks kun je ook nog lekker fleppen met een latex AI pop, (een biggetje, een kindje, een jongetje, etc, voor elke perversie een eigen pop) en dan is het project voltooid, dan zijn de stomkoppen tevreden en verkocht aan de AI, en die kan dan oneindig worden uitgebouwd tot de mens volledig is uitgeroeid. Smile!

  • Immortal mei 16, 2023 at 15:00
   Het diersoort heeft een ingebouwd zelfvernielingsmechanisme waardoor de Aarde ontlast wordt van de plaag.
   Ooit ban Gaja gehoord?Dat de aarde zelf ook een levend organisme is,waar we ook vanafstammen/behoren?
   Als de mensheid echt Gaja tot last is,veegt ze die weg alsof het een vlieg was!

   • De Aarde is inderdaad een levend organisme, waaruit het diersoort mens onttrokken wordt. Iaw, de Aarde geeft ‘geboorte’ aan de wezens die er kunnen wonen. Vind je dat mensen de Aarde niet tot last zijn? Het komt op mij over dat mensen behoorlijk weinig respect hebben voor deze Aarde de laatste tijd. (Ook niet voor elkaar, maar dat is een ander verhaal.) Maar vertel, als je vindt dat de mens de Aarde niet tot last is, dan beur ik ook weer een beetje op. 🙂

    • Het idee van Gaya de levende planeet is ook ontstaan in de ‘Foundations’ serie, vermeld in mijn bovenstaand schrijven.
     Er er staan nog meer zaken in die heden ten dagen spelen.
     Mensen halen daar ideeën uit en doen dan 60 jaar later of het hun idee is.

 6. In het begin wordt alles militair ingezet, maar daarna rolt het uit naar burgerdoeleinden. Dat was ook zo met internet en email. Eerst was dat voor militaire doeleinden gebouwd en nu maken wij er dankbaar gebruik van. Hopelijk gaat dat ook zo met AI. Eerst even kijken hoe efficient we elkaar om zeep kunnen helpen en dan wordt het hopelijk ingezet om ons leven verder te vergemakkelijken. Ik schrijf maar eens wat positiefs om mijn eigen doemdenken wat te dempen.

 7. Het aan de mens zelf hoe gehoorzaam hij/zij aan het A.I. systeem is. Want 15 jaar terug had ik al verschrikkelijke moeite met het MIO navigatie systeem. Die wilde ook voor mij beslissen welke wegen ik moest nemen. Op onbekend terrein was het handig, maar in een bekend gebied een ramp. Daar de MIO een handje ervan had om de kortste route te nemen i.p.v. de snelste en de meest logische. Het leidde mij regelmatig dwars door de stad i.p.v. via de rondweg omdat door de stad een paar honderd meter korter was.
  Kreeg regelmatig de melding op de snelweg van keer om.

  Maar in de moderne auto’s zitten ook al vele overrulende opties. Zoals dat je stuur ineens gaat trillen bij overschrijding van een door getrokken streep op de weg. Lekker handig als er bij drukte de vluchtstrook als extra rijbaan erbij komt, waar je op moet rijden. Of dat je auto ineens inhoudt terwijl jij wil inhalen, dat het systeem ingrijpt. Omdat jij te dicht op je voorganger komt. Of dat het deskbord gaat piepen, als je harder rijdt dan aangegeven wordt. Ondanks dat het na 19:00 uur is dat je weer sneller mag rijden. Gelukkig kun je nu al die betwetende opties nog uitzetten. Of die achterlijk eco knop, die je als een slak laat optrekken.

  Dat zullen we met het A.I. systeem het zelfde onder vinden, dat het A.I. systeem ons constant wil overrulen. Door constant het meest efficiënte keuzes te willen maken. Daar een A.I. systeem afhankelijk is van wat heeft de programmeur geprogrammeerd en vandaar uit wat zijn de variabele die met zelf leringsprogramma verfijnd kan worden. Zo wordt alle menselijkheid, redelijkheid en billijkheid uit de samenleving gedrukt door het A.I. systeem. Daarom is in het westen zo vasthoudend aan het op regels gebaseerd systeem. Want daar navigeert het A.I. systeem op. Alles en iedereen moet volgens dat systeem voldoen aan de vast gestelde regels. Komen we die niet na, om wat voorn reden dan ook, dan volgt er een boete. Elke discussie er over wordt niet gehonoreerd. Deze systemen werken al zo bij overheden en grote bedrijven.

  Met het covid-19 test project werd het A.I. systeem uit geprobeerd op de samenleving. Nu vele zich met de injecties zich zelf hebben laten samensmelten met het A.I. systeem. Zal bij de volgende zogenaamde fictieve pandemie vele strikt gehoorzame aan de opgelegde regeltjes. Het zijn bestuurbare drones verworden zonder dat zij dat zelf beseffen, dat hun DNA dan al overschreven is door het A.I. systeem. Daar zij alle al een persoonlijk MAC ADRESS hebben gekregen kan het A.I.systeem al hun brein interface gebruiken voor de nodige rekenkracht.

  Om nu een halt toe te roepen, om het A.I. systeem te stoppen zijn ze al ruim 40 jaar te laat mee. Het is al een onomkeerbaar proces, wat alleen nog maar steeds verder geïntrigeerd zal worden in de gehele samenleving. De toekomstige apps zijn al geschreven voor de liefhebbers. Wat bijna al gegarandeerd een succes zal worden, we moeten denken aan een app die je in het donker laat zien of dat iets leren iets uit het verleden zal worden, want met betaalde apps kun jij je die kennis zo uploaden zoals in de film “de matrix”. Daar dan ook het geldsysteem zal verdwijnen zoals we dat nu kennen. Dan verwordt jij een blokje in het blockchains systeem, waar ze jouw brein interface gebruiken voor de mijning ervan. Alle niet geïnjecteerde zullen zo zich zelf buiten de nieuwe samenleving brengen. Maar in de nieuwe samenleving maken de geïnjecteerde het niet meer zelf bewust meer mee, ze zijn dan letterlijk opgegaan in het A.I. systeem. Wat Klaus Schwab ons vertelde dat de mens geïntrigeerd zal worden met de machine. De zogenaamde industriële vooruitgang 4.0 Alleen aan de buitenkant zien deze wezens er nog het zelfde eruit als een mens.

 8. Laat ze maar doen.
  Er zal altijd nog iemand zijn met de gave van het gezonde verstand.

  Tegen dat alles gelegaliseerd zal zijn, zal heel dat systeem al overgenomen zijn door ethische hackers.

  En wij? Wij komen weer samen op een bankje in het park en smeden daar onze plannen en dromen.

 9. Artsen hadden beter gewaarschuwd voor de gevaren van de covid prik.
  M. i. kan de Ai nu al een veel beter diagnose stellen dan de gemiddelde arts, ze zijn misschien bang voor hun baantje?
  En natuurlijk, onze psychopathische overheden zullen alles uit de kast trekken om ons met AI te onderdrukken en te overheersen, dat de ze met iedere nieuwe ontwikkeling die gunstig zou kunnen zijn voor de gewone burgers.

 10. AI is niet zo maar een computertje met wat extra’s.
  Ai is niet een japanse neukrobot met wat extrs’s.

  AI: zo gauw het er is, zal het in een paar nanoseconden zichzelf ontwikkelen en verdelen.
  Het is dan overal en controleert alles.
  Het begint met software, en gaat over door hardware te controleren.

  het zal het einde van de mensheid zijn.

 11. Artificiële Intelligentie en robotisering moet zo snel mogelijk overal ingevoerd worden. Zware arbeid zoals Vrachtwagenchauffeur, Stratenmaker wordt dan gedaan door robots.

 12. AI and the future of humanity Who is the public? And who are NOT the public? Who is going to regulate this power? And who is going to own, and control this power? Who controls, AND regulates this power will have WAY too much power, and control, and this WHO, Is what everyone needs to be worried about. Power corrupts, and total power corrupts TOTALLY. BE VERY AFRAID OF WHO CONTROLS THIS POWER. https://youtu.be/LWiM-LuRe6w 5G – GEHEIM EN ONZICHTBAAR WAPEN / CONTROLE GEREEDSCHAP 5G is een uograde van 4G en heeft de schadelijke eigenschappen van 4G gecombineerd met dat van een wapen dat ons voortdurend volgt en ons overal kan treffen. MET EEN GIGANTISCH ENERGIEVERBRUIK VAN ZENDMASTEN 3-4-5G BEINVLOED HET KLIMAAT????? Warmt dus onze planeet gigantisch op???? Terwijl we dit willen voorkomen…..Het tegenovergestelde wat ze verkondigen = We verwachten een aantoonbare relatie tussen het enorme energieverbruik van zendmasten en hun beïnvloeding van het weer. https://youtu.be/g4X5le5tvrg

  Het World Economic Forum (WEF) plan mislukt. https://youtu.be/bObPGqKDMh4
  Hoe gaan we ermee om = WELKE STRAFFEN STAAN OP DE OVERTREDINGEN? https://youtu.be/kFgSzChOHIM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in