Foto: Pronews

Het gehele door Kiev gecontroleerde Oekraïense grondgebied is sinds de vroege uren van maandagochtend 1 mei massaal bestookt met raketten door de Russische luchtmacht en marine, bericht Pronews.

De Russische strijdkrachten hebben een zeer grote troepenmacht bijeengebracht die volgens sommige berichten bestaat uit 25 bommenwerpers (waaronder 10 Tu-95MS), 11 oppervlakteschepen en twee onderzeeërs, en hebben een ongekende golf van raketaanvallen gelanceerd.

Kiev, Dnipro, Pavlograd, Kharkiv, Khmelnitsky, Ivano-Frankivsk zijn slechts enkele locaties waar zich concentraties van Oekraïense troepen en munitie bevinden die door Moskou met honderden kruisraketten worden bestookt.

Er zijn explosies geregistreerd in Kiev en Dnipro en de Oekraïense luchtverdediging probeert zoveel mogelijk raketten neer te schieten.

Zoals we al hebben gemeld, is dit een Russische operatie om het Oekraïense verdedigingssysteem te ontregelen om de Oekraïense tegenaanval te verpletteren voordat deze de kans krijgt.

Russische troepen hebben ook het spoorwegknooppunt Pavlograd getroffen, waarbij ooggetuigen melding maakten van een enorme explosie van S-300 luchtdoelraketten. Volgens hen werden twee S-300P batterijen (tot 16 installaties) vernietigd. Daarnaast werden bevoorradingsvoertuigen met reservemunitie geraakt.

Confirmation that multiple Russian submarines in the Black Sea, carrying additional missiles, are off the coast of Ukraine but have NOT YET fired.
Shahed-136 drones are currently flying towards Mykolaiv and Kherson.
— Ericairlines (@ericairlines1) May 1, 2023

Volgens berichten hebben Russische raketten een spoorwegemplacement en een Oekraïens wapendepot aan de rand van een stad getroffen. Meerdere raketten in dat depot lanceerden vervolgens catastrofaal en ongeleid de nachtelijke hemel in (video via Hal Turner).

De video van de in brand staande opslagplaats staat hieronder:

Anderzijds meldt CNN dat de Oekraïense luchtverdediging minstens 100 Russische kruisraketten heeft neergeschoten, terwijl de BBC meldt dat Rusland nu zonder een voorraad strategische raketten zit.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Waarom liegen zovelen in het Westen over de verliezen van Oekraïne?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRecent geval van ernstig microgolfsyndroom onthult problemen met 5G
Volgend artikelCommandant van de Oekraïense zelfverdedigingstroepen in Nikolajev werd gedood – Twee kleine omsingelde enclaves blijven over in Bakhmut
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

26 REACTIES

 1. Luitenant-generaal Mart de Kruif Commandant Koninklijke Landmacht Vechten voor vrede en vrijheid met zijn gemene tronie vanmorgen NPO Radio 1 Artyomovsk (Bachmut) is niet van strategisch belang, de Russen hebben te kampen met een munitie tekort en 15 van de 18 langeafstandsrakketen werden vernietigd door superieure Westerse luchtafweer.

  Zó kan ik Mart weer, een paar centjes vedienen om zijn desinformatie te verkopen voor een groot publiek.

 2. Tuurlijk krijgt hij daar voor betaald. Als het om die hoerenkast van de npo gaat hoef je écht niets meer serieus te nemen.

 3. Goed zo. In de pan hakken die ukkie-nazi’s tot er geen een.overblijft inclusief Clown avteur Zelensky.

  UA waar vooral de Amerikanen veel geheimen hebben bewaard moet volledig met de grond gelijkbworden gemaakt.
  Wel aub de oude binnensteden sparen!

  • Verwacht geen oude binnensteden zoals in Gent, Brugge, Haarlem, Leiden, Amsterdam enz.
   Oekraïnse oude binnensteden zijn in de 2e wereldoorlog grotendeels verwoest en daarna in sowjetstijl heropgebouwd.

  • Zelensky moet voor zijn dood GRONDIG verhoord worden door de Russen.
   Hij heeft veel namen en feiten te noemen

   • Niet alleen Zelensky maar ook de rest van het regime en alle Azov-nazi’s, geharde huurlingen èn de hoge pieffen van de Navo.
    Zij allemaal hebben oa veel uit te leggen over de vervaardiging van bioterroristisch oorlogsmateriaal die gaande was in de vele biolabs in Oekraïne.
    Het belangrijkste lab – het ideaal gelegen hoofdlab in het Azovstalcomplex in Mariupol – middenin Donbass en slechts 65 km van de Russische grens zou het hun mogelijk maken vrijwel probleemloos hun biowapens te droppen.

    • Biolabs gefinancierd door de Amerikaanse regering.
     En Hunter Biden ontving flink wat dollars voor zijn familie uit deze instituten

 4. Ik zit al bijna 1 week in Rusland, niks te merken van sancties, ik lag me kapot, overal zijn ze alles mooi aan t opknappen, parken aan het aanleggen enz enz. De supermarkten puilen uit. Morgen gaat we voor 2 dagen naar Moskva.

 5. Dat–in Banderastan-is ideaal voor Rusland om zijn neutronen wapens te testen. Eventueel de EMP wapens.
  Spaart Russen, en verkort de oorlog.

 6. De rij soldaten in de rij achter de gesneuvelde soldaten die zijn alvast hun bedje aan het uitzoeken later op de dag zal Rutte de doden gaan bezoeken en de nieuwe lichting uit leggen waar zij voor vechten, voor de elite en de rijken op deze aarde maar ik blijft het zeggen wat zijn wij toch een dom en verrot volk geworden de rijkdom heeft van ons monsters gemaakt en zeker onder de aanhangers van Rutte en Kaag ons land bestaat voor tien % nog zelf denkende mensen de rest kan je bij de afval zetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in