De ontwikkelingen in Soledar gaan gepaard met explosieve ontwikkelingen, aangezien het Russische leger samen met de troepen van Wagner een algehele aanval uitvoert langs het hele front en de stad in een halve omsingeling bracht, bericht WarNews24/7.

De Oekraïense strijdkrachten werden onder het gewicht van de Russische aanval in de zoutmijnen gedwongen.

De Russen lanceerden een aanval op Soledar vanuit drie assen:

 • Ze naderden de stad vanuit het noorden vanuit Jakovlevka
 • Vanaf de hoofdas veroverden ze het treinstation van Dekonskaya
 • Vanuit het zuiden, district Bakhmutskoye, naderden zij de stad Krasna Gora

Naast de aanval op Krasna Gora lanceerden Russische troepen een aanval vanuit Jakovlevka naar Razdolevka en Vesele. De Russen, zoals u hieronder zult zien, bevestigen dat dit een soortgelijke manoeuvre is als wat zij bij Bakhmut doen.

Het eerste grote Russische succes is de verovering van het station. De aanval begon vanuit de plaatselijke middelbare schoolgebouwen die ze onlangs na vier maanden vechten hadden veroverd.

In de nacht van 3 januari vonden zware gevechten plaats met een Russische opmars tot 800 meter diep en langs het front tot 1,7 km.

De Russen proberen nu de omsingeling van de stad te voltooien om de Oekraïners tot overgave te dwingen.

Wagner PMC troepen hebben bijna de beroemde Artyomsol Enterprise mijnen bereikt.

Video: Russische artillerie bestookt Oekraïense stellingen in Soledar

Oekraïense troepen trokken de zoutmijnen binnen

Oekraïense troepen van de 128e Brigade en de 61e Brigade vluchtten naar de zoutmijnen.

Na de verovering van het treinstation van Dekonskaya beginnen de Oekraïense troepen de mijngangen van de Soledar-zoutmijnen binnen te gaan. Nu spreken de Russen openlijk over “Azovstal 2” en hieronder leggen ze uit waarom.

  (Video's) Armageddon generaal Surovkin: Bakhmut tangmanoeuvre en 50.000 Oekraïners in de val

De Oekraïners zijn gedwongen zich terug te trekken omdat ze van bijna overal worden aangevallen.

Het Russische leger veroverde, naast het treinstation van Dekonskaya, een buitenpost van het 109e Oekraïense Bataljon op de lijn Soledar-Vesele en 3 Oekraïense bolwerken in het zuiden van Soledar.

Ondertussen blijven het Russische leger en de troepen van Donetsk de veiligheidszone rond Jakovlevka vergroten door een aanval te lanceren in de richting van Razdolevka (ten noorden van Soledar).

Het algehele offensief vanaf 3 verschillende assen stelde de Russische troepen in staat om de buitenwijken van Vesele te bereiken en een Oekraïens bolwerk op een heuvel te veroveren dat vanuit het noorden uitkijkt over de stad Soledar.

In Razdolevka en Vesele wordt nog steeds hevig gevochten. Razdolevka is strategisch gelegen aan de weg Seversk-Soledar.

Video: Tweede artilleriebarrage met Grad MLRS in Soledar – ook M-777’s vernietigd

Geleidelijke operationele omsingeling van Soledar – Wat is de situatie in de stad?

Russische militaire bronnen berichten over de situatie in Soledar:

“Russische troepen brengen Soledar geleidelijk in een operationele omsingeling.

Russische legereenheden en PMC “Wagner”-eenheden blijven Soledar vanuit het noorden en zuiden aanvallen om een frontale aanval van de vijand op de versterkte posities te voorkomen. Tegelijkertijd wordt er behoorlijk dynamische vooruitgang geboekt, waardoor wij in de komende tijd de stad in een operationele omsingeling kunnen brengen.

De “Wagner”-strijdkrachten meldden dat de Oekraïense eenheden van het 128e OGSHBr, gevestigd in Hypercarpathia (Zakharpatska), hun posities massaal hebben verlaten. De “Wagnerieten” controleren nu het Oekraïense bolwerk in deze positie.

Eerder was deze groep haastig herbewapend met reservisten en vanuit de richting Zaporizhzhya naar deze locatie verplaatst.

Tegen de achtergrond van zware vijandelijke verliezen nam de onenigheid tussen soldaten en bevelhebbers van Oekraïense brigades toe. Als gevolg hiervan verliezen de eenheden hun gevechtseffectiviteit en is hun terugtrekking in de richting van Zaporizhya door onderbezetting waarschijnlijk.

Een verdere aanval op de stad wordt bemoeilijkt door de zoutmijnen, die onderling verbonden zijn door ondergrondse gangen. Honderden meters diep is door de vijand een ondergronds fort aangelegd, er zijn ruimtes voor personeel, munitiedepots en zelfs loodsen voor militaire technologie.

De mijnen en hoogbouw in de stad zijn de belangrijkste verdediging van de vijand.

De situatie in Soledar is echter niet in het voordeel van de Oekraïense strijdkrachten, iets wat zelfs Zelensky gisteren in zijn toespraak zei.

Als het momentum van de opmars van de Russische troepen aanhoudt, zal het voor de vijand moeilijk zijn om uit de omsingeling te breken en zal de stad worden ingenomen.”

Video: Vernietiging van Oekraïense BMP’s in Soledar

Zie de kaarten: De aanval van het Russische leger vanuit 3 assen

  Hongarije koopt meer Russisch gas & Times bekend dat grote successen van Rusland in Oekraïne worden verzwegen in Westerse media


Kaarten: De aanval uit Jakovlevka naar Razdolevka en Vesele


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MSM oorlogspropaganda: “Snake Island” verhaal valt in duigen nadat video toont dat Oekraïense soldaten levend in krijgsgevangenschap zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland klaar om militaire ‘bedreigingen’ vanuit Japan te ‘blokkeren’
Volgend artikelDuitse studie stelt vast dat COVID-19 vaccins de pandemie in stand hielden en het immuunsysteem deden falen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Terwijl overal op de linkse sites gemekkerd wordt dat de Russen gaan verliezen, wordt hier een heel andere kijk op het hele gebeuren gepresenteerd.
  Oekraïne is absoluut niet opgewassen tegen de superieure kracht van de RF.
  Ze worden in de pan gehakt en niet zo’n beetje ook.

 2. De propaganda van nu lijkt op die van 1945 einde nazi’s. Veel leugens, bluf, kindsoldaten enz. enz.
  Nog even en dan vlucht Zelensky vanuit zijn bunker naar Argentinië ( lees Florida)

  • Juntakoningin Màxima Z. heeft in haar met onze centen opgebouwde horeca-imperium in Bariloche vast wel ’n plekje waar de nieuwe Churchill Zelensky voor lange tijd kan verblijven, tegen matige prijzen uiteraard.

 3. ….de zoutmijnen in vluchten is achterlijk, gaat een massamoord worden. Zoutmijnen zijn geen Azovstal bunkercomplex maar een uitgehold tunnelstelsel…een zware bom en alles stort in of is onleefbaar….alle zuurstof weg met een bom die de zoutkristallen door het stelsel heen jaagt….denk klote manier om te sterven….

  • In zo’n zoutmijn droog je sowieso al helemaal uit door het zoute stof.
   Niet slim, maar ja…
   Als ik een Oekraine militair was zou ik me liever overgeven aan de Russen, want dit gaat onvermijdelijk een vreselijk eind worden in die mijnen.

 4. Ach, als de Oekies een station willen veroveren, gaan ze eerst in de rij staan om een kaartje te kopen…
  DeRussen hebben van die leuke bunkerbusters..gaan eerst meters de grond in, dan een grote boem….

  NL heeft altijd “f oute”vluchtelingen gewaardeerd, de duitse keizer, en wellicht mag de snuiver strakjes in Huize Doorn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in