© Ministerie van Defensie van de Russische Federatie, Mil.ru. (CC BY 4.0)

2023 begint met de collectieve NAVO in Absolutely Freak Out Mode nu de Russische minister van Defensie Shoigu aankondigt dat het Russische marinefregat Admiral Gorshkov nu op tournee is – compleet met een set hypersonische visitekaartjes van Mr. Zircon, schrijft Pepe Escobar.

De zakenreis zal de Atlantische en Indische Oceaan omvatten, en natuurlijk ook de Middellandse Zee, het vroegere Mare Nostrum van het Romeinse Rijk. Mr. Zircon op jacht heeft absoluut niets te maken met de oorlog in Oekraïne: het is een teken van wat er gaat gebeuren als het gaat om het frituren van veel grotere vissen dan een stel Kievse psychopaten.

Eind 2022 is de grote vis van de Oekraïne-onderhandelingen gefrituurd. Die is nu op een hete plaat geserveerd – en volledig verteerd. Moskou heeft pijnlijk duidelijk gemaakt dat er geen enkele reden is om de “niet tot overeenstemming in staat zijnde” afnemende grootmacht te vertrouwen.

Dus zelfs taxichauffeurs in Dacca wedden nu op wanneer het veelgeroemde “winteroffensief” begint, en hoe ver het zal gaan. Het pad dat Generaal Armageddon heeft uitgestippeld is duidelijk: totale demilitarisering en de-elektrificatie op steroïden, compleet met het vermalen van massa’s Oekraïners tegen zo laag mogelijke kosten voor de Russische strijdkrachten in Donbass totdat de psychopaten in Kiev om genade smeken. Of niet.

Een andere grote gebakken vis op een hete plaat eind 2022 was het Minsk-akkoord van 2014. De kok was niemand minder dan voormalig kanselier Merkel (“een poging om tijd te kopen voor Oekraïne”). Impliciet is het niet bepaald het rokende pistool: de strategie van het Straussische/neo-con en neoliberale-con combo dat de leiding heeft over het Amerikaanse buitenlandse beleid, was vanaf het begin om bij proxy een eeuwigdurende oorlog tegen Rusland te ontketenen.

Merkel was misschien iets van plan om de Russen in hun gezicht te vertellen dat ze loog als crypto-Sopraan Mike Pompeo, en vervolgens loog ze keer op keer, jarenlang. Dat is niet gênant voor Moskou, maar voor Berlijn: het zoveelste grafische bewijs van totale vazaligheid aan het Imperium.

De reactie van de hedendaagse belichaming van Mercurius, Maria Zakharova van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, was al even intrigerend: Merkels bekentenis zou kunnen worden gebruikt als een specifieke reden – en bewijs – voor een tribunaal dat westerse politici verantwoordelijk stelt voor het uitlokken van de proxy-oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Niemand zal dit uiteraard officieel bevestigen. Maar dit alles zou deel kunnen uitmaken van een zich ontwikkelende, geheime Russisch-Duitse deal in wording, die ertoe leidt dat Duitsland ten minste een stukje van zijn soevereiniteit terugkrijgt.

Tijd om de NAVO-vis te frituren

Ondervoorzitter van de Russische Veiligheidsraad Dmitri Medvedev, die zichtbaar geniet van zijn volledig ontkoppelde incarnatie, ging ondertussen dieper in op de gefrituurde Onderhandeling Vis Saga. “Laatste waarschuwing aan alle naties”, zoals hij het formuleerde: “Met de Angelsaksische wereld kunnen we geen zaken doen, want het is een dief, een oplichter, een kaartensteker die tot alles in staat is… Van nu af aan zullen we het zonder hen doen, totdat er een nieuwe generatie verstandige politici aan de macht komt… Er is niemand in het Westen met wie we om wat voor reden dan ook zaken zouden kunnen doen.”

Medvedev heeft min of meer hetzelfde script voorgedragen, persoonlijk, aan Xi Jinping in Peking, dagen voor de zoom to end all zooms – tussen Xi en Poetin – die werkte als een soort informele afsluiting van 2022, waarbij het strategisch partnerschap tussen Rusland en China perfect op elkaar is afgestemd.

Op het oorlogsfront zal de nieuwe – offensieve – koers van generaal Armageddon de komende maanden ongetwijfeld leiden tot een onbetwistbaar feit op de grond: een splitsing tussen een disfunctioneel zwart gat of romp-Oekraïne in het westen, en Novorossiya in het oosten.

Zelfs het IMF is nu terughoudend om extra geld in het zwarte gat te gooien. De begroting van Kiev voor 2023 heeft een – onrealistisch – tekort van 36 miljard dollar. De helft van de begroting is militair gerelateerd. Het reële tekort in 2022 bedroeg ongeveer 5 miljard dollar per maand – en zal onvermijdelijk oplopen.

Tymofiy Mylovanov, professor aan de Kiev School of Economics, kwam met een huzarenstukje: het IMF maakt zich zorgen over de “houdbaarheid van de schuld” van Oekraïne. Hij voegde eraan toe: “als zelfs het IMF zich zorgen maakt, stel je dan eens voor wat particuliere investeerders denken”. Er komen geen “investeringen” in het kale Oekraïne. Multinationale aasgieren zullen voor niets land inpikken en wat er aan nietige productieve activa overblijft.

De grootste vis die in 2023 zal worden gefrituurd, is ongetwijfeld de mythe van de NAVO. Elke serieuze militaire analist, weinig Amerikanen inbegrepen, weet dat het Russische leger en het militair-industrieel complex een superieur systeem vormen dan wat er bestond aan het einde van de Amerikaanse SR, en veel beter dan dat van de VS en de rest van de NAVO vandaag.

De Mackinder-achtige genadeklap voor een mogelijke alliantie tussen Duitsland (EU), Rusland en China – wat in werkelijkheid achter de Amerikaanse proxy-oorlog in Oekraïne zit – verloopt niet volgens de Straussiaanse natte droom.

Saddam Hoessein, voormalig Imperiaal vazal, werd van regime veranderd omdat hij de petrodollar wilde omzeilen. Nu hebben we de onvermijdelijke opkomst van de petroyuan – “over drie tot vijf jaar”, zoals Xi Jinping in Riyad aankondigde: je kunt het gewoon niet voorkomen met Shock’n Awe op Beijing.

In 2008 is Rusland begonnen met een massale heropbouw van de raketstrijdkrachten en een 14-jarig plan om de strijdkrachten te land te moderniseren. Mr. Zircon die zijn hypersonische visitekaartje over de Mare Nostrum presenteert, is slechts een klein onderdeel van het grote geheel.

De mythe van de Amerikaanse macht

De CIA verliet Afghanistan met een vernederende aftocht – en liet zelfs de heroïneroute achterwege – om zich in Oekraïne te vestigen en dezelfde oude gebroken plaat te blijven spelen. De CIA zit achter de voortdurende sabotage van de Russische infrastructuur – samen met MI6 en anderen. Vroeg of laat komt er een terugslag.

Weinig mensen – inclusief CIA-agenten – weten misschien dat New York City bijvoorbeeld kan worden vernietigd met één enkele zet: het opblazen van de George Washington-brug. Zonder de brug kan de stad niet worden voorzien van voedsel en de meeste benodigdheden. Het elektriciteitsnet van New York City kan worden vernietigd door de centrale bediening uit te schakelen; het weer in elkaar zetten kan een jaar duren.

Zelfs door oneindige lagen van oorlogsmist is de huidige situatie in Oekraïne nog steeds een schermutseling. De echte oorlog is nog niet eens begonnen. Het zou kunnen – binnenkort.

Behalve Oekraïne en Polen is er geen noemenswaardige NAVO-macht. Duitsland heeft een lachwekkende voorraad munitie voor twee dagen. Turkije zal geen enkele soldaat sturen om de Russen in Oekraïne te bestrijden.

Van de 80.000 Amerikaanse troepen die in Europa zijn gestationeerd, is slechts 10% bewapend. Onlangs kwamen er 20.000 bij, geen groot probleem. Als de Amerikanen hun troepen in Europa zouden activeren – wat op zich nogal belachelijk is – zouden ze geen enkele plaats hebben om voorraden of versterkingen te landen. Alle luchthavens en zeehavens zouden binnen enkele minuten door Russische hypersonische raketten worden vernietigd – zowel op het Europese vasteland als in het Verenigd Koninkrijk.

Bovendien zouden alle brandstofcentra zoals Rotterdam voor olie en aardgas worden vernietigd, evenals alle militaire installaties, inclusief de belangrijkste Amerikaanse bases in Europa: Grafenwoehr, Hohenfels, Ramstein, Baumholder, Vilseck, Spangdahlem en Wiesbaden in Duitsland (voor het leger en de luchtmacht); Aviano Air Base in Italië; Lajes Air Base op de Portugese Azoren eilanden; Naval Station Rota in Spanje; Incirlik Air Base in Turkije; en Royal Air Force stations Lakenheath en Mildenhall in het Verenigd Koninkrijk.

Alle gevechtsvliegtuigen en bommenwerpers zouden worden vernietigd – na hun landing of tijdens hun landing: er zou geen plaats zijn om te landen behalve op de snelweg, waar ze sitting ducks zouden zijn.

Patriotraketten zijn waardeloos – zoals het hele Mondiale Zuiden in Saoedi-Arabië heeft gezien toen zij probeerden Houthi-raketten uit Jemen uit te schakelen. Israëls Iron Dome kan niet eens alle primitieve raketten uit Gaza uitschakelen.

De militaire macht van de VS is de opperste mythe van de te frituren vis-variant. In wezen verschuilen ze zich achter proxy’s – zoals de Oekraïense strijdkrachten. Amerikaanse troepen zijn waardeloos, behalve bij kalkoenjacht zoals in Irak in 1991 en 2003, tegen een uitgeschakelde tegenstander midden in de woestijn zonder luchtdekking. En vergeet nooit hoe de NAVO volledig werd vernederd door de Taliban.

Het definitieve breekpunt

2022 eindigde een tijdperk: het definitieve breekpunt van de “op regels gebaseerde internationale orde” die na de val van de U.S.S.R. was ingesteld.

Het Imperium kwam in de Desperation Row en gooide alles en iedereen in de strijd – proxy-oorlog tegen Oekraïne, AUKUS, Taiwan-hysterie – om de opzet die zij lang geleden, in 1991, hebben gecreëerd, te ontmantelen.

De achteruitgang van de globalisering wordt uitgevoerd door het Imperium zelf. Dat gaat van het stelen van de EU-energiemarkt van Rusland, zodat de ongelukkige vazallen ultra-dure Amerikaanse energie kopen, tot het vernietigen van de hele toeleveringsketen van halfgeleiders, die met geweld rond zichzelf wordt herbouwd om China te “isoleren”.

De oorlog tussen de NAVO en Rusland in Oekraïne is slechts een radertje in het wiel van het Nieuwe Grote Spel. Wat voor het Mondiale Zuiden echt van belang is, is hoe Eurazië – en daarbuiten – hun integratieproces coördineren, van BRI tot de BRICS+ uitbreiding, van de SCO tot de INSTC, van Opec+ tot het Greater Eurasia Partnership.

We zijn terug bij hoe de wereld eruitzag in 1914, of vóór 1939, alleen in beperkte zin. Er is een overvloed aan landen die worstelen om hun invloed uit te breiden, maar allemaal zetten ze in op multipolariteit, of “vreedzame modernisering”, zoals Xi Jinping het noemde, en niet op eeuwige oorlogen: China, Rusland, India, Iran, Indonesië en anderen.

Dus bye bye 1991-2022. Het harde werk begint nu. Welkom bij het Nieuwe Grote Spel op crack.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

(Toekomstige onderzeeër?) US Navy vliegdekschip “Harry Truman” bereidt zich voor op een no-fly zone boven OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTop Oekraïense en VS-functionarissen zijn in paniek dat 100 miljard dollar aan hulp niet genoeg is
Volgend artikelOp het web zijn beelden verschenen van een duel tussen Russische en Oekraïense tanks tijdens gevechten in de Donbas
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. Ik zou toch graag Davos op de lijst van potentiële doelwitten zien. Het liefst een voltreffer 16 en 20 januari a.s.. We zouden deze dag dan direct als internationale feestdag kunnen opnemen dat we verlost zijn van het elite uitschot op deze aardbol.

 2. Ben ik de enige die elke dag, de hele dag, sportvliegtuigen ziet. Ze zijn het hele jaar 24/7 bezig en in het najaar lijkt het alsof ze nog 100% intensiever sproeien 48/7. Het is niet meer normaal, maar ik lees er helemaal niks over op de alternatieve media. Niemand kijkt er naar of praat erover en als ik er heel voorzichtig over probeer te praten worden reacties verwijderd.

    • Dat was mij allang op gevallen, toen de Russen vorig jaar begonnen was het even mooie helder blauwe luchten. Want het meeste sproeimiddel kwam daarvandaan uit de zogenaamde biolabs. De meeste biolabs zijn in aller haast verplaatst naar andere geheime locaties. Het weer wordt nu weer zodanig gemanipuleerd om de NAVO transporten richting Oekraïne te krijgen en er tevens voor te zorgen dat de Russen nog niet met hun winteroffensief kunnen beginnen. Moet het vooral niet gaan vriezen. Als de NAVO klaar is voor de aanval, zullen de chemtrails er voor zorgen dat het bitter koud wordt om zo de zware tanks niet te laten weg zakken in de modderpoel in Oekraïne.

     De kou van halverwege december was om het publiek zoveel mogelijk binnen te houden, om het aangevoerde Amerikaanse wapen materieel zoveel mogelijk buiten het oog van het publiek te houden en tevens zorgde dat voor de overheden voor de rechtvaardiging om het gas en alle andere brandstoffen duurder konden maken.

     Tevens door die bijna continue besproeiingen vernietigen zij alle landbouw gronden en sinds een poosje voel ik een bepaalde druk op mijn oren zodra ik buiten kom. Of dit met de chemtrails in combinatie met de hoge frequentie van de zendmasten te maken heeft weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de frequenties hoger zijn geworden als voor heen. Die ik bijna dagelijks meet.
     Wat ook mogelijk is, omdat er weer de volgende covid variant aangekondigd is. Daar er weer rotzooi in de lucht gesproeid wordt om de mens weer ziek te krijgen en dat dan weer uit roepen als een uitbraak van de nieuwe variant.

   • Beste Naam:*
    Waar ik woon, gaat het vooral ’s nachts goed los met vliegtuigen…
    Veel vieze, witte lucht soms dagen achter elkaar.
    Hier is veel landbouw en veeteelt in de omgeving…

  • eerlijk gezegd denk ik dat we bezig zijn met een reset, maar niet op de manier dat de wef wil……..ik denk dat putin hen verrast heeft…ze hadden het wel verwacht, maar niet zo vroeg….naar mijn mening zijn ze in panicmode en zijn ze bezig, hard bezig, hun hand te overspelen…
   ik denk dat dat de reden is waarom ze zo actief bezig zijn…ook waarom men opeens weer de ‘covid’kaart aan het proberen trekken zijn…lol
   volgens mij is 2023 een kanteljaar…het gaat nog vree interessant worden (objectief gesproken dan)

   • @nikolaas… ergens herken ik wat je zegt. Er zijn veel verbanden die wijzen op een great awakening en dit is wereldwijd zo inmens groot en allesomvattend, dat die great awakening alleen waarheid kan worden als dit allemaal al gebeurt is en wij kijken naar een film, een psyop om ons wakker te laten schrikken. Ik ben sinds Trump fulltime bezig met lezen, kijken, leren, ontleren/loslaten en groeien… het begint me, na 7jr digitaal strijden, te slopen. Ik moet maar eens een tijdje vrij gaan nemen van al deze zooi. Ik wens dat we samen (de 99,99%) gaan beseffen dat de vijand de minderheid is die ons laat geloven dat ze de meerderheid zijn. Ik wens dat WIJ, de mensheid, gaan beseffen dat als we politiek en hun netwerk gaan boycotten, dat we de psychopaten hun macht ontnemen en er automatisch een fijnere wereld komt. We worden door 98% tegengewerkt… als we die 98% loslaten gaan we heel snel een andere wereld in. Beeld je in, 0,01% heeft 98% van de wereld zo gemaakt dat ze de mensheid tegenwerkt. Wij moeten alles even loslaten om opnieuw te kunnen beginnen. Er komt een scare event om de (westerse) mensheid pas op de plaats te laten maken.

  • @Naam:

   Wij hebben onderlaatst een van onze katten aan kanker verloren. Nadat hij was ingeslapen heb ik hem naar een dierencrematorium gebracht. Ik had een gesprek met de eigenaresse. Zij vertelde mij dat er momenteel ongelooflijk veel heel jonge dieren in moeten slapen omdat ze totaal verkankerd zijn. Het is niet te bevatten zei ze……
   Klopt. De kat van een buurtgenoot, pas anderhalf jaar jong, was ook totaal verkankerd. Opvallend veel honden in de buurt zijn er ook niet meer. Ook veel kanker slachtoffers. Mensen vragen zich af hoe dit zo opeens kan. Ik weet het antwoord wel. Zelfs onschuldige dieren zijn de klos. De wereld is één grote gifbelt.

   • Alice.Ik verdiep mij nu ongeveer een jaar of 16 in alternatief nieuws.Vorige week las ik toevallig een artikel over zogenaamde SMART meters.Mensen worden doodziek van de straling en huisdieren overlijden aan in grote getalen door die straling.

    • Afschuwelijk Ron. Wij hebben een zogenaamde smart meter geweigerd. We wonen vrijstaand en dus geen last (hoop ik) van anderen die wel een smart meter hebben. Ook ik lees veel op alternatieve media. Dus geweigerd dat ding. Sowieso geen (nog meer) big brother in huis en ook vanwege straling.
     Nou wonen wij 65 meter van zo’n walgelijke 5-G mast. En ik denk dat dat onding ook meespeelt. Voor ons huis lopen koeien in de zomer. Op een nacht waren ze zo onrustig. Liepen hysterisch de hele nacht te loeien. Ook de hond en de katten waren heel erg onrustig. De hond hijgde aan een stuk door. En het was niet echt warm. Ik zelf had een drukkend gevoel op mijn borst en een hele snelle hartslag.
     Ik heb op aanraden van een vriendin zwarte toermalijn piramides in huis gezet. Want al die onrust bij onze dieren was om gek van te worden. Ook heb ik seleniet gekocht. De dag dat ik de piramides en de staven seleniet heb neergezet keerde de rust weer.
     Maar dat sproeien van die troep. Katten wassen zichzelf heel veel. Onze kat kreeg kanker in zijn bek. Voor mij is 1+ 1 twee. De hele wereld is één groot gekkenhuis.

     • @Alice, De aarde is het afvoerputje van het universum, de psychiatrische inrichting van het heelal. Een mislukt experiment…De zwakke fragiele iele occulte sekteleden rulen nu de planeet. Ik hoop voor even…Transhumanisme in zowaar een voedsel pyramide wordt keihard uitgerold en gepromoot in de USA en ook hier….GMO soja overal in, fluoride en tal van andere gmo hormoon verstorende troep.

        • @Alice… tip… gebruik baking soda om tanden te poetsen. En zoek op YouTube eens op een amerikaanse tandarts die uitleg geeft over baking soda als tandpasta. Eigenlijk hoef je helemaal niks te gebruiken bij tandenpoetsen. En baking soda werkt echt 1000% beter dan alle de-odorants die ik ooit gebruikte. Baking soda is ook heel werkzaam om groenten mee te wassen. Het is een bijzonder product. Research het maar eens.

  • @Adriaan… thanx voor de link. Veel van deze info kende ik al. Ik ben met name verbaast dat bijna niemand het ziet en bijna niemand er over praat. Het is momenteel heel ernstig… ze vliegen van alle kanten heen en weer. Ik wens de piloten die dat doen, en hun opdrachtgevers, de hel in. Dit moet wel militair gecoördineerd worden, anders kan je niet in een uurtje de hele lucht wit maken. Het is echt krankzinnig. We hebben al het hele najaar slechts uren per week blauwe lucht en zonlicht. En de rest van het jaar is het niet veel beter. Ik begrijp gewoon echt niet dat niemand het opmerkt… maarja… zo gaat het met alles anno 2022. Mensen zijn zombies geworden die alleen nog willen eten, drinken, werken om spullen te kopen en op vakantie te gaan. Dank aan iedereen die hier leest en reageert. Ik bid voor ons allemaal, want volgens mij is dat het enige dat we kunnen doen. Blijf sterk allemaal, houd moed… ga uit het denken en in het hart.

   • Naam:* januari 8, 2023 at 13:36

    Precies Naam:*, wat mankeren de mensen, ze zien toch dagelijks de lelijke strepen in de lucht, de LTO landbouw organisatie had uit laten zoeken dat de “vliegtuigstrepen” 25% minder lichtopbrengst geven, dus het groeitempo op de akkers wordt daardoor ook minder en minder opbrengst, enfin LTO wil óók de olifant niet in de kamer zien staan naar mijn idee. Het collectief is de weg kwijt, kan niet anders.

    • Dat je niemand hoort over de door mij vervloekten in de lucht valt mij al jaren op, hun heilige graal is belangrijker en de nek mocht eens loskomen uit de verkramptheid.
     Wat mij ook opvalt dat in het najaar en ook nu nog vooral aan de zuidkant word gesproeid terwijl je ze in de zomer overal ziet.
     Ook had ik dit jaar het idee dat de zon zijn hoogste punt begin december lager was dan tijdens de kortste dag, ik dacht nog: hij komt straks amper boven de horizon.
     Krijg het idee dat er af en toe verschijnselen zijn die niet gezien mogen worden.

     • Door de mistlagen op een hoogte van rond de 5 km hoogte te veroorzaken, wat het zonlicht dempt. En zo de NAVO de mogelijkheid heeft om ongezien vliegtuigen te verplaatsen. Dit wordt uitgevoerd door de NAVO die opstijgen en landen op de Amerikaanse luchtbasis Ramstein Duitsland. Deze donker grijze vliegtuigen hebben geen markeringen, wat zegt dat het militaire vliegtuigen zijn van Amerikaanse luchtmacht. Militaire vlieg hoogte is zo rond de 5 km, om het burgerluchtvaart niet te hinderen. Want die vliegen hoger.

   • mijn broer – ex-militair piloot, lacht eens schamper als ik het erover heb – is volgens hem allemaal normaal, gewoon condens. In ruitjespatronen !! Ook anderen die ik erover aansprak vinden het allemaal normaal; is toch altijd zo geweest, waar heb ik het over
    totaal gebrainwashed
    Als kind keek ik heel vaak naar de wolken – luchten waren altijd helder blauw, nergens smurrie

   • @Naam: ik ken Baking Soda en gebruik het heel veel. Om één keer per week in de afvoer te doen, samen met azijn. Ik gooi het bij de was. Maak er mee schoon. Je kan het innemen als je maagpijn hebt (1/2 theelepel op een kopje warm water en je bent zo van je maagpijn af). Inderdaad als deodorant.
    En zo zijn er nog legio toepassingen.

 3. VS , NAVO, Rutte ligt er niet wakker van.
  Amerikaanse generaal zien vertellen dat hoeveelheid slachtoffers ze geen ‘ reet’ interesseert, zag het als een voetbal game’ als WIJ maar winnen.
  De oorlog gaat door tot de 10% populatie overblijft.
  En nee, geen raket op DAVOS.
  En voor de slapenden , wij zijn niet de absolute meerderheid, van 98%
  Een sterkte minderheid in beroerde omstandigheden.
  Kijk naar de cov. Corruptie in jouw woonplaats ,

  • Blijf gewoon karma sprookjes volgen van de feak media wat men alternatieve media noemt .
   De club van de 90% randdebielen met vette portemonnees door hun abonnee volgers. Die het geen fuck uitmaakt als ze je op een schapenspoor in de fuik laten lopen.

  • @Hopsakee… De mensheid is de 99,99% en we zijn in oorlog met de 0,01% die alles op aarde bezitten.

   WIJ zijn het wakkere deel van die 99,99%. Wij zijn in aantallen misschien 20 tot 30% vd mensheid. Oorlogen worden niet gewonnen door de 99,99%… maar door een kleine wakkere kritiek massa. U bent duidelijk zwaar gedemoraliseerd en nihilistisch geprogrammeerd. Met Uw manier van denken bent U eigenlijk net als de slapende massa. Alleen U bent wakker U probeert nu Uw eigen team, van 20 tot 30% wakkere mensen, te demoraliseren. Misschien kan U zich beter aansluiten bij de vijand? WIJ hebben namelijk helemaal niks aan nihilisten en demoraliserende saboteurs de motivatie en de liefde in team mensheid teneerslaan omdat ze zelf geen greintje hoop, liefde en compassie kunnen vinden. Het kost niks om te helpen, maar het kan je meer kosten dan je lief is door de mensheid tegen te werken. Overstijg je demoralisatie en ruil je nihilsme in voor LIEFDE, het kost niks, maar het maakt alles lichter en fijner voor jezelf en iedereen die je pad kruist. Succes.

 4. Een schipis moeilijker traceerbaar, en kan wapens naar een andere plek brengen, buiten schot van vijand.
  Of misschien brengt hij wat oude zeegoden, Poseidons?

  Poetin is een strateeg; hij schept niet op over hoe hij wat waar gaat doen; hij doet het gewoon.

 5. Is het niet normaal, als the “fourth turning” mag geloven, dat we nu dan weer terugkeren naar die situatie van 1914 of 1939? Volgens dat boek leven we in cycli en zijn er 4 fases die vergelijkbaar zijn met seizoenen in een jaar, maar dan zijn die fases de periodes die tot een generatie’s jeugd behoren. Zo zijn er volgens het boek vier archetypes van mensen die steeds weer terugkomen en die mensen hebben een bepaald gedrag o.a. vanwege de tijd waarin ze zijn geboren en het hebben van ouders van een bepaald type met bepaald karaktereigenschappen etc.
  Dus de vraag is: is het nu zo vreemd waar we in leven? Of is het te verwachten dat we hierdoorheen gaan en vervolgens de overheid weer meer macht heeft omdat het meerendeel niet schapenloos noch slapenloos is? En kunnen die sheeples er wel iets aan doen dat ze zijn zoals ze zijn? Kunnen we wel daadwerkelijk iets veranderen of moeten we eerst een stuk mee met de golf / de stroming en is het op het moment kansloos…. Don’t know if this makes sense at all…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in