conceptphoto.info / Flickr / (CC BY 2.0 DEED)

De boerenopstanden over het hele continent hebben het globalistische leiderschap van de Europese Unie in Brussel gedwongen om terug te komen op belangrijke elementen van haar groene agenda om “netto-nul” emissies te bereiken – voor nu.

Na de grote overwinning vorig jaar in Nederland, zorgden de tractorprotesten van boeren dinsdag voor nog een belangrijke overwinning tegen de globalistische agenda. De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, schrapte de plannen om de landbouwsector te verplichten de uitstoot van methaan en stikstof tegen 2040 met een derde te verminderen, bericht Breitbart.

Brussel zal ook terugkrabbelen op plannen om het gebruik van pesticiden in dezelfde periode te halveren. Boeren beweren dat ze hierdoor in het nadeel zijn ten opzichte van buitenlandse landbouw die in het kader van vrijhandelsovereenkomsten goedkoper in het blok wordt geïmporteerd omdat hun landen minder strenge milieuregels hebben dan de EU.

Plannen om Europeanen aan te moedigen minder vlees te eten, een centraal thema van de ‘Great Reset’-beweging die door de elites wordt gesteund, zijn ook opgegeven.

In een reactie op de stap zei EU chef von der Leyen tegen The Telegraph: “Onze boeren verdienen het om gehoord te worden.”

“Ik weet dat ze zich zorgen maken over de toekomst van de landbouw en hun toekomst als boeren. Maar ze weten ook dat de landbouw moet overstappen op een duurzamer productiemodel, zodat hun boerderijen de komende jaren winstgevend blijven,” vertelde ze het Europees Parlement.

Het is echter onduidelijk of de concessies die Brussel dinsdag deed voldoende zullen zijn om de woede van de boeren te bedwingen, aangezien ze nog steeds te maken hebben met overregulering op zowel nationaal als EU-niveau en met problemen door goedkope buitenlandse producten, met name uit Oekraïne, dat tariefvrije toegang tot de EU-markt kreeg na de Russische invasie.

  Nederlands Forum voor Democratie doorbreekt de mediablokkade

De boerenprotesten tegen de groene agenda van de EU, die vier jaar geleden in Nederland begonnen, hebben ertoe geleid dat grote steden zoals Berlijn, Brussel, Parijs en Rome de afgelopen maand geblokkeerd werden door duizenden tractoren.

Toch kunnen de boeren op brede steun rekenen: uit een recente peiling bleek dat bijna 90 procent van de Franse kiezers vindt dat hun tractorprotesten gerechtvaardigd zijn.

De steun voor de boeren heeft paniek gezaaid onder de neoliberale facties in Brussel, omdat ze bang zijn dat de komende verkiezingen voor het Europees Parlement in juni een referendum worden over de mislukkingen van de groene agenda.

Naast het benadelen van boeren, wordt het ook gezien als een maatregel die Europa kwetsbaar maakt voor externe gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne, die de energiekosten opdrijft in Europa waar de binnenlandse productie van fossiele brandstoffen grotendeels is opgedroogd ten gunste van zogenaamde hernieuwbare energiebronnen zoals wind- en zonne-energie, die de beloften van energieonafhankelijkheid niet hebben waargemaakt.

Hoewel de terugtrekking op dinsdag algemeen wordt gezien als een overwinning voor de boeren, hebben sommigen – die misschien zwakte bespeuren – opgeroepen om de druk op het leiderschap van de EU hoog te houden.

De Nederlandse pro-boeren politieke activiste Eva Vlaardingerboek zei: “Dit is goed nieuws omdat het laat zien dat protesteren werkt en druk uitoefenen op onze overheersers werkt. Maar alleen de eisen voor 2040 laten vallen is niet genoeg. De hele agenda moet weg. De Green Deal en het NetZero bedrog moeten verdwijnen. We hebben een slag gewonnen, niet de oorlog.”

  Nederlandse boeren blokkeren vluchtelingencentrum

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Establishment-paniek: Duitse vicekanselier geeft Poetin de schuld van boerenprotesten, media bestempelen protesten als ‘extreem-rechts’Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe vernederende ondergang van elektrische auto’s is in het Westen begonnen
Volgend artikelKijk: Tucker Carlson onthult waarom hij Poetin interviewt! – Nederlands transcript
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

35 REACTIES

 1. De boeren en eigenlijk iedereen moet doorgaan met verzet tegen deze Brusselse fachisten, de EU bende gooit nu een botje in de hoop dat de protesten dan stoppen.

  • Hopelijk laten ze zich niet manipuleren. T.t.z. andere bevolkingsgroepen tegen elkaar opzetten: bv. in Frankrijk heeft men het protest gedeeltelijk kunnen omleiden naar een strijd tegen de supermarkten: Deze hebben eigenlijk niets te maken met de ware oorzaak van de problemen in het westen. In de zomer van 2021 is de eu -kommissie gestart met een financiële oorlog tegen hun burgers, door de energieprijzen dramatisch te verhogen.
   Een eerste stap was het boycotten van het onderhoud van de NS1 compressoren (opdracht van de EU aan Siemens) in opdracht van de vs. Wanneer de ene na de andere uitviel verminderde de capaciteit, en werd vervangen door NLG vanuit de vs, aan een prijs 4 à 10 maal de toenmalige prijs van het Russisch gas. In september 2021 werd dan het gebruik van NS2 verboden. Het nodige gas werd dan gedeeltelijk ingevoerd vanuit Rusland via China aan veel hogere prijzen, en deels uit de vs, uiteraard aan zeer hoge prijzen. Dit bewerkstelligde het doel: het uitermate duur maken van alles wat energie nodig heeft, zoals het transport, de chemie industrie ( ook kunstmeststoffen) landbouw, tuinbouw (in serres) , en nog gevolgd door allerhande verhoogde financiële en administratieve belastingen. De enige efficiënte oplossing voor al deze problemen is het elimineren van alle politici, die op een of andere wijze hieraan meegewerkt hebben. Een gezegde van A. Einstein: diegene, die een probleem veroorzaakt (hier de politici) is niet geschikt om het op te lossen. Hun taktiek is de aandacht afleiden met enkele “kleine” aanpassingen, t.t.z. het uitstellen van enkele nefaste maatregelen en wetten, en ondertussen verdeeldheid te zaaien onder de bevolking. Wat men nodig heeft is een zero klimaat van incompetente en corrupte politici.
   Wat betreft de nadelen van deze akties: de bevolking, die voor de huidige politici (uitgezonderd enkele zoals o.a. FVD) kiezen zijn mede verantwoordelijk voor deze miserie.

   • Is het toeval dat er niemand meer over de Slochter en de Noordzee gasvelden begint ?
    Nee, wij nederlanders hoeven HE LE MAAL geen gas uit het buitenland te kopen, dus al die onzin over NS 1 en 2, slaat helemaal nergens op!
    En 2, de kranen staan nog steeds open, laat u maar lekker voor het zootje houden met dat gezwets.
    En niet over Groningers beginnen, want,
    1. er kunnen huizen gebouwd worden die bestendig zijn, en dat na meer dan 50 jaar te weten dat dit eraan zat te komen.
    2. Er is schrikbarend veel winst gemaakt,waar nog geen cent compensatie af kan als iemand zijn woning onbewoonbaar verklaard word.
    Er zijn mensen geweest die daarvoor al zelfmoord hebben gepleegd om dat die net als velen links in het afvoer putje werden gebonjourd.
    Techniek kan veel, heel veel, net als filtersystemen voor het opvangen van de zogenaamde stikstof verbindingen.. maar hee, daar horen we natuurlijk ook niets over…, lekker meelullen waar je helemaal geen sjoegen van hebt, omdat het zo goed klinkt en andere schapen dit ook napapagaaien
    Niet 1 die openlijk met een oplossing komt, want dan lopen deze gasten met de vingers in de oren schreeuwend weg.., zo van, la la la la la…, ik luister toch niet naar je..
    En betreffend deze gasten zijn dat natuulijk de mensen die hier de nieuwe miljardairs worden he…. gewoon verraad plegen en je ziel verkopen.
    Nederland heeft nog voor jaaaaaaaren gas, en het enige wat bij die verbranding vrij komt is CO2 en water…
    CO2 is de mother of all voeding voor flora en fauna…
    Dus win win…. laat die verrader Jetten maar lullen, die heeft nergens verstand van, dan alleen zijn broekje te laten zakken en de bevelen op te volgen.
    Zielig volk.
    Sjonge sjonge sjonge, en dan nog steeds zeggen dat nederland een kennis land is, WAAROM HALEN ZE DAN KENNISWERKERS uit het buitenland en de gewone bevolking met kennis mag verrekken ?
    Omdat er genoeg mensen zijn, die WETEN dat dit allemaal onzin is..
    Die die een zooi kennis hebben, maar die op karaktermoord worden buiten gesloten.

    Toevallig he, dat hier bijna nooit iets van gezegd word.
    Zouden er toch van die zielige nsbertjes rond lopen die dat met algoritmes e.d. lopen te censureren ?

    Fuck all treators, the time comes that they all are rounded up as the cattle they see people for, kan niet wachten!

  • Laten we het simpel houden. De EU heeft de mond vol van ‘duurzaamheid’. Wel, zolang duurzamer voor de gewone consument ‘duurder’ betekent zeggen wij neen, bedankt. We worden al genoeg opgelicht. Vorige week wou ik op Amazon een potje vinyllijm kopen dat hier in Europa niet te vinden is. Op Amazon.com: 14,95 dollar (=13,89 Euro). Maar niet leverbaar op mijn adres (België). Na veel zoeken vond ik de tip: koop op Amazon.be. Ik ging kijken en jawel, maar ineens kost het €50! Dank U EU (=Europese Uitzuigers). Weg met de EU!

 2. OPpassen beste boeren en buitenlui…deze poging is om te destabiliseren….om onrust en verdeeldheid te zaaien tussen de boeren en buitenlui.
  Hoor die turkse tortel annex tering teef van de vvd…
  Haar maat is vol! de politie moet haar stront maar opruimen ipv die totaal gestoorden van xr…en de politie staat er met 5 man omheen om die vette zeug met haar regenboogkapsel te verlossen van 400gr lijm waar ze haar teringklauwtjes mee heeft vastgeplakt aan het asfalt van de A 12.
  Politie is daar niet voor om debielen los te weken met aceton op onze kosten!
  Platrijden die linkse stronthopen.
  Politie moet de boeren helpen , net als in Belgie gaande is en delen van Frankrijk.
  Weg met deze globalisten ,deze landverraders en opvreters…met deze wefbeffers die nederland en het volk willen ELIMINEREN.
  Dus agent(e) ga godverdomme jullie werk doen en arresteer die politici,burgermeesters,wethouders en ambtenaren die ons land en volk vernaggelen aan een buitenlandse macht.
  Wij zijn HET VOLK en jullie salaris BETALEN WIJ…..

  • Politie is een verleng stuk van de belastingdienst, niets meer, niets minder, boetes ,boetes en nog meer boetes omdat de regels per dag worden toegevoegd en dit klote Europa onleefbaar is geworden door al die kut regels en kutambtenaren die ze verzinnen!!!

 3. Stem dat TUIG weg, zodra je de gelegenheid hebt en laat je stem dagelijks doorklinken in wat je koopt en besteed. Laat bedrijven die de WEF goals onderschrijven links liggen. Mijdt woke bedrijven. Ja, ook ikea.

  • Ik doe dat ook. Ik koop niet meer online als het bedrijf rainbow shit promo gebruikt. En ik vertel het ze. Iemand schreef me terug dat ze het er mee eens was. Dat was goed. Sindsdien geen rainbow en pedo shit meer gezien bij ze.

 4. Het zal vast weer die bekende tactiek zijn van Brussel, net als die andere overheden die in het nauw komen:
  Pak 70% af en geef na protesten 10% terug.
  En de protesteerders denken dan te hebben gewonnen.

  Geen genoegen nemen met toegeworpen kruimels/
  Radicaal al die plannen van tafel.

  Het is een kwestie van lange adem en volharding.
  Maar helaas, boeren krijgen in hun trekker een telefoontje; ” Guus kom naar huus want de koeien staan op springen de varken motten vreten en het hooi mot van het land……

  En zo krijgen de snobs weer hun zin.

 5. En ze denken dat ze gewonnen hebben, die linkse lachen hun lul uit hun broek.. nu moeten ze doorgaan en eisen dat de hele eu verwijderd en afgebroken wordt,dan pas zullen ze rust krijgen

 6. Dat belachelijk woordje “duurzamer” wordt gewoon verkracht. Ze geven het een nieuwe definitie, nl. duurder, & kwalitatief veel slechter dan anders. Als een boer nu niet winstgevend is, wat gaat dit de EU aan. Alsof een boer dan verder blijft ploeteren. Allemaal onzin om voedsel schaarste te creëren ja.

 7. Wat van heel groot belang was bij dit protest in FR was het feit dat de politie geen klootzakken waren. Ik zag ze met mijn eigen ogen. Ze waren rustig en bijna respectvol zoals ze naar de tractor parade keken. Dat is de eerste keer dat de politie geen klootzakken waren. Heeeeeel belangrijk!

 8. Doorgaan, weg met die oorloghitsers en weg met de wapenleveranties van het belastinggeld van de “nutteloze eters”
  Dat walgelijk elitair volk dat mensen tegen elkaar opzet.
  Wie denken ze wel niet dat ze zijn ??

 9. Immortal, Doorgaan richting Nazi,s DAVOS met de trekkers als ze niet anders willen in dat corrupte illegale onethische ongekozen Criminele zwendel zooi van de Rioolratten HOL Von der LIJKEN Klaasje Schaap Met vele duizenden boeren Vissers tuinders Het zal nog beter gaan als er door gegaan zal worden met die nutteloze Mee vreters in dat stinkende DAVOS hoerenkeet die geen macht en Rechten kunnen bepalen DAVOS is een belangrijk punt Mensen Zo denkt Poetin er ook over !!!

 10. Zij de boeren zijn met een kluitje het riet in gestuurd
  De boeren doen precies wat de elite wil
  Zolang de boeren geloven dat zij het beste voor hen willen zal dit niet stoppen
  En gaat het precies volgens hun plan

 11. Er wordt niets geschrapt. Dit is het spel. Nemen en nemen.. dan net doen of je een klein beetje geeft.. en vervolgens weer nemen nemen nemen.. enz… Zo werkt politiek, leiderschap, religie, autoriteit, macht, geld, business, marketing enz. Het is de grote leugen verpakt met een blommetje en een fraai strikje. Voor wie zich wil laten naaien.

 12. Lo que tiene que hacer la UE es anular la agenda 2030 y la agenda verde, que lo único que sirve es para que nos importen productos envenenados de unos países que no tiene ningún tipo de filtro fitosanitario.
  El mayor error que ha cometido la Unión Europea es el libre comercio con países no europeos y además subvencionar la agricultura y la ganadería de países extracomunitarios, como Marruecos. Ese ha sido la peor idea que han tenido los políticos de Europa.

  Wat de EU moet doen is de 2030-agenda en de groene agenda schrappen, die alleen dienen om vergiftigde producten te importeren uit landen die geen enkel fytosanitair filter hebben.
  De grootste fout die de Europese Unie heeft gemaakt is vrijhandel met niet-Europese landen en het subsidiëren van landbouw en veeteelt in niet-EU-landen, zoals Marokko. Dat is het slechtste idee dat de Europese politici ooit hebben gehad.

 13. Brussel zwicht? dat kan puur bedrog zijn.

  bv ze gooien al de (voorbeeld) 100 punten van op om uit te voeren, daarna komt het volk in beweging en protesten enz, dan geven de macht stelers zeg 40 punten terug (af van de 100) en iedereen ‘blij’ maar dan blijken ze te zijn gefopt, ja de macht wil graag die 100 punten doorvoeren om mensen te ruïneren/onteigenen daarna e.d., maar ze zouden al blij zijn met bv slechts 40 punten om te beginnen en ze hebben nu bv 60 punten, dus 20 in de plus, immers die 100 wisten ze dat daar het volk nooit mee in zou gaan, 100 ineens… dus bluften ze en zien wat eruit kwam, ze hebben immers alle kaarten nog in handen (het SSysteem)

  we worden misleid, bedrogen, verraden, verkocht.

  hopelijk sterft het inhumane satanistische volk en hun helpers snel uit.

 14. Europa is een kolonie van de US sinds WWII , en de Europese unie leiders zijn volgelingen en uitvoeders van wat de US wil . Ursula is ooit voorgeschoven als EU voorzitter door een bevel van de US; Eerst en vooral moeten de europese landen onafhankelijk worden maar dat zal moeilijk gaan,de US laat zich zo maar niet aan de deur zetten ,er zijn veel mannen nodig als Victor Orban

 15. en nu doordrukken zodat alle neo-fasisten weg zijn en criminelen van Davos opgepakt zijn incl onze eigen DEMOCRATISCHE wat dat ook mag zij opgepakt en gelincht zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in