Wouter Engler / Wikimedia / (CC BY-SA 4.0)

De Nederlandse PVV-leider Geert Wilders verklaarde donderdag dat zijn Partij voor de Vrijheid de “grootste winnaar” was bij de verkiezingen voor het Europees Parlement, nu exit polls voorspellen dat de anti-massamigratie partij enorme winsten zal boeken.

De Partij voor de Vrijheid (PVV) bouwde donderdag voort op haar recente binnenlandse succes, met exitpolls die voorspellen dat de populistische partij ten minste zeven zetels in het volgende Europees Parlement zal bemachtigen na nul zetels te hebben gewonnen in de EU-verkiezingen van 2019. Volgens de eerste schattingen van Ipsos in opdracht van de publieke omroep NOS betekende dit de grootste winst voor een Nederlandse partij en het grootste totaal voor de PVV in haar geschiedenis, schrijft Kurt Zindulka.

Hoewel de PVV de grote winnaar van de avond was, was de feestvreugde enigszins getemperd omdat de exitpolls voorspelden dat de alliantie tussen GroenLinks en de PvdA van Green Deal-architect Frans Timmermans met 8 zetels aan het langste eind zou trekken. Dit is er echter één minder dan de eerder gescheiden partijen in 2019 behaalden en Wilders merkte op dat het nog steeds mogelijk is dat zijn partij een extra zetel wint nadat de officiële resultaten bekend zijn gemaakt.

Wilders zei: “Ik ben heel blij… We hebben nog nooit zeven zetels gehad. Dit is ongekend. We zijn veruit de grootste winnaar. Ik hoop dat we zondag nog steeds de grootste worden. Een beter resultaat is natuurlijk altijd mogelijk, maar ik had het eigenlijk niet verwacht. We zijn de kiezers ontzettend dankbaar.”

De Nederlandse politicus zei ook dat het grote aantal stemmen dat zijn partij heeft gekregen waarschijnlijk zal worden herhaald door andere anti-massamigratiepartijen in heel Europa als ze deze week naar de stembus gaan: “Je zult zien dat de eurosceptische stem zal groeien en sterker zal worden binnen het Europees Parlement… En dat is natuurlijk heel goed nieuws. Een signaal aan de elites in Brussel dat er dingen zullen veranderen.”

  De globalistische multimiljonair George Soros werkt samen met MasterCard om de omvolking in het Westen te versnellen

Dit werd ondersteund door de leider van de zusterpartij van de PVV in België, waarbij Vlaams Belang (VB) leider Tom Van Grieken zei dat Wilders’ succes een “zeer hoopvol signaal” is voor de kansen van zijn eigen Vlaamse partij op zondag.

“De partij herhaalt nu haar enorme groei in de Europese verkiezingen. Wat in Nederland kan, kan zondag ook in Vlaanderen,” zei hij.

Donderdagavond was er ook succes voor de opkomende partij Boer-Burger-Beweging (BBB), die naar verwachting meerdere partijen heeft verslagen om ten minste twee zetels in het EU-parlement te winnen.

Ondanks het feit dat de boerenprotestpartij pas in 2019 is opgericht, heeft ze een geschiedenis van succes opgebouwd. Vorig jaar won ze een verbluffende ommekeer bij de provinciale verkiezingen om de grootste partij in de Eerste Kamer te worden, na een golf van woede over de groene agenda van Brussel en de neoliberale regering Rutte in Den Haag. De partij zal ook een van de belangrijkste partners van Wilders zijn als hij later deze maand een coalitieregering probeert te bevestigen na de verkiezingen van vorig jaar te hebben gewonnen, wat betekent dat de boerenpartij waarschijnlijk ook een grote invloed zal hebben op het toekomstige bestuur van Nederland.

BBB-leider Caroline van der Plas zei over de uitslag van donderdag: “Ik ben zo blij, zo blij! Europese verkiezingen zijn voor veel mensen nog ver weg, maar je ziet aan de opkomst dat mensen dachten: we moeten gewoon meedoen.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Poetins propagandisten juichen de verkiezingsoverwinning van Geert Wilders toeVolg Frontnieuws op Telegram

  Trump heeft gelijk: De VS doen veel meer dan de EU in Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelDe kans is groot dat je je overlevingsvoorraden de komende jaren nodig hebt
Volgend artikelPaus Franciscus dringt er bij Pride-organisatoren op aan om “pedoseksuelen” op te nemen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Pfff… wat een gigantische farce!!!

  Nexit partij Wilders wint zetel in de ze EU. Anti EU partij die in de EU gaat meedoen. Anti migratie partij die toch migratie toe laat. Anti NPO partij die de NPO ongemoeid laat. Anti kartel partij die nu met het kartel werkt. Anti cojona partij die vaccins een goed idee vond. Anti oolog partij die staande ovatie gaf aan Zelensky en pro oorlog stemde.

  PVV de anti partij die helemaal niet anti is. Geert is zwarte paus, Mark is de witte paus en de Mossad en het koningshuis zijn de grijze paus. In de USA doen ze hetzelfde met Biden, Obama en Rockefeller/Soros/UK Royals. In Frankrijk doen ze het met Macron en wat fake oppositie en de Rothschild’s. Overal dezelfde constructie… een witte paus voor de show voor het volk, een zwarte paus die achter de schermen de show runt en een grijze paus die de witte en zwarte paus bestuurt. De verborgen families sturen de grijze paus aan. Het is een maffia structuur zodat de maffia mensen kan misleiden met ontelbare gezichten en leugens op elk niveau. Dat is wat ik er tot nu toe van kan maken. Het is een structuur die zorgt dat hoogste maffia baas zich kan verbergen achter een web van leugens en nooit, never ever, wordt gepakt.

  The best trick the devil ever pulled, was convincing people he wasn’t real.

  De satanisten hebben in duizenden jaren een verborgen macht gecreëerd waarmee ze de hele mensheid als een tovenaar van Oz regeren alsof ze Goden zijn.

  We zijn getuigen van de grootste misdaad die ooit tegen de mensheid is gepleegd. Een misdrijf dat groter is dan alles wat er hiervoor ooit heeft plaatsgevonden. Geert is één van de allergrootste verraders ooit. De wakkere mensheid is Jezus en Geert is als Judas… erger nog zelfs, Geert is nooit één van ‘ons’ geweest.

  • Wilders is aan de macht gemanipuleerd. Die heeft nooit iets gewonnen.
   Rutte is net als die engelse premier,het land in een oorlog duwen en dan aftreden net van te voren zodat ze niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden. Nee dat duwen we in the face van een rechtsextreme partij. En na de oorlog komt kutrutte weer net zo vrolijk terug om alles op te eisen en de schuld bij rechts extreem weg te leggen. Dan komt zijn hoofd niet op een spie te staan. Althans zo denk hij en handelt hij. Maar de realiteit zal anders zijn. Gelukkig.

  • Theme: “We zijn getuigen van de grootste misdaad die ooit tegen de mensheid is gepleegd. Een misdrijf dat groter is dan alles wat er hiervoor ooit heeft plaatsgevonden”.
   Je bedoelt de plandemic? De gifprik en alles eromheen. Geert Wilders heeft zich nooit uitgesproken over deze misdaad. Hij staat onvoorwaardelijk achter de Israhell. Hij pleit voor extra 💰 naar Zelensky en co. enz..

   • @Flying Dutchman…

    Ik doel op het geheel van complotten en agenda’s. Cojona was maar één van de vele vele vele complotten tegen de mensheid.

    Tijdens de plandemic heeft Geert overal mee ingestemd, Geert was zelfs pro vaccin voor kinderen.

  • Geert is van Indische oorsprong en heeft de Nederlandse en jawel hoor de Joodse nationaliteit. Zijn partij wordt betaald door de zionistische Mossad en hij steunt openlijk de zionistisch en orthodox Joodse genocide in de Palestijnse gebieden, waar inmiddels veel meer dan 100.000 vrouwen en kinderen afgeslacht zijn geworden,voornamelijk door bombardementen op ziekenhuizen, scholen en vluchtelingkampen. De PVV is geen kritische anti migratiepartij, maar een anti-islampartij. Daarvoor worden ze betaald door de Mossad. Het is geen toeval dat ze de woorden agenda 2030, Bilderberg Group en de top vd zionistische elite, nl Rotschilds, Rockefellers en Soros en zoon niet benoemen. Behalve aan de zionistisch/orthodox Joodse genocide verlenen ze steun aan de proxi oorlog in de Oekraine, de Bilderberg/WEF agenda 2030 en hebben ze zich niet duidelijk uitgesproken tegen het cojonabedrog en de gifspuiten. Dus veel zichzelf benoemde ‘wakkeren’ zijn er toch weer ingetrapt. Als de PVV een gevaar voor de gevestigde macht zou zijn, hadden ze 0% kans gehad op regeringsdeelname. De VS en de zionisten kunnen tevreden achterover leunen, vooral door zoveel domheid van veel zichzelf benoemde ‘wakkeren’.

 2. het is me het circus wel en er zal niets veranderen.
  we moeten zelf iets doen zo niet dan ga maar op de bank liggen en laat alles over je heen komen.

  de burger heeft de macht en niet rutte of macron of ………… vul maar in.
  de eu is en zijn zakkenvullers niet meer en niet minder.

 3. Heel veel mensen in de politiek hebben recht op een Kennedy momentje, een beetje extra faam en dan de de vergeten is in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in