Een Britse onafhankelijke journalist is gearresteerd nadat hij de waarheid had onthuld over het feit dat het Canadese parlement een Oekraïens nazi Waffen-SS lid had bejubeld, nu de Britse politie streng optreedt tegen iedereen die niet-mainstream nieuws op het internet deelt, schrijft Baxter Dmitry.

De Britse regering heeft wetshandhavers opdracht gegeven om te beginnen met het arresteren en vervolgen van burgers die online niet-mainstream meningen delen waar factcheckers het niet mee eens zijn. Na de goedkeuring van de Online Safety Bill vorige week, hebben de Britse autoriteiten nu de macht om burgers te straffen die iets delen dat als “hatelijk” wordt beschouwd of als “verkeerde informatie” wordt bestempeld op social media.

Warren Thornton presenteerde op zondagavond 24 september een editie van zijn podcast The Real Truth toen politieagenten op zijn deur klopten.

De videoblogger heeft zich op social media kritisch uitgelaten over de steun van de NAVO aan Oekraïne in zijn conflict met Rusland. Hij heeft ook geholpen bij het blootleggen van de nazi-geschiedenis van de 98-jarige inwoner van Ontario, Yaroslav Hunka, die vorige week een staande ovatie kreeg in het Canadese Lagerhuis tijdens een toespraak van de Oekraïense president Volodymyr Zelensky op uitnodiging van premier Justin Trudeau.

Gast Fiona Ryan vertelde hoe Thornton 20 minuten voor het einde van de show “verdween”, terwijl ze in gesprek was met medegast Johnee, gastvrouw van het YouTube-kanaal Café Revolution, gevestigd in Donetsk aan de frontlinie van het conflict met Oekraïne.

Toen ze na afloop van de webcast een WhatsApp-bericht naar Thornton stuurde om te vragen wat er was gebeurd, stuurde hij slechts het woord “politie” terug.

Sputnik bericht: Thornton bevestigde dat agenten van de regionale Cyber Crime Unit hem “uitnodigden” om “ondervraagd” te worden. Toen hij weigerde, arresteerden ze hem en reden hem naar een politiebureau in Bristol, vele kilometers van zijn huis.

Daar probeerden ze hem een formele waarschuwing te geven voor “onjuiste informatie” in verband met 16 video’s die hij op sociale media had geplaatst.

Thornton zei dat de agenten die hem ondervroegen “in de war” raakten toen hij vroeg tegen welke video’s ze in het bijzonder bezwaar hadden. Hij voegde eraan toe dat zijn advocaat hen “in stukken zou scheuren” en eiste dat de politie “hem zou aanklagen of vrijlaten.”

Hij werd uiteindelijk op maandag vrijgelaten zonder aanklacht of waarschuwing en moest een lange treinreis naar huis maken.

Verschillende van de video’s die Thornton presenteerde, gingen over het conflict in Oekraïne, waarbij de nadruk lag op het mislukken van het tegenoffensief van Kiev en de willekeurige beschietingen van burgergebieden. In een andere video werd het bewijs besproken dat door het Russische Ministerie van Defensie was geleverd van het Amerikaanse biolabprogramma in Oekraïne, waarbij een verband werd gelegd met de COVID-19 pandemie.

Eén artikel in het bijzonder, getiteld “Spies, Lies and Mercenaries“, onthulde hoe Franse agenten van de inlichtingendienst al in 2020 samenwerkten met buitenlandse militanten in Kiev, twee jaar voor het conflict met Rusland. Een ander artikel ging over de uitnodiging van de Oekraïense nazi Yaroslav Hunka aan het Canadese parlement vorige week.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Hunka lid van de beruchte 14e Waffen-SS Grenadier Division Galicia, een eenheid van Oekraïense collaborateurs gerekruteerd door de nazi-bezetters, die deelnam aan slachtpartijen onder de burgerbevolking. Na de nederlaag van de As in 1945 behoorde Hunka tot de duizenden Oekraïense Nazi’s die naar de voormalige bondgenoot van de Sovjet-Unie, Canada, emigreerden – waaronder de grootvader van minister van Buitenlandse Zaken en vice-premier Christia Freeland.

Trudeau verontschuldigde zich maandag voor de verontwaardiging – voordat hij probeerde de aandacht te verleggen naar vermeende “Russische desinformatie.”

Het incident benadrukt de bezorgdheid van voorstanders van vrije meningsuiting dat de Online Safety Bill, die momenteel in het parlement wordt besproken, gebruikt zou kunnen worden om commentatoren die kritiek hebben op de officiële regeringslijn, hard aan te pakken.

In een video op sociale netwerksite X (voorheen Twitter) – sindsdien verwijderd – zei Thornton dat “meegenomen worden en ondervraagd worden voor ‘desinformatie’ een hele eer is.”

Hij merkte op dat “desinformatie is wanneer je bewust weet dat iets een leugen is, en je het toch publiceert. Verkeerde informatie is wanneer je niet weet dat iets een leugen is, en je het toch publiceert.”

“Malinformatie is wanneer je weet dat iets helemaal waar is, en je publiceert het, en ze vinden het schadelijk om het uit de privésfeer te halen en in de publieke sfeer te brengen,” stelde Thornton.

Hij wees erop dat journalisten de “plicht” hebben om misdaden, ongepastheid, risico’s voor de volksgezondheid en veiligheid aan het licht te brengen en te voorkomen dat het volk misleid wordt door publieke figuren.

“Dus hartelijk dank dat u hebt laten zien dat alle 16 video’s die u onderzocht volledig en volkomen waar zijn,” zei Thornton tegen de politie, erop wijzend dat er “geen verdere actie” tegen hem werd ondernomen.

“We gaan op geen enkele manier zwijgen en we gaan mensen de waarheid blijven vertellen,” beloofde Thornton. “Het is aan hen om te bewijzen dat wat wij doen het publiek niet ten goede komt.”

Hij benadrukte dat de kritische berichtgeving van hem en anderen over het proxyconflict van het Westen met Rusland in Oekraïne van vitaal belang was voor de mensheid, en dat hij het recht had om te wijzen op schendingen van artikel 39 van het VN-Handvest – dat een reactie voorschrijft op “elke bedreiging van de vrede, schending van de vrede of daad van agressie” – waaraan volgens hem “alle NAVO-leden zich schuldig hebben gemaakt.”

“We moeten een einde maken aan het moorden en aan al het geld dat naar deze krankzinnige mensen stroomt en aan deze krankzinnige oorlog die namens deze krankzinnigen aan de macht wordt gevoerd,” zei Thornton.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De Davos Man in de verdediging: World Economic Forum haalt uit naar “desinformatiecampagnes” tegen zijn tirannieke ideeënVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSatanische pedofiel Marina Abramovic wordt hoofd van Oekraïense adrenochroomfabrieken
Volgend artikelAanhoudend hoge oversterfte: We hebben een serieus probleem
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Ook een manier om de aandacht te trekken, in dit geval dan in ons voordeel, want hoe krijg je de schapen anders aan het twijfelen over of iets nu wel waar is of propaganda.
  Tegenwoordig zijn de MSM meester in het propaganderen (en zelfs ronduit liegen) maar schuiven , zoals we nu al jaren gewend zijn, alles op de Russen die zich nu ‘klaar maken om de EU verkiezingen volgend jaar te dwarsbomen’.
  Tja, dan kan je nu al raden hoe die verkiezingen gaan verlopen.

  • Best is niet te hard naar schapen te wijzen want wij zijn niet veel beter.

   het grote verschil tussen links en Rechts is dat links in staat is zich te organiseren en vol te houden inclusief daden zelfs bij tegenwind daarom hebben ze ook de instituten volledig kunnen controleren Links voort een oorlog met als doel rechts volledig te vernietigen en daar wijken ze niet van af

   Rechts geeft op bij het minste beetje tegenwind en is niet in staat zich fatsoenlijk te organiseren of allemaal aan hetzelfde zeil te trekken verder kibbelen ze ook onder elkaar verjagen ze de normies die ze nodig hebben en zitten ze niet in de oorlog om te winnen maar eerder om met rust gelaten te worden wat nooit gaat gebeuren links geeft nooit op

   Tenzij rechts dit begint te beseffen en zich op dezelfde manier begint te organiseren en volhouden net als nu in America is aan het gebeuren met bud light, Disney, Target, etc zal er niets veranderen en zal rechts blijven verliezen

   We hebben de Normies nodig hersenloze volgers die geen idee hebben wat er gaande is maar wel met rust gelaten willen worden en hun lege leventjes verder lijden en momenteel blijft links deze kudde onder druk zetten en dat vinden ze niet fijn dus gaan ze mee stuur deze kude in de juiste richting en zeg ze doe dit en je kan je lege leventje verder lijden en je zal zien dat je overwinningen zal halen in deze oorlog. Links begrijpt dit Principe heel goed en daarom winnen ze ook keer op keer.

   • Vroeger was ik links, toen ging het om de belangen van de werknemers, tegen het verzuren van het milieu en de macht van de werkgevers, voornamelijk van de grote bedrijven die alle regels aan hun laars lapten. Wij verloren toen van rechts omdat die juist voor de belangen van het groot kapitaal gingen.
    Nu leven we in een omgedraaide wereld en is links volledig doorgeslagen naar idealen die nergens op slaan en worden ze gestuurd door rechts kapitaal, maar ze noemen zich nu links.
    Als de huidige ‘klimaatactivisten’ zich nu eens verdiepten in wat het verschil is tussen klimaat en milieu zouden ze heel wat meer redenen hebben om fors actie te voeren want het milieu gaat naar de verdommenis. Kijk maar eens omhoog en zoek de vroegere stalende blauwe luchten. Die zijn er niet maar hebben wel invloed op het klimaat want het koelt af, terwijl we al van nature in een afkoelingsperiode zitten. De milieu vernietigers moeten ze aanpakken willen ze het klimaat redden.

    • Links en rechts is veranderd in.
     LINKS IS LEVEN IN ANGST.
     RECHTS IS LEVEN MET GEBRUIK VAN ZELFBEWUSTZIJN.
     ANGST IS KOP IN ZAND.
     ZELFBEWUSTZIJN GEBRUIKEN IS “KRITISCH NADENKEN” OVER WAT DE MSM MEDIA JE OPDRINGT.
     Dan is er nog de groep “luiaards” die te moe zijn om te denken, zij volgen alleen de voetbal en F1.

   • Ik vind de hokjes “links” en “rechts” iets van de vorige eeuw. Voor mij geldt de keuze tussen gewillig meedraaien in het systeem van “geïnstitutionaliseerde corruptie” van de miljardairs/oligarchen die we vroom “democratie” noemen en de houding in de stijl van IJlenspiegel/Asterix kritisch ontmaskeren van de gluiperige huichelarij en hypocrisie.

   • Als al die linkse deugmensen rechts willen vernietigen, schieten ze zich zelf in de voet want ze worden onderhouden met het belastinggeld afkomstig van rechtse productieve mensen.
    Linkse mensen zijn heel goed in het grabbelen in de grote gemeenschappelijke pot, maar als het om zelf bijdragen gaat hebben ze plots last van ‘zwakke schouders’.

  • Dat hoeft niet, volgens mij is de pest nooit weggeweest uit de VS, met name rond de grand Canyon. Weet je wat ik vraag het Ai,

   Klopt het komt voor in o.a. Colorado maar met moderne antibiotica is het niet levensbedreigend meer mist je er op tijd bij bent. Dat zegt Ai tenminste!

 2. Thornton: hoe één mens een groot verschil kan maken tussen het slaafse journalisten volk!👏👏👏👏👊✅✌️
  Met de „hulp“ van de politie! Erg grappig en overigens oud verschijnsel. Zet druk op een goede journalist en je hebt een pers crisis!! 😂😂Eén troost: Hoe smart is de tegenstander? 🤪

 3. Het hele ‘Nazi-applaus’ project is een afleidings maneuvre voor het drugschandaal in India!

  Tijdens de G20 top aldaar werd Justin Castreau betrapt met een vliegtuig vol hardcore drugs die hij onder diplomaten-vrijheid had mee gesmokkeld!

  Het is standaard tacktiek van de landverraders dat zij steeds ‘rare’ opmerkelijke situaties bedenken en creëren om de schaapjes af te leiden van wat er achter de schermen gebeurt. Dit is er weer zo één…

 4. En zo hoor ik het ook van mijn Engelse vrienden. In blinde paniek pakken ze mensen op en laten ze weer vrij. Ze weten niet meer wat ze moeten doen om de deksel op de beerput te houden.

  Als je het mij vraagt start de verlossing in de UK. Of is reeds gestart. Die mannen hebben ballen….halen smart lights weg, gooien 5g masten om, net als in Frankrijk.

  Valt het niet op dat er zo weinig geluid komt uit viva la france? Dat komt omdat het geluid wat er heerst niet het geluid is wat ze ons willen laten horen.

  Als UK stil word duurt het niet lang meer. Overal begint de strijd nu…the endgame is near. Paradox of power at its best

 5. Warren Thornten zal door dit voorval alleen maar nog populairder worden. Ik kende hem nog niet, maar vanaf nu zal ik hem gaan volgen! Net zoals wat Russel Brandt onlangs overkomen is zal dat zijn populariteit ook alleen maar ten goede komen.
  De Duitse film uit 2006 van regisseur Florian Henckel von Donnersmarck “Das Leben der Anderen” wordt nu langzaam ook weer interessant om al dan niet nog eens te gaan bekijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in