© manine99 / freepik

De pro-Oekraïense Spectator stelt terecht dat de sancties tegen Rusland hebben gefaald. Maar de redenering is twijfelachtig:

Het Westen begon zijn sanctieoorlog met een overdreven gevoel van eigen invloed in de wereld. Zoals we hebben ontdekt, ontbreekt het niet-westerse landen aan de wil om sancties op te leggen aan Rusland of aan Russische oligarchen. De resultaten van de misrekening zijn voor iedereen zichtbaar. In april vorig jaar voorspelde het IMF dat de Russische economie in 2022 met 8,5% en dit jaar met nog eens 2,3% zou krimpen. Uiteindelijk is het BBP vorig jaar met slechts 2,1% gedaald en voor dit jaar voorspelt het IMF een kleine stijging van 0,7%. En dat allemaal ondanks het feit dat de oorlog in Oekraïne veel slechter is verlopen dan velen zich in februari vorig jaar hadden voorgesteld. De Russische economie is niet vernietigd; ze is alleen opnieuw geconfigureerd, met een nieuwe oriëntatie naar het oosten en zuiden in plaats van het westen.

Ja, het “Westen” had een “overdreven gevoel van zijn eigen invloed in de wereld”. Maar dat is slechts een deel van het probleem. Het “Westen” denkt nog steeds dat het superieur is aan andere landen, zelfs nu ten minste enkele andere landen het hebben ingehaald en deels superieur zijn in het gebruik van wetenschap en technologie, schrijft Bernard.

Bovendien dacht het ‘Westen’ dat Rusland inferieur was aan hen. In 2015 noemde wijlen senator John McCain het een “benzinestation dat zich voordoet als een land”:

Begin jaren negentig was Rusland zeker down. Maar het was niet uit. Het had een zware industrie en alles wat nodig was om die te voeden. Het had goed opgeleide mensen en een grote wetenschappelijke gemeenschap. Toen McCain sprak, 25 jaar na de val van Rusland, was het land grotendeels terug in de topklasse.

De productie van staal, cement, energie en voedsel per hoofd van de bevolking was en is hoger dan in de meeste “westerse” landen. Dat zijn de basiscijfers die men nodig heeft om een industrieel land en zijn capaciteiten te beoordelen, niet een of ander dubieus cijfer als het Bruto Binnenlands Product waarin “diensten” van twijfelachtige waarde zijn opgenomen. (Het aandeel van de uitgaven voor gezondheidszorg in het vrij hoge BBP van de VS is bijvoorbeeld 16,8%, met een slechter resultaat voor de bevolking dan in Europese landen die minder uitgeven).

Nu het zelfs voor de Spectator duidelijk is geworden dat de sancties tegen Rusland hebben gefaald, zou men hopen dat het “Westen” tot een realistischer kijk op zichzelf en op de economische mogelijkheden van Rusland zou komen. Helaas is dat nog niet het geval.

Getuige Florida’s gouverneur Ron DeSantis die in maart 2023 in feite McCain’s valse bewering herhaalde:

… DeSantis zei over Poetin. “En dus is hij eigenlijk een tankstation met een stel kernwapens en een van de dingen die we beter zouden kunnen doen is onze eigen energiebronnen in de VS benutten.”

Het ‘Westen’ zal het vermogen van Rusland blijven onderschatten zolang dergelijke valse beweringen nog steeds worden geloofd. Alleen een realistische inschatting en meer respect voor de capaciteiten van Rusland kunnen de fout corrigeren van het voeren en verliezen van een proxy-oorlog tegen Rusland.

  Oekraïense propaganda kan catastrofale verliezen niet langer verbergen - burgers praten erover

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Bekentenis Amerikaanse minister van Financiën Yellen: “De sancties tegen Rusland brengen de dollar in gevaar”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel10e recente pilootuitval: HiSKy vlucht H4474 (DUB-KIV) naar Chisinau, 20 min na het opstijgen raakte de piloot “niet in staat te handelen”
Volgend artikelDe mensheid en evolutionair transhumanisme: Het einde van onze huidige soort?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Valse beweringen over Rusland? Noem eens 1 ding waar die corrupte idioten hier geen foute informatie over verstrekken. Voorbeelden? Covid, immigratie, klimaat, economie, pensioen hervorming, woningmarkt, dreigende water tekorten, voedselvoorziening, energie, boeren, enz. enz.
  Het is bewust, het is gestuurd, het is hun opdracht. Aan ons om dit voorgoed te stoppen.

 2. Hier nog een nep Westerse visie over Russiche militaire technologie

  Van Avangard tot Zircon: hoe ver vliegen Russische raketten? – vitaal

  Moskou begon in de jaren tachtig te experimenteren met ontwerpen voor hypersonische raketten.

  De Russische en Amerikaanse legers kregen deze week ruzie nadat het Pentagon beweerde dat een in Oekraïne opgestelde Patriot-raket een Kinzhal-raket had neergeschoten. Wat zijn de mogelijkheden van de Kinzhal en andere grote raketsystemen in het arsenaal van Rusland? Spoetnik neemt een kijkje.

  Een hooggeplaatste bron in het Russische Ministerie van Defensie dweilde de vloer met beweringen van het Pentagon over een Patriot-raket die een Russische Kinzhal neerschoot, en vertelde verslaggevers donderdag dat de vliegsnelheid van de Russische raket de capaciteiten van alle luchtafweerraketsystemen die door het Westen aan Kiev worden geleverd, overtreft. om het te onderscheppen, “inclusief de Patriot.”

  “De antiraketmanoeuvre van de Kinzhal in het laatste vluchtsegment en de bijna verticale nadering van het doel maken het onmogelijk voor luchtafweerraketsystemen om dit wapen te onderscheppen”, aldus de bron >>>

  https://sputnikglobe.com/20230511/us-patriot-system-not-capable-of-intercepting-russian-kinzhal-missile—source-1110264588.html

  De verklaring daagt beweringen uit van de perssecretaris van het Pentagon, Pat Ryder, die dinsdag “bevestigde [ing] dat [Oekraïne] een Kinzhal neerhaalde met behulp van een door de VS geleverde Patriot. De claim van het neerschieten gaat meer dan een week terug en is afkomstig van een Telegram-bericht van de Oekraïense luchtmachtcommandant Mykola Oleshchuk op 6 mei dat een patriot een Kinzhal neerhaalde tijdens een nachtelijke aanval op de regio Kiev op 4 mei.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/05/from-avangard-to-zircon-how-far-do-russian-missiles-fly-vital/

  • Beste Adriaan W.
   Laten we er even vanuit gaan dat een patriot inderdaad zo’n Kinzhal uit de lucht heeft geschoten.
   Dit doet mij denken aan de Irak oorlog waar op een gegeven moment een Iraakse boer met zijn simpel geweer een Apache helikopter uit de lucht schoot en de held van zijn dorp werd.
   Het bleek een ongelofelijke toevalstreffer te zijn omdat hij een leiding had geraakt waardoor het ding naar beneden kwam.

   Nu probeert men wellicht met deze patriot de kwetsbaarheid van die Kinzhal aan te duiden.
   Nogmaals, laten we er vanuit gaan dat het inderdaad gelukt is, dan nog maakt een neergehaalde raket nog geen gewonnen oorlog. Lukte de Irakezen niet, lukt ook het westen niet.
   Laten we maar blijven lachen dan wel hoofdschudden om de handelingen van het westen.

   • Tigron mei 13, 2023 at 12:05

    Juist beste Tigron een toevalstreffer is niet uit te sluiten, feit is dat deze raketten bijn vertikaal uit de blauwe hemel komen vallen met een geschatte snelheid van mach 5 tot 7, hoe verder de raket naar beneden raast deste meer luchtweerstand ondervindt deze omrigt door een plasmawolk die elke geavanceerde radar niet kan waarnemen en toch blijft toeval een rol spelen, gebeurt toeval regelmatig dan wordt het een herkenbaar patroon waar nu nog geen gevonden is.

    Leuk gegeven is dat de grote kalibers kanonnen uit de 1e wereldoorlog de granaten door hun parabolische banen ook bijna vertikaal uit de lucht kwamen vallen, het precies mikken werd daardoor vermoeilijkt.

 3. Russisch onderwijs is beter, zeker tav wetenschappelijke studies, terwijl al jarenlang het westerse onderwijsniveau dalende is. De luxe maakt het westen lui. De lagere welvaart in Rusland houdt de mensen actief.
  Op de snelweg hier in Nederland zie ik op iedere bedrijfsbus: technisch personeel gezocht. Blijkbaar tekorten hier.
  In Rusland prima technisch onderwijs en leergierige leerlingen. Het is waar de overheid waarde aan hecht en waar ze in wil investeren.

 4. Zeer goed artikel, alweer..hogere opleidingen krachtige werklust en gevoel voor verantwoordelijkheid..wat de Russische arbeiders ook een zelfzeker gevoel geeft…is zeer juist gezegd in dit artikel…dan moet ik altijd denken aan de Russische treinen in Siberië bij min 50 a 60 graden zijn die altijd op tijd en de reizigers staan Nooit in de koude wan elk station is verwarmd en in propere staat..of je werkt daar niet !!! dat is trots zijn op je werk/leven en je familie die trots zijn dat hun man vader een onmisbaar persoon is voor de rest…. mooi/sterk/ betrouwbaar..de essentie van het leven, gelezen in Russia Beyond heerlijke en eerlijke literatuur ❤️🇷🇺

 5. Beste mensen,
  Ik lees de artikelen hier graag
  Zijn vaak ruim van stof en geeft ook ruimte om eens zelf na te denken.
  Het fijnste hier vind ik de reacties, dat er ruimte is om een mening, af en toe iemand die schreeuwt.
  Over het algemeen beschaafd met elkaar gedachte goed uit wisselen.
  Bij deze een dank aan rommel, mag jouw’n artikelen lezen met veel plezier!
  Dat dit nieuwskanaal maar een lang leven mag beschoren

 6. Ik kom al jaren in Rusland, Oekraine en Belarus. Ik heb er veel vrienden en ben getrouwd met een Belarussische vrouw. Geloof mij maar als ik je vertel dat deze volkeren zich niet laten onderdrukken door het westen. Mijn vrouw is een hele lieve traditionele vrouw, moeder en oma maar verandert in een seconde in een beest als je aan haar land of volk komt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in