In de nacht heeft een Russische raket het militaire doel geraakt in het dorp Druzhkovka in de Volksrepubliek Donetsk, dat onder controle van het Oekraïense leger is gebleven.

De aanval vond plaats precies op het moment van een uitzending van een Franse tv-verslaggever. Ook de lokale bevolking filmde de vernietiging, bericht Southfront.org.

In zijn dagelijkse briefing heeft het Russische ministerie van Defensie de aanval bevestigd en het doelwit bekendgemaakt.

Klik voor groot

In Druzhkovka troffen Russische raketten een treinstation waar een echelon met MLRS “Himars” lanceerinrichtingen, Tsjechische “Vampire” MLRS en munitie daarvoor werd vernietigd. Bovendien wordt gemeld dat gemobiliseerde Oekraïense militairen, die de AFU-eenheden moesten versterken die bij Bakhmut, ernstige verliezen hebben geleden toen dit echelon bij het station aankwamen. Als gevolg van de aanval leed de AFU zware verliezen.

Als gevolg van raket- en luchtaanvallen op een cluster van militair materieel bij het Druzhkovka treinstation in de Volksrepubliek Donetsk, werden twee meervoudige raketlanceerinrichtingen “HIMARS” van Amerikaanse makelij; vier gevechtsvoertuigen meervoudige raketlanceerinrichtingen RM-70 “Vampire” van Tsjechische makelij; meer dan 800 raketten voor meervoudige raketlanceerinrichtingen; zes auto’s, alsmede tot 120 Oekraïense militairen vernietigd, – aldus het rapport van het Russische MOD.

Als gevolg van de aanval werd een nabijgelegen ijsstadion vernietigd. Russische bronnen veronderstelden dat het werd gebruikt voor de huisvesting van Oekraïense soldaten. Oekraïense bronnen ontkennen op hun beurt dat de faciliteit voor militaire doeleinden werd gebruikt en deelden een video waarop de vernietiging te zien is. Zo toonden Oekraïense media verbrande matrassen in het ijsstadion die waarschijnlijk werden gebruikt door Oekraïense militairen in plaats van door Oekraïense ijshockeyspelers. Het is niet duidelijk of het ijsstadion het doelwit was van een Russische raket of dat het werd geraakt door raketten die ontploften bij het station na de Russische aanval.

  EU-burgers zien zich geconfronteerd met massale armoede - deskundige

Bonus:

Russische raketaanvallen op NAVO-wapenbasis in West-Oekraïne: Officieren en 180 huurlingen dood – Zwerm Shahed-136 drones overspoelt Kiev

In de afgelopen 24 uur heeft een zeer geraffineerde Russische raketaanval plaatsgevonden, zowel qua inlichtingen als qua militaire methodologie.

De Russen hebben militaire installaties in de stad Khmelnitsky in het westen van Oekraïne geraakt met minstens 3 raketten. Het centrum voor transport en opslag van westerse wapens en de basis van de Oekraïense elitecommando’s werd getroffen. Er zijn meldingen van gedode westerse officieren.

Rusland gebruikte een “truc” om te achterhalen waar de westerse wapens waren opgeslagen. Zodra de informatie over de coördinaten van de opslagplaats binnenkwam, lanceerde het een raketaanval.

Kort daarna voerde Rusland golven van aanvallen uit met zwermen Shahed-136 (Geran-2) “kamikaze” drones, die Kiev gedurende enkele uren bestookten.

Volgens WarNews247 heeft Moskou de Iraanse drones opgewaardeerd door een Glonass-signaalontvanger toe te voegen voor precisieaanvallen.

De “kamikaze” drones “Geran-2” vlogen in zwermen vanuit verschillende richtingen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De waarheid en de geschiedenis achter de huidige gebeurtenissenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Wat gaat er gebeuren in 2023?
Volgend artikelOorlogen maken naties
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

11 REACTIES

  1. Opgeruimd staat netjes, ik hoop dat het in een stroomversnelling raakt dat alle belangrijke kruispunten en opslagplaatsen van de aangevoerd Westerse wapenleveranties van de Oekraïense spoorwegen de moeder worden gebombardeerd. Het Westen o.l.v. Angelo Zionisten Bilderbergers en hun henchers de Amerikaanse Democratische partij moeten zo langzamerhand wanhopig worden om zó veel materieel zien te verliezen, of zou het überhaupt niet in die arrogante koppen van hen niet opkomen dat het vechten tegen de Russische bierkaai is

  2. 2 Himars, 800 raketten… was dat de 1miljard die Rutte extra naar Oekraine stuurde? More Western weapons,more Dutch money please

  3. vreemd, het geluid in het filmpje is net zo snel als het licht. dat bestaat niet.
    ik zie even niet hoe ze dat dan gedaan hebben, of waarom..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in