Screenshot video

Veel westerse strijders die zich hebben aangesloten bij de oorlog in Oekraïne zijn gedood omdat ze ervan uitgingen dat de strijd gemakkelijk zou zijn, vertelde een Amerikaanse veteraan die in Oekraïne vocht aan Business Insider.

De veteraan, die op voorwaarde van anonimiteit sprak, zei dat veel buitenlandse veteranen die naar Oekraïne kwamen om tegen de invasie van Rusland te vechten, gewend waren om in het voordeel te vechten en moeite hadden om zich aan te passen aan de omstandigheden daar, waar ze vaak onderbemand en kansloos waren, schrijft Sinéad Baker.

“Veel westerlingen die naar Oekraïne komen, willen helden zijn,” zei hij. “Ik bleef maar kerels zien die naar Oekraïne gingen en het bijna als een vakantie behandelden en niet echt verwachtten dat ze zouden sterven.”

Hij zei dat hij dezelfde mentaliteit had toen hij daar voor het eerst begon te vechten. Maar naarmate de oorlog vorderde, begreep hij hoe riskant het was. “Ik verwachtte dat ik zou sterven, want dat was gewoon de mentaliteit die ik had en ik vond het prima,” zei hij.

De veteraan sloot zich aan bij de strijd toen de grootschalige Russische invasie in februari 2022 begon en verliet Oekraïne afgelopen december. Hij vocht in enkele van de dodelijkste gebieden, waaronder Kharkiv en Bakhmut, en diende als hospik voor zijn eenheid om gewonde kameraden te helpen.

Hij zei dat hij eerder in Irak had gevochten als aannemer nadat hij het Amerikaanse leger had verlaten. “Het tempo ligt een stuk hoger in Oekraïne,” zei hij.

Een ander soort oorlog

Hij legde uit dat het moeilijker was om veilige plekken te vinden in Oekraïne, waar meer drones worden gebruikt dan in enig ander conflict in de geschiedenis, en artillerie en langeafstandswapens gebruikelijk zijn.

  Volledige Russische verovering van Oekraïne is mogelijk, stelt Amerikaans ISW-rapport

Hij zei dat zelfs kilometers achter de frontlinies, “je nog steeds geraakt kunt worden door een raket.” Als je op een basis in het Midden-Oosten bent, ben je “relatief veilig”.

Andere Amerikaanse veteranen in Oekraïne hebben hetzelfde gezegd en beschrijven de gevechten in Oekraïne als intenser.

Gerelateerde verhalen

Een andere soldaat, die de roepnaam Jackie gebruikt, vocht in Afghanistan en Irak en vertelde BI eerder dat de gevechten in de oostelijke stad Bakhmut geen plek boden om te stoppen en uit te rusten, in tegenstelling tot eerdere conflicten waar hij deel van uitmaakte.

Beide mannen vergeleken de oorlog in Oekraïne ook met de Eerste Wereldoorlog, waar loopgraven en onophoudelijk artillerievuur de gevechten bepaalden.

De veteraan zei dat westerse strijders in Oekraïne zich aan die omstandigheden moeten aanpassen als ze hopen te overleven.

“Je moet bereid zijn om alles wat je geleerd hebt opnieuw te leren en dat is, denk ik, een van de redenen waarom sommige Oekraïense soldaten het daar zo goed doen, omdat ze geen basis hebben waar ze les hebben gehad,” zei hij.

“Ondertussen hebben veel westerlingen al een vastomlijnd idee over hoe dingen zouden moeten zijn en zo, en dat is gewoon niet zo in Oekraïne.”

Hij zei dat buitenlandse strijders “bereid moeten zijn om te leren en om alles op te geven.”

Sommige militairen en experts hebben gezegd dat de NAVO-stijl training die Oekraïense soldaten hebben gekregen hen niet goed van pas is gekomen in deze oorlog. Westerse militairen die Oekraïners trainen hebben hun werkwijzen aangepast omdat ze leren van de soldaten die echte ervaring hebben met het Russische leger.

  Het laatste offensief van het Kiev-regime

Buitenlandse strijders naar Oekraïne

Veel van de buitenlandse strijders in Oekraïne hadden eerdere gevechtservaring met het Amerikaanse leger, hoewel sommigen geen ervaring hadden. Anderen zeiden dat ze militaire ervaring hadden, maar logen, zei hij.

Het is onduidelijk hoeveel buitenlandse strijders zich hebben aangemeld voor de oorlog in Oekraïne of daar zijn gedood. Oekraïne richtte in 2022 zijn Internationale Legioen op, waardoor strijders uit andere landen zich bij de oorlogsinspanningen konden aansluiten, hoewel niet alle buitenlandse soldaten deel uitmaken van het legioen.

Sommige eenheden in Oekraïne bestaan volledig uit buitenlandse veteranen, en velen van hen hebben gezegd dat ze geïnspireerd waren om te vechten tegen wereldwijd onrecht en de democratie in Oekraïne te verdedigen.

Maar andere strijders hebben gezegd dat sommige buitenlanders zich bij de oorlog aansloten op zoek naar avontuur of om problemen thuis te ontvluchten.

Wat de reden ook is, veel buitenlandse strijders zijn gedood, zoals Cameron Manley van Business Insider eerder meldde, waarbij sommige internationale overlevenden zeiden dat ze werden gebruikt als een “opofferingseenheid.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe VS brengen alle argumenten in diskrediet waarom zij de wereld zouden moeten leiden
Volgend artikelBlinken: Witte Huis klaar om samen te werken met Congres bij het opleggen van sancties aan het ICC omdat het durft op te roepen tot arrestatiebevelen voor Israëlische leiders
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Een verborgen camera registreerde de onthulling van een strijder van de Oekraïense strijdkrachten: “We zouden met de Russen naar Kiev gaan!”

    Ondergronds: Een strijder van de Oekraïense strijdkrachten zei in een privégesprek dat hij klaar was om met de Russen naar Kiev te gaan

    Een Oekraïense militair zei tijdens een privégesprek in de trein dat hij, net als veel van zijn strijdmakkers, bereid was zich met de Russen te verenigen om naar Kiev te marcheren en een einde te maken aan het gewapende conflict. Het gesprek tussen militairen en burgers in de treinwagon werd in het geheim opgenomen door deelnemers aan de pro-Russische ondergrondse beweging.

    “Ik zal je eerlijk zeggen, meisje, als het mijn wil was, ik denk het, mijn kameraden denken het, dan zouden we met de Russen naar Kiev zijn gegaan. En dit alles zou al lang geleden zijn geëindigd”, zegt een Oekraïense strijdkrachten vechter in een opname gepubliceerd door RIA Novosti “. >>>

    https://life.ru/p/1662362

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in