pxhere / CC0 Publiek domein

The Jerusalem Post meldt dat Tel Aviv vreest voor directe betrokkenheid van Hezbollah en vervolgens Iran.

Tien dagen nadat Hamas Israël binnenviel en honderden doden veroorzaakte, blijft Israël zijn grondoperatie in Gaza uitstellen, en vandaag kondigde het Israëlische leger zelfs aan dat “de volgende fase van de oorlog iets anders kan zijn!” bericht Pronews.

“De Israel Defense Forces bereiden zich voor op de volgende fase van hun operatie tegen Hamas in Gaza, maar hun plannen voldoen misschien niet aan de wijdverspreide verwachtingen van een grondoffensief,” verklaarde de woordvoerder van de IDF.

Lt. Kol. Richard Hecht, Lt. Kol:

“We bereiden ons voor op de volgende fasen van de oorlog. We hebben nog niet gezegd welke dat zullen zijn. Iedereen heeft het over een grondoffensief. Het kan iets anders zijn,” zei hij tijdens de reguliere briefing met verslaggevers.

Pronews.gr is het enige mediakanaal dat vanaf het begin ernstige twijfels had geuit over de vraag of Israël in staat is om een grondaanval op Gaza uit te voeren.

Israël is van plan om de strijdkrachten van Hamas in Gaza zelf aan te vallen, maar dit kan alleen worden bereikt door 300.000 troepen te verzamelen, waarbij zelfs 50.000 doden kunnen vallen, omdat we het hebben over een operatie in een stad met meer dan 2 miljoen inwoners.

Een operatie die natuurlijk gedoemd is om te mislukken. Anders was het jaren geleden al geprobeerd.

Dit alles in combinatie met de wetenschap van de Israëli’s dat er 200.000 Palestijnen (18-40 jaar) in de gevechtsleeftijd zijn in Gaza, en het wordt als onmogelijk beschouwd dat Hamas geen plannen heeft gemaakt en doodsvallen heeft voorbereid binnen de enorme betonnen stad.

  Niet in staat het Palestijnse verzet te verslaan, intensiveert Israëlisch regime het doden en martelen van kinderen

De belangrijkste reden waarom de Israëlische operatie in Gaza voortdurend wordt uitgesteld, is volgens de Jerusalem Post, die militaire bronnen citeert, de vrees van Tel Aviv voor directe betrokkenheid van de sjiitische Hezbollah in de oorlog.

Kortom, men vreest een aanval in het noorden van het land.

Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Israël, wat het ook beweert, niet op twee fronten kan vechten.

Het is vermeldenswaard dat Hezbollah vele malen sterker is dan Hamas, zowel wat uitrusting als mankracht betreft.

En het is misschien wel de enige paramilitaire organisatie ter wereld die wil en kan vechten als een regulier leger.

Het probleem is dat als Hezbollah bij de oorlog betrokken raakt, Iran ook betrokken raakt en Iran is te groot om te negeren.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

De wereld wordt blind gemaakt voor wat er in Gaza gebeurtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGoedgelovige of oneerlijke journalisten herkauwen oorlogspropaganda
Volgend artikelKrachtige beelden uit de Gazastrook wakkeren woede van Arabieren en moslims aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. ….Als er één ding duidelijk is, dan is het wel dat Israël, wat het ook beweert, niet op twee fronten kan vechten….Tijdens de zesdaagse oorlog in 1967 kon dat opeens wel. Israel vocht tegen Egypte, Jordanie en Syrie met 100000 Israelische soldaten tegen 240000 soldaten en won deze oorlog. Nu zijn ze met hun enorme hi-tech leger opeens bang voor Hesbolla en Iran. Israel is een bang wezeltje geworden. En zwakte staat garant voor een hoop ellende. Als het Israelische leger zich terugtrekt gaat nadien de ellende met Hamas gewoon verder. Bomaanslagen, slachtpartijen en gijzelingen in Israel. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

  https://historiek.net/zesdaagse-oorlog-oorzaken-gevolgen-1967/70284/

  • Hoe langer je wacht hoe meer kans je hebt dat Iran of Syrië een reden geven om die aan te vallen, je gelooft toch zeker niet dat je 2 carrier groups nodig hebt om Hamas uit kelders te halen.

 2. hoe dan ook oorlog moet stoppen en onderhandellen met Hamas en alle nederzettingen op Golanhoogten of Jordan oever opruimen en zich terug trekken tot bepaalde grens. IK wil en kan niet verantwoordelijk gehouden worden voor misdaden van anderen

 3. Vreemd artikel…. Het Israelische leger IDF is vele malen sterker dan alle legers van het Midden Oosten bij elkaar. IDF heeft straaljagers, oorlogsschepen, state-of-the-art legermaterieel, genoeg oorlogsbudget, de volledige support van de USA, 80% van de bevolking heeft een wapen thuis en is paraat om het land te verdedigen indien nodig.

  Neemt niet weg dat wapens altijd burgerslachtoffers maken. Waar 2 honden vechten, hebben 2 honden schuld.

  • Waar 2 honden vechten, hebben 2 honden schuld. Lang niet altijd. Tijdens de tweede wereldoorlog streden de geallieerden tegen de moffen. Waren de geallieerden dan ook net zo kwaadaardig als de moffen? Nee, het zit zo met die twee honden; twee honden vechten om een been (land), maar een derde gaat er mee heen. Maar wie zou nu in de kwestie Israel-Hamas die derde nu zijn ?

 4. Je kunt er lang om heen draaien, het gaat er gewoonweg om, zijn de Internationale wetten en regels voor allen of slechts voor enkelen, houden we ons aan die regels,wetten, tot nu toe zie ik wat Putin pas geleden nog benadrukte, het Westen kan zich dingen veroorloven terwijl anderen boycotten en sancties moeten ondergaan voor een zelfde situatie.
  Ik vind het doden en bombarderen van mensen vreselijk, ook kinderen die gewoon een festival bezoeken afslachten net zo vreselijk, ben benieuwd of de Arabische landen iets kunnen bedenken van een oplossing met de hulp van anderen, tot nu toe is het David tegen Goliath en we weten wel wie in dit geval Goliath is toch?(!)

 5. Het is heel simpel: kies de Leningrad-optie: beleg Gaza-stad. Nu zal die stad toch ondertussen wel alleen nog maar door Hamas bevolkt zijn na Israëls waarschuwing aan vrouwen en kinderen om weg te trekken. Als die daar nu nog zijn, is dat de schuld van Hamas, die houden hen tegen om te vertrekken, en zijn deze menselijke schilden volgens het oorlogsrecht legitieme doelwitten. Ouderwets beleggen, zoals eeuwen geleden ook al ging, bij bv. Constantinopel en in de 80-jarge oorlog en bij Wenen. Je hoeft alleen maar watertoevoer af te sluiten. Zo sneuvelen je eigen kostbare mensen niet.
  Overigens zijn Arabieren waardeloze soldaten, dus dat ze zoveel wapens en mankracht hebben zegt niet zo veel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in