21967857 / Pixabay

Er is een nieuw, door Bill Gates gefinancierd plan opgedoken dat gecomprimeerde kooldioxide (CO2) met enorme kracht onder de grond wil pompen om de ‘Net Zero’-doelen te halen.

In het Verenigd Koninkrijk heeft het Climate Change Committee (CCC) van de regering het plan goedgekeurd om de energie van het land “koolstofvrij” te maken, schrijft Frank Bergman.

Het plan van de CCC voor “Net Zero” is om transport en verwarming te verschuiven van het gebruik van fossiele brandstoffen naar het gebruik van elektriciteit.

Nadat deze verschuiving is voltooid, zal de regering het elektriciteitsnet “decarboniseren”.

Om het elektriciteitsnet koolstofvrij te maken, wordt ervan uitgegaan dat elektriciteit zal worden opgewekt met behulp van kernenergie en duurzame energiebronnen.

In periodes waarin kernenergie, windenergie en zonne-energie niet aan de vraag kunnen voldoen, zal Carbon Capture and Storage (CCS) worden ingezet om de CO2-uitstoot te verwijderen, omdat de elektriciteit moet worden opgewekt met gas.

Medeoprichter van Microsoft, Bill Gates, is voorstander van CCS.

Een door Gates’ Breakthrough Energy Ventures gesteunde startup heeft een hybride technologie ontwikkeld die techniek combineert met natuurlijke fotosyntheseprocessen om kooldioxide uit de atmosfeer te halen en ondergronds op te slaan.

“Het is belangrijk om te begrijpen dat koolstofverwijdering geen excuus is om te blijven uitstoten of om onze overgang naar een schone energie-economie te vertragen – we moeten zo snel mogelijk blijven innoveren,” schreef Gates in november in het rapport “State of the Transition 2023” van zijn bedrijf.

“Maar het is duidelijk geworden dat koolstofafvang en -opslag een noodzakelijk instrument zal zijn in onze gereedschapskist.”

  EU neemt stap om alle huizen en gebouwen te dwingen te voldoen aan rampzalige energie-efficiëntienormen

Koolstofopvang en -opslag is een nieuwe en ongeteste technologie die nog nooit ergens op aarde op grote schaal is toegepast.

Uit het rapport van de CCC blijkt echter duidelijk dat CCS een belangrijke rol speelt bij het zogenaamd “redden van de planeet” van de zogenaamde “klimaatverandering”.

Alleen al de Britse regering voorziet een aanzienlijke CCS-capaciteit van 50 miljoen ton per jaar.

Koolstofafvang en -opslag houdt in dat CO2 wordt gefilterd uit de uitlaatgassen van gasturbines die worden gebruikt om elektriciteit op te wekken, waarna de afgevangen CO2 naar installaties wordt geleid die het gas comprimeren tot een vloeistof.

Het wordt dan geïnjecteerd in ondergrondse opslagruimtes.

Samengeperste CO2 wordt momenteel gecommercialiseerd als een manier om energie op te slaan voor gebruik in periodes waarin kernenergie en hernieuwbare energiebronnen niet beschikbaar zijn.

Een ander door Bill Gates gefinancierd bedrijf, Energy Dome, heeft een werkend systeem van 4MWh ontwikkeld in Sardinië, Italië.

Het bedrijf zegt dat zijn technologie een energieopslagdichtheid heeft die 10-20 keer hoger is dan die van andere oplossingen voor energieopslag met perslucht (CAES) en twee derde van die van energieopslag met vloeibare lucht (LAES).

Voor het plan van CCC moeten enorme hoeveelheden CO2 worden samengeperst en ondergronds worden opgeslagen in het hele Verenigd Koninkrijk.

Aangezien deze potentiële energie op elk moment kan vrijkomen mocht er iets misgaan, lijkt het verstandig om de veiligheidsimplicaties van Carbon Capture and Storage te overwegen.

Energy Dome bouwt momenteel een groter systeem van 100MWh.

Voor de opslag van 100MWh is ongeveer 2000 ton CO2 nodig.

Dit betekent dat het bedrijf verwacht 0,05MWh energie per ton gecomprimeerde CO2 op te kunnen slaan.

  NASA rapporteert: Methaan van stortplaatsen erger dan CO2

Met deze energiedichtheid betekent het plan van CCC om 176Mt per jaar op te slaan dat er jaarlijks 8,8TWh aan potentiële energie onder het Verenigd Koninkrijk wordt opgeslagen.

De bom die op Hiroshima werd gegooid, explodeerde met een energie van ongeveer 15 kiloton TNT of 0,0174 TWh.

Een standaard moderne kernbom heeft een opbrengst van ongeveer 500 kiloton.

De energie die ondergronds is opgeslagen, staat dus gelijk aan ruwweg 35 kernbommen, of de energie die vrijkomt bij 16 aardbevingen van magnitude zeven per jaar.

Fracking is momenteel verboden in het Verenigd Koninkrijk vanwege het risico op het veroorzaken van aardschokken.

De geplande koolstofafvang- en opslagfaciliteiten die door Gates worden gepusht, zijn echter van een heel andere orde van grootte.

Fracking kan in een oogwenk worden gestopt als er een probleem wordt ontdekt.

Maar als er een probleem is met 35 kernbommen aan samengeperste koolstof onder de grond, dan is het niet mogelijk om deze enorme hoeveelheid opgesloten energie zomaar vrij te laten.

Niemand weet wat de gevolgen kunnen zijn van het creëren van een hele reeks hogedrukgebieden onder de grond, omdat dit nog nooit op deze schaal is gedaan.

Er zijn ook andere problemen, want CO2 is een kleurloos en reukloos gas dat in hoge concentraties giftig is voor mensen.

Naast het verstikkingsgevaar doordat CO2 de zuurstof in de lucht verdringt, kan de inademing van verhoogde CO2-concentraties de zuurgraad van het bloed verhogen, wat nadelige effecten heeft op de ademhaling, het hart- en vaatstelsel en het centrale zenuwstelsel.

Een CO2-concentratie van ongeveer 5% per volume in de lucht kan binnen een paar minuten hoofdpijn, duizeligheid, verhoogde bloeddruk en ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken.

  Verzonnen klimaatmodel is gebruikt als bewijsstuk in duizenden rapporten

Als concentraties van meer dan 17 volumeprocent in de lucht worden ingeademd, kan dit binnen een minuut leiden tot verlies van doelbewuste activiteit, bewusteloosheid, stuiptrekkingen, coma en de dood.

Bij de ramp bij Lake Nyos kwam op 21 augustus 1986 massaal kooldioxide vrij in Kameroen.

De wolk van 1,6 miljoen ton magmatisch gas was dodelijk en een telling van de dodelijke slachtoffers gaf aan dat er 1.746 mensen, de meesten uit dorpen aan het meer, door verstikt waren, samen met ongeveer 3.000 stuks vee en ontelbare vogels, insecten en andere dieren.

De lichamen van de doden vertoonden geen tekenen van trauma of strijd; deze mensen waren gewoon gestorven waar ze waren.

Het CCS-plan betekent dat enorme hoeveelheden CO2 door het Verenigd Koninkrijk zullen worden getransporteerd en uiteindelijk in de grond zullen worden geïnjecteerd.

Tegen 2050 zullen we te maken hebben met meer dan 110 keer de hoeveelheid CO2 die vrijkwam bij de vulkanische gebeurtenis die plaatsvond bij Lake Nyos, elk jaar opnieuw.

Om het doel van “Net Zero” te bereiken, is het CCC van plan om tegen 2050 176 miljoen ton CO2 op te slaan.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Niemand komt levend uit de klimaatramp – Dane WigingtonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArts en traumachirurg die ‘Anti-Vaxxers’ bespotte in virale berichten overlijdt plotseling en onverwacht
Volgend artikelDe oorlogshitserij van het Westen: “De tijd van vrede is voorbij”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. We hebben het allemaal geleerd.
  Koolstof is één van de pijlers van de aarde.
  Als het ons op de één of andere manier lukt om de koolstofkringloop te onderbreken, stopt het leven op aarde.
  Wij weten dat, zij weten dat.
  We zijn van God los.
  Daarom wordt de duivel nu overal aanbeden.

 2. B(e) ill gates, wil eigenhandig de aarde veranderen in een ware hell. Hij doet alles om de poorten van de hel te openen, zodat zijn god satan het lekker warm heeft en zich thuis voelt op aarde.
  Dat mensen milardair mogen worden zou verboden moeten worden. Hooguit miljonair zodat je net riant vervroegd met pensioen kan.
  Teveel geld voor individuen en teveel waanzin leiden tot lijden voor de samenleving.

  Het is te hopen dat deze psychopaat snel zelf het leven laat, dan wel dat ie daarbij geholpen wordt. Hij is te gevaarlijk voor deze wereld.

 3. Biil Gates – een van de gevaarlijkste gekken ooit op aarde. Overtreedt alle bestaande wetten. Moet aangeklaagd en opgesloten worden.

  Verder : CO2 = 0,04% van de atmosfeer; onderdeel fotosynthese en ademhaling. Onmisbaar.

 4. gevaarlijk plan idd, of bewust zo gedaan en dat verkopen als iets zeer goeds voor het klimaat (tell a lie big enough and keep repeating the same lie again and again) zodat de makers en slapers (grootste deel helaas) ervoor zijn.

  en op een bepaald moment in time, hey het gaat mis, hey vele doden, hey goed voor de planeet…

  btw, hoeveel energie (vuile zogenaamd namens dat soort) kost dat grapje wel niet!! om dat in de grond te krijgen, moet toch veel energie kosten, energie dat beter gebruikt had kunnen worden.

 5. Krankzinnige plannen bedacht door ultieme idioten.
  Als Co2 zo gevaarlijk is waarom plant je dan niet als een idioot bomen en struiken.
  Die halen dat goedje 100% milieu vriendelijk uit de lucht en geven er zuurstof voor terug. Mooier kan je het niet krijgen.
  Maar we gaan de planeet redden door overal bomen te kappen en ze te verbranden om groene energie op te wekken.
  Vervolgens met groen opgewekte stroom CO2 afvangen, onderdruk zetten en ondergronds opslaan.
  Minder CO2 betekent minder plantengroei, minder zuurstof en lagere voedselzekerheid.
  En dan willen ze zon ook nog gaan dimmen want de vernietiging van de mensheid kan kennelijk niet snel genoeg.

 6. Wie is toch deze man die doet of hij gates is? wie is zijn opdrachtgever? vergelijk de foto’s van toen en nu.
  Hij en zijn vrouw zijn opgehangen aan lantaarnpalen in india.
  Als ik deze poppenkast bezie van al degene die een identiteit aangenomen hebben van een ander waar kijk ik dan naar? Een POPPENTHEATER zonder humor en proberen de ‘mens’ te laten denken en manipuleren dat het echt is. Wie is hier nu gek? Het is te bizar voor woorden.

  • Kun je dat met bewijzen staven? We weten dat er vele klonen rondlopen. Heb ik al gehoord in begin van de plandemie. Daarvoor had ik er helemaal geen idee van hoe idioot de wereld in elkaar stak en deed ik de dingen waartoe ik me zelf verplichtte.

 7. De 0.04% co2 in de lucht is onze levensadem. Als je al wil proberen deze waarden te verminderen, dan raad ik u aan om, massaal hennep planten te planten, die verbruiken veel co2, en zijn goed voor allerhande doelstellingen. Maar niet te vergeten, meer groen betekend meer co2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in