Foto Credit: Strategic-culture.su

De Amerikaanse president Joe Biden en Europese leiders zijn aansprakelijk voor oorlogsmisdaden in Gaza en Oekraïne en kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.

Dat is de inschatting van de internationaal bekende jurist Alfred de Zayas en een groep juristen van het Geneva International Research Peace Institute, schrijft Lucas Leiroz.

In wat een baanbrekende testcase zou kunnen zijn, hebben professor de Zayas en zijn collega’s een formeel verzoek ingediend bij het Internationaal Strafhof om een onderzoek in te stellen naar de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Gaza en de Palestijnse gebieden begaan door de staat Israël.

In dit interview schetst de Zayas de zaak voor vervolging tegen von der Leyen, die als voorzitter van de Europese Commissie de hoogste politieke vertegenwoordiger van Europa is. Von der Leyen wordt ervan beschuldigd de Conventie over Genocide van 1948 te hebben geschonden door de Israëlische staat te helpen en aan te moedigen bij zijn militaire aanval op de Palestijnen.

Niet alleen Von der Leyen is aansprakelijk voor vervolging wegens oorlogsmisdaden. Andere hooggeplaatste leden van de Europese Unie – Charles Michel en Josep Borrell – en Europese nationale leiders zoals Emmanuel Macron uit Frankrijk, Olaf Scholz uit Duitsland en Rishi Sunak uit Groot-Brittannië kunnen ook aangeklaagd worden.

Zoals Prof. de Zayas opmerkt, is de Amerikaanse president Joe Biden bij uitstek geschikt om te worden vervolgd, aangezien de Verenigde Staten de grootste politieke en militaire supporter van Israël is.

Alle Westerse leiders moeten zich verantwoorden voor de afschuwelijke genocide in Gaza die heeft geleid tot meer dan 40.000 Palestijnse doden, voornamelijk vrouwen en kinderen. Als er een zaak kan worden aangespannen tegen von der Leyen dan zullen er anderen volgen tegen Westerse leiders.

  Zelensky bagatelliseerde de ware omvang van Kievs verliezen – VS media

Wat volgens de Zayas van cruciaal belang is, is het doorbreken van het valse aura van straffeloosheid dat “arrogante” Westerse leiders denken te hebben. Deze politici hebben het misplaatste geloof dat ze “onaantastbaar” en “niet aansprakelijk” zijn volgens het internationaal recht.

Hij zegt dat het juridische proces dat door zijn collectief van juristen aan het Internationale Instituut voor Vredesonderzoek in Genève in gang is gezet om Westerse leiders te vervolgen, wereldwijd aan momentum wint. Meer internationale juridische experts en bezorgde burgers voegen hun naam toe aan de petitie.

Alfred de Zayas is een formidabele juridische autoriteit die regelmatig een column schrijft voor het tijdschrift Counterpunch.

Hij is hoogleraar internationaal recht aan de Geneva School of Diplomacy. Voorheen was hij senior expert op het gebied van internationaal recht bij de Verenigde Naties. Hij heeft 11 boeken geschreven, waaronder Building a Just Global Order (2021, Clarity Press) en Countering Mainstream Narratives (2022, Clarity Press).

Meer details over de juridische beweging om EG-voorzitter von der Leyen en andere westerse leiders te vervolgen zijn hier te vinden.

Een laatste opmerking over het conflict in Oekraïne. Het smokkelen van wapens naar dat land door de VS en andere NAVO-machten is reden voor vervolging op grond van de oorlogsmisdaden ophitsing tegen de vrede en aanzetten tot agressie. De NAVO-machten maken zich schuldig aan de Neurenberg-misdaden waarvoor nazi-leiders in 1946 werden veroordeeld.

Professor de Zayas en zijn collega’s laten de Westerse leiders weten dat ze niet boven de wet staan en dat ze uiteindelijk in het beklaagdenbankje zullen belanden om berecht te worden. De wereldwijde publieke opinie is woedend over de oorlogsmisdaden in Gaza en het meedogenloze oorlogszuchtige optreden van de NAVO in Oekraïne. De beweging van protesten over de hele wereld tegen de genocide in Gaza is het bewijs van de enorme aardverschuiving. De politieke uitdaging voor establishment-politici en -figuren kan niet genoeg worden benadrukt.

  Video's: Hamas vernietigt Israëlische tanks (en soldaten)

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De degradatie van westerse elitesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVN roept op tot waterrantsoenering om ‘klimaatrechtvaardigheid’ te garanderen
Volgend artikel6 lamme eenden en Giorgia Meloni: maak kennis met de G7-klasse van 2024
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Rutte en de Jonge worden vervolgd voor het willens en wetens misleiden en mishandelen en vermoorden van het volk gedurende de plandemic. May it be so!

 2. EEN VETTE WORST WORDT VOORGEHOUDEN 🐑

  HOPIUM
  OM TE BLIJVEN GELOVEN 🐑 IN HET
  “. RECHTSYSTEEM “
  Dan Blijven de schapen rustig en onder de indruk, under control.

 3. En hoe komt Trutsula van de Lijken daar onderuit? Oorlog blijven voeren. Dan gaat niemand naar het hoger gerechtshof. (Als dat ueberhaupt nog enige integriteit heeft…)

 4. “Dat is de inschatting van de internationaal bekende jurist Alfred de Zayas en een groep juristen van het Geneva International Research Peace Institute, schrijft Lucas Leiroz.”

  Inschatting…..word moe van dit….

  Inschatting, onderzoek, abalyse, interviews.. eeeeeen niks.

  Opruimen die teringzooi!! Met wortel en tak!

 5. Die gasten zullen nooit maar dan ook nooit in de “lik” terecht komen! Wij dan weer wèl.
  Al zou het maar zijn voor wild plassen of tegen de wind in plassen.

 6. Één derde van de regeringsleiders zullen komen opdagen.
  Één derde gaat zich verhangen.
  Één derde gaat naar het eiland van Epstein, voor het laatste feestje.
  En de volkeren zullen een feest bouwen wat minstens een jaar duurt…..!!!!!

 7. Ik vind deze gemaakte foto met de leiders van nu alsof het een Neurenbergproces betrof een zeer knap stukje kunstwerk, kan ik waarderen, respect voor de persoon die dit maakte!!!

 8. Het zou zo mooi kunnen zijn…al die genocide verantwoordelijken berechten en ter dood veroordelen…want tja…. het is overduidelijk een moord met voorbedachte rade…ter gewinning van gelden en goederen.
  helaas zal het niet automatisch in de brievenbus landen…we zullen het echt vanuit het VOLK moeten gaan opstarten….oppakken,berechten en daarna opknopen!……

 9. Ha, ha, ha. Wat een kortzichtigheid. Zij kunnen worden vervolgd…..Bij ons pleegden Rutte, Kaag en de Jonge landverraad, maar er is geen enkele rechter te vinden die ze wil veroordelen. Die houden zich alleen maar bezig met het veroordelen van diegenen die het bij het rechte eind houden zijnde; Geert Wilders, Willem Engel en als laatste Gideon Meijeren. En zo gaat dat ook in heel Europa. Tegen de tijd dat er een tribunaal zou moeten komen ligt Europa in puin en zijn de schuldigen achter dit drama opeens spoorloos verdwenen. Dat hebben ze voor zichzelf allang geregeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in