European Parliament / Diliff / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

Een van de leidmotieven van de nieuws- en analyseprogramma’s van de Russische staatstelevisie in het afgelopen jaar was de degradatie van Amerikaanse en andere westerse elites, schrijft Gilbert Doctorow.

Wie zijn deze critici? Ik citeer vaak Vladimir Solovjov, decaan van de Russische journalistiek en presentator van de meest bekeken talkshow, of Jevgeni Popov, lid van de Doema en medepresentator van Sixty Minutes, een programma dat essentieel is voor alle Rusland-watchers, inclusief adviseurs van de regering Biden, zoals we weten uit recente citaten van woordvoerders van Biden die opmerkingen van Popovs vrouw en medepresentator Olga Skabejeva hekelen.

Ik heb zowel Popov als Solovyov in 2016 persoonlijk leren kennen toen ik verschillende keren in hun shows verscheen. Ik zag toen dat ze allebei persoonlijke kennis hebben van het onderwerp dat ze nu onder de scalpel leggen. Beiden brachten in de jaren 90 tijd door in de Verenigde Staten. Solovyov had daar zakelijke belangen, Popov was enige tijd bureauchef New York van de Russische staatstelevisie. Ze spreken vloeiend Engels en hun kennis van de taal ging vooraf aan hun verblijf in het buitenland. Ze hadden noodzakelijkerwijs wat ik zou willen noemen een geïdealiseerde gehechtheid aan de VS. Dit is geen klein detail: je moet begrijpen dat hoogopgeleide Russen van alle rangen en standen die hun baan niet verloren hadden door het ‘shocktherapie’ economische beleid van hun regering onder de raad van Westerse adviseurs, geloofden in de democratische waarden en de schijnbaar onbeperkte economische mogelijkheden die het Westen bood.

De hardheid waarmee Solovyov, Popov en vele anderen vandaag de dag in de Russische media spreken en presenteren over de Verenigde Staten of Europa weerspiegelt bitterheid over verloren illusies. En, in het geval van Solovjov, over verloren bezit: hij bezat een villa in Italië, die nu in beslag is genomen, en het was geen speculatie of een hedge tegen veranderingen in Rusland; het was een uiting van zijn liefde voor het land en de cultuur. Nu, zoals de Duitsers zeggen, vorbei, allang weg.

  Poetin arresteren - Of een totale westerse publieke opstand?

Russische media herinneren hun publiek af en toe aan Sovjetcartoons uit een ver verleden waarin de wapenproducerende profiteurs in het Westen werden aangeklaagd voor de oorlogsuitbarstingen her en der in de wereld. Diezelfde verfijnde journalisten die in dat verleden zulke beschuldigingen waarschijnlijk zouden hebben afgedaan als loze propaganda, vinden dat het commentaar vandaag de dag maar al te waar is. En ter ondersteuning van deze bevestiging van de analyse uit het Sovjettijdperk tonen ze op het scherm wat Jeffrey Sachs aan de hoge kant en Marjorie Taylor Greene aan de lage kant in de Amerikaanse media hebben gezegd over de invloed van militaire lobbyisten in het Congres.

Russische media worden niet moe van het tonen van video’s van Joe Biden die worstelt om zijn weg van het podium te vinden, zijn teksten op de autocue verkeerd leest en op andere manieren voor iedereen die het kan zien laat zien dat hij mentaal niet in orde is en ongeschikt voor zijn ambt. Wat Europa betreft, levert de schaamteloze onwetendheid en domheid van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock koren op de molen van het Russische nieuwscommentaar over de verloedering van de politieke elites op het Oude Continent.

Het probleem voor ons allemaal is dat de Russische minachting voor onze politieke klassen in de VS en Europa volledig gerechtvaardigd is.

Zeker, in de Camelot-dagen van de Kennedy-regering in de jaren zestig, toen de ‘besten en slimsten’ werden gerekruteerd voor de hoogste regeringsposten aan de ene kant van de Atlantische Oceaan en toen topintellecten van de sociale elites streden om een ambt in Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland, begingen onze regeringen niettemin obsceniteiten zoals de oorlog in Vietnam. Wat we nu hebben is obsceen buitenlands en militair beleid dat wordt geformuleerd en uitgevoerd door mentale pygmeeën.

  Video's - "We zullen Oekraïne op de knieën dwingen": Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend - Grote beweging van Wit-Russische troepen

Dit doet me denken aan de onvergetelijke zin in Puccini’s opera Tosca. De schurk der schurken, Scarpia, hoofd van de geheime politie van Rome, womanizer of, in hedendaagse termen serieverkrachter, ligt op de grond dood te bloeden van een messteek door Tosca. Zijn laatste woorden zijn: “En dan te bedenken dat ik, Scarpia, gedood moet worden door een vrouw!”

Dit is wat de Russische elites vandaag de dag onder de huid kruipt: de gedachte dat ze kunnen sterven in een nucleaire uitwisseling op initiatief van die verdwaasde dwaas in het Witte Huis en zijn softe adviseurs zoals Blinken en Sullivan.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

En zo begint het… De grote ontrafelingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritters kijk op de belangrijkste gebeurtenissen van 2023
Volgend artikel2024 brengt Oekraïne aan de onderhandelingstafel – waar Poetin alle troeven in handen heeft
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. HetWesten lijdt nu aan de zelfde ziekte die destijds de USSR vernietigde. Verregaande incompetentie en corruptie dus. Daarnaast het monddood maken van mensen die het verval zagen, precies wat hier nu gebeurt.

  En ja, misschien ben ik wel zo slim en zijn zij zo dom, of toch, ik weet het niet hoor. Maar toch, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik zeg het toch. Misschien de vaxx?

  Als de vaxx een biologisch wapen is/was kun je gerust stellen dat de ambtenaren, gemeenteraadsleden, politici die de vaxx wel in hun pens hebben ondertussen al zo zijn gedegeneerd dat ze Nederland op een presenteerblaadje weggeven.

  Van wie kwam die vaxx ook al weer? Oja China. Wie hadden hun eigen vaxx? China en Rusland. Wie winnen er in kracht? Of liever gezegd, wie verliest. het Westen dus. Misschien was de vaxx dus wel een buitenlandse aanval op het Westen. Israël? China? Rusland? Noord-Korea? Waar wordt het Westen niet gehaat? En nu pakken ze ons terug. Via bestuurders die kapot gespoten zijn. Ik ga niet op versturen drukken anders staat hier straks de psycho-ambulance. Ojee toch gedaan

  • Je weet geen moer van vax en meer… Amerika is al 260 jaar geleden met vaxxen begonnen, België én Frankrijk deden dapper mee, China Idioot genoeg is bezet geweest door wat nu de Navo is..én allemaal geleerd vd Engelsen én de Spanjaarden destijds, vijandige eilanden met doodzieke mensen én of hondsdolle.. honden, hou uw stom gelul over China als je niet weet waarover je praat…

     • Maar dat was geen gentherapie. Dit wel. Bron Staatscourant (die niemand leest). Ik weet dat je niet van knippen en plakken houdt Rommel. Maar dit staat in de Staatscourant.

      Regeling van de Minister van Infrastructuur en Waterstaat van 28 maart 2020, nr. IENW/BSK-2020/57427, houdende spoedmaatregelen met betrekking tot gentherapie ter bestrijding van COVID-19 (Tijdelijke regeling afwijkende behandeling vergunningaanvragen gentherapie in verband met bestrijding COVID-19)

      De Minister van Infrastructuur en Waterstaat,

      Handelende in overeenstemming met de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport;

      Gelet op artikel 9.2.2.6 in samenhang met de artikelen 9.2.2.1 en 9.2.2.3 van de Wet milieubeheer;

      BESLUIT:

      Artikel 1

      In deze regeling wordt verstaan onder:

      – Besluit:
      Besluit genetisch gemodificeerde organismen milieubeheer 2013;

      – COVID-19:

      Enz.

  • Die naziratten in Den Haag krijgen echt wel het goede spul. Veel beter dan een beetje cocaïne zoals zo vaak wordt beweerd. Maar de burgemeesters in den landen, die wel, die hebben de gifspuit wel te pakken en daarmee ook het ambtenaren apparaat. Laat nu het gif maar snel zijn werk doen zodat het gif wat de samenleving ontwricht, ambtenaren dus, zo snel mogelijk het loodje legt. Gif moet je met gif bestrijden toch?

   Ik heb trouwens niks tegen ambtenaren hoor! Proest!

 2. De degradatie van westerse elites

  De helft van de Duitse Bundestag bestaat uit flikkers, de Bondsdag bestaat uit minimaal 598 afgevaardigden, waarvan er 299 direct in kiesdistricten gekozen worden, wil men nog meer van deze gestoorde lieden hebben, daar kan voor gezorgd worden.

 3. Het is allemaal ‘by design’ zo gecreëerd. Het ONDERwijs selecteert dat wijze/intelligente mensen worden vernietigd en dat juist slimme (de beste slaven) worden geridderd. Slimme mensen zijn als circusdieren die de kunstjes het best uitvoeren. De intelligente dieren luisteren slecht en stellen vragen en willen vrij zijn.

  De westerse wereld is verzadigd met slimheid… gehersenspoelde circusdieren die braaf doen wat hun baasjes ze opdragen. En de intelligente mensen zijn verbannen zelden geinstalleerd op plekken van invloed. Assessments en diploma’s zijn het filter systeem waarmee wijs/intelligent wordt gescheiden van slim/volgzaam. Slimme mensen doen alles voor een beloning/promotie/voordeeltje… intelligente/wijze mensen laten zich niet omkopen, die stellen vragen. Ze hebben onze hele maatschappij zo ingericht dat de intelligentie geen kans maakte en dat de slimme brave slaven alle kansen kregen. En inmiddels is het de norm geworden, waardoor slimme ouders en slimme familie en slimme leraren als een sekte van slimheid, gezamenlijk zorgen dat de intelligentie de kop wordt ingedrukt.

  Wees slim, herinner je de juiste kunstjes, doe wat wordt geëist, doe alles voor winst/voordeel, wees een egoïst, denk aan jezelf, wees corrupt… en boven alles… geloof er heilig in dat slimheid juist intelligentie is.

  ‘Ze’ de elites hebben ons op de kop gezet en de slechtsten van ons tot norm gemaakt, waardoor we nu in een Kakistocratie leven. We worden geregeerd door debielen die geloven dat zij het beste van het beste vertegenwoordigen. En iedereen met intelligentie is de vijand voor slimme slaven. Slimheid zonder wijsheid is enkel kennis en geheugen. Slimheid zonder wijsheid/intelligentie is gewoon domheid.

  Slimme mensen geloven in 2+2=5… oorlog is vrede… armoede is rijdom… angst is liefde. Slimme mensen zijn als Mark Rutte, eigenlijk zijn ze knetterdom, maar ze maken hun slachtoffers nog dommer doordat ze met slimheid alles aan elkaar liegen.

  Slimheid = ego = slaaf = angst
  Intelligentie = ziel = vrijheid = liefde

  Mensen hebben geleerd om van slimheid te houden en intelligentie te vergeten. Slimheid is voor velen hetzelfde als intelligentie. Maar het verschil zie je nu tussen slapende slimme mensen en wakkere intelligente mensen. Slimheid is een schaap die obv geheugen is getraind om te gehoorzamen, intelligentie stelt vragen en laat zich niet besturen.

  De elites hebben ons afgericht tot slaven. En nu hebben ze een leger vol domme slaven die niks zelf kunnen bedenken, behalve hoe ze anderen kunnen naaien om meer meer meer geld en macht te krijgen. Slimme mensen willen alleen maar spullen en geld, liefde (intelligentie) kennen/snappen ze niet.

   • …en ze kijken s’avonds in hun slimme huis, met slimme meterkast, op hun slimme tv, naar het slimme journaal en de slimste mens. En tussendoor speuren ze naar slimme deals en slimme koopjes en slimme manieren om zo goedkoop mogelijk zo ver mogelijk op vakantie te kunnen.

    Slimme mensen zijn domme mensen!!! Slimme mensen slepen ons hun slimme hel in. Weigeren is ons krachtigste wapen. Ga niet in discussie met idioten, want ze trekken je naar hun niveau en winnen op ervaring in dom zijn.

    Negeren, boycotten, staken, zwijgen, weigeren… we moeten ze hun macht ontnemen door ze geen macht meer te geven… DOOR ZE NIET MEER SERIEUS TE NEMEN!

    • Er is geen krachtiger wapen dan iemand uitlachen? Hahaha, als ik een klap voor mijn bek wil hebben moet ik eens proberen mijn vrouw uit te lachen als ze “ wat onhandig heeft gedaan”

     Ik doe niet anders dan onhandig zijn, maar ik ben op de ene of andere manier ongevoelige voor dat soort uitlachen. Ik denk gewoon godverdomme ( mag ik zeggen want ik ben de God in mijn eigen universum en ik verdom mezelf zo vaak ik wil) dat was stom, dan kan een ander mij wel uit lachen maar op dat moment ben ik meer pissig op mezelf.

     Maar uitlachen, wegdraaien en barst maar zeggen. Daar kunnen de meeste niet tegen.

     • @Gijp

      Het eerste dat de meeste dictators doen is humor afschaffen, want mensen moeten super serieus zijn om te gehoorzamen. Humor ondermijnt onderdrukkers en fascisten.

      Om te zien wie jou onderdruk hoef je alleen te kijken wie er gek wordt als je kritiek of vragen hebt en wie er agressief worden als je ze uitlacht.

      Een tiran kan geen macht hebben als mensen hem/haar ondermijnen door kritiek te hebben, ze uit te lachen of belachelijk te maken.

      De kerk is zijn macht van duizenden jaren, ooit verloren omdat we niet meer luisteren en gehoorzamen en omdat we vragen en kritiek hebben en de kerk niet meer serieus nemen.

   • @Joost

    We moeten niet meten… je bent een liefdevol mens of je bent een egoïst. Dit is niet te meten. Dit draait allemaal om wat jij, ik, WIJ zijn… liefde. Tenzij we tot lege oppervlakkige circusdieren (slimme ego’s) zijn afgericht.

    We zouden juist moeten ophouden om te meten. Het draait om de inhoud, niet om de cijfers. We moeten weer contact gaan maken. Weg met alle apparaten en alles wat digitaal is. Maarja… dat is nogal een stap.

    Er ontbreekt compassie en liefde… maak dus compassie en liefde. Mensen zijn kopieermachines, geef ze het juiste voorbeeld om te kopiëren.

    • beste Theme, heb je je naam veranderd en ben je voormalig LGSTO?
     Maakt niet uit als het zo is, en anders hebben jullie wel de zelfde stijl een beetje. Alleen ben ik 100% anders.

     Ik ben meer van de haat, maar als je mijn liefde hebt gekregen is het ook voor eeuwig. Te snel liefde geven is vaak niet zinvol. Wel leuk maar ook duur. Hahaha, en nee deze keer ben ik niet de gelukkige maar een gevaccineerde die gewoon € 10.000 heeft overgemaakt naar een hoertje in Dubai omdat hij dacht verliefd te zijn en hij dacht dat ze haar hulp nodig had.

     Voordeel die lul is gevaccineerd maar nadeel is dat het mijn boekhouder is. Ik vond de rekening ook al zo hoog. Daar gaan we ook maar eens wat aan doen dit jaar.

     • Haha… je bent de eerste die het doorheeft Gijp. Heel scherp van jou natuurlijke intelligentie.

      Rommel gaf me een nieuwe nickname, geen idee waarom, maar ik voeg me op zijn blog in zijn beslissingen. Ik heb het niet in de commentaren benoemd omdat Rommel er misschien een bedoeling mee had om mijn nickname te veranderen.

      Vwb liefde… ik bedoel niet dat je zomaar iedereen je energie moet geven, maar liefde is voor jezelf een fijnere staat van ZIJN. Bijkomend voordeel is dat het de wereld ook voedt met een hogere vibratie.

  • Wijsheid en geduld, maar niet zwak of laf. Het zou de mensheid sieren om wat verder te kijken dan hun neus lang is. Ik vind persoonlijk de wijsheid van de indianen erg mooi, ze zijn ook zeker niet bang om te strijden om het goede in stand te houden, de balans te waarborgen voor de mede mens en de natuur. Fijne dag!

   • 🎯🎯🎯

    Liefde is geen drumcirkel met passieve hippies. Liefde is zonder angst. En zonder angst worden wij pas strijdbaar. Er is nog geen liefde, want we blijven allemaal nog passief door angst. Maar de liefde gaat komen en dan worden wij strijders zoals de Russische soldaten die niet passief zijn, maar uit liefde voor de mensheid en het leven ten strijde trekken tegen de kwade krachten. Mensen begrijpen nog steeds niet wat liefde is… liefde is de kracht die een moeder een auto laat optillen, omdat ze uit liefde voor haar kind onbeschrijfelijk sterk wordt. Beeld je in dat wij allemaal die kracht vinden omdat we er genoeg van hebben. Dan houdt niks ons meer tegen.

    🙏🏻❤

 4. De elites hebben ons afgericht tot slaven. En nu hebben ze een leger vol domme slaven die niks zelf kunnen bedenken, behalve hoe ze anderen kunnen naaien om meer meer meer geld en macht te krijgen

  Daar hebben ze iets moois op gevonden, het begon met de introductie van managers op de werkvloer die het liefst niks konden maar alleen autoritair genoeg waren om weldenkende mensen weg te jagen Danwel kapot te beuken, het bedrijfsleven is ook geïnfiltreerd net als de overheid. Verdeel en heerst werkt. Behalve bij mensen bij wie het niet werkt, maar die blijven wijselijk uit die arena die loonslaven tegen elkaar opzet. Werknemer zijn is niks anders dan in een gezagsverhouding staan. Meer is het niet?

  • Goeie aanvulling over die managers. Managers zijn de slimste mensen, de grootste prutsers ever. Managers dragen niks bij, maar om hun luizenbaantje en hun hoge inkomen te houden, doen ze ALLES wat de baas ze oplegt. Intelligente managers hadden de cojona waanzin nooit zo groot laten worden. Slimme managers wisten niet hoe snel ze moesten gehoorzamen, want wie braaf gehoorzaamd krijgt beloningen. Managers… we kennen ze allemaal… likken naar boven en schoppen naar beneden.

   Samengevat.
   Slimme mensen zijn de beste slaven. Intelligente mensen worden nooit slaven.

   • Beste Theme,
    Een goede manager begint zijn carrière als uitzendkracht met een bezem in de hand op de werkvloer.
    De meesten zijn echter net als meeuwen; komen met veel kabaal en geschreeuw binnen, schijten alles onder en vertrekken weer zodra de stront onoverzichtelijk geworden is.
    ( beetje kort door de bocht, maar toch)

    • Haha… goeie metafoor over die meeuwen.

     We leven in een Kakistocratie. De domste idioten vinden zichzelf bovennatuurlijk intelligent en in die psychose slepen ze ons de hel in. Slimme mensen zijn domme slaven, intelligente mensen worden nooit slaven. Cojona was een test om te zien hoeveel mensen slim zijn en hoeveel intelligentie er nog bestaat. De allerslimste mensen laten nu nog steeds een vaccin/booster injecteren. De echt intelligente mensen zijn nooit in een test of prik of booster getrapt. Slimheid is een afgrichte circusleeuw, intelligentie is een leeuw.

 5. Tijdens Corona kregen de ambtenaren ook enorme bonussen en nu weer een forse loonsverhoging. Weet je wat dat mij zegt? Dat het systeem op zijn laatste poten loopt. Alle ambtenaren moeten nog even binnenboord blijven, die hoeren moeten dus nog even gekocht worden/blijven. Nog even dan tot ze zelf overbodig zijn.

  AI komt eraan, ik weet dat het hier gevoelig ligt. Maar ik Ai gaat ze slopen. En ik werk er aan mee. Samen met tientallen miljoenen wereldwijd. Onwetendheid van de massa is de grootste ellende voor ons niet gevaccineerden. Daar moeten we aan werken. En het kan. Ik weet hoe je AI’s kunt programmeren. Heb ik het afgelopen half jaar geleerd o.a. Met YouTube en je krijgt veel meer opties als je voor de data betaald.

  In seconden laad ik alle wetboeken en jurisprudentie in en Laat dat ding grasduinen. Wat dachten die stinkambtenaren nog te kunnen uitrichten? Ik zou soms willen dat er meer mensen openstonden voor AI, al die angstverhalen zijn onnodig. Maar het is de tijd nog niet. Helaas. Het is of AI of we gaan de bietenbrug op. Van 80% van je medeburgers hof je niks te verwachten. Die laten je buiten staan terwijl ze zelf in het restaurant zitten te vreten. Ik kies voor de 20% zelf gedaan klootzakken met je QR. Dat vergeef ik jullie nooit meer.

  • Mooi en interessant Gijp, bedankt dat je daar voor de mensheid tijd en energie in stopt. Echte veranderingen beginnen klein. Daarom mislukken de veranderingen die de vijand invoert, omdat ze veranderingen forceren… ze overspelen letterlijk hun hand.

   Vergeven doe je niet voor een ander, maar voor je eigen innerlijke vrede. Laat de zombies maar zombies zijn… zo zijn zombies.

   • Sowieso ook voor mezelf, ik ben ook een beetje lui en ik lig liever met een biertje in mijn hand op frontnieuws te reageren dan nu door de kou naar een baas. Maar serieus, AI kan je niet negeren. Wie het wel doet moet dat zelf weten, ik ben niet in de positie om ze met hun kop uit het zand te trekken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in