ラーム・エマニュエル駐日米国大使 / Wikimedia / (Public Domain)

Nu de oorlog in Oekraïne al ver in het derde jaar is, rechtse partijen de machtscentra van Europa bestormen en het Midden-Oosten in vlammen opgaat, heeft de democratische wereld deze week dringend sterk leiderschap nodig van de G7.

Dream on.

De G7-top in de Zuid-Italiaanse badplaats Borgo Egnazia wordt gekenmerkt door misschien wel de zwakste bijeenkomst van leiders die de groep in jaren heeft bijeengebracht. De meeste aanwezigen zijn afgeleid door verkiezingen of binnenlandse crises, gedesillusioneerd door jaren in functie, of houden wanhopig vast aan de macht, schrijft het ultralinkse nieuwsblad Politico.

Emmanuel Macron uit Frankrijk en Rishi Sunak uit Groot-Brittannië voeren allebei een vervroegde verkiezingscampagne die ze hebben uitgeschreven in een laatste wanhopige poging om het tij te keren.

De Duitse Olaf Scholz werd afgelopen weekend bij de verkiezingen voor het Europees Parlement vernederd door rechtse nationalisten en zou binnenkort zelf ten val kunnen komen.

Justin Trudeau, al negen jaar premier in Canada, heeft openlijk gesproken over stoppen met zijn “krankzinnige” baan.

De Japanse Fumio Kishida kampt met zijn laagste persoonlijke waarderingen in de aanloop naar een leiderschapsstrijd later dit jaar.

En dan is er Joe Biden.

De zoon van de 81-jarige Amerikaanse president, Hunter, werd dinsdag schuldig bevonden aan illegaal wapenbezit, amper twee weken voor het eerste cruciale debat van zijn vader met een oplevende Donald Trump in een presidentiële campagne die de Democraat ernstig dreigt te verliezen.

“Met uitzondering van Meloni zijn de leiders op de G7-top allemaal behoorlijk zwak”, zegt Ivo Daalder, die onder voormalig president Barack Obama de Amerikaanse ambassadeur bij de NAVO was. “Trudeau gaat de volgende verkiezingen waarschijnlijk niet winnen. Biden heeft een moeilijke verkiezingsrace. Scholz is verzwakt. Macron is verzwakt. Sunak is een ‘dead man walking’ en Kishida heeft thuis ook ernstige problemen.”

Tolkien fan

Italië’s Giorgia Meloni, aan de andere kant, kan niet stoppen met winnen.

Twee jaar nadat ze aan de macht kwam als leider van de rechtse partij Broeders van Italië, verhoogde de strijdlustige, volkse Tolkienfan uit een arbeiderswijk van Rome het populaire aandeel van haar partij in de Europese verkiezingen van zondag. Ze is nu klaar om een cruciale rol te spelen bij het bepalen van de toekomstige richting van het EU-beleid in Brussel.

  Russische opmars: "Avdiivka zal vallen als er geen wonder gebeurt"

Maar Meloni leidt geen supermacht. Op het internationale toneel kan Italië, de negende grootste economie ter wereld, niet veel doen.

Onder Italiaanse leiding proberen ambtenaren in Europa en de VS al maanden hun meningsverschillen bij te leggen om een plan van de G7 aan te kondigen om Russische tegoeden die bij Westerse banken zijn bevroren, te gebruiken voor een enorme lening aan Oekraïne.

Maar aan de vooravond van de top is er nog geen teken van een akkoord. In plaats daarvan geven Europese functionarissen uiting aan hun voelbare woede over een Amerikaans voorstel om de last van de financiering te verdelen als onredelijk eenzijdig en een potentieel enorme verplichting voor de EU.

Oekraïne, dat nog steeds worstelt om de Russische invasie af te slaan, heeft het geld dringend nodig.

Als het leningsvoorstel niet kan worden goedgekeurd in Apulië, dreigen de besprekingen zich tot diep in de zomer voort te slepen en gevaarlijk dicht bij de Amerikaanse verkiezingen van november te komen. Weinig Europese ambtenaren hebben er vertrouwen in dat als Trump wint, hij een betrouwbare bondgenoot zal blijken in de oorlog van Oekraïne tegen Rusland. En wat de uitkomst ook is, een presidentscampagne die haar democratische climax bereikt, zal geen gunstig moment zijn om multilaterale afspraken met Amerika te maken.

Dat maakt een G7-akkoord er niet waarschijnlijker op. De mannen aan de top hebben allemaal reden om in beslag genomen te worden door binnenlandse problemen, niemand meer dan de Franse president, die verwikkeld is in een door hemzelf bedachte vervroegde verkiezingscampagne. “Het zal erg moeilijk worden voor Macron om in te stemmen met het gebruik van Russische middelen voordat hij verkiezingen heeft,” zei Daalder.

Zelfs zijn eigen partijgenoten willen Macrons gezicht niet op hun campagneposters of zelfs maar zijn stem op de radio horen, uit angst dat hij nu zo giftig is dat hij hen naar een electorale ramp zal leiden.

  De tweede fase van de massapsychose is begonnen

De decaan

In Canada wilde Trudeau ooit “decaan” van de G7 worden. Ondanks de onrust in de wereld is Trudeau’s kantoor nog steeds van mening dat de G7 “zeer effectief” functioneert, waarbij een hoge Canadese functionaris zei: “Ik denk niet dat de band op het punt staat uit elkaar te vallen.”

Maar met de volgende Canadese verkiezingen in het verschiet, zou de zon ook wel eens onder kunnen gaan voor Trudeau. Op dit moment wordt algemeen verwacht dat hij in een aardverschuiving zal verliezen van zijn belangrijkste uitdager, de conservatieve leider Pierre Poilievre.

“We hebben over de hele wereld een opkomst gezien van populistische, rechtse krachten in zowat elke democratie,” zei Trudeau maandag in Quebec City in antwoord op een vraag van een verslaggever over de opkomst van rechts in Frankrijk. “Het is zorgwekkend om te zien dat politieke partijen ervoor kiezen om woede, angst, verdeeldheid en bezorgdheid te instrumentaliseren.”

In het Verenigd Koninkrijk staat Sunak voor een historische nederlaag voor zijn Conservatieve Partij na 14 gebroken jaren aan de macht. Opiniepeilingen geven aan dat de verkiezingen van 4 juli zullen resulteren in een centrumlinkse aardverschuiving voor oppositieleider Keir Starmer, dus wat Sunak deze week ook zegt in Puglia, zal waarschijnlijk op beleefde glimlachen kunnen rekenen.

Biden is ook op weg naar Italië te midden van naderende verkiezingen en ongunstige peilingen. Hij moet kiezers grote beloften doen over wat een tweede termijn zou kunnen opleveren zonder garanties dat hij in functie zal zijn om ze uit te voeren.

In Europa zijn de meeste regeringen minder geïnteresseerd in Biden dan in het vooruitzicht dat Trump terugkeert om de wereldorde opnieuw te verstoren.

Zelfs als de leiders geen doorbraak kunnen bereiken over de financiering van Oekraïne, is de top in ieder geval een kans voor hun gastheer.

Meloni’s moment

Volgens Italiaanse functionarissen, die net als anderen op voorwaarde van anonimiteit spreken om gevoelige zaken te bespreken, zal Meloni de top gebruiken om de belangen van Italië te bevorderen. Ze zal ook gesprekken voeren met de EU-leiders over wie de topfuncties van het blok moet krijgen, waaronder de mogelijke herbenoeming van Ursula von der Leyen als voorzitter van de Europese Commissie. Voor een tweede termijn heeft von der Leyen zowel de steun van EU-leiders als Meloni nodig als een meerderheid in het nieuw gekozen parlement.

  Westerse wapenbedrijven ondermijnen zichzelf met sanctiebeleid tegen Rusland

“We zijn naar voren gekomen als de meest versterkte regering, tegen de trend in,” vertelde Meloni maandag aan RTL radio. “Onder de regeringen van grote Europese landen zijn wij zeker de sterkste. Ik ben niet van plan om dit resultaat voor mezelf te gebruiken, maar om elke stem voor centrumrechts te gebruiken om resultaten te behalen voor de Italianen.”

De agenda die Meloni heeft opgesteld voor de top houdt rekening met de strategische belangen van Italië, waaronder Afrika, migratie en het Middellandse Zeegebied. Haar regering wil investeringen in Afrikaanse infrastructuur inzetten om de aantrekkingskracht van massamigratie naar Europa te verminderen, terwijl haar team ook deals wil sluiten met Afrikaanse landen om migratie tegen te houden.

Meloni’s verkiezingssucces zal haar helpen om steun te krijgen voor haar stokpaardjes, zegt Giovanni Orsina, professor politieke geschiedenis aan de Luiss Universiteit in Rome. “Met een G7 die door Italië wordt geleid en in Italië plaatsvindt, kan Meloni met al haar politieke kracht binnenkomen.”

Hoewel de invloed van Rome beperkt is in vergelijking met grote G7-spelers zoals de VS, suggereerde Orsina, dat Meloni “nu zeker erg sterk is” en “als ze vaardig is, kan ze een belangrijk internationaal succes boeken en de kwesties die voor haar belangrijk zijn op de agenda krijgen.”

“Niet veel leiders zijn in staat om stemmen te winnen na twee jaar regeren.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Alle jonge mannen van Oekraïne zijn dood” – NAVO doodde een hele generatie, heeft nu nog jongere nodig, kinderenbloed geofferd door het leger van KievVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBiden en andere Westerse leiders kunnen worden vervolgd voor oorlogsmisdaden in Gaza en Oekraïne
Volgend artikelArts waarschuwt voor plannen van elite om traditionele vaccins in het geheim te vervangen door dodelijker mRNA
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Investeringen inzetten in Afrikaanse infrastructuur!

  *Lijkt dat men zo het balletje wil laten rollen , om invloed ( blijvend) uit te oefenen op het Afrikaanse continent. Grondstoffen.
  Mi is de beste remedie , geen enkel contact aangaan, het is een truckendoos van jewelste waar ze uitermate behendig in zijn,
  Om deze in te zetten.

  Lijkt erop dat er een wisseling van “ politici, verkopers van illusies “ komt .
  Hebben hun kunstjes gedaan, gaan safe under ground 🥂🍾 🏝

  *Het is een kwestie van een regeltje veranderen in de EU , dat doet men niet ; overal is over nagedacht.
  Invloed , misleiding, omkoping, mogelijk kleuren revolutie bewerkstelligen om hun doelen te bereiken.
  Leegroven Afrika, what else ?

  Ivo Daalder , gewerkt onder Obama
  Eens een lid, altijd een lid ‘ van de club’
  Trump , heeft in een interview aangegeven dat hij achter Israël en Oekraïne staat, niet voor de-escalatie pleit integendeel.

  Allemaal Hollywood, scripts .

  • Wat men “ zegt” blijkt doorgaans niet op papier te staan .
   Vb
   Ik vroeg destijds om een andere functie binnen de organisatie. Vanwege Corona maatregelen , weerzinwekkend om de dag testen van mensen, bloedneuzen ‘avonds
   Dan was het handig. vlg bedrijfsarts als ik langs een psycholoog zou gaan welke functie mij het meest passend was.
   Op papier , bleek te staan ; terug naar de zelfde functie.
   Ten tweede een psycholoog kan elk gewenst kaartje opplakken , maw niet geschikt voor welke functie ook.

   • Na 2 dagen , ingang tests procedure hoorde ik dat de helft van de populatie in quarantaine zat , ( gezond en wel )
    De overigen werden nog om de dag getest.

  • Ze zie wat de BRICS doet in Afrika.
   Nu roepen ze, hé Afrikaantjes wij kunnen ook doen wat de. BRICS doet.!
   Kom bij ons.
   Maar de Afrikanen zeggen zakken jullie maar lekker weg in jullie stinkende Drijfzand.!
   Wij willen jullie niet, nooit niet, aub blijf zo vermogenlijk bij ons vandaan, jullie stinken.!

 2. En dat zooitje op de foto moet honderden miljoenen inwoners leiden of moet het volk onder hun “ bezielende” (incompetente) leiding lijden.
  Aan u de keuze.

 3. Europa dient zich te distantieren van Amerika en de Navo.
  Alle oorlogshitsers het podium ontzeggen cq. dumpen (Macron, Verhofstad, Zelensky, Rutte alle andere dwazen die roulette spelen met de wereldbevolking als inzet).
  Het boetekleed aantrekken en samen met niet-nazi Oekraine toenadering zoeken met Rusland en kijken of er een basis is om opnieuw te beginnen.
  Anders houdt dit conflict nooit op en gaat met de wereld en met name Europa als eerste hele donkere tijden tegemoet.
  De Amerikanen kunnen meegaan of zichzelf isoleren, dat is aan hun.
  Leven en laten leven.
  Daarna kan geprobeerd worden om de natuur weer in ere te herstellen.
  Op dit moment, als politici wapens met verarmd uranium naar oorlogsgebieden sturen en een nucleair conflict riskeren zijn alle klimaatmaatregelen die uit hun mond komen ronduit belachelijk en hypocriet.

  Dus : schiet een beetje op stelletje ruggegraatloze lamzakken, ga eens werken voor jullie geld en los dit conflict op en richt niet nog meer schade aan door van oost-europa ook een supermarkt te willen maken.

  Ga eens samenwerken, luister naar de ander, creëer eerlijke win-win situaties en haal de haat uit de maatschappij die jullie gecreëerd hebben met jullie politiek voor de rijken.

 4. Ik verwacht binnenkort dat de vergadering van deze leiders op een inklapbaar tafeltje gedaan kan worden aangezien er steeds minder mensen aan die tafel komen te zitten, in Rusland waren 10.000 bezoekers op een conferentie en dit ondanks dat de Amerikaanse overheid het paspoort bij het inchecken van Scott Ritter nog introk, bizar om dit te horen in een gesprek gezien op het internet, the times are a chang’in, ook al is het Westen hardleers en vooral reactionair in zijn visie en handelen!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in